merhaba ela 76. Bende yaklaşık 8 yıldır kortizonlu ilaç kullanıyodum ve sonunda benimde kalçamda sorun çıktı ilaç yüzünden ara ara ağrı oluyodu ve garip sesler gelmeye başlamıştı doktoruma söledim testlerden sonra osteonekroz dedi keşke daha önce teşhis konulsaydı önlem alabilirdim belki şimdi ameliyat gerekiyor heralde çok korkuyorum açıkcası.Kalça ağrım aşırı şiddetli değil işime gidip gelebiliyorum ama gelen sesler dışardan duyuluyor resmen çok rahatsız edici dayanabildiğim yere kadar dayanıcam ama piskolojim çok bozuk.Kortizonlu ilacı 1 mg a düşürdüm şimdide vücut tepki verdi ataklarım başladı dizlerim falan şişti eklemlerim tutuk vaziyette kortizonu yükseltince düzelirdi önceden şimdi onada cesaretim yok.Sen ameliyat olmuşssun geçmiş olsun rahatmısın şuanda ağrıların varmı? bide
protez ameliyatımı oldun yoksa protez koymadanda yapılan kalça ameliyatları varmış onlardanmı? ben onları istiyorum çünkü protez araştırdığıma göre daha riskli ameliyat sanırım.Aslında bizim hastalığımızda hep mücadele bu ameliyatı oluyosun günlerce okadar sıkıntı çekiceksin sadece hastalığın için içtiğin ilacın yan etkisini geçireceksin oda sorunsuz geçerse ve hastalağın ağrıların devam edicek bir taraftan, zor gerçekten çeken bilir.Sağlık temenni ediyorum herkes için....