- 9 Ocak 2018
- 5.242
- 12.998
- 248
Son cumlene guldum yoksa gercekten zor bir durumÇocuk çok tuhaf bir şey.
3 yaşında olana doğumgününde bezi bıraktırdık iki hafta önce.
Aylar öncesinden psikolojisini hazırladık, pasta üflediğimiz gün büyüyeceğiz bezimiz olmayacak vs.
Zaten abisi var, her tuvalete girişte küçük de geliyor.
Neyse uzatmayayım, günde 4 sefer hatta her yediği şey sonrası kaka yapan çocuğum 3 gün kaka tuttu.
Tutması mesele değil, büyük de tutmuştu bırakırken ama çocuğun fizyolojik yapısına aykırı, 1 öğün yapamasa karnı ağrır, o derece sindirim sistemi çalışıyor.
4. gün bıraktım, taktım bezi ve bugün 2 hafta oldu.
2 haftadır bezine bile tüm gün boyunca ‘acıyor’ diye ağlayarak, krizler geçirerek yapıyor.
Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, sürekli ağlıyor, oturmuyor, yemek yemiyor, tepemde.
Kendi kendine travma yaşadı çocuk, halbuki ne gördü ne de tanık oldu.
Nasıl unutturacağım bilmiyorum, her yolu denedik, aşırı direnç gösteriyor.
Güzelim sitemi ellerimizle bozduk, derdimiz yokmuş gibi bu çıktı.
Büyüğe ben geç verdim eğitim ve 1 gün bile sıkıntı yaşamadım.Son cumlene guldum yoksa gercekten zor bir durum
Kizim da biraktirmaya calisiyorum wc ye goturuyorum
Yapmiyor
Hatta bezi tutana kadar idrarini bile yapmiyor
O yuzden akisina biraktim
Sadece burda bir uye
Wc ye giderken cis yapmaya gidiyorum deyip tesvik et demisti bir sure denedim
Bezine yaptikca cis cis diyor arada
Amaaaannn herseyin bir zamani var
Aaa benim kizda gece bezi takma sabaha kadar ne iser ne cis yaparBüyüğe ben geç verdim eğitim ve 1 gün bile sıkıntı yaşamadım.
3 buçuk yaşındaydı, ilk gece uykusunda altına yaptı ve bitti.
Bir daha hiçbir şey yaşamadık, birkaç gün de kaka tuttu o kadar.
Küçük mahvoldu aynı zamanda mahvetti bizi.
İsterse ilkokula bezli başlasın, umrumda olmaz böyle şeyler de 2 yaşından beri çiş ve kakayı söylüyor, evde yapma yerleri var, kapı arkası, yan oda perdenin altı vb gibi.
Artık ihtiyaç duyuyor çocuk diye verdim, vermez olaydım
Açeydim kollarımı işe çocuum diyeydim de bezi çıkartmasaydım...
Aaa, büyüğe verirken bile gece bezi dolu olurdu benim.Aaa benim kizda gece bezi takma sabaha kadar ne iser ne cis yapar
Aaslinda daha kolay alisiyormus gece cisini yapmayan cocuklar amaAaa, büyüğe verirken bile gece bezi dolu olurdu benim.
Çok önemli bir durum aslında bu, tutma refleksi gelişmiş demek.
Geç olsun güç olmasın dedikleri kafadayım, güç neymiş gördüm
benimkindede acayip bir inat var. Boğa burcu olduğu için sanırım çok inatçı bir çocuk. Her dediği olacak, yapmam dediği birşeyide asla yaptıramıyorum. Bugün çantan koridorda oğlum getirir misin dedim benim ayaklarım ağrıyor anne getiremem dedi. Bazen birşey soruyorum dilim ağrıyo anne kusura bakma cevap veremem diyo...Bence götürün.
Çocuğunuz için değil, sizin kendi çocuğunuzla alakalı doğru yöntemleri bulmak adına yönlendirmesi için gitmelisiniz.
Ben hem gelişim hem de beslenme uzmanıyla devam ettim bir süre.
İnanır mısınız, 3 senedir sıvı bir yemek tüketmeyen oğlum, çorba içer oldu.
Evde artık çocuklara özel yemek yapmıyorum çünkü bakış açımı değiştirdi.
Benimkilerin birçok başka sorunları var, yapısal olarak direnç mevcut.
Ve aynı model anne bende de var, karıştırmıyorum ki karışmasında hak görecek bir emeği bile söz konusu değil.
Mükemmel anne değilim, yanından geçemem.
Hatta gayet katı, kuralcı, bağıran çoğu kişiye göre acımasız da bir anneyim fakat çocuklarım da zaten normal yaramazlık statüsünde değil, başımıza kaza bela gelir yapmazsam.
Ama günde belki 30 kere sizi çok seviyorum diye sarılır, 300 den fazla öperim, severim.
Hepsinin yeri ayrı, kuralcı olmak demek sevgisizlik değil.
İki azmanla ancak böyle başa çıkabiliyorum, sizin 1 çocukla 6 çocuk hissetmeniz normal.
Çünkü kural yok ve daima istediği yapılan bir çocuk var ortada.
Dilim agriyor konusamam bunu bende deneyimbenimkindede acayip bir inat var. Boğa burcu olduğu için sanırım çok inatçı bir çocuk. Her dediği olacak, yapmam dediği birşeyide asla yaptıramıyorum. Bugün çantan koridorda oğlum getirir misin dedim benim ayaklarım ağrıyor anne getiremem dedi. Bazen birşey soruyorum dilim ağrıyo anne kusura bakma cevap veremem diyo...
Dilim agriyor konusamam bunu bende deneyim
Dicem ama evliyim dili nasil agridi derler
Annemle defalarca konuştum. Değişen birşey olmadı malesef. Anneme göre çocuğun kilosu iyiyse herşey yolundadır. Önemli olan yemek yedirmek. Gerekirse telefondan çizgi film açılıpbir şekilde o yemek yedirilmelidir.
Yapmam gereken şey taşınmak aslında. Ayrı bir düzenimiz olsa cok daha kolay olurdu eminim.
Peki uzman yardımı faydalı olurmu sizce. Pedagoga mı götürmeliyim
Yalnızlıktan.Beraber yatmaktan kastım aynı zamanda yatıyoruz 11 de anca uyuyor. Kıtap okuyoruz güya bir kıtap bitene kadar 40 tane soru soruyor.
Bağımlı yetişti malesef ama nasıl oldu bu nerde hata yaptım bilmiyorum
İşte bende bunu yapmaya çalışıyorum. 1 saat oyun oynuyoruz hadi sen resim yap bende yemek yapayım diyorum. Bakıyorum tv açmış. Ben yoksam sadece tv olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?