• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinle İnatlaşan Çocuğunuza Nasıl Davranıyorsunuz?

bence ona metal gibi görünen yemek eşyası al oyuncak marketlerde satılıyor.sonra ütü masaı ile ütü filn al benim çocuğumda öyle oyuncak ütüsünle kendi giysileri ütüuülyor.sonra oyunckak süprügsiyle evi süprüyo0r oyunck çamaşır mkinesi filan al:46:

ilerde ev işlerinede yardım eder :D:40::40::40::40::40::40:

işte bu konu benim konu
deliricem kızlar ben bukadar inatçı dediğim dedik bir çocuk daha görmedim
istediği şey olmasın hiçbirşekilde vazgeçmiyor başka hiçbişeyle evunmuyor
ortalığı ayağa kaldırıyor hele dışardaysak rezil oluyoruz herdediğini yapan anne baba da değiliz ama
niye böyle oldu bu çocuk :(((

Canım benim öncelikle bayramin mübarek olsun yazdıkların aklımdan geçenlerin aynısı benimki de bir inat sorma istediği şeyi mecbur yapıyoruz yapmazsak deliyor dışArı çıkmaya korkar oldum oğlum yüzünden öyle bir ağlıyor ki istediği olmayınca sanırsın bir yeri kopmuş :( çocuk büyütmek çok zor Allah yardımcımız olsun

Canım benim öncelikle bayramin mübarek olsun yazdıkların aklımdan geçenlerin aynısı benimki de bir inat sorma istediği şeyi mecbur yapıyoruz yapmazsak deliyor dışArı çıkmaya korkar oldum oğlum yüzünden öyle bir ağlıyor ki istediği olmayınca sanırsın bir yeri kopmuş :( çocuk büyütmek çok zor Allah yardımcımız olsun

canım bu eski mesajım kızım şimdi çok büyüdü artık 5 yaşında ama çok zor zamanlar geçirdik şimdi çok iyiyiz allaha şükür
ama tavsiyem ağlıyor diye dediğini yapma ben o dönemlerde kendini paralasada yapmıyordum ağlamazsan yapıcam diyordum
anlamıyordu ama zamanla anlamaya başladı allah yardımcın olsun gerçekten çok zor

Bende de bi inatci bücüruk var.istedigi olmayinca yere yatip tepiniyo durdurmak imkansiz .sanirim 2 yas sendromundayiz..cogu zaman aşiri sinirlendiginde ,istedigi seyi de vermemem gerekiyosa görmezden geliyorum...bi yarim saat agladiktan sonra kendini sakinlestiriyo.....vee mutlu son.(kucaklasip koklasiyoruz)

Kızım 4 yaşında ve benimle inatlaşmaya bayılıyor.
bende ununla inatlaşınca o dozajını 2 kat arttırıyor.
Bu da gerçekten benim için yorucu oluyor.

İnatçı çocuk gerçekten zor Allah yardımcınız olsun
Her çocuğun kişiliği farklı olduğu için çocuğun yapısına göre hareket etmek lazım sizde inatlaşınca geri tepebilir ben oğluma böyle davranırsan istediğin hiçbir zaman olmayacak derdim ve yapmazdım o da artık isteme , dinleme yöntemini değiştirdi mecburen
ama anne ve baba aynı şeyi söylemeli Her zaman mutlaka yoksa birinden yüz buldu mu asla düzelmez

Eda Hanımla zaman zaman yazışırız. Yardımlarını inkar edemem. Çok cici bir bayan, yardımsever.

2 yaş sendromu dedik iyi tamam, sonra 3- 4-5 offf bitmiyor bir türlü bu sendromlar yav.

Ben bazen suyuna gidiyorum bazen hiç tınlamıyorum bazen cazgır bir anne oluyorum, napacağımı şaşırdım valla.bilmiyorumkismile

Aynen bende oyleyim tahammül um cok yokk ama cok fazla inatlasmamaya sinirlenmmeye çalışıyorum hircin bir cocuk olmamasi adina

Benim kızımda temizlik hastası vileda görünce koşar gelir ona da oyuncak vileda kova aldım ama onunla değil benim Kovamla ugrasmayi tercih ediyor bende o uyuyunca siliyorum evi toz almak isteyince cam Sil şişesi onda bez bende temizlik yapıyoruz yemek yaparken kucakta ve sıcaktan korktuğu için henüz karıştırma işine başlamadi ama aksama kadar bitmeyen enerjisi var ve evde ele Koşmak gibi bir oyun geliştirdi Kendine belki yüz kez evi tavaf ediyoruz ama yetmiyor. .. başka oyunda kesmiyor küçük hanımı. Ve sürekli ilgi istiyor :)

Onunla inatlaşmadan dikkatini başka yöne çekmek inatlaştığı olaydan dikkatini dağıtmak gerek bence.

İnatlaşma eğlemi tek taraflı olmaz karşılık görmesi lazım ki çocuk inatlaşsın düşünsenize siz tek başınıza inatlaşır mısınız? Çocuk bir konuda ısrarcı olduğunda hırçınlaştığında uyguladığım 2-3 yöntem var birincisi yokmuş gibi davranıyorum (bağırdığın için anlamıyorum sustuğun zaman seni dinleyeceğim diyerek odadan çıkıp başka odaya geçiyorum bir iki oda gezdikten sonra pes etmediğimi görünce ağlama ve hırçınlık otomatik olarak azalıyor ve konuşmaya başlıyoruz.) İkincisinde çok aşırı agresifleştiğinde bağırmaya başladığında ise tutup sarılıyorum bir anda afallıyor bebeler, ben böyle bağırıyorum bu kadın şimdi neden sarıldı oluyor, ben ona sarıldığımda bağırması ağlaması devam ederse de bırakmıyorum sarılmaya devam ediyorum zaten yelkenleri indiriyor sonunda.. Ya da çok sinirlendiysem ben bulunduğum ortamı terk ediyorum ya da kızımı odasına gönderiyorum ve ağladığı sürece ilgilenmiyorum. Sakinleşmeye başladığı anda 3-4 dk. sonra tekrar odaya dönüyorum sanırım ağlamamız durdu şimdi önce sarılalım sonra bi konuşalım mı diyorum...

ben bu şekilde baya yol aldım, ha bazen kontrol edemediğimiz durumlar olmuyor mu oluyor sesimiz hepimizin yükseliyor ancak dövmek asla! bırakın dövmek el kaldırmayı bile kabul edemiyorum, Allah'ın bize gönderdiği en kıymetli mucize olan bu savunmasız emanetlere şiddetin hiç bir türlüsünü aklım kabul etmiyor. Her çocuğun bir dili var, çözmesini bilmek gerek...

ben de buna benzer bir şey yapıyorum.. sakinleşince konuşalım diyorum.. bir süre daha zırlayıp "inatçı keçisin anne" deyip yanıma geliyor..konuşmaya çalışıyorum.Bu arada 3.5 yaşında oğlum.Her seyi gayet güzel anlıyor anlatınca ama yine aynı şeyi yapıyor maalesef..

3.5 yaşındaki kızım sürekli mızmız hele bi ağlamaya başlasın ne yapsam susmuyor kimseden korkmuyor üsttüne üstlük birde etrafın lafları rahatsız ediyo hayliyle bilirsiniz neden ağlıyon sürekli bak bu ağlıyor mu vs gibi delirmek üzereyim yardım lütfen ne yapmalıyım

3.5 yaşındaki kızım sürekli mızmız hele bi ağlamaya başlasın ne yapsam susmuyor kimseden korkmuyor üsttüne üstlük birde etrafın lafları rahatsız ediyo hayliyle bilirsiniz neden ağlıyon sürekli bak bu ağlıyor mu vs gibi delirmek üzereyim yardım lütfen ne yapmalıyım

demir ya da vitamin eksikliği vb durumlarda da çocuklar
agresif davranabiliyor, doktora götürüp baktırmis miydiniz

Size kesinlikle katilıyorum.benimde 3.5yasinda bi oglum war.ayni problemlerle karsilastgmda dawranisim tıpkı sizin dawranişiniz gbi oluor.cok haklısiniz:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba benimde bir sorum olucak
benim sorunum suan 4yasindaki oglumla bazi konularda cok inatci malesef ne soylersem soyleyeyim aynisini yapiyor, bir turlu soyledigimiz gibi yapmiyor
birde dikkatini uzun sureli bir seye veremiyor, mesele kitap okuyorum ama kesinlikle hikayeyi bitiremiyorum cunku beni dinlemedigi zaman kizip gidiyorum, veya oyuncaklariyla oynarken bir onu bir bunu aliyor kesinlikle ayni oyuncakla 10dakika oynuyamiyor

Kızım 5 yasina girecek Haziran'da ve temmuzdada ikinci cocuk geliyor insallah . Kızımın inatciligi normalmi yoksa cocuk geliyor diyemi kestiremiyorun artık... Ne dersem hayır diyor ! Okula gidiyor erken kalktığı icin 7 bucukta yatırıyorum hava kararmadı deyip ağlıyor saatlerce yaz mevsiminde 11e kadar aydınlık olacak diyorum okul var yatmalisin buyumelisin diyorum fayda etmiyor kizincada ben pişman oluyorum gece yatağıma geliyor yatağına yat yer yok yatakta diyorum bana BEBEK NE KADAR YER KAPLİYOR diyor😁😔 bebeğe alınan emzikleri biberonları elbiseleri hep inceliyor emıyor 😑 cocuk olunca ne yapicam bilmiyorum 😷😷

21 aylik erkek bebegim var ben neyi yapma dersem inadina onu yapiyor kafasini yere vuruyor agliyor istedigi olmayinca cok uzuluyorum bizi dinlemiyor acaba ne zaman bizi dinlicek disarda hayir oglum yapma diyorum yapmiyor ama evde gidiyor inadina yapiyor :(

2 yaş sendromunu araştırın sorunun neyden kaynaklandığını anlayacak ve çözüm üreteceksiniz... kafasını yere vurma meseleside o kızgınlığını nasıl belirteceğini bilemediğinden bunu yapıyor... o an hemen ona sarılın ve sadece '' seni çok seviyorum'' deyin.... ama 2 yaş sendromunu araştırdığınızda zaten göreceksiniz '' hayır'' denmemesi gerektiğini......... bol şans.........

Benimki çok inatci bende oyleyim gerçi ama inatlasmiycak gibi değil çok saçma şeyler istiyor bazen ve ağlama krizlerine giriyor gece uykudan kalkip parka gitmek istiyor mesela hic uyumamak istiyor direniyor birsuru şey:(

Back