Sizin babanız ne tepki verirdi ?

Kesinlikle babanız haksız ama babanızın yapısını da az çok biliyor olmalısınız. Keşke çayı içmeseymişsiniz:KK43: nese dayanın az kalmış, umarım çok güzel bir evliliğiniz olur:)

bunu nişanlına söyleme ilerde bi tokat atarsa babandan ne gördün der.Der yani Türk erkeği.Babanızda üzülür eminim.

Canım babanı seçme şansın yok ama eşini seçme şansın var o da kötü davranıyor ne demek? Henüz nişanlısın ya nişanı uzat biraz daha tanıyın birbirinizi yada nişanı bitir.

Evlendikten sonra da bu şekilde mi yaşamak istersin?

Tum yorumlari okudum. bir kacinin verdigi tavsiyeler tamemen utopik hayaller. Babaniz hakli degil. Ama babayim ben hakkina dayanarak dover. Siz 40 yasina gelin gene dover. Kafa degismedikten sonra sizin onun yasi buyumus hic fark etmez. Evlenirsiniz kocaniza cevap verdin diye sana bagirir. Bunlarin cinsi boyle.. kabullenecek ve ona gore davranacaksiniz. Riski biliyorsaniz ve ona gore davranmiyorsaniz bu sizin hataniz olur.

Nisanlim bir kac aydir boyle diorsunuz. Yine stresli bir halinde onu sakinkestirin. Tsmamen sakinlestiginde bunun dugun telasindan mi, sizi sevmediginden mi, kotu adam oldugundan mi yaptigini sorun. Kafanizin karistigini anlatin. Verecegi cevaplar mimikleri ile hayatinizi cizin. Ilerde sleyhine delil kullanirsiniz

dayak olmadı ben bi tuhaf olmuştum nişanlı iken, sevgiliyken tatile bile gittik ama aileler dahil olup nişan olunca mesela en gec 9 10 gibi evde olma takıntısı başladı, rahmetli babam bak bak nişanlandı bizden koptu bizimle vakit geçirmiyo diye düşünecek sanıyodum üzülüyodum

Dayak mı yedin :KK20:

Peki babanın tepki göstereceğini biliyor muydun canım, daha önce geç geldiğin için kızmış mıydı sana yoksa nişanlı olduğun için mi bu abartılı tepki ?

Benim babam melek gibidir, asla karışmaz, hatta hoşgeldin kızım der
:KK14:

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
Yaşadım canım ki biz bu tip şeyleri yaparken nikahımız kıyılmıstı ona rağmen az geç geldimmi kızardı bağirir çağirirdi.dayak olmadı ama ben hep gidicem diye üzüldüğü için eşimle vakit geçirmemi istemezdi nikahta kıyıldiği için bizim.gizli gizli ağlardıda hep

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?

İster baba olsun ister anne böyle saçma bir nedenden dolayı evladıne el kaldırmamalı. Mahkemede halledin bence, insanlar ne hakla kızlarına el kaldırabiliyor?

sözlüyüm, gece 1de sözlümün beni eve bıraktığı da oldu, sabah 9dan gece 10a kadar onlarda kaldığım da oldu ama hiç böyle şeyler yaşamadım.

bazı yorumları yapıcı bulmadım önce onu belirteyim.

asla babandan kaçmak için evlenme, koca evinde baba evinden gördüğünün daha iyisini görmeyeceksin, onu bil. ama düğün öncesi dönem gerçekten stresli oluyor. nişanlına da hak vermiyor değilim.

arkadaşım bak iletişim önemli.

benim zihniyetime göre babana diyeceğin şu; "nerde olduğumu biliyorsun, kiminle olduğumu biliyorsun, aradığında açmıyor değilim, adamı tanıyorsun ailesini tanıyorsun, onları tanımasan bile yetiştirdiğin çocuğu biliyorsun. ben yanlış yapacak olsam, bu onların evine gidip gelmeme kalmaz, yine yaparım. kimse senin çocuğunu yemiyor, yiyecek olsalar bu kadar düğün dernek çabasına düşmezler. lütfen biraz daha sakin ve anlayışlı ol."

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Valla şiddetin her türlüsünden nefret eden bir kişi olarak babam dahi olsa asla vurmasına müsade etmezdim...Kimsenin hakkı yok koskoca bir bayanın gururunu incitmeye...Babanız hatalı fakat yinede baba işte, onlarıda ailesi öyle yetiştirmiş...Nişanlını da iyice tart öyle evlen. Ben nişanlıyken eşimin bütün sınırlarını zorladım bilerek, bakalım en son neler yapabiliyor diye. Hiç şiddete eğlimi olmadı ve ailesinde de hiç kimsede yok ve korkmadan evlendim. Kavgayı baştan yapmak lazım kişinin gerçek yüzünü görmek için o yüzden geç kalmayın bunu denemek için...

Valla şiddetin her türlüsünden nefret eden bir kişi olarak babam dahi olsa asla vurmasına müsade etmezdim...Kimsenin hakkı yok koskoca bir bayanın gururunu incitmeye...Babanız hatalı fakat yinede baba işte, onlarıda ailesi öyle yetiştirmiş...Nişanlını da iyice tart öyle evlen. Ben nişanlıyken eşimin bütün sınırlarını zorladım bilerek, bakalım en son neler yapabiliyor diye. Hiç şiddete eğlimi olmadı ve ailesinde de hiç kimsede yok ve korkmadan evlendim. Kavgayı baştan yapmak lazım kişinin gerçek yüzünü görmek için o yüzden geç kalmayın bunu denemek için...

ben üstüne kahve dökmüştüm :KK70:
önceden planlamıştım "bi gün üstüne bi şey dökeyim de bakayım ne yapıyor" diye, aşırı titiz çünkü, komik olansa kahveyi gerçekten kazayla dökmem. ayakkabısının içine kadar dolmuştu kıyamam.

öneri aşırı mantıklı yalnız herkes yapmalı bence de.

ben üstüne kahve dökmüştüm :KK70:
önceden planlamıştım "bi gün üstüne bi şey dökeyim de bakayım ne yapıyor" diye, aşırı titiz çünkü, komik olansa kahveyi gerçekten kazayla dökmem. ayakkabısının içine kadar dolmuştu kıyamam.

öneri aşırı mantıklı yalnız herkes yapmalı bence de.

Sizinki de iyiymiş:KK45:

Terkedilme ıhtımalıde var ama sınırları zorlayınca.

Babanz biraz fazla tutucu .
Benim babam erkek arkadasımla tanıstı ve onla olduğumu bilince bana karışmaz bile .

terk etsin? onu sınıyoruz zaten? üstüne kahve döktüm diye terk edecekse etsin zaten öyle evlilik olmaz. hastalığı da var bunun belki üstüne de kusucam. denemek sınamak lazım tabi ki.
Mutlu bir evlilik icin terkedilmeyı Göze almak Lazım fakat Nisan yüzüğünü takmadan adama her turlu işkence yapmalıyız ki bakalım evlenılecek insanmı .o aşamaya gelirsem uygulayacağım:)

Babanz biraz fazla tutucu .
Benim babam erkek arkadasımla tanıstı ve onla olduğumu bilince bana karışmaz bile .
Benim babam bilse her şeye karışır .tznıstırmaya bile korkarım çünkü kardeşimin ilişkisi hem baskı hemde başka sebeplerden bitti.alınacak eşyalardan tutun es adayının davranışlarına kadar çok sıkıntılı zamanlar geçireceğim kesin adam beni terketmezse iyidir tabi suan Hayatım da biri yok olursa yandım .

X