İnatlaşma eğlemi tek taraflı olmaz karşılık görmesi lazım ki çocuk inatlaşsın düşünsenize siz tek başınıza inatlaşır mısınız? Çocuk bir konuda ısrarcı olduğunda hırçınlaştığında uyguladığım 2-3 yöntem var birincisi yokmuş gibi davranıyorum (bağırdığın için anlamıyorum sustuğun zaman seni dinleyeceğim diyerek odadan çıkıp başka odaya geçiyorum bir iki oda gezdikten sonra pes etmediğimi görünce ağlama ve hırçınlık otomatik olarak azalıyor ve konuşmaya başlıyoruz.) İkincisinde çok aşırı agresifleştiğinde bağırmaya başladığında ise tutup sarılıyorum bir anda afallıyor bebeler, ben böyle bağırıyorum bu kadın şimdi neden sarıldı oluyor, ben ona sarıldığımda bağırması ağlaması devam ederse de bırakmıyorum sarılmaya devam ediyorum zaten yelkenleri indiriyor sonunda.. Ya da çok sinirlendiysem ben bulunduğum ortamı terk ediyorum ya da kızımı odasına gönderiyorum ve ağladığı sürece ilgilenmiyorum. Sakinleşmeye başladığı anda 3-4 dk. sonra tekrar odaya dönüyorum sanırım ağlamamız durdu şimdi önce sarılalım sonra bi konuşalım mı diyorum...
ben bu şekilde baya yol aldım, ha bazen kontrol edemediğimiz durumlar olmuyor mu oluyor sesimiz hepimizin yükseliyor ancak dövmek asla! bırakın dövmek el kaldırmayı bile kabul edemiyorum, Allah'ın bize gönderdiği en kıymetli mucize olan bu savunmasız emanetlere şiddetin hiç bir türlüsünü aklım kabul etmiyor. Her çocuğun bir dili var, çözmesini bilmek gerek...