Sizin çocuklarınız da böyle mi ?

Geçen ay üç günlüğüne tatile gittik her yemekte ağlayacak biseyler buluyordu,dedim bak şimdi şu süpürgeci abiler (elinde süpürge ile gezen garsonlar) seni süpürüp çöpe atacaklar.Cunku ağlayan çocukları süpürüp çöpe atıyorlarmis dedim de ağlamayı kesti diğer öğünlerde 🤷🏻‍♀️ yalan ve korkutma gibi yontemlere başvurmak zorunda kalıyor insan
Çöp fobiniz oluştu, gözünüz aydın😂
Bilirim, her şeye ağlamayı değil, ağlama nefes alma gibi bir eylem, araya suskunluk, yemek vb ihtiyaçlar giriyor.
Bir şey demeye gelmiyor çocuk, kapıdan çıkarken ‘hadi oğlum ayakkabını al’ diyorum bir başlıyor ‘o benim sorumluluğum ben istediğim zaman alırım ama şuan istemiyorum diyorum beni hep zorluyorsun’ diye hem böğürüp hem azarlayıp hem ağlıyor.
Su iç desem cevap aynı, yapma dediğim her şey zaten guiness deneniyormuşcasına tektarlanıyor falan filan.
Aman kim uğraşsın bununla deyip mümkün mertebe laf etmeden yaşamaya çalışıyorum😂

Evet aglayrak yapmaya calistiklari oluyor.. onceleri teselli etmeye calisiyordun ama artik ugrasmiyorum.. cunku anladim baya baya duygumu sonuruyolar😐😂 gozyqslarini kullaniyolar..

Mesela kizimda boyle ara ara.. her girdigimiz dukkanda oyuncak istiyor bende kiyamayio aliyorum vs. Ama artik almayacagim.. gecen gun agladigi
Halde almadim, ev oyuncak doldu tasti nereye koyacagimi
Sastim hala al al al🙄 birde oynasa uzun sure ok ama yok ertesi gun cazibesi gidiyor..

Kaldi
Ki her istedigini yapmak iyilik degil zaten, doyumsuz simarik cocuk olurlar.. birseyinde kiymetini bilmezler..

Ben aglarsan agla moduna giriyorum artik😐😂 tavsiye ederim😂

Evet aglayrak yapmaya calistiklari oluyor.. onceleri teselli etmeye calisiyordun ama artik ugrasmiyorum.. cunku anladim baya baya duygumu sonuruyolar😐😂 gozyqslarini kullaniyolar..

Mesela kizimda boyle ara ara.. her girdigimiz dukkanda oyuncak istiyor bende kiyamayio aliyorum vs. Ama artik almayacagim.. gecen gun agladigi
Sastim hala al al al🙄 birde oynasa uzun sure ok ama yok ertesi gun cazibesi gidiyor..

Kaldi
Ki her istedigini yapmak iyilik degil zaten, doyumsuz simarik cocuk olurlar.. birseyinde kiymetini bilmezler..

Aslinda aciklayinca Kabul ediyorlar. Etmezseler senin dedigin gibi. Hatta diyorum, aglaya bilirsin 😂

Zor davranışların zor duygulardan kaynaklandığını düşünüyorum
Sizinle yeterli vakit geciriyor mu, baba ile ilişkisi ne durumda, sizin eşinizle ilişkiniz,.kreşe mutlu mu gidiyor,.terledilme, ayrılık kaygısı olabilir mi, kaygı zemini olan bir çocuk mu, hayatınizda köklü değişiklikler oldu mu, gibi çok çeşitli sorular var.
High need baby olarak adlandırılan gruba giriyor olabilir, duyusal hassasiyetleri olabilir.
Kısacası altta yatan duyguyu, "sorunu" bulmadan davranış değişikliği kalıcı olmaz, o davranış değişir başka bir yerden patlak verir.
Alanında yetkin birinden destek almanız daha doğru olur
Benim de büyük oğlum 4 yaşında, biz de mesela kardeş ile birlikte zor davranışlar ortaya çıkmaya başladı. Duygusunu bulup onun üzerine çalıştıkca, bireysel ve eskisi gibi 3 umuz zaman geçirince daha uyumlu oluyor
Bakış açınız güzel,derine inmek lazım.Babaya severek gidiyor,benim babayla kendisi yüzünden iletişimim kalmadı,kreşe severek gidiyor hatta sabah erkenden gitmek istiyormuş.Aklima iki şey geliyor.Biri hala benimle uyuyor olması, ikincisi de çekişmeli dava yüzünden aklımın başka yerlerde olması çocuğa enerji ve moralimin kalmayisi nedeniyle ona içtenlikle eşlik etmedigimi zorla yaptığımı hissetmesi olumsuz sonuçlar doğuruyor olabilir

Aslinda aciklayinca Kabul ediyorlar. Etmezseler senin dedigin gibi. Hatta diyorum, aglaya bilirsin 😂
Ben acikliyorumda o anda tek istedigi o oyuncak😐😂 paramiz yok demek iyi degilmis cocuklar para hirsi yaparmis vs ilerde..oylede soyleyemiyorun.. hayir diyorum donup gidiyorum…ve en son oyle yaptigimda kizim dukkandan cikar cikmaz aglamayi kesti inanir misin😯😐 ben bile sasirdim.. ben olsam aglamaya devam ederdim😐😂

Ben acikliyorumda o anda tek istedigi o oyuncak😐😂 paramiz yok demek iyi degilmis cocuklar para hirsi yaparmis vs ilerde..oylede soyleyemiyorun.. hayir diyorum donup gidiyorum…ve en son oyle yaptigimda kizim dukkandan cikar cikmaz aglamayi kesti inanir misin😯😐 ben bile sasirdim.. ben olsam aglamaya devam ederdim😐😂
Yok o kismi bende demiyorum 😂 artik buyuduler fakat kizim daha kucuk iken delirtebilirdi. Ben almana izin vermiyorum. Kasadan oyle gecirirsen hirsiz derler diyince birakiyordu. Iyi yontem mi bilmem 🫣 suan sadece Surat asar 😂

Yok o kismi bende demiyorum 😂 artik buyuduler fakat kizim daha kucuk iken delirtebilirdi. Ben almana izin vermiyorum. Kasadan oyle gecirirsen hirsiz derler diyince birakiyordu. Iyi yontem mi bilmem 🫣 suan sadece Surat asar 😂
Gelinimi güzel yetiştiriyorsun dünür 👌

Bence evde gördüğü huzursuzluklarin ve anne baba çatışmasının/ayrılığının verdiği duygu yüküyle baş edemeyip hıncını böyle çıkarıyor. Ayriydiniz ve mutsuzdunuz diye hatırladığım için böyle yorumladım. Ayrıca yine aynı temel sebepten ötürü ebeveyn kaybı korkusu olabilir ve sizden hiç ayrılmak istemiyor olabilir. Bu sebeple bağırıyor, size yapışıyor veya gittiği yere sığmıyor olabilir. Hem pedagog önerisi alın en kısa zamanda hem de enerji boşaltacak düzenli bir kurs bulun. Spor olabilir yüzme gibi. Su onu rahatlatır. Ya da kil kursu olabilir dokunma, yoğurma çocuklara iyi geliyor

Son düzenleme:

Kaldi

Ben de "Ağla ağla ağlaman bana terapi gibi geliyor sorun yok "diyorum ağlamakla beni rahatsız edemediğini düşünmesi için 🤷🏻‍♀️
Evet oyuncak,abur cubur her şeyi istiyorlar,paramız yatınca alacağız diyerek geçiştiriyorum oyuncağı çoğu zaman.Evde olan oyuncağın aynısını istediği bile oluyor,alınan kenara atılıyor 🤷🏻‍♀️ Ben de almıyorum eskisi kadar bu senin için zararlı,o sana uygun değil vs

Ben de "Ağla ağla ağlaman bana terapi gibi geliyor sorun yok "diyorum ağlamakla beni rahatsız edemediğini düşünmesi için 🤷🏻‍♀️
Evet oyuncak,abur cubur her şeyi istiyorlar,paramız yatınca alacağız diyerek geçiştiriyorum oyuncağı çoğu zaman.Evde olan oyuncağın aynısını istediği bile oluyor,alınan kenara atılıyor 🤷🏻‍♀️ Ben de almıyorum eskisi kadar bu senin için zararlı,o sana uygun değil vs
Evde 1500 tane barbie bebek var gecen gun yine barbie istiyor, olmaz dedigimde alternatif baska bir oyuncak getiriyor😐😂 dahada olmaz deyince seker cikolata Allah ne verdiyse..brn o yaslarimi hatirliyorum asla anne babamdan israrla birsey istemezdim.. nerde yanlis yapiyorum diyorum bazen..😐

Sürekli ağlaması falan farklı bir konu , sizi kimseyle paylasmamasi , hicbirseye izin vermemesi bambaşka bir konu , çok iyi bir pedagog gitmenizi tavsiye ederim , en doğru yolu o gösterecektir size çünkü siz de farkındasınız doğru olmayan pek çok şey var oglunuzla iliskinizde

Bunu bnde yaptim.. dedim paran varsa al o zaman kendin ben alamam kusura bakma😐alarm calar polis gelir diyorum😐😂

Cocuklari korkutmayalim ok de herseyede peygamber sabrimiz yok

Ya şimdiki bebeler yediklerimi den içtiklerimizden bence hepsi çok hiperaktif oluyorlar duran yapmadan anlamıyorlar
2 kızım var büyüğüm sülalenin ilk torunuydu markete girer 1 tane birşey alır çıkardı ne bir ağlama kendini yerlere atma hiç bir huyu yoktu

Ama küçüğüm şuan 4 yaşında maşallah kim görse Allah yardımcın olsun diyor bir çene var 7 sülaleye yeter😜😜

Biraz karakter meselesi biraz yetiştirme ne bilim işte her çocuk yeni bir tecrübe valla yapmam dediklerini bir bir yspıyorsun🙈🙈

Merhaba öncelikle benim cocugumda 2 yasinda hayırdan anlamiyor ama sizinki 4 yasinda birazdaha farkında herseyin örneğin çekindiği sözünü dinlediği biri varsa mesela öğretmeni gibi evde kamera olduğunu öğretmeninin onu izlediği ve yaramazliklarini gördüğünü söylerseniz belki düzgün durur belki saçma bir cevap ama işe yarayabilir ve dövmek asla çözüm değil aksine şiddeti ogretirsiniz
Merhabalar geçenlerde bilmem haberlerde gördünüz mü bi ilkokul öğretmeni tacizden hapise atıldı, çocuklara hep evinize kamera koydum sizi izliyorum ailenize anlatırsanız haberim olur diye korkutuyormuş.
Çocuklarımıza otoriteden korkmayı öğretmemeliyiz benim naçizane fikrim.
Ayrıca bebeklerin alt beyinle, üst beyin arasında bağlantı kurmasının çok zor olduğunu okumuştum, hepsi bi süreç mutlaka geçecek😊

Bakış açınız güzel,derine inmek lazım.Babaya severek gidiyor,benim babayla kendisi yüzünden iletişimim kalmadı,kreşe severek gidiyor hatta sabah erkenden gitmek istiyormuş.Aklima iki şey geliyor.Biri hala benimle uyuyor olması, ikincisi de çekişmeli dava yüzünden aklımın başka yerlerde olması çocuğa enerji ve moralimin kalmayisi nedeniyle ona içtenlikle eşlik etmedigimi zorla yaptığımı hissetmesi olumsuz sonuçlar doğuruyor olabilir
Eşiniz ile ayrisiniz anladığım kadarıyla, sürecin etkileri devam ediyor olabilir. Ve dediğiniz gibi çocuklar çok iyi duygu okur. Tam manasıyla kendinizi vererek vakit geçirmiyorsaniz daha da talepkar oluyordur.
Ben duygularını öğrenmek için çoğunlukla kukla kullanıyorum. Aletha solter in "oyun oynama sanatı" kitabını muhakkak okuyun. El altında olsun, eminim yarar sağlayacaktır
Bir de boşanma ile ilgili sorular sorduğunda şeffaf yanıtlar verin muhakkak

Kaldi

Ben götürüp odasına koyuyordum "susmadan çıkma" diyerek. Her çocuğun bir ağlama tepinme dönemi oluyor sanırım. Allah küçük çocuklulara sabır versin

X