bence ona metal gibi görünen yemek eşyası al oyuncak marketlerde satılıyor.sonra ütü masaı ile ütü filn al benim çocuğumda öyle oyuncak ütüsünle kendi giysileri ütüuülyor.sonra oyunckak süprügsiyle evi süprüyo0r oyunck çamaşır mkinesi filan al
işte bu konu benim konu
deliricem kızlar ben bukadar inatçı dediğim dedik bir çocuk daha görmedim
istediği şey olmasın hiçbirşekilde vazgeçmiyor başka hiçbişeyle evunmuyor
ortalığı ayağa kaldırıyor hele dışardaysak rezil oluyoruz herdediğini yapan anne baba da değiliz ama
niye böyle oldu bu çocuk((
Canım benim öncelikle bayramin mübarek olsun yazdıkların aklımdan geçenlerin aynısı benimki de bir inat sorma istediği şeyi mecbur yapıyoruz yapmazsak deliyor dışArı çıkmaya korkar oldum oğlum yüzünden öyle bir ağlıyor ki istediği olmayınca sanırsın bir yeri kopmuşçocuk büyütmek çok zor Allah yardımcımız olsun
Kızım 4 yaşında ve benimle inatlaşmaya bayılıyor.
bende ununla inatlaşınca o dozajını 2 kat arttırıyor.
Bu da gerçekten benim için yorucu oluyor.
Eda Hanımla zaman zaman yazışırız. Yardımlarını inkar edemem. Çok cici bir bayan, yardımsever.
2 yaş sendromu dedik iyi tamam, sonra 3- 4-5 offf bitmiyor bir türlü bu sendromlar yav.
Ben bazen suyuna gidiyorum bazen hiç tınlamıyorum bazen cazgır bir anne oluyorum, napacağımı şaşırdım valla.bilmiyorumkismile
İnatlaşma eğlemi tek taraflı olmaz karşılık görmesi lazım ki çocuk inatlaşsın düşünsenize siz tek başınıza inatlaşır mısınız? Çocuk bir konuda ısrarcı olduğunda hırçınlaştığında uyguladığım 2-3 yöntem var birincisi yokmuş gibi davranıyorum (bağırdığın için anlamıyorum sustuğun zaman seni dinleyeceğim diyerek odadan çıkıp başka odaya geçiyorum bir iki oda gezdikten sonra pes etmediğimi görünce ağlama ve hırçınlık otomatik olarak azalıyor ve konuşmaya başlıyoruz.) İkincisinde çok aşırı agresifleştiğinde bağırmaya başladığında ise tutup sarılıyorum bir anda afallıyor bebeler, ben böyle bağırıyorum bu kadın şimdi neden sarıldı oluyor, ben ona sarıldığımda bağırması ağlaması devam ederse de bırakmıyorum sarılmaya devam ediyorum zaten yelkenleri indiriyor sonunda.. Ya da çok sinirlendiysem ben bulunduğum ortamı terk ediyorum ya da kızımı odasına gönderiyorum ve ağladığı sürece ilgilenmiyorum. Sakinleşmeye başladığı anda 3-4 dk. sonra tekrar odaya dönüyorum sanırım ağlamamız durdu şimdi önce sarılalım sonra bi konuşalım mı diyorum...
ben bu şekilde baya yol aldım, ha bazen kontrol edemediğimiz durumlar olmuyor mu oluyor sesimiz hepimizin yükseliyor ancak dövmek asla! bırakın dövmek el kaldırmayı bile kabul edemiyorum, Allah'ın bize gönderdiği en kıymetli mucize olan bu savunmasız emanetlere şiddetin hiç bir türlüsünü aklım kabul etmiyor. Her çocuğun bir dili var, çözmesini bilmek gerek...
3.5 yaşındaki kızım sürekli mızmız hele bi ağlamaya başlasın ne yapsam susmuyor kimseden korkmuyor üsttüne üstlük birde etrafın lafları rahatsız ediyo hayliyle bilirsiniz neden ağlıyon sürekli bak bu ağlıyor mu vs gibi delirmek üzereyim yardım lütfen ne yapmalıyım
poposuna bi tane yapıştırıyorum.pambık gibi oluyor o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?