saatlerdir okuyorum..etkisinden kurtulmam zaman alacak ,allahım şifalar versin her nerde varsa
Merhaba Nihil,
Kardeşin nasıl olsu merak ettim. Allah acil şifalar versin, sizlere de sabır ve bol hoşgörü..
Nihil şu anda ufak çaplı bir şok geçiriyorum..onca şey konuştuk paylaştık seninle ama bu konuda hiç konuşmamış olduğumuzu fark ettim..
şizofren insanlarla çalışmış,yıllardır bu işin içinde biri olmama rağmen her okuduğum hikayede yeniden şaşırıyorum,yeniden dağılıyorum..
Aysel hanımın azmine hayran kaldım.diyecek tek söz bulamıyorum.ah bi kelimelerimi toparlayabilysem neler neyer yazıcam da...
Nihil,kardeşin nasıl şimdi?
Her sayfayı tek tek okudum. Hiç bir yakınımda görmeme rağmen bu hastalığı yüreğimde hissettim acınızı. Göz yaşlarımla ortak oldum derdinize..
Sabır diliyorum sadece..
selam sevgili nihil
bu kitabı paylaşmışsınız burda 3-5 insan belki daha fazla insanı bilgi sahibi bu hastalığa karşı duyarlı yapmışsınız (ben dahil) dilerim bu iyiliğin karşılığı kardeşinize şifa olarak döner
tüm hasta kardeşlerimize allahtan şifa ailelerine sabır dilerim..
ufacık dertleri büyüten insanlarımız burayı görürde belki fark ederler;
kendinde ki derde imrenen olduğunu..
bu hasta kardeşlerimize yapılan yakıştırmalar bu milletin ayıbıdır cehaletidir..ve bu milletin en büyük sorunu eğitimsizlikten kaynaklanan cehallettir..
devletimiz umarım bu tip konular da güzel adımlar atar kardeşlerimizin dertleri en az indirilir..
allah yar ve yardımcınız olsun.
Toparlayıp yazmayı düşünüyorum.Evet eşim ik ya da üç aydır kendisinden çok farklı davranıyor.Öncelikle o çok sosyal arkadaşlarıyla muhabbete bayılan, yeni insanlarla tanışmayı seven, komik esprili birisiydi.Kurban bayramından (memleketten) çalıştığımız şehre geldik.Bu arada ikimiz de öğretmeniz.Kurban bayramından beri böyle.Hiç kimseyle doğru dürüst konuşmuyor, önüne gelen herkese küfrediyor. Geceleri uyuyamıyor.En sevdiği arkadaşıyla bile iletişim kurmuyor, hiç gülmüyor, benimle hiç iletişime geçmiyor.En son dün sinir krizi gibi bişi geçirdim sanırım beni sakinleştirmeye çalıştı.Olanları anlattı.Hiçkimseyle konuşmadığını, hiçkimsenin onun anlamadığını, durup durduk yere küfrettiğini, en sevdiği arkadaşlarından nefret ettiğini, nefret ettiği için kendini sevmediğini, her şeyi parçalamak, yıkmak istediğini, kendini zor durdurduğunu, kırmızı ışıkta geçmese bile kırmızı ışıkta geçtiğini hayal ettiğini onu bunun için mahkemeye götürdüklerini hayal ettiğini, içinde bir ses oladuğunu susturamadığını, o sesin hep olumsuz şeyler yapmasını istediğini, okuldan arabayla gelirken arabada arkadaşları varken arbayı durdurup şehre yürüyerek gelmek istediğini, hep gitmek istediğini, bir ara kamyonun altına arabayı sürdüğünü ama kamyoncu sayesinde kurtulduğunu, müdürünü her görüşünden ondan nefret ettiğini onu parçalamak istediğini anlattı.Sessizce dinledim.Bu arada eşim bir aydır psikiyatra gidiyor.R....... ve bi ilaç daha kullanıyor.Her psikiyatra gittiğinde psikoloğa yönlendiriyormuş, ikidir onunla tartışıyormuş.En son eşime" hayattan beklentin varsa bana gel" demiş psikolog.
Bense dua etmekten başka birşey yapamıyorum.Bir çözümü vardır diyorum ama dün bütün umutlarımı söndürdü.allaha bana bir umut ışığı gönder diye dua ediyorum. 3 senedir evliyiz, çok kavgalar yaşadık ama o beni hiç bırakmadı. İki düşüğüm oldu benim de.En sonuncusunda dış gebelik olup iç kanama geçirip ameliyat oldum. Eşimin ailesiyel de benim ailemle de çok sorunları oldu.Eşimin ailesiyle sorunu da para mevzusu ve bir de kardeşinin sorunları, genelde kardeşinin sorunlarını çözmeye çalışan oydu.Benim ailem onu çok sevmedi sanırım şimdi konuşmuyorlar zaten.Abimle küsüz. Yeni ev aldık 8 ay oldu.Borçlarında çok zorlanıyoruz.Boğazımıza zor yetiyor araya benim hastalığımda girince hep eksi hesapta kalıyoruz.Ev alırken arabayı da değiştirmek zorunda kaldık.Göz bebeği arabasını satıp sürekli sorun çıkaran daha ucuz bir araba aldık. Eşim ilk görev yerinde iki soruşturma geçirmiş, bunun yanında en yakın öğretmen arkadaşını soba zehirlenmesinden kaybetmiş.Terör bölgesiymiş çalıştığı yer.Onu orada hiç sevmemeişler, küflü ekmek yediği günler olmuş.Bu arada dönemin başında da gereksiz insanlar yüzünden neredeyse soruşturma geçiriyordu.Eşimin yaşadığı sıkıntıların biz özeti bu.
Sizden şimdi bana bir kapı açmanızı eşini kurtarabilirsin ...........ları yaparsan demenizi istiyorum.Çünkü yaklaşık iki aydır her gün ağlıyorum eşimin bu haline.Elimden bir şey gelsin istiyorum.Göz göre göre böyle bir hayat yaşamasın daha kötü olmasın istiyorum.Lütfen yardım edin
Lütfen bana yazın üstteki yazdıklarımı okuyun ve bana deyin ki eşin iyileşecek, hatta deyin ki ohoooo senin eşin şizofren değil sen boşuna evhamlanıyorsun.LÜTFEN BANA BİR UMUT IŞIĞI YAKIN LÜTFEN...
Lütfen bana yazın üstteki yazdıklarımı okuyun ve bana deyin ki eşin iyileşecek, hatta deyin ki ohoooo senin eşin şizofren değil sen boşuna evhamlanıyorsun.LÜTFEN BANA BİR UMUT IŞIĞI YAKIN LÜTFEN...
27 Yaşında kaybettim ablamı.annemle babam anlamak istememişlerdi hastalığını yıllarca kondurmadılar tedavi olmaya başladığında hastalık iyice ilerlemişti bir gün kendini 4. kattan aşağı attı,öldü ablam.bilinçsizlikten öldü cahillikten öldü konduramamaktan öldü,yapmayın bunu vakit kaybetmeyin
Benim babam şizofren hastasıydı tam 15 yıldır ondan ayrı büyüdüm çocuktuım 7 yaşındaydım babam hasta olduğunda şimdi 21 yaşındayım . emniyet amiriydi babam ayrıca 3 üniversite mezunu ege üniversitesinde doktorasını yapıyordu , yıllardır annemi dışarı çıkarmamış hep çok kıskanç kıskanç dediler , ama hep hastalıktanmış, bir gece abimi boğmaya kalktı ben çığlık attım annem koştu yetişti bu olaydan sonra annem bizi aldı ve gidiş o gidiş yıllar geçti babamla görüşmeye başladık önceleri daha iyiydi ben hasta olduğunu anlamıyordum bile , bende babama çok benziyordum şizofreni belirtileri vardı bazen genetikte olabiliyor bu hastalık ve 4 yıl boyunca ben tedavi gördüm lise dönemlerim hep ilaçlarla doktorlarla geçti çok şükür düzeldim... ama babam.. hiçbirşey yiyip içmiyor kemikleri gözüküyor doktorlar şizofren , aşırı zeka diyorlar .. kız bodylerini alıp giyiyor , kendi kendine konuşuyor küfürler ediyor , çok çok zor bi hastalık .. ben dini boyutununda olduğunu düşünüyorum , doktor bize hastanede tedavi görmesinden sonra hocaya okunmasınıda söylemişti şizofren hastalarının aslında dini boyutta hasta olduklarının yani üç harfliler diyeyim , şizofren ise tıbbi adı olduğunu söylemişti. Allah bu hastalara şifa yakınlarına da çokca sabır versin , hiç kolay değil.
Benim babam şizofren hastasıydı tam 15 yıldır ondan ayrı büyüdüm çocuktuım 7 yaşındaydım babam hasta olduğunda şimdi 21 yaşındayım . emniyet amiriydi babam ayrıca 3 üniversite mezunu ege üniversitesinde doktorasını yapıyordu , yıllardır annemi dışarı çıkarmamış hep çok kıskanç kıskanç dediler , ama hep hastalıktanmış, bir gece abimi boğmaya kalktı ben çığlık attım annem koştu yetişti bu olaydan sonra annem bizi aldı ve gidiş o gidiş yıllar geçti babamla görüşmeye başladık önceleri daha iyiydi ben hasta olduğunu anlamıyordum bile , bende babama çok benziyordum şizofreni belirtileri vardı bazen genetikte olabiliyor bu hastalık ve 4 yıl boyunca ben tedavi gördüm lise dönemlerim hep ilaçlarla doktorlarla geçti çok şükür düzeldim... ama babam.. hiçbirşey yiyip içmiyor kemikleri gözüküyor doktorlar şizofren , aşırı zeka diyorlar .. kız bodylerini alıp giyiyor , kendi kendine konuşuyor küfürler ediyor , çok çok zor bi hastalık .. ben dini boyutununda olduğunu düşünüyorum , doktor bize hastanede tedavi görmesinden sonra hocaya okunmasınıda söylemişti şizofren hastalarının aslında dini boyutta hasta olduklarının yani üç harfliler diyeyim , şizofren ise tıbbi adı olduğunu söylemişti. Allah bu hastalara şifa yakınlarına da çokca sabır versin , hiç kolay değil.
Benim babamda da belirtileri var.
Öyle raporlu kesin bir durum da yok.
Fakat şöyle belirtiler var;
Yıllarca annemi kıskandı, pencereleri açtırmadı falan,
Evde ip parçaları görse bana büyü yapıyorsunuz dedi...
Midesi bulansa ,sigarayı bırakayım diye gizli gizli yemeğime ilaç koyuyorsunuz dedi
Dükkanının yakınındaki lokantada yemek yerdi,
çorbama ilaç atıyor dedi.
Dükkanını batırdı, büyük güçler beni batırdı, benimle çok uğraşıyorlar dedi.
Telefonlarım dinleniyor, dedi.
Biz genç kızken oje sürsek, tiner kokluyorsunuz dedi.
Geceleri sesler duyduğundan bahsetti.
Bu hastalık ilerlerse diye korkuyorum.
Hayatı hep ters gidiyor.
Annemle boşandı.
İşleri sıkıntılı. Yalnız yaşıyor, hastalığını tetikleyecek, artıracak çok sorunları var.
Ben de onun adına çok korkuyorum.
Bir de kendi adıma korkuyorum.
Genetik olabilir mi diye.
Genetik olduğunu biliyorum, bu yüzden acaba diyor korkuyorum.
Sizde nasıl belirti gösterdi?
Ben de genel olarak hüzünlü bir insanım,
Mutsuzluk çok yaşıyorum.
Depresyon tedavisi görüyorum.
Bu gibi belirtiler verebilir mi?
Öyle büyüdür, paranoyadır, bende hiç şüphe yok.
Kadınlarda 25 yaşından sonra ortaya çıkıyormuş.
27 yaşındayım ve bende endişe duymaya başladım.
Tabi babamda oldu diye bende olacak diye bir şart yok!
Sizden tecrübelerinize dayanarak cevap bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?