• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin anneniz de evinize gelene karışır mı?

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar.. yine ben
Annemle babam bizdelerdi ve eşimle tartışıp gitmişlerdi hani ... gittiler ama sürekli arayıp laf sokuyorlar bana.annemler gittikten sonra görümcem geldi yeğenini özlemiş.Annem de görümcemi sevmez.Ben de o yüzden söylemem bize gelince..Annem kayınvalidemi aramış birşey sormak için kayınvalidem de söylemiş kızının bize geldiğini.Annem hemen beni aradı görümcen gelmiş bişey mi var niye gelmiş diye.. Ben de çocukları özlemiş gelmiş dedim.İyi artık gidip gidip gelir dedi bana ..eşimin memleketine yakınlaştık ya o yüzden öyle diyor..sürekli laf sokup duruyor biz varken niye gelmedi de şimdi geldi diye..Ben de siz onu sevmiyosunuz ya ben siz varkan gelmesini istemedim dedim..Sürekli bana görümcemi kötülüyor..o bize düğünde böyle demişti falan filan diye.Eşimin halalarını de sevmez annem.Halaları eve alma diyor bana..Ne yapacağımı şaşırdım annemle artık baş edemiyorum.Babam da çok üzülüyormuş eşim böyle yaptığı için .herkesin damadı iyiymiş bizimki kötü falan diyormuş.Ben kızımı verirken onları yormadım ben bunları haketmedim deyip duruyormuş.Çok üzüldüm sonuçta annem babam ..artık ne yapacağımı şaşırdım her günüm kötü geçiyor..mutlu olamıyorum.Ben onları aramayım diyorum kendileri arayıp laf sokuyorlar.

merhaba arkadaşlar.. yine ben
Annemle babam bizdelerdi ve eşimle tartışıp gitmişlerdi hani ... gittiler ama sürekli arayıp laf sokuyorlar bana.annemler gittikten sonra görümcem geldi yeğenini özlemiş.Annem de görümcemi sevmez.Ben de o yüzden söylemem bize gelince..Annem kayınvalidemi aramış birşey sormak için kayınvalidem de söylemiş kızının bize geldiğini.Annem hemen beni aradı görümcen gelmiş bişey mi var niye gelmiş diye.. Ben de çocukları özlemiş gelmiş dedim.İyi artık gidip gidip gelir dedi bana ..eşimin memleketine yakınlaştık ya o yüzden öyle diyor..sürekli laf sokup duruyor biz varken niye gelmedi de şimdi geldi diye..Ben de siz onu sevmiyosunuz ya ben siz varkan gelmesini istemedim dedim..Sürekli bana görümcemi kötülüyor..o bize düğünde böyle demişti falan filan diye.Eşimin halalarını de sevmez annem.Halaları eve alma diyor bana..Ne yapacağımı şaşırdım annemle artık baş edemiyorum.Babam da çok üzülüyormuş eşim böyle yaptığı için .herkesin damadı iyiymiş bizimki kötü falan diyormuş.Ben kızımı verirken onları yormadım ben bunları haketmedim deyip duruyormuş.Çok üzüldüm sonuçta annem babam ..artık ne yapacağımı şaşırdım her günüm kötü geçiyor..mutlu olamıyorum.Ben onları aramayım diyorum kendileri arayıp laf sokuyorlar.

benim evime gelen ne annemi ne kv nede başkası ilgilendirmez
bu kadar açık ve net

Mutlu olamıyorsun çünkü izin vermiyorlar.
Gelene gidene ne karışır annen.
Neden huzur vermiyorlar sana.
Baban başkalarının damadına özeniyor ama sorsun bakalım kim onun yaptıklarını yapıpta
Samadın sineye çekmesini bekler.
Saygı sevgi yok ailende kusura bakma.
Arada kalma gibi bir durumun olmasın ama ailenin artık bazı şeyleri anlayıp idrak etmesi lazım.

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

sizin sorununuzz en baştan kızını kendi kültürünün dışına vermek bence bi türlü kabullenemediler damadı..

abartmış anneniz benim bildiğim ANNE kızım gittiği yerde huzurlu olsun onlarla iyi anlaşsın ister

kız anneleri kızının mutlu olması için cabalar genelde.seninkisi tersi durum olmus cok ilginç.
eger kv eşinle görümcenle yada eşinin herhangi baska akrabalarıyla aran iyiyse bundan memnun olmalıl.
gecmişte bazı seyler yasansada tekrar yasanmıyorsa bunu kinini gütmenin huzursuzluk vermenin bir anlamı yok.

Annen,görümcen veya halalar gelmesin deyince ne diyorsun ?
Mazeret gösteriyorsan,bundan vazgeç derim.
Yapman gereken,tabii gelecekler,onlar eşimin akrabaları,burası sadece benim evim değil,eşimin de evi gibi sözler söylemek.
Yani durumun normalliğini ve sadece senle eşini ilgilendirdiğini vurgulamış olursun.
Eşinin akrabalarını çağırmak için,annenden izin alacak değilsin.
Annen bu kişiler hakkında konu açarsa kapatmaya çalış,dinleme.
Aslında öyle değiller,beni severler diyebilirsin.

Aynı şeyleri eşinizin ailesinin eşinize söylediğini varsayarsak;

Eşinizin nasıl davranmasını isterdinizse öyle davranın...

İnsanlar evlenince neden ayrı ev kurarlar? Çünkü kendi düzenleri olsun isterler..Özelleri olsun isterler...

Siz kendi düzeninizi yaşamadıktan sonra ev kurmuşsunuz neye yarar...

Bence taviz vermeyin annenize.Yarın öbür gün konu komsuya karısır.Benim annem asla karısmaz.Misafirim gelicegi zaman bana yardım eder yemek icin falan misafirm gelmedende cıkar gider.Annenizle konusun.Siz bireysiniz ve herseyden once bi ailesiniz artık.İlerde olaylar daha buyur isin icinden hic cıkamazsınız.Görümcenizi sevmeyebilir bilir.Ama sizin bi probleminiz yoksa sahsi olarak,yada esinin halasyla karismamalı.Annenz daha once yasanan olaylarn etkisinde kalms galiba.Belki yardmci olursanz annenze bu olayları asar.

annem hiç karışmadı bu duruma..
ama karışsaydı gereken cevabı alırdı...
herkes kendi evinin içiyle ilgilenmeli...
misafire kadar karışmak ilginç..
haklısın huzursuz olmakta....

Seninde annen herkesi kotu bir kendini iyi zannediyor benim annem gibi bence bu kadar karistirma aileni sonuçta eşinin aileside senin ailen herhalde gidip gelecek annen biraz yönlendirmeyi seviyor gibi geldi. benim annemde öyle dediği lafları bilmez konusurken tavır yapıyorum içim almiyor iyi davranıyorum yine aynı ne bileyim ışte karışık durum

Back