Sizin çocuklarınız da böyle mi ?

Ahahahha
Evet ve bir gram yol alamadık, şuan 6 yaşında.
Haziranda okuldan eşyaları geldi, tüm kitapların sağ kenarları üçgen şeklinde yok, yemiş😂
Lego falan da yuttu, bebek değil ha 6 yaş çocuğum bu.
En son üç hafta önce ben araba sürerken plastik su şişesini tersten kemirip yutunca içime şeytan kaçtı, ölmek mi istiyorsun ne olacak şimdi ya bir organını delerse ölürsen diye korkuttum, o gün bugündür ‘annee şunu bulamıyorum acaba yemiş miyimdir?’ diye sorup panikliyor.
Dinsizin hakkından imansız geldi, psikologlar işine baksın😂😂😂
Ergoterapist ya da duyu bütünleme de uzman bir fizyoterapist ile görüştünüz mu acaba

Bence evde gördüğü huzursuzluklarin ve anne baba çatışmasının/ayrılığının verdiği duygu yüküyle baş edemeyip hıncını böyle çıkarıyor. Ayriydiniz ve mutsuzdunuz diye hatırladığım için böyle yorumladım. Ayrıca yine aynı temel sebepten ötürü ebeveyn kaybı korkusu olabilir ve sizden hiç ayrılmak istemiyor olabilir. Bu sebeple bağırıyor, size yapışıyor veya gittiği yere sığmıyor olabilir. Hem pedagog önerisi alın en kısa zamanda hem de enerji boşaltacak düzenli bir kurs bulun. Spor olabilir yüzme gibi. Su onu rahatlatır. Ya da kil kursu olabilir dokunma, yoğurma çocuklara iyi geliyor
O da olabilir ebeveynin biri geliyor gidiyor elde var bir annem o da giderse diye içten içe bir korku yaşıyor olabilir..Bunun için bir bütçe ayırıp uzman ile görüşmek iyi olacak sanırım.Krese başlayacak, pedagog vs bunlar etki etmezse kurs araştırabilirim

Evde 1500 tane barbie bebek var gecen gun yine barbie istiyor, olmaz dedigimde alternatif baska bir oyuncak getiriyor😐😂 dahada olmaz deyince seker cikolata Allah ne verdiyse..brn o yaslarimi hatirliyorum asla anne babamdan israrla birsey istemezdim.. nerde yanlis yapiyorum diyorum bazen..😐
Ben nasılsa almayacaklsr diye söylemiyordum bile..Bir org vardı okula gidiş gelişlerde ona vitrinden bakıp bakıp geçiyordum.Benim gibi de olmasın orta yolu bulmak lazım.
Sürekli ağlaması falan farklı bir konu , sizi kimseyle paylasmamasi , hicbirseye izin vermemesi bambaşka bir konu , çok iyi bir pedagog gitmenizi tavsiye ederim , en doğru yolu o gösterecektir size çünkü siz de farkındasınız doğru olmayan pek çok şey var oglunuzla iliskinizde
Sadece ikimizsek bunları yapıyor,bir akrani olunca beni bırakıp onunla gittiği yere gitmek için aglayabiliyor.Aklimda çok soru var pedagog için bir bütçe ayırıp mutlaka gitmek istiyorum
Ya şimdiki bebeler yediklerimi den içtiklerimizden bence hepsi çok hiperaktif oluyorlar duran yapmadan anlamıyorlar
2 kızım var büyüğüm sülalenin ilk torunuydu markete girer 1 tane birşey alır çıkardı ne bir ağlama kendini yerlere atma hiç bir huyu yoktu

Ama küçüğüm şuan 4 yaşında maşallah kim görse Allah yardımcın olsun diyor bir çene var 7 sülaleye yeter😜😜

Biraz karakter meselesi biraz yetiştirme ne bilim işte her çocuk yeni bir tecrübe valla yapmam dediklerini bir bir yspıyorsun🙈🙈
Abur cubur hiperaktivite yapıyormuş uzak tutmaya çalışıyorum onlardan.Dedesi sayesinde abur cubur yemediği gün yoktu ama artık başbaşa olacağız.

Eşiniz ile ayrisiniz anladığım kadarıyla, sürecin etkileri devam ediyor olabilir. Ve dediğiniz gibi çocuklar çok iyi duygu okur. Tam manasıyla kendinizi vererek vakit geçirmiyorsaniz daha da talepkar oluyordur.
Ben duygularını öğrenmek için çoğunlukla kukla kullanıyorum. Aletha solter in "oyun oynama sanatı" kitabını muhakkak okuyun. El altında olsun, eminim yarar sağlayacaktır
Bir de boşanma ile ilgili sorular sorduğunda şeffaf yanıtlar verin muhakkak
O kitabı not ettim mutlaka bakacağım ilk fırsatta.
Baba ile birlikte olduğumuz zamanları hatırlamıyordur ama onun eksikliğine anlam verememiş olabilir.Bir dönem soruyordu baba nerede diye,işe gitti diyordum,pedagog bunu hatalı buldu,durumu anlamlandırmaya çalışıyor olani söyleyin dedi.Ben anlayacak yaşta değil diye gerek görmemiştim ama bir daha sorunca anlatacaktim da sormadı.

Ben tamamıyla yetiştirmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum birazda yapıyla alakali 8 yaşındaki oğlum çok zorluyo mesela bizi her istediğini almadik yapmadık ama yinede doyumsuz hala konusuyoruz anlatıyoruz öyle olmaması gerektiğini ben küçükken gelenin gidenin peşinden aglarmisim annem istedigimi almazsa yerlere yatarmisim bohcacidan çeyizlik alması için bile zorlamisim ağlamışım düşünün 😁biraz sabır zamanla düzelir bence konuşun anlatın gerekirse bir pedegogdan yardım alin

O da olabilir ebeveynin biri geliyor gidiyor elde var bir annem o da giderse diye içten içe bir korku yaşıyor olabilir..Bunun için bir bütçe ayırıp uzman ile görüşmek iyi olacak sanırım.Krese başlayacak, pedagog vs bunlar etki etmezse kurs araştırabilirim

Ben nasılsa almayacaklsr diye söylemiyordum bile..Bir org vardı okula gidiş gelişlerde ona vitrinden bakıp bakıp geçiyordum.Benim gibi de olmasın orta yolu bulmak lazım.

Sadece ikimizsek bunları yapıyor,bir akrani olunca beni bırakıp onunla gittiği yere gitmek için aglayabiliyor.Aklimda çok soru var pedagog için bir bütçe ayırıp mutlaka gitmek istiyorum

Abur cubur hiperaktivite yapıyormuş uzak tutmaya çalışıyorum onlardan.Dedesi sayesinde abur cubur yemediği gün yoktu ama artık başbaşa olacağız.

Baba ile birlikte olduğumuz zamanları hatırlamıyordur ama onun eksikliğine anlam verememiş olabilir.Bir dönem soruyordu baba nerede diye,işe gitti diyordum,pedagog bunu hatalı buldu,durumu anlamlandırmaya çalışıyor olani söyleyin dedi.Ben anlayacak yaşta değil diye gerek görmemiştim ama bir daha sorunca anlatacaktim da sormad
Muhtemelen bastırdığı duygular ve kaygıları var. Mesela bir
Yorumların bir kısmını okudum

Baba ile birlikte olduğumuz zamanları hatırlamıyordur ama onun eksikliğine anlam verememiş olabilir.Bir dönem soruyordu baba nerede diye,işe gitti diyordum,pedagog bunu hatalı buldu,durumu anlamlandırmaya çalışıyor olani söyleyin dedi.Ben anlayacak yaşta değil diye gerek görmemiştim ama bir daha sorunca anlatacaktim da sormadı.
Bir uzmandan yardım alın muhakkak, bastırdığı duygular ve kaygılari var muhtemelen. Mesela bir oyun kurun, anne baba çocuk. Baba ise gitmiş ama dönmemis gibi , ya da masal anlatın,.sizin hayal gücünüze kalmis. Bunlar üzerinden ne düşünüyor anlamaya çalışın. Mesela baba dönmeyince çocuk ne hissetmiş gibi sorular sorun

Bakın çocuklar annelerinin mutsuz olmasını istemezler. Her defasında bunu söyleyin:Ben bu davranışına çok üzülüyorum.. Bunu yapman beni mutsuz ediyor ama ben şunu yaptığında mutlu oluyorum.. Basit ve net bitti..

Bu sacma seyi benim cocuklarımın ogretmeni soylemişti, evinizde kamera var sizi izliyoruz, odevlerinizi düzgün yapın seklınde. Hayır cocugum, kimse kimsenin evine kamera koyamaz, kimse kimseyi izleyemez , buna kimsenin hakkı yok, burası bizim evimiz. Fakat evet odevlerinizi düzgün yapın, sadece kendiniz için demiştim. Cocuk belki şimdi inanabilir, ya sonra? Bunun sonrası da var. Çocuklar hep bir izlenme kaygısıyla paranoyak mı olsun?

İnşallah öğretmeni de bu saçma sözleri söylememesi için uyarmışsınızdır.

Öğretmenin ne söylediğini evde anne/babaya anlatmayıp tedirgin olan kimbilir kaç çocuk olmuştur.

Evde anlatmalarına rağmen , anne/babanın da öğretmenin yalanına ortaklık ettiği çocukların hali daha da kötü tabi.

Haklisin bizim zamanimizda belki alinmazdi bu kadar.. ben hayatimda 2-3 kez birsey istemisimdir babamdan hepsindede aldi Allah var.. ama cok istemezdim simarik degildim.. belli yasa kadar yoklukta gordum sukurler olsun kiymet bilirim o yuzden.

Dedigin gibi orta yolu bulmali ama nasil😐

Ben götürüp odasına koyuyordum "susmadan çıkma" diyerek. Her çocuğun bir ağlama tepinme dönemi oluyor sanırım. Allah küçük çocuklulara sabır versin
Amin amin.. zor tabii ama bu zamanlarda gecici elbet.. kararli olmak lazim sadece, bizler duygusal davraniyoruz.. olay sadece alip alamamaktan cikiyir zaten

Bakın çocuklar annelerinin mutsuz olmasını istemezler. Her defasında bunu söyleyin:Ben bu davranışına çok üzülüyorum.. Bunu yapman beni mutsuz ediyor ama ben şunu yaptığında mutlu oluyorum.. Basit ve net bitti..
Beni çok üzüyorsun diyorum ağlamasi geçince,bu sefer gelip sarılıyor canım annecim diyor ama birkaç dk sonra yeni bir ağlama nedeni ve yeni bir kriz 🙄yine de söylemeye devam edeceğim

Benim anne babam bana gestapo diyor 😂 Kızım 4 yaş 3 aylık, ben hayır dediysem bitti. Annem babam yalvarıyor, benim dayılarım teyzelerim istiyor falan , hayırsa hayır. Onlarla bile şımaramıyor, napalım anne hayır diyor diyorlar. Ben kendim büyüttüm , bir yaşından beri yetişkine anlatır gibi anlatıyorum herşeyi. Mesela hastasın, şu an bademciklerin çok hassas, dondurma çok soğuk, daha kötü olacaksın, bu yüzden izin vermiyorum diyorum. 3 yaşın başlarında çılgın ağladı, kendini yerlere atmalar, kusmalar , duvara kafa atmalar neler neler. Yapmadım. İstediğin kadar kusabilirsin şu yüzden hayır diyordum. Şimdi soruyor anne bunu alabilir miyiz, alamayız anneciğim çünkü çok pahalı diyorum tamam deyip yerine koyuyor. Oy annesi yesin, gidip öpeyim kanım kaynadı 🤣

Bu yanlış bir önerme yalnız.
Çocuğun kendi gibi olduğunda annesinin mutsuzluğu ortaya çıktığı için sürekli kendisini dizginlemek zorunda kalacak hatta ileriki yaşlarda benliğinden kuşku duyup, sadece istenilen kişi olmaya çalışacaktır.

Bu yanlış bir önerme yalnız.
Çocuğun kendi gibi olduğunda annesinin mutsuzluğu ortaya çıktığı için sürekli kendisini dizginlemek zorunda kalacak hatta ileriki yaşlarda benliğinden kuşku duyup, sadece istenilen kişi olmaya çalışacaktır.
Bunu bir silah olarak kullanırsanız tabi dediğiniz olur, onu bastırmaya çalışırsınız lakin bu bir iletişim şeklidir ve sadece onaylamadığımız davranışlar iletişime bu şekilde ben dili kullanarak üstesinden gelebiliriz.

Benim anne babam bana gestapo diyor 😂 Kızım 4 yaş 3 aylık, ben hayır dediysem bitti. Annem babam yalvarıyor, benim dayılarım teyzelerim istiyor falan , hayırsa hayır. Onlarla bile şımaramıyor, napalım anne hayır diyor diyorlar. Ben kendim büyüttüm , bir yaşından beri yetişkine anlatır gibi anlatıyorum herşeyi. Mesela hastasın, şu an bademciklerin çok hassas, dondurma çok soğuk, daha kötü olacaksın, bu yüzden izin vermiyorum diyorum. 3 yaşın başlarında çılgın ağladı, kendini yerlere atmalar, kusmalar , duvara kafa atmalar neler neler. Yapmadım. İstediğin kadar kusabilirsin şu yüzden hayır diyordum. Şimdi soruyor anne bunu alabilir miyiz, alamayız anneciğim çünkü çok pahalı diyorum tamam deyip yerine koyuyor. Oy annesi yesin, gidip öpeyim kanım kaynadı 🤣

Bu ben işte. Neymiş çocuğu çok sıkıyormuşum çok disiplinliymişim.E bu çocuk benimle yaşıyor. sizin 5 dk ilginizle sonsuz şımartmalarınız yüzünden çocuğun düzeni bozuluyor. Çok hareketli bir çocuğum var ve sınırları kolaylıkla ihlal edebiliyor bu yüzden bazı konularda sınır koymamız gerekiyor ki bunu pedagog eşliğinde yaptık.
En son ablamı bozdum yeter dedim ya karışma çocuğuma ben senin çocuklarına karışıyor muyum eleştirmek sana mı kaldı dedim. Neymiş çocuk istiyorsa ağlatmamalıymışım. İstediği ney eniştesi araba sürerken o da kucağına oturup beraber sürecekmiş 🤦‍♀️

Merhaba öncelikle benim cocugumda 2 yasinda hayırdan anlamiyor ama sizinki 4 yasinda birazdaha farkında herseyin örneğin çekindiği sözünü dinlediği biri varsa mesela öğretmeni gibi evde kamera olduğunu öğretmeninin onu izlediği ve yaramazliklarini gördüğünü söylerseniz belki düzgün durur belki saçma bir cevap ama işe yarayabilir ve dövmek asla çözüm değil aksine şiddeti ogretirsiniz
Benim ikizlerde 2 yaşında . Bizimkiler sendromdan. Parka götürüp adını bağırınca burdayım diyen kızım bir haftadır inadından cevap yok. Söylemiştim park alanı büyük ben senu kaydırak başlarında göremezsem adını bagiracagim burdayım diye bağır tamam mı annecigim . Tamam iki yasa girdik bağırıyorum biliyorum duyduğunu bana bakıyor burun kıvırıyor. Yada oğlum merdivenleri kendi inecek yardım etsem tekrar çıkıp inmeye çalışıyor. Bunlar yaşın getirileri. İşte bu getirilere bizim vereceğimiz tepkiler birkaç yıl sonraki davranışlarının temel yapı taşlarını oluşturacak

Bu davranış çocuğa koşulsuz kabul görmediğini ve koşulsuz sevilmeyecegini öğretir. Anneyi memnun etmek için gerçek duygularını bastirmayi öğrenir, edilgen bir konuma geçer

Benim degil ama arkadasimin ayni boyle kizi. Evde tek ayak uzerinde durun diye aglamadigi kaldi, belki aglamistir haberim yoktur. Sen bunu giyme, sen sunu yeme, ben bunu istiyorum, onu yemeyecegim, bu tv kanalini izlemem, yatmam, gitmem, etmem ohoo. her seye bir emir yagdirma ve aglama halinde. Cocuk gelince ben kaciyorum.

Bu ben işte. Neymiş çocuğu çok sıkıyormuşum çok disiplinliymişim.E bu çocuk benimle yaşıyor. sizin 5 dk ilginizle sonsuz şımartmalarınız yüzünden çocuğun düzeni bozuluyor. Çok hareketli bir çocuğum var ve sınırları kolaylıkla ihlal edebiliyor bu yüzden bazı konularda sınır koymamız gerekiyor ki bunu pedagog eşliğinde yaptık.
En son ablamı bozdum yeter dedim ya karışma çocuğuma ben senin çocuklarına karışıyor muyum eleştirmek sana mı kaldı dedim. Neymiş çocuk istiyorsa ağlatmamalıymışım. İstediği ney eniştesi araba sürerken o da kucağına oturup beraber sürecekmiş 🤦‍♀️
Kesinlikle katılıyorum, siz 5 dakika mutlu edin diye ben çok daha mutsuz etmek zorunda kalıyorum deyince anlıyor bizimkiler. Ayrıca sizde ne kadar sertsiniz yaa ne olacak el kadar çocuk enişte bile olsa bir adamın kucağında oturup, her türlü kaza ihtimaline karşı gerçek bir arabayı yönetmek istiyorsa cık cık cık çok normal bir şey 🤭😂

Kesinlikle katılıyorum, siz 5 dakika mutlu edin diye ben çok daha mutsuz etmek zorunda kalıyorum deyince anlıyor bizimkiler. Ayrıca sizde ne kadar sertsiniz yaa ne olacak el kadar çocuk enişte bile olsa bir adamın kucağında oturup, her türlü kaza ihtimaline karşı gerçek bir arabayı yönetmek istiyorsa cık cık cık çok normal bir şey 🤭😂
Anneleri rahat bıraksalar çocuk yetiştirme konusunda çok daha iyi bireyler yetişecek ama 🤷‍♀️

Kötü anne, sert anne oldum :KK70: ay bir de köy yolunda binecekmiş yağmur yağıyor yerler vıcık vıcık çamur

X