- 5 Ağustos 2008
- 47
- 0
merhabalar fundalale'ciğim.öncelikle geçmiş olsun anneciğine.umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşur.böbreklerinde tutulum olmaması çok güzel.tedavi ile akciğerde ki efüzyon da düzelecektir inşallah.çoğumuzun başından yoğunbakım hikayesi geçmiştir.ama ailelerimizin sayesinde o günleri atlatmışızdır.annen de çok şanslı.çünkü senin gibi inançlı bir kızı var.anneciğine hep destek ol arkadaşım.onun sana ihtiyacı var.sevgiler...Çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun şifalar diliyorum Bu arada size son gelişmeleri aktarayım 2 gün önce annemde tekrar kan değerleri düşmeye başladı tekrar karbondioksit değeri yükselmeye başladı hemen ilaç yüklemesi,oksijen ve 2 ünite kan verdiler halen düşmedi geçen seferki gibi yoğun bakıma kaldırılması gerektiği ve o basınçlı hava makinasına bağlanması gerektiği söylendi yoğun bakımlarda yer bulamadık bu arada kan değerlerimiz kötüleşmeye devamediyor son anda Allah yüzümüze baktı ve gece yarısı bir solunum cihazı bulundu ama buda yeterliolmadı Gögüs Cerrahiden gelen doktor mutlaka ciğerdeki suyun çekilmesini söyledi ertesi günbu işlem yapıldı 2,5 litre su çekildi halen makinada bağlanıyor saat başı, değerlerimiz düzelmeye başladı inşallah bide kan değerlerimiz yükselmeye başlarsa annemdeki şikayetlerin oldukça azalacağına inanıyorum annem çok çabuk moralini bozuyor 2 haftadır hastanede haklı olarak sıkıldı umarım bu sıkıntılar biran önce biter bu arada kalpte, böbreklerde tutulumumuz yok akciğerdeki bu sıvı birikimi için daha açıklama yapmadılar
mrb sudeyil benimde idrarımda çok fazla kan ve protein kaçağı var bende bir ilaç verdiler onu kullanıyorum uzman doktora nefrolojiye gideyim mi dedim biz gerek gördüğümüzde yollayacağız dedi ama ilaç fayda etmedi 3 ay kullandım yeniden protein kaçağı ve kan devam ediyor sen nefrolojiye mi gidiyorsun yoksa romatoloji doktorumu yönlendiriyor seni de.bende çok korkuyorum böbreklerimden ne yapcağımı şaşırdım
Merhabalar bişey sormak istiyorum annem yaklaşık 17 gündür ... kullanıyor(bu arada site yönetimi ilaç ismi kullanmayı yasaklıyor ama biz nasıl birbirimizden ilaç ve yarattığı etkilerle ilgili bilgi alışverişi yapabilecez?????) bu ilaç annemde hiç şeker sorunu yokken şekerini yükseltmeye başladı şuan hastanedeyiz ve gerek gördükleri zaman insülin vuruyorlar doktora eve çıkınca neyapacaz deyince diyet yapacaz dedi ama nasıl ve nereye kadar şuan 28 mg kullanıyor günde sizde dozaj neydi acaba canım sıkıldı teşekkürler sevgilerMerhaba arkadaşlar, sitede yazılanları sürekli okuyorum ama uzun zamandır yazamıyordum.Yeni kontröle gittiğim için durumumu paylaşmak istedim.Dr.uma muayenede son zamanda sol kalça ekleminde ağrı ve eklemden ses geldiğini aktardım oda kemik sintigrafisi ve pelvis rontgeni istedi.Yaklaşık olarak olarak 8 yıldır kortizon içerikli ....kullanadığım için yan etki olarak kalça eklemine hasar vererek osteonekroz denilen ve kalça protez ameliyatına gidebilicek bir sorun yaratıyormuş.Sonuçlarda dr çok ilerlediğini söyledi rontgende sol kalçada kemik arasında hiç boşluk kıkırdak kalmamış bende bile anlayabildim rontgenden keşke bu tarama daha önce yapılsaydıda önlem alınabilirdi belki.Nette araştırma yaptım kolay bir ameliyat değil 2-3 ay bakım gerektiriyor buna şartlarım hiç uygun değil gerçi dr um hemen ameliyat olmalısın demedi iyi bir ortopedi dr.una görün dedi.Araştırıyorum nereye gidebilir diye.Bakalım ne olcak sonuç.Arkadaşlar lütfen.... içenler dikkatli kullansın sabah tek ve en düşük dozlarda kullanılmalı ve kalsiyum-d alınmalı takviye olarak evet ağrıları rahatlatıyor ama bana hastalığımdan daha çok zarar verdi her yönüyle, yıllardır düşük doz almama rağmen yan etki gördüm şimdi sabah çeyrek doz 1 mg düşürdük umarım tamamen bırakabilirim.
Merhabalar bişey sormak istiyorum annem yaklaşık 17 gündür ... kullanıyor(bu arada site yönetimi ilaç ismi kullanmayı yasaklıyor ama biz nasıl birbirimizden ilaç ve yarattığı etkilerle ilgili bilgi alışverişi yapabilecez?????) bu ilaç annemde hiç şeker sorunu yokken şekerini yükseltmeye başladı şuan hastanedeyiz ve gerek gördükleri zaman insülin vuruyorlar doktora eve çıkınca neyapacaz deyince diyet yapacaz dedi ama nasıl ve nereye kadar şuan 28 mg kullanıyor günde sizde dozaj neydi acaba canım sıkıldı teşekkürler sevgiler
sudeyil nefroloji profesörüne gitmiştim bana geleceksin yine böbreklerini takip edeceğiz demişti fakat romatoloji uzman doktoruna nefrolojiye gitmene gerek yok biz gerek gördüğümüzde yollarız dedi ben şimdi ikilemde kaldım ne yapacağımı şaşırdım
kullandığınız ilacın yan etkisi olarak şekerin yükselmesi bekleniyor zaten.mecburen kan şekeri takibi yapılması gerekiyor.gerekirse insulin kullanılacak.diyet yapmak da şart.sıkmayın canınızı.şeker kontrol altına alınır mutlaka.önemlli olan hastalığın kontrol altına alınması.
merhaba funda.sizin de söylediğiniz gibi AC ve karında sıvı birikiminin nedeni albumin düşüklüğüne bağlı.kanda albumin düşük olduğu için sıvı damar dışına çıkıyor,yani üçüncü boşluklara(karın boşluğu,AC zarları arasına vs..).tabi bu arada özellikle alt kısımlar olmak üzere bacaklarda ödem de oluyor.bu nedenle kortizon kullanan hastaların tuzsuz yemesi gerekiyor.çünkü tuz vücutta su tutuyor.bu ödeme ve yüksek tansiyona neden oluyor.Merhaba çok şükür annemi 27 gün sonra hastaneden çıkardık herhangi bir organımızda tutulumumuz yok kan değerlerimiz yükseldi akciğer şu ana kadar tekrar su toplamadı 15 gün sonra kontrole gidicez bu su birikmesinin sebebide SLE DEN dolayı dalakta büyüme var dalak kan yıkımına sebeb oluyor albümin de düşüyor bu arada diğer değerlerle birlikte ve vücutta aşırı ödem oluşuyor ve akciğer ve karında aşırı derecede birikim yapıyor Allah bi daha bu yaşadıklarımızı yaşatmasın yoğun bakım olayı çok kötü herkese acil şifalar diliyorum lütfen ilaçlarınızı ihmal etmeyin doktorumuz bu konuda çok sıkı uyardı bizi bu arada dediğim gibi kullandığımız ..... kortizonlu ilaçtan dolayı hiç şeker sorunumuz yokken bu çıktı diyet derken bana biraz bu olayı yaşayan arkadaşalarım bilgi verebilirlermi?
sevgiler
Arkadaşlar çok tesekkür ederim.Ultrason sonucum da temiz çıktı.Ellerimin şişi bu gün biraz daha iyi ama hala yüzük takamıyorum.,yani şişlik var ..Rutin kan tahlillerimde bir sorun yok dedi dr.Ana... tahlilinin sonucu önemliymiş...Birde 6 aydır ....adlı hormon ilacını kullanıyordum çünkü erken menapoza girdim...İlacın yan etkileri arasında lupus da var.Çok şaşırdım acaba ilaca bağlı bir sorun mu yaşıyorum....Artık ilaç kullanmaya da korkuyorum...
Hepinize sağlıklı günler dilerim....