Şizofreni hastalığı ve hasta yakınları paylaşım/bilgilendirme köşesi

arkadaşlarr, şuan çok kötü durumdayım. saatlerdir ağlıyorum. az önce forumda şizofreni ile ilgili bi paylaşım görüp, şüphelenip, ekşi sözlükten ve kk dan araştırma yapmayla dünyamın başıma yıkıldığı andır..

arkadaşlar, benim erkek kardeşim, çok büyük sıkıntılar çeken ve bize de çektiren biri. ama kardeşim bunları niye yapıo anlamıodum. hiç bi zaman da ikna edip doktora götüremedim. izbandut gibi. gücüm yetmiyor nasıl götürelim..

yaklaşık 17 yaş civarı hırsızlık, madde kullanımı, alkol, sigara ile başladığını düşündüğüm. bunları niye yaptığını hiç anlayamadığım biri.

bi soru sorardım. sürekli yalan. şimdi şimdi anlıyorum sanki bi hayal dünyası varmış gibi.

bi mafya adamının yardımcısıyım derdi. alakası olamayacak bi durum.

ajanlık majanlık bişilerden bahsederdi.

aslında normal gibi görünüyordu. ama sürekli bi tedirginlik hali. ailemize ve kendisine zarar verme teşebbüslerini saymıyorum bile..

camları perdeleri kapatır, korkardı. telefonlarının dinlenildiğini düşünürdü.

ve en önemlisi. o "can" artık bizden ırak bi "can"dı sanki. bizden nefret eder gibi bakıodu. o gözlerde sanki kardeşim yokmuş gibi..
bizi resmen sevmiyodu ya. hiçbir dediğimizi dinlemiyodu. sanki sölediklerimiz kulağına hiç girmiodu. hiç değer vermiodu bize. sanki aramızda bi duvar vardı. hala o duvar var. kardeşime ulaşamıyorum sanki. hiç bişiyini bana anlatmıyor. anlattıkları da o an uydurduğu yalanlar.

bi de çok unutkan..

madde bağımlısı mıydı.
ergenlik bunalımı mıydı
şizofren miydi.

geçmiş zaman kullandım. çünkü şuan cezaevinde.

nolurrr cevap verin. kardeşimin sorunu sizce ne olabilir?

bu arada ağlamaktan ve bunun öncesinde sayfalarca yazı okumaktan gözlerim kurudu ve ağrıo yani bu başlığı tam okuyamadım son 2 sayfası hariç. ama en kısa zamanda okuyacağım.

nolur yardım edin

bu arada birşey daha hatırladım onu da yazayım. bi ara zar zor kardeşimi bi psikoloğa götürmüştük. reçetede organik olmayan psikoz gibi bişiler yazıodu. bi ilaç vermişti doktor. bi de iğne gibi bişidi sanırım. iğneyi olunca kardeşim çok kötü olmuş.
doktorun yorumu şuydu. çalış, gez, kafanı dağıt gibi tavsiyelerde bulunmuştu. bunu da yazayım dedim.

cevaplar için şimdiden çok teşekkürler...

Son düzenleme:
yazdım yazdım düğümlendi cümleleriim sildim benimde canım annem şizofren şu an hastanede çok zor günler geçiriyoruz hastalığığnı kabul etmiyor .... yazamıyorum daha fazla...

şimdi hastanede ama kabullenmiyor hala en zor hastalık çıkartın beni deyip duruyor aslında gezen tozan bilmiş görmüş bir insan hala da cevresi bendennngeniştir ev işlerini yapar titizdir bizim yaptığımızı begenmez falan ama işte gelmş bir yerden hastalık annemde surekli babamın onu zehirlediğini düşünüyor boyutları cok geniş tabi uzun anlatması... babamda sabırılı calışkan bir insan tek söylediği şey SABREDİN.

selam canım ALLAH sabır versin tez zamanda kardeşine kavuşurun inşallah ama ben sanmıyorum senın kardeşinin şizofren oldugunu ...bence o kötü çevre kurbanı

selam canım ALLAH sabır versin tez zamanda kardeşine kavuşurun inşallah ama ben sanmıyorum senın kardeşinin şizofren oldugunu ...bence o kötü çevre kurbanı

sağol canım Allah razı olsun. peki nasıl yaklaşabilirim kardeşime karşı. neler yapabilirim onun için?

sağol canım Allah razı olsun. peki nasıl yaklaşabilirim kardeşime karşı. neler yapabilirim onun için?

kaç yaşında kardeşin ? ne kadar zaman sonra çıkıcak ?

çevresinden uzaklaştırabilirsin belki içerde kafasını dinlerde doğruyu egriyi gömüş olur tatlım

her şer de vardır bir hayır

sendende ALLAH razı olsun canım

ne zaman çıkacağı henüz belli değil canım. inşallah cezası az gelir.. kardeşim 23 yaşında. umarım akıllanır

bunu 1ay önce okumustum hic ara vermeden saatlerce..
allah hepsinin yardımcısı olsun yakınlarına sabır versin

Merhaba arkadaşlar ben hiç yaşanmamış olayları yaşadım zannettim, meğersem tamamen farklı olaylar olmuş, ve halusunasyon gördüm sizce ben şizofrenmiyim? Erkek arkadaşımla oturuyorduk sonra ben bırden delırmısım uzerıme gelme demısım, yaklasma, uzak dur vs. şeyler demişim ama benım yasadıklarım bambaşkaydı ben ise erkek arkadasımla kavga ettıgı sonrasında bana vurdugunu ve uzerıme saldırdıgını, kufur ettıgını yasadım ve ondan kacıp polıslerı cagardıgımı benı oldurucek bu yardım edın dedıgımı hatırlıyorum evet ve ertesı gun eve gıttıgımde odamda kocaman sıyah bır örumcegı gordugumu ve bırden kayboldugunu yaşadım.

Doktora gidin bence. Bi sorun varsa o müdahale edecektir

Şizofreni olabilir ama olmaya da bilir .Hiç korkma sonuçta olsa bile çözümsüz bir hastalık değil.Sakın ihmal etme olur mu?Doktora mutlaka görün.

Bu konu basligini gormek bile beni aglatmaya yetiyor. O kadar zor bisey ki bir insanin gozunun onunde eriyip bitmesi . Babam eridi yillardir gozumun onunde ve ben ona hicbisey yapamiuorum lanet olsun ki

Her zaman geçerli olmaz.
İlacla olmaz demek hocalara para akıtın demektir...
İnsan çaresiz kalırsa her yolu dener, hocalar da kaymak yer.
Öyle ulvi insanları bulmak çok zor...
Çok çok ZOR!
İlaçla çok iyi olur, bulmak mümkün olsa ihlasla 'Allah' diyen dil hepsinden üstündür!!!

ALLAHIM bu hastaligi dusmanima bile vermesin... 2 yil once bizde sizofren hastasi 29 yasinda amca oglunu kaybettik...Cok buyuk destek vermemiz lazim onlara ,sosyal hayatin icince olmasi gereken insanlardan biride bu hasta grubu...Insanlar kendi kabuguna cekilince baskalarina eglence cikiyo ,,;;'' niye disari cikmiyo,niye insan icine karismiyo''...Gelinde birde o aileye sorun bir derdiniz varmi diye.....

Arkadaşlar istanbul anadolu yakasında önereceğiniz memnun kaldığınız doktor isimleri ve adreslerini rica edebilirmiyiz.
Bir yakınımız için gerekli acil Lütfen. Nereye götürecebileceğimizi bilemedik
Doktora gitmeyi kabul etti o nedenle vazcaymadan götürmek istiyoruz ilginiz için teşekkürler.

Bu hastalığın acılarını uzun zamandır çeken biri olarak kolaylıklar diliyorum herkese. Allah acil şifalar versin kurtulmayı nasip etsin inşallah...

soglenecek kelime yok ne hayatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…