Sizin Çocuklarınızda Böyle mi

lemniskat

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
411
703
53
35
Merhaba hanımlar
Oğlum 4,5 yaşında. Bir tane çocuğum olmasına rağmen kendimi 6 çocuklu bi kadın gibi hissediyorum.
Beraber yatıp beraber kalkıyoruz. Kendime ayırdığım zaman dilimi yok. Bütün gün oyun oynuyoruz birlikte. Asla tek başına oynamayı kabul etmiyor.
Yemek yedirmek için masal anlatıyorum, yoksa yemiyor. Her öğünde ayrı bir masal uyduruyorum. Başım ağrıyor oğlum yorgunum bugün masal olmasa olurmu diyorum, hayır diyor.
Oyun oynarken lavaboya gitmem lazım diyorum, git hemen geri gel diyor. Sürekli yapışık haldeyiz. Bensiz yaptığı tek şey tv izlemek. Eğer ben bir işle meşgulsem asla oyunla resimle yada baska birşeyle ilgilenmiyor. İzin vermiyorum bu sefer bağırıp ağlamaya başlıyor.
Ne yapacagimi bilmiyorum inanın. Hastalığa rağmen kreşe yazdırdık. Gelince yine aynı. Ya benle oynayacak ya tv izleyecek.
Normal mi bu durum. Annem sen alıştırdın böyle diyor. Psikologami götürmem lazım. Lutfen bir fikir verin.

Merhaba hanımlar
Oğlum 4,5 yaşında. Bir tane çocuğum olmasına rağmen kendimi 6 çocuklu bi kadın gibi hissediyorum.
Beraber yatıp beraber kalkıyoruz. Kendime ayırdığım zaman dilimi yok. Bütün gün oyun oynuyoruz birlikte. Asla tek başına oynamayı kabul etmiyor.
Yemek yedirmek için masal anlatıyorum, yoksa yemiyor. Her öğünde ayrı bir masal uyduruyorum. Başım ağrıyor oğlum yorgunum bugün masal olmasa olurmu diyorum, hayır diyor.
Oyun oynarken lavaboya gitmem lazım diyorum, git hemen geri gel diyor. Sürekli yapışık haldeyiz. Bensiz yaptığı tek şey tv izlemek. Eğer ben bir işle meşgulsem asla oyunla resimle yada baska birşeyle ilgilenmiyor. İzin vermiyorum bu sefer bağırıp ağlamaya başlıyor.
Ne yapacagimi bilmiyorum inanın. Hastalığa rağmen kreşe yazdırdık. Gelince yine aynı. Ya benle oynayacak ya tv izleyecek.
Normal mi bu durum. Annem sen alıştırdın böyle diyor. Psikologami götürmem lazım. Lutfen bir fikir verin.
Kızımda boyleydi.Sıpa simdi odasina sokmuyor beni.Keske o gunlere donsem yorulsam...

Kendinize bağımlı yetiştirmişsiniz malesef. Beraber yatmak için 4.5 yaş çok fazla. Kreşe vermekle iyi yapmışsınız
Beraber yatmaktan kastım aynı zamanda yatıyoruz 11 de anca uyuyor. Kıtap okuyoruz güya bir kıtap bitene kadar 40 tane soru soruyor.
Bağımlı yetişti malesef ama nasıl oldu bu nerde hata yaptım bilmiyorum

Benimkiler böyle.
Ama ara ara sınırlama getiriyorum ‘annenin dinlenme saati’ vb şekilde.
Her isteğine cevap versem bırakın zamanı, imkan da yetmez.

Çocuklar talepkardır, mümkün mertebe karşılamak gerekir, kabul.
Lakin oynadığınız bir oyun bitiminde ‘artık sıra kendi başına oynamaya geldi, ben de şunu şunu yapacağım, bitiminde yeniden oynayabiliriz’ gibi kısa vadeli plan yapmanız lazım.

Beraber yatmaktan kastım aynı zamanda yatıyoruz 11 de anca uyuyor. Kıtap okuyoruz güya bir kıtap bitene kadar 40 tane soru soruyor.
Yapısıyla da alakası var. Tek çocuk olunca da anneye düşkün oluyorlar. Kreşte arkadaşlık kurdukça dış dünyaya açılır.
Helikopter anne tabirini duydunuz mu?

Bnm cocukların arası 2 buçuk yaş hep ikisi birlikte oynarlar beni aramazlar büyüdüler Şimdi bilmiyorum bu duyguları ama oynayacak.arkadasi akranı olmayınca okula vs de gitmeyince mecburen sizle oynayacak sizi isteyecek ne yapsın cocukcagiz yalnız başına birini ister.tabi yanina
Evet ama benim dışımda kimseyi istemiyor işte sorun orda. Birde mesela ben kimseyle konuşmayacağım hep onunla ilgileneceğim. Yoksa bir sürü huysuzluk yapıyor.

Benimkiler böyle.
Ama ara ara sınırlama getiriyorum ‘annenin dinlenme saati’ vb şekilde.
Her isteğine cevap versem bırakın zamanı, imkan da yetmez.

Çocuklar talepkardır, mümkün mertebe karşılamak gerekir, kabul.
Lakin oynadığınız bir oyun bitiminde ‘artık sıra kendi başına oynamaya geldi, ben de şunu şunu yapacağım, bitiminde yeniden oynayabiliriz’ gibi kısa vadeli plan yapmanız lazım.
İşte bende bunu yapmaya çalışıyorum. 1 saat oyun oynuyoruz hadi sen resim yap bende yemek yapayım diyorum. Bakıyorum tv açmış. Ben yoksam sadece tv olacak.

Evet ama benim dışımda kimseyi istemiyor işte sorun orda. Birde mesela ben kimseyle konuşmayacağım hep onunla ilgileneceğim. Yoksa bir sürü huysuzluk yapıyor.
Yapsın, ne var ki?
Çocuk bu, her şeye direnç göstermekle programlı.
Hık mık demesin diye bu kadar verici olmak fazla değil mi?
4,5 yaş artık kendi başına bayağı uzun oyun kurup oynaması gereken bir yaş.
Yaptığınız bu davranış, onun birey gelişimini de etkiliyor.

Yapısıyla da alakası var. Tek çocuk olunca da anneye düşkün oluyorlar. Kreşte arkadaşlık kurdukça dış dünyaya açılır.
Helikopter anne tabirini duydunuz mu?
Hayır duymadım. Ne demek helikopter anne

Merhaba hanımlar
Benim oğlumda illa yanında birilerini istiyor hatta konu açıp taşlanmıştım..ama bağırma,çağırma durumları yok sürekli oyun oynamak istiyor.

Kızım 5 yaşında puzzel aldık geçen gün ilk birlikte yaptık daha sonra ellemedim. Arada kendisi resim yapar oyuncakları ile oynar.

Etkinlik kitabı var gün içinde yaparız, arada tabletle oyun oynamasına izin veriyorum.

Ama sizin kadar bu şekilde sürekli dip dibe değiliz ki 2 yasında kardeşi var mecburen bazen vakit nasıl geçiyor anlamıyorum.

Ben bebeklikten beri 8 de yatırırım alıştı çocuklar düzeni seviyor ve adapte oluyorlar

Ben 2.5 yaşındaki kızımda gördüm benzer bir durumu, kural koymaya başladım. Önceden söylüyorum anne seninle 5 dakika oynayacak sonra yemek yapmaya gidecek diye. Ben kalktığımda anne otur otur deyip mızırdanırsa ben sana demiştim ama diyorum. İlk başta çok ağladı , ağlayabilirsin hep istediğimiz olmaz dedim hep. Şimdi anne şimdi yemek yapacak,çamaşır asacak , tuvalete gidecek falan dediğimde tamam diyor. Yavaştan başlayın, biraz geç kalmışsınız ama olsun. Biranda çat diye kesemesiniz bu bağı. Yemekten önce bugün sana anlayamayacağım başım ağrıyor deyin mesela. Anlat diye ağlarsa ben sana söyledim bitti. Siz de malasef hiç otorite yok. Tüm ipler onda.

Yapsın, ne var ki?
Çocuk bu, her şeye direnç göstermekle programlı.
Hık mık demesin diye bu kadar verici olmak fazla değil mi?
4,5 yaş artık kendi başına bayağı uzun oyun kurup oynaması gereken bir yaş.
Yaptığınız bu davranış, onun birey gelişimini de etkiliyor.
Yanı mesela bağırıp ağlamaya başlıyor. Bende sürekli oturup oyun oynuyorum, resim yapıyorum. Basta ben etkinlik yapalim gelisimini destekleyeyim diye düşünmüştüm ama ters tepti malesef

Ben 2.5 yaşındaki kızımda gördüm benzer bir durumu, kural koymaya başladım. Önceden söylüyorum anne seninle 5 dakika oynayacak sonra yemek yapmaya gidecek diye. Ben kalktığımda anne otur otur deyip mızırdanırsa ben sana demiştim ama diyorum. İlk başta çok ağladı , ağlayabilirsin hep istediğimiz olmaz dedim hep. Şimdi anne şimdi yemek yapacak,çamaşır asacak , tuvalete gidecek falan dediğimde tamam diyor. Yavaştan başlayın, biraz geç kalmışsınız ama olsun. Biranda çat diye kesemesiniz bu bağı. Yemekten önce bugün sana anlayamayacağım başım ağrıyor deyin mesela. Anlat diye ağlarsa ben sana söyledim bitti. Siz de malasef hiç otorite yok. Tüm ipler onda.
Evet hiç otorite kuramadım ben. Zaten baskın bir karakter değilim normalde de. Küçücük çocuk parmağında oynatıyor beni resmen.

Back