Tüm gece uyumadığı için öğlenden sonra uykuya daldı kaldı. Az evvel uyandı, yemeğimizi yiyip ilaçlarımızı içip uyuyalım ki gündüz erken uyanabilelim düzenimiz olsun dedim
erken uyursun erken uyanırsın, sen gece uyayamayınca ben de uyuyamıyorum sonra bugün olduğu gibi doktora götüremiyorum seni gidemiyoruz dedim.
Uykumu aldım ben uyumam artık abla dedi. Söylediğimi yapmak zorunda hissetsin de istemiyorum ama isteyerek yapsın olumlu olsun istiyorum.
Uyuyacak mı uyumayacak mı, tüm gece koridorda gezinecek mi, çay kahveye dadanır mı, ne düşünüyor,düşünceleri sese dönüşür mü,,
dinlemeyip asileştiğinde içim sinirleniyor. Sinirlendiğim için kendime kızıyorum çünki istediğimce hoşgörülü yaklaşamıyorum.
Neden gerginleşiyorum diye de kendime kızıyorum. Erken uyursa eğer yarın doktora gidebiliriz.
Abla bir bardak çay içebilir miyim diye sordu az evvel.
Parça parça olumlu olumsuz duygular yumağı hali. Bunları düşünmek de bu halde kalmayı tetikliyor. Evrene gönderdiğini yaşarsın mentalitesi.
Seksen milyon kişi izliyor bizi. Kişi üye foruma. Tek şizofreni hastalığını yaşayan yakını olmak mutlu ediyor beni.
Yaptıklarım ile değerlendirip yapamadıklarım ile değersizleştirir oldum kendimi. Böyle söyleyince artı birşey yapıyormuşum gibi hissettim bir an. Oysa ki hangimizin kardeşi göz önünde yaşar yaşamaz şekilde yaşarsa onu bu halden çekip çıkartmak için canla başla çalışmayız?
Yaşamayan kişi karşısındakinin yaşadığı sıkıntıya aaa ben olsam asla katlanamazdımvari sözler sözlüyor düşünüyor. Başkası bir tarafa, kendi yaşadıklarımız için bile, misalen beş sene evvel on sene evvel ki sıkıntımız için, şimdi olsa asla yapamazdım, nasıl dayanmışım demiyor muyuz?
İnsan yaşadığı olaylar karşısındaki yaşayabiliyor olma gücünü kendinden zamanla yükselen eşiğinden, kendi birikiminden alırmış. Olaylar yaşanan seviyeye gelinceye kadar alışa alışa yaşayabiliyor olurmuş. Bitip gittikten seneler sonra yaşarkenki alışkanlığı olmadığından yaşayamazmış gibi gelirmiş.
Ne sunulsa ne verilse kabul edip, üstesinden gelmeye çabalamak. Yeter ki sağlığımız ile uzuvlarımız ile sınanmayalım. Bu arada ne kadar fazla yaşamak türevli kelime kullanmışım, anlamını yitirdi neredeyse :~
Teşekkür ederim Sevcan'cım. Aslında ne yapacağım konusunda yeterince bilgili hissetmiyorum kendimi. Çünkü bilgiyi almak için yeterince maddiyat lazım. Aksatmadan terapi hekim v.s. gidebilsem, götürebilsem.
Kardeşimin daha önce ikamet ettiği ildeki doktoruna İstanbul'da yönlendireceğiniz doktor var mı diye sormuştuk.. Alp Üçok Bey'e gidebilirsiniz dedi. Alp bey şizofreni ile ilgili numune bir doktormuş. Aradım muayenehanesi seans ücreti 350 TL imiş.
Kontlara hizmet veriyor sanırım.
Öyle muallak işte.
**
Tebessüm ettirdin sevgili ghs. Sağolasın güzelliğin için.
Eksik olma.
**
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?