geçmiş olsun nesli osteonekroz hafife alınacak bişey değil ömür boyu o bacaklar taşıyacak seni zaman senin aleyhine işliyo kemikler iyice aşınıyo bana önce protez dendi sonra bakıldı ve erken teşhis olduğundan kemik bankasından kemik konuldu şimdi iyiyim dr iyi seç hemen protez taktırma araştır ve geç kalma zor bir ameliyat değil zaten bir ay üzerine basmayacaksın sadece tuvalet ihtiyacını göreceksin sonra koltuk değneklerini kullanarak ne istersen yapıyosun.lütfen ihmal etme yürüyememek bir bardak suyu bile başkasından istemek çok zor bir ay sık dişini ve rahat et bu sle şakaya gelmez.merak ettiklerini sorabilirsin geçmiş olsunmerhaba ela 76. Bende yaklaşık 8 yıldır kortizonlu ilaç kullanıyodum ve sonunda benimde kalçamda sorun çıktı ilaç yüzünden ara ara ağrı oluyodu ve garip sesler gelmeye başlamıştı doktoruma söledim testlerden sonra osteonekroz dedi keşke daha önce teşhis konulsaydı önlem alabilirdim belki şimdi ameliyat gerekiyor heralde çok korkuyorum açıkcası.Kalça ağrım aşırı şiddetli değil işime gidip gelebiliyorum ama gelen sesler dışardan duyuluyor resmen çok rahatsız edici dayanabildiğim yere kadar dayanıcam ama piskolojim çok bozuk.Kortizonlu ilacı 1 mg a düşürdüm şimdide vücut tepki verdi ataklarım başladı dizlerim falan şişti eklemlerim tutuk vaziyette kortizonu yükseltince düzelirdi önceden şimdi onada cesaretim yok.Sen ameliyat olmuşssun geçmiş olsun rahatmısın şuanda ağrıların varmı? bide protez ameliyatımı oldun yoksa protez koymadanda yapılan kalça ameliyatları varmış onlardanmı? ben onları istiyorum çünkü protez araştırdığıma göre daha riskli ameliyat sanırım.Aslında bizim hastalığımızda hep mücadele bu ameliyatı oluyosun günlerce okadar sıkıntı çekiceksin sadece hastalığın için içtiğin ilacın yan etkisini geçireceksin oda sorunsuz geçerse ve hastalağın ağrıların devam edicek bir taraftan, zor gerçekten çeken bilir.Sağlık temenni ediyorum herkes için....
geçmiş olsun nesli osteonekroz hafife alınacak bişey değil ömür boyu o bacaklar taşıyacak seni zaman senin aleyhine işliyo kemikler iyice aşınıyo bana önce protez dendi sonra bakıldı ve erken teşhis olduğundan kemik bankasından kemik konuldu şimdi iyiyim dr iyi seç hemen protez taktırma araştır ve geç kalma zor bir ameliyat değil zaten bir ay üzerine basmayacaksın sadece tuvalet ihtiyacını göreceksin sonra koltuk değneklerini kullanarak ne istersen yapıyosun.lütfen ihmal etme yürüyememek bir bardak suyu bile başkasından istemek çok zor bir ay sık dişini ve rahat et bu sle şakaya gelmez.merak ettiklerini sorabilirsin geçmiş olsun
slm nesli benimde kalçamda bundan bir buçuk ay önce agrı oldu ortepediye gittim emr felan çekindimm bana şuan bizim mudahele edecek bişi yok dedi ve 3ay sonra tekrar gel dediler kortizondan kaynaklanan sorunmmuş nekroz dediler bana kilo alma agır kaldırma fazla yürüme dinlen dediler kalçam kemigim beslenmemiş ama erken farkedildigig içn düzele bilir dediler düzelmezsse ameliyat dediler sende ne zaman farkedildi düzelme ihtimali olabilir acaba birkaç gündür agrım yok sende ne zaman farkedildi merak ettim hani geç farkedilde ondanmmı ameliyat oldun erken farkedilince düzelme ihtimali varmı acaba bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim arkadaşım herkeze saglıklı mutlu günler diliyorumTeşekkürler ela. Ameliyat olmam hemen gerekirse benim için sorun olucak çünkü evde bakabilicek kimse yok annem çalışıyor 1-2 ay işimde uzak kalmam da işim de sorun yaratır hepsini ayarlamam lazım.Ağrı çok olmadığı için acele etmek istemiyorum tabi buna ortapedist karar verir.Ben ssk lıyım karşılıyormu ameliyatı ve 3 ay geçmiş ameliyattan sonra şimdi rahat yürüyebiliyormusun norbana bmal hayatına dönebildinmi?
nesli06 nekroz cidi bir durum kemikler beslenemiyo yani kan akışı zayıf bu da bacağını zayıflmasına neden oluyo benim ameliyatım küçük bir kesik yapıldı kemiğin içindeki çürümüş bölge temizlendi ve yerine kemik kondu zamanla bu kemik oraya uyum sağladı şuanda gayet iyiyim.bende ssk lıyım fakat ben anlaşmalı bir kemik hast.oldum fakat ankaralısın sen ssk da iyi ortopedist bulursun bu ameliyatı yapan az sayıda dr. varmış araştırırsan bulursun gecikme kemiklerin yumuşamadan ol derim geçmiş olsunTeşekkürler ela. Ameliyat olmam hemen gerekirse benim için sorun olucak çünkü evde bakabilicek kimse yok annem çalışıyor 1-2 ay işimde uzak kalmam da işim de sorun yaratır hepsini ayarlamam lazım.Ağrı çok olmadığı için acele etmek istemiyorum tabi buna ortapedist karar verir.Ben ssk lıyım karşılıyormu ameliyatı ve 3 ay geçmiş ameliyattan sonra şimdi rahat yürüyebiliyormusun normal hayatına dönebildinmi?
nesli06 nekroz cidi bir durum kemikler beslenemiyo yani kan akışı zayıf bu da bacağını zayıflmasına neden oluyo benim ameliyatım küçük bir kesik yapıldı kemiğin içindeki çürümüş bölge temizlendi ve yerine kemik kondu zamanla bu kemik oraya uyum sağladı şuanda gayet iyiyim.bende ssk lıyım fakat ben anlaşmalı bir kemik hast.oldum fakat ankaralısın sen ssk da iyi ortopedist bulursun bu ameliyatı yapan az sayıda dr. varmış araştırırsan bulursun gecikme kemiklerin yumuşamadan ol derim geçmiş olsun
slm nesli benimde kalçamda bundan bir buçuk ay önce agrı oldu ortepediye gittim emr felan çekindimm bana şuan bizim mudahele edecek bişi yok dedi ve 3ay sonra tekrar gel dediler kortizondan kaynaklanan sorunmmuş nekroz dediler bana kilo alma agır kaldırma fazla yürüme dinlen dediler kalçam kemigim beslenmemiş ama erken farkedildigig içn düzele bilir dediler düzelmezsse ameliyat dediler sende ne zaman farkedildi düzelme ihtimali olabilir acaba birkaç gündür agrım yok sende ne zaman farkedildi merak ettim hani geç farkedilde ondanmmı ameliyat oldun erken farkedilince düzelme ihtimali varmı acaba bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim arkadaşım herkeze saglıklı mutlu günler diliyorum
kızımın gogus bolgesi ve sırtında kizarik ve çok yogun olarakta kahverengi lekeler var.Cildiyeciye götürdüm tretin diye bir krem verdi.önce hafta da 2 kez sonra 3 kez ve 4 olmak üzere sırta yogun goguse hafif sürün dedi.şu an kızarıklıklara iyi geldi ama kahve lekelerde bir değişme yok.Haziranda mezuniyeti var ve panik içinde.Lütfen bu konuda bilgisi ve önerileri olanlar cevaplarsanız sevinirim.ayrıca sırtında kıllanma var buna çözüm varmı kendi dokulecek mi? Geçmiş olsun..
slm kızlar ben lupus hastasıyım 1,5 yıl oldu benim cildimde şimdiye kadar bir belirti olmadı ancak bu yaz tatile antalyayya gitmeyi planlıyoruz siz güneşten korunmak için ne kullanıyorsunuz içinizde lupuslu olup tatilde denize giren güneşlenen ve bir sorun yaşamayan varsa önerilerini bekliyorum.herkese boll sağlık diliyorumm
mrb ben 16 yaşımdayım 2 yıl önce 2007 de sle hastası oldugum ortaya cıktı bu hastalık için ne yapılması gerek bana önerebileceginiz bir doktor var mı ? 1.5 yıla yakın kortizon ve buna ek olarak imuran kullandım eylül ayında ilaçlarımı tamamen kestiler.Kan tahlillerimde lökositler sürekli düşük cıkıyor en son yaptırdıgım tahlilde de aynı sonuc cıktı ve tekrar ilaca baslattılar suanda 2.5 sabah ve 2.5 aksam içiyorum bunun yanına ek olarak ellerimde yara oluştugu için Cozaar adlı hipertansiyon ilacını verdiler.Merak ettigim birşey var Kortizonu uzun süre kullanınca Diyaliz'e girme ihtimali varmı ?