Sizin babanız ne tepki verirdi ?

Babam daha bir fiske vurmamıştır bana, gittiğim yer için, kaçta döneceğim için daha hiç hesap sormamıştır. Her zaman "Ben sana güveniyorum" der. Sonuçta nişanlınızlaymışsınız, 10 çok da geç bir saat değil bence nişanlı bir kız için.. Benim o saatte sevgilimle buluşmadan döndüğüm bile olmuştur.

herkesin ailesinin standartları farklıdır kimisi 1 de gelse ses etmez kimisi de 8 i geçse üstüne yürür.
siz babanızın huyunu biliyorsanız ona göre davranın.

ya sinirleniyorum.

boşuna mı konuşuyorum ben burda?

ban yiyeceksem yerim, bu sefer çekinmeyeceğim.

arkadaşlar bu kız "babanız sizi dövüyor mu" diye sormuyor. "babam beni dövdü, haklı mı" demiyor. konunun özüne bi gelebilir miyiz?

kız nişanlısının ailesinin evindeymiş, evine gece 10da dönmüş ve babası aşırı tepki vermiş. bizim başımıza gelip gelmediğini soruyor. kız gece 10a kadar nişanlısının evinde kalmasının gerçekten kötü olup olmadığını anlamaya çalışıyor. yanlış bi şey yapıp yapmadığını bilmek istiyor.

sizin yorumlarınız, böyle sıkıntılı bi dönemde kızı babasından soğutmaya yönelik. "kaç kaç kaç" demişsiniz resmen. nereye kaçacak? 5 ay sonra düğünü olan ve kafasında nişanlısıyla ilgili soru işaretleri de olan bi genç kız babasının evinden nereye kaçabilir? ordan kaçması gerektiğini bu kadar üstüne basa basa söylerseniz sizce kime gider?

erkeklerin eşlerini ve/veya çocuklarını dövmelerini asla onaylamıyorum. ama bu durumdaki bi kıza da "öyle baba olmaz olsun, kaç kurtul o evden" demenin şu an için haddimiz olmadığını düşünüyorum.

yanlış evlilikler böyle böyle yapılıyor işte.

bu kız sizi dinleyecek, "böyle baba olmaz olsun, evlenip kurtulayım" diyecek, seneye de burda "kocam beni dövüyor" konularını okuyacağız.

arkadaşlar kendinize gelin bi.
bunu biz yazsak ban yerizz

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
cnm babanın yaptıgı cok kötü sana vurması hata ama belkide nişanlına güvenmiyorum ne bilim:KK43:

Biz nisanliyken birlikte yasamaya basladik, daha dogrusu birlikte yasamaya karar verince nisanlandik. Dolayisiyla aile yapilarimiz cok farkli belli ki, ama ne olursa olsun bir insanin anne babasindan dayak yemesi kabul edilebilir bir sey degil.

Bence nisanlindan emin değilsen evlilik isini tekrar tekrar dusun, insan ailesine her durumda tahammül edebiliyor ama esine edemezsin, etmemelisin de.

Ailemizi kendimiz secemiyoruz ama esin senin secimin, dogru bir secim yaptigina emin olmadan evlenme.

Aksi,huysuz,bencildir.
Hicde anlasamayiz
Ama nisanlilik alisveris donemimde hic karismadi
Sezarin hakkini sezara vermek lazim.
Nisanliyken esim cok sık gelirdi mesela bize saatlerce otururduk
Sinema vs giderdik
Gec dondugumde olurdu
Bise demezdi
O kendi bencilliginin derdindeydi hep cunku
Gozu pek bizi gormuyodu
Umrunda degildik yani

Neden bu kadar kızdığını siz bilirsiniz

Anneniz ile konuşun niye kızmış netleştirin

Bana kalırsa 10 geç değil ama ben lisede iken bile o saatte eve gelirdim Merkez'den uzakta oturuyorduk ancak geliyordum

Saat geç değil ama babanızın niye olumsuz düşündüğü önemli

öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim yorumlarınız için.

Babamla normalde de hiç bir zaman baba-kız ilişkimiz olmamıştır zaten. oturup karşı karşıya diyaloğumuz bile yok çok kopuğuz. Sinirli agresiftir fakat bir o kadar da saf bir insandır. Özetle anlaşamayız hic kendisiyle. Nişanlımın bir kaç sefer bizde kaldığı oldu ve gece geç saatlere kadar oturduğu da oldu şimdiye kadar hiç bi sıkıntımız olmamıştı ta ki düne kadar. Şok oldum. Annem bana soylemisti kızıyor hemen gel diye ardından hemen çıktık ve nişanlım bıraktı eve. Önce bir tartışma yaşadık babamla bende biraz sert konuştum ardından olanlar oldu zaten.

Bu arada okuyorum son senem çalışma gibi bir durumum maalesef yok. olsa zaten dakka durmazdım kendi başımın çaresine bakardım bi şekilde. Babam zaten yoktu benim için şu saatten sonra hiç yok.

Nişanlımın maalesefki durumdan haberi var gözumün durumunu görunce anladı. Nişanlımla 8-9 sene gibi uzun bi suredir beraberiz. maalesef ki zaman gectikce iliski yıpranıyor ve ilk zamanlardaki heyecanını kaybediyor ki bizim ilişkimiz bambaşkaydı hergunumuz bu gunlerin hayalini kurmakla gecerdi. Kafam çok karışık. çevremden gördüğum orneklerden de bazı şeylerin bilincinde biriyim. yanlış adımlar elbette atmak istemiyorum. Hepinize yorumunuz ve ilginiz için tesekkur ederim tekrardan.

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
Daha neler :KK11:

bu adama baba denilmez..bir tanede siz çaksaydınız..bu bir şiddet..asıl ayıpın büyüğünü baban etmiş..misafir sayılırsın annenede mi şiddet uyguluyor..:KK57:

Su bana guvenirdi karismazdi diye yorum yapanlarada hasta oluyorum ... ulkenin durumu ortada ozgecan olayi daha cok taze hafizalarda .... Sizin bu yazdiklarinizi yeni yetme ergen kizlarimizda okuyor nasil ornek oldugunuza dikkat edin ... Anne baba bu mahalle bakkali degil. Ama tabi anne baba olmak dovme hakkini vermez o ayri ama sende annenin gel demesine ragmen "ay dur bi bardak daha cay iceyim " der oturursan olmaz zitlasmaninda saygisizliginda anlami yok
Babanin seni dovmeye hakki olmadigi gibi seninde babana saygisizlik yapmaya kiskirtmaya hakkin yok

Su bana guvenirdi karismazdi diye yorum yapanlarada hasta oluyorum ... ulkenin durumu ortada ozgecan olayi daha cok taze hafizalarda .... Sizin bu yazdiklarinizi yeni yetme ergen kizlarimizda okuyor nasil ornek oldugunuza dikkat edin ... Anne baba bu mahalle bakkali degil. Ama tabi anne baba olmak dovme hakkini vermez o ayri ama sende annenin gel demesine ragmen "ay dur bi bardak daha cay iceyim " der oturursan olmaz zitlasmaninda saygisizliginda anlami yok
Babanin seni dovmeye hakki olmadigi gibi seninde babana saygisizlik yapmaya kiskirtmaya hakkin yok

Anlamadığınız kısım şu ki,

Özgecan Aslan olayındaki adam zaten karısını, kızını döven bir adam.

Erkek şiddetinin bir çeşididir tecavüz. Aynı kümedeki insanlardan bahsediyorsunuz.

Yapılması gereken eve geç gelen kızı dövmek değil yani. Ne biçim bir zihniyet.

Evlenecek yaşa gelmiş insan kaça kadar çay içeceğine kendi karar veremiyorsa evlenmesin. Bu kadar basit.

Resmen şiddete övgü var mesajınızda, neden böyle bir yasak yok? Kızın gözü morarmış, babayı kışkırtmaya hakkın yok yazmışsınız. Yuh diyorum.

arkadaşlar yanlış anladınız ya dayağı onaylamışım gibi davranmayın rica ediyorum.

kocadan el oğlundan bahsetmiyorum burda. baba ya baba. bu kadar sert yorum yapmayın. ayıptır.

"baban aşırı tepki vermiş, dövmemesi gerekirdi, yaptığı gerçekten yanlış. ama sen nişanlının böyle davranmayacağına emin olmadan evlenme derim ben. nişanlından da bu şekilde muamele göreceğini düşünüyorsan kendi ayaklarının üstünde dur. sırf o evden kurtulmak için evlenmek zorunda değilsin."

anlatabiliyor muyum? düşüncenize hiçbir şey demiyorum, ama ifade edişi biraz yumuşatmalıyız diye düşünüyorum.

Biri diğerinin alternatifi değil ki.

Babadan dayak yiyen eşinden de yer zaten. Birincinin kötülüğü yeterince anlatılmazsa kesin yer.

Yani yapılması gereken vurgu gerçekten de babanın yanlışı kısmı.

Bir de şiddetle ilgili en büyük yanlış, özneye göre tutum değiştirmektir, bunu da belirteyim.

Anneniz, babanız, kocanız, sevgiliniz asla fark etmez, şiddet insanlık suçudur.

Nişanlısına kaçacak diye baba pamuklara sarılacak değil. Daha nişanlının yaptığı bir şey yok, olayları büyütüyor ve tartışma çıkarıyormuş. Baba kızın gözü morarana kadar dövüyormuş, şimdi ben burada kime saydırayım?

Elmalarla armutları toplamayı ne çok seviyoruz

Kızın olduğu yer belli gelirken de nişanlısı getirmiş babasını niye kışkırtmış olsun ya da niye endişelenmesi haklı olsun

Nişanlı kız gece vakti erkeğin evinde ne arar zihniyeti muhtemelen sanki gündüz sevişilmez

Konu sahibi annesi baban kızıyor deyince babasını arayıp birazdan çıkıyoruz X in annesi çay koymuş bardakları kaldırıp geleceğim X bırakacak dese olay belki büyümezdi ama olan olmuş

Morartana kadar döven babayı kimse haklı bulmaz herhalde de azıcık daha düşünü sıkıp suyuna gideceksin gibi görünüyor

bazı babalar böyle eski adetler usuller insan onlarada kızılmıyor ki çünkü onlar bu şekilde yetişmiş yargılayamıyoruz çok takılma zaten 5 ayın kalmış huyuna git evlenince zaten sana eşinden başkası karışamaz :)

Ne demek yargılayamıyoruz. Hukuk sistemi bile yargılayabiliyor da siz hangi hakla normal kabul ediyorsunuz?

hanımefendi özgecan olayını örnek vermişsiniz de o olayın güpegündüz olduğunu da hatırlatırım. kızları akşam ezanından sonra sokağa salmayarak koruyan zihniyete de ben hasta oluyorum.

Biri diğerinin alternatifi değil ki.

Babadan dayak yiyen eşinden de yer zaten. Birincinin kötülüğü yeterince anlatılmazsa kesin yer.

Yani yapılması gereken vurgu gerçekten de babanın yanlışı kısmı.

Bir de şiddetle ilgili en büyük yanlış, özneye göre tutum değiştirmektir, bunu da belirteyim.

Anneniz, babanız, kocanız, sevgiliniz asla fark etmez, şiddet insanlık suçudur.

Nişanlısına kaçacak diye baba pamuklara sarılacak değil. Daha nişanlının yaptığı bir şey yok, olayları büyütüyor ve tartışma çıkarıyormuş. Baba kızın gözü morarana kadar dövüyormuş, şimdi ben burada kime saydırayım?

tabi ki biri diğerinin alternatifi değil. söylemeye çalıştığım, yaptığımız yorumları daha yumuşak tutmalıyız. "şiddet insanlık suçudur" demek başka, "oha hayvan herif faşist pislik" demek başka. "kendi evine çıkabiliyor musun" demek var, "5 ay kalmış canım sık dişini kurtuluyorsun" demek var.

X