• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

destek değiller bari köstek olmasınlar

Canım eşin yanında olsun, arkanda dursun yeter ki.
Ailesi sevmese de, istemese de olay yine eşinde biter.
Mutlaka dışardan sözler duyarsınız, karışanlar olur ama siz eşinle aranızı hep sıcak tutun,
en önemlisi bu.

Hata hata üzerine yapılmış. .
Bu evlenen kızları bir türlü anlamıyorum . Kötü gelin olmamak için sesimi çıkarmadım vs.vs. deniliyor
Madem senin amacın kötü gelin olmamak o zaman şimdide sesini çıkarmıcaksın arkadaşım. .
Bir insan önce kendisini düşünücek.Kendini üzüp başkalarını sevindiriyosun.
Altınlarını paranı vermekle çok büyük hata yapmışsın
Zaten eşinin ailesi de düğün yaptım dememeli.oğlumla gelinim kendileri yaptılar borçlarınıda düğün parasıyla kapattılar demeli.Onlar senin yanında başklarına hava atmk istersede sen hemen müdahale etmelisin.
Ayrıca babana da çok şaşırdım. . Bir insan nasıl bu kadar vicdansız olur ya.Kızı üstüne basa basa belirtiyor annem aldı diye hala sesini çıkarmıyor. İlla para diyor
Allah bu ailelerin gözünü doyursun inşallah ne diyim.Bu saatten sonrada canını sıkmaya değmez. Giden gitti ne de olsa !!

Yıpratıcı bir durum..
Ama artık olan olmuş giden gitmiş
Sen bugünlerini tekrar geriye getiremeyeceksin, bu yüzden evliliğinin ilk ve en hoş günlerini bunlara yanarak geçirme canım
"davulun sesi uzaktan hoş gelir, üzülmemek elde değil" dediğini duyar gibiyim ama yapacak hiçbişeyin yok bari kendinizi daha fazla yıpratarak daha fazla üzülmeyin
Para bulunur, borçlar ödenir herşey halolur günün birinde Allahın iznyle
Sen yaşadığın anın kıymetini bil
Mutluluklar

ben de altınlarımı düğün masrafı için verdim ama ben eşime verdim zaten her şeyi eşim yaptığı için benim herşeyim tamdı zaten düğünü de beraber halletmiş olduk böylece ama hala içimdedir çünkü kayınvalidelerin hem durumu iyi hem de eşim yıllarca çalışmış bakmış tüm ailesine kayınvalideler de kazandıklarını istiflemiş

benden bir yıl sonra kaynım evlendi onlar da kıza takılan altınlarla yaptılar düğünü daha doğrusu kayınvalide bizden koparmaya kalktı ben dedim benim günahım neydi ben bana takılan altınlarla yaptım düğünü onlar da öyle yapsın diye yoksa kocamı yolacaktı

bi de eltimin ailesine bir yıl önce oğlumuzu evlendirdik elimizde kalmadı demişler ne yaptılarsa gelinliğimi bile kocam aldı gerçi tabi benim evimde eşya eksiği varken kayınvalidem kendi eşyalarını değiştirdi eltim evlendikten sonra da hem banyosunu sıfırdan yaptırdı hem de yazlığına bir sürü yeni eşya dizdi ikimiz de hakkımızı helal etmiyoruz

ne borç varsa düğünden kalan hepsini ödeyin kurtulun canım bence,yoksa zırt pırt arayıp para iterler. Borçlar bittikten sonrada artık kimseye vermeyin bişey,kendi yuvanıza bakın. Daha 1 haftalık evlisiniz sıkmayın canınızı artık,birbirinizi de kırmayın bunlar için. Allah mutluluk ve sağlık versin en önemlisi bu canım. Gerisi olur gider

Severek evlenelerde mi bu olaylar oluyor
Bizde gelinlere altınlar konuşulduğu gibi alınıyor kimsede gidip istemiyor.Borç olsada sorun yaşansada herkes ona göre işini ayarlıyor
Burda o kadar çok okuyorum ki bu olayı ne diyeceğimi ne düşüneceğimi şaşırıyorum.Ne cins aileler var akıl sır ermiyor

haklısın arkadaşım elimden gelenı yaptım ben mesafe koydum ama bu seferde kötü gelin oldum. sürekli arıza çıkartıyormusum :( oysakı huzur dışında hiçbirsey istemedim ben :( bi sandık istedim oymalı falan o memleketin işi olsun dedim ( bizde erkek tarafı alır) onu bile almadılar bızde kız tarafı alır ben kızlarıma aldım hep dedi eşimin annesi :(

aynisini benim kayyinvalidem de dedi canim
bizim oralarinda adetindendir sandigi erkek tarafinin almasi ama kayin validem sagolsun ben kizima aldim biz de kiz tarafi alir dedi simdi bir sandigim yok.
Allah yardimciniz olsun canim.

kötü olmuş canım ya hemde 2 taraflı ayıp etmişler yani durumları kadar yükün altına girselerdi ozaman....neyse olan olmuş hiç huzurunu kaçırma evine evliliğine adapte olmaya çalış bide evinde huzur kalmazsa herşey zorlaşır....Allah güç versin çalışıp gerisinide halledersiniz yeterki siz birbirinize destek olun bu konuyuda açıp durmayın eşinle .......güzel günler sizin olur inşallah bundan sonra....mutluluklar...

hepınıze teşekkür ederim. bu konu kapandı evımızde artık ileriye bakıyoruz eşimle ama bayramda eşimin ailesinin yanına gidecez mecburen ilk bayrammış ya :( işte orda onları görunce ne olur bılmıyorum. umarım soğukkanlı davranabılırım.
zaten artık konusup şikayet etmeye de hakkım yok nede olsa aynı saygısı<lığı benım babam da yaptı :(

aynisini benim kayyinvalidem de dedi canim
bizim oralarinda adetindendir sandigi erkek tarafinin almasi ama kayin validem sagolsun ben kizima aldim biz de kiz tarafi alir dedi simdi bir sandigim yok.
Allah yardimciniz olsun canim.

ilginç bizdede kıztarafında olması gerekir

sorun sandık yadameselesi deıl aslına bakarsan. gelinin senden bişey istemiş hemde hiç abartmıyorum ilk defa. sandık babamlar tarafından da alınabilirdi ama o memleketin işi oymalı falan olsun istedim özendim. insan bu kız ilk defa bişey istedi alayım der . böyle olunca kendimi çok kıymetsiz hissettiriyorlar bana

okuduklarıma inanamadım valla. şaka gibi bir durum. şu anda senin yerinde olmak istemezdim. zaten kendi paranızla düğün yapıosunuz. sizden birşey istemeye kimsenin hakkı yok. ben olsam ne yapardım bilmiyorum. daha evleneli bir hafta olmuşken bunları yapan, kim bilir bir yıllık evliyken nler neler yapar

seyyahcım senın yasadıklarına nazaren sımdıkı nısanlı yada aynı sorunla devam eden evlenecek olan kardeslerıme bır nasıhat etmek ıstıyorum. dugunde takılan takıyı gelın cantanıza koyup annenıze verın eve gıderende alın. bu işler boyle. ben hıc duymadım kız annesının altınları aldıgını ne oluyorsa bu erkek tarafı takıda ıclerınden canavar cıkıyor. gıden gıtmıs yapcak bısey yok. bayramda gıder bayramları kutlarsın (eger hıc gıtmeme ıhtımalın yoksa) mesafelı olursun o kadar.

doğru biliyorsun bizde öyle biliyorduk. ama aldılar işte. takılanlar toplandı düğün bitti( orda pazar gündüz bitiyo düğünler) ben gelinliği mi çıkarttım banyoya gordım. yangından mal kacırır gıbı o 20 dk içinde dağıtmışlar paraları.çalgıcıya aşçıya erzak aldıkları toptancıya kuyumcuya falan herkeze düğünden hemen sonra verecez diye söz vermişler. biz farklı şehirdeydık minibusle burdakı kına gexesıne geldıler. araba parasını falan ödemişler. hemde altınla! paraya bile cevirmeden... yuh aryık dedım ya yuhhh

bu ne yaa.. insanların gözü mü dönmüş bu kadar anlamadım ki ben. sanki yabancıdan mal kaçırıyorlar. biri gelininse diğeri evladın..:kızgın:
acaba eşinle baştan anlaşmış olabilirler mi? yani düğünden sonra senin altınlardan ödenecek falan diye

eşimin annesi bana tlf da sert bi dille söylemişti alacaklarını bende itiraz etmiştim baştan böyle konuşmamıştık diye çok sinir bozuzu bi konuşma geçmişti aramızda ki ondan sonra anne demekte çok zorlanıyorum iyice soğudum. daha sonra ben olanları eşime anlattım oda çok şaşırdı nıye böyle yapıyorlar anlamıyorum dedi. kızdı tlf da tartıştılar falan.. ama sonucu değiştirmedi bu. sonuçta dağ gibi bı borçla başbaşa kaldık. ben elimden gelenı yaptım ama eşim merhametlidir kıyamadı sanırım. off neyse giden gitti yapacak bişey yok çalışıp ödeyecez allah sağlık versin demekten başka çarem yok ama hazmedemiyorum da içime oturuyo :(

eşimin annesi bana tlf da sert bi dille söylemişti alacaklarını bende itiraz etmiştim baştan böyle konuşmamıştık diye çok sinir bozuzu bi konuşma geçmişti aramızda ki ondan sonra anne demekte çok zorlanıyorum iyice soğudum. daha sonra ben olanları eşime anlattım oda çok şaşırdı nıye böyle yapıyorlar anlamıyorum dedi. kızdı tlf da tartıştılar falan.. ama sonucu değiştirmedi bu. sonuçta dağ gibi bı borçla başbaşa kaldık. ben elimden gelenı yaptım ama eşim merhametlidir kıyamadı sanırım. off neyse giden gitti yapacak bişey yok çalışıp ödeyecez allah sağlık versin demekten başka çarem yok ama hazmedemiyorum da içime oturuyo :(

en tahamül edemediğin ebeveynler çocuklarını banka kasası gibi görenler birde yeni evlilere yardım etmeleri gerekiyorken utanmaları gerekir ... valla onlar çok arsız görünüyor sizde ona göre önlem alın nasıl başlarsa evlilik öyle devam eder sonuçta hiç bir işin ömür boyu garantisi yok dünya artk öyle bir yer ayrıca hastalık var ....vs genç yaşta elinizde ne para tutarsanız iler ki yaşlı hayatınızda güvence oluyor sengözlerimebaksanab

Back