• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine olan kini bitmiyor:(((

eşinizi buna nasıl razı edersiniz bilemeyeceğim ama çok kalender ve
merhametli bir insansınız.çok az kişi böyle sizin gibi düşünürdü herhalde..
allah ömürboyu yar ve yardımcınız olsun:34:

yaşadıklarınızı okuyunca aklıma şu geldi
biz eşimde 1bucuk senelik ewliyiz
esim hep ailesini mutlu etmek için ugrastı durdu beni hiçe sayıp
çok kez kawgamız oldu
beni üzdükce beddua ettim eşime..
6 ay gibi bi süre çok sıkıntılar çektik maddi yönden
makarna olsa yag olmadıgı günler oldu yemek yapamadım..
ailesi eşimin durumunu hep iyi bildiler
bi gün eşim patlamıs ailesine siz benim kaç aydır ne çektiğimi biliyo musunuz ben her allahın günü makarna yiyorum demiş
annesi aglamış ablası ise eşime şöyle bi msj atmıs
ne yersen ye ne durumda olursan ol bunu anneme söyleme annemi üzmeye hakkın yok
biz o haldeyken bunlar yeni aldıkları ewin bahçe dekorasyonunu yaptılar 2 milyara zaten ben o dönemlerde görüşmüyodum kayınvalidemlerle
halaa eşim gider bahçelerini sular oturur keyif yapar
halaa neyin ne oldugunu anlamış deil ailesi de ailesi..
ewet bize bi ew verdiler ama eşim altta kalmamak için bunun karsılıgını fazlasıyla yaptığı için bu hale geldik
eşim x diyelim x bizi buraya götür x bizi şuraya götür şunu al bunu yap hep böylelerdi..
eşim belki gitti o gün karnını doyurdu anneciğinin ewinde fakat ben aç yattım günlerce
sonra reflü oldum baygınlık geçirdim kaç kez..
hala eşim anlamış deil..

size gelince eşiniz en azından ne oldugunu görüyo biliyo eşine değer veriyo..
sizi tebrik ediyorum çok çok iyi niyetlisiniz
peki eşiniz halaa onları savunsaydı bu kadar iyi niyetli olabilecek miydiniz..
eşinize hak veriyorum gururu kırılmış
onlar da yaptıklarını çekiyolar
sizin yapabileceğiniz tek şey eşinizin kalbini yumusatmak olmalı zaten gerisini eşinize bırakın..

ben burda kim olsa insafa gelirdi diye düşünüyorum.Hem bu işin verdiği haz hiç birşeye değişilmez
bence...Şöyle bir düşündüm de eğer biz kocamla her şeyimize sahip olduysak sıkıntımız yoksa
ve eşimde bunun yani ikimizin her şeyi yaptığını ve ailesine sadece saygı duymalı ve ilgilenilmesi gerektiği bilincini yitirmişse
ben derim hatta uğrasırım barıştırırım hem sevaba girerim hem bir kez daha hatırlarım
BENDEN EŞİMDEN AİlESİNDEN HATTA EN ZENGİN EN GÜZEL EN İNSAFLI EN MEZİYETLİ.... KİŞiLERDEN BÜYÜK ALLAH VAR
eşinizinde bu bilince sahip olması dileğiyle onlar nasıl kaybettiyse eşinizde kaybedebilir bu sarmal bu şekilde ölene kadar gder
armut dibine düşüyor sanırım uyarın eşinizi onların düştüğü gaflete düşüyor

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler. Sizinki aynen böyle olmuş. Yardım etmeyi düşünmeniz iyi ve merhametli kalbinizin göstergesi bana göre. Ama yinede yakınınıza sokmayın. Şimdi sizin ferahinız, rahatınız fesatlandırır onları. Maddi yardımda bulunmak daha iyi bence.

Allah güzel kalbinizin ve sabrınızın mükafatını vermiş ne mutlu size zor şeyler yaşamışsınız.Zorluk içinden çıkıp şimdi huzurlu bir hayatınız var.Allah daha iyi etsin.Eşiniz kırılmakta haklı ama dini olarak baktığımızda evladın anne babaya olan görevi var.Ama ana babanında evlada olan görevleri var.Hep anne baba hakkından bahsederler ya evlat hakkı evlat ayırıcımlığı neolucak?Allah bunu sormuyacakmı bunları yapan anne babaya?Ben bu durum karşısında eşiniz bakmaya mecbur yanına alsın baksın diyemiyeceğim kusuruma bakmayın çünkü haksızlıga gelemeyen bir yapım var.Allah kimsenin başına vermesin ama vicdanlı insanlar olarak sanırım yine iyilik eden bizler olurduk.Şu sözlede noktayı koyuyorum Ne oldum dememeli,Ne olucağım demeli...(Onlar sizi atarken düşünmedi neolucaklarını şimdi kara kara düşünsünler)

Allah güzel kalbinizin ve sabrınızın mükafatını vermiş ne mutlu size zor şeyler yaşamışsınız.Zorluk içinden çıkıp şimdi huzurlu bir hayatınız var.Allah daha iyi etsin.Eşiniz kırılmakta haklı ama dini olarak baktığımızda evladın anne babaya olan görevi var.Ama ana babanında evlada olan görevleri var.Hep anne baba hakkından bahsederler ya evlat hakkı evlat ayırıcımlığı neolucak?Allah bunu sormuyacakmı bunları yapan anne babaya?Ben bu durum karşısında eşiniz bakmaya mecbur yanına alsın baksın diyemiyeceğim kusuruma bakmayın çünkü haksızlıga gelemeyen bir yapım var.Allah kimsenin başına vermesin ama vicdanlı insanlar olarak sanırım yine iyilik eden bizler olurduk.Şu sözlede noktayı koyuyorum Ne oldum dememeli,Ne olucağım demeli...(Onlar sizi atarken düşünmedi neolucaklarını şimdi kara kara düşünsünler)

canım ama kötülüğe kötülük yapmak dine aykırı
aile kötü davrandıysa evladın da karşılık varme hakkı doğmaz
karşılık verirse ortada iki günah olur

ayrıca konu sahibinin temiz kalpliliğine sahip olan insanlar kurtuluyor

Son düzenleme:
Arkadaşım bu konuda ne yapılır bilmem ama sen ne kadar yüce gönüllü bi insansın. 1 sene neler çektin kimbilir tek kötü kelime etmediğin gibi bir de onlar adına üzülüp çözüm arıyorsun. Ne diyeyim şu mibarek gönlünlerde Rabbim güzel gönlüne göre versin

Canım merhaba anladığım kadarıyla borçları olmasına rağmen ac degil açıkta değiller hepsi bir sekilde hayatlarını kazanmalarının yolunu bulmuşlar. Bunu bile bulamayan insanlar var, hayvancılık hasta bakıcıları yapan binlerce insan var. Ha elleri tutmaz ayakları tutmaz anlarım eve alır getirir ya da baska bı sekilde evini verip bakımlarını yaptırırsın ama bu sekilde ev vermek gereksiz. Ama. Senin yapacağın su mübarek günlerde eşini alıp ailesini ziyarete gitmek bence. Yanınıza da yaralarına merhem olacak sekilde erzak, para, altin vs bir miktar hediye götürebilir. Bunu her ay tekrarlayabilirsiniz. Eşini bu yonde guzel bir dille ikna et bence canım. Ben olaya dini yonden yaklaşıyorum ne olursa olsun onlar onun ailesi üzerinde çok eskiden de olsa az çok emekleri var. Bayram bu ilk ziyaret icin çok guzel bir vesile bence. Eşini bu noktadan konuşarak ikna etmeye çalış. Cocukları böyle bir ortamda büyütmek istememek konusunda da haklisin. Biz de yaslanacağız de...

canım ama kötülüğe kötülük yapmak dine aykırı
aile kötü davrandıysa evladın da karşılık varme hakkı doğmaz
karşılık verirse ortada iki günah olur

ayrıca konu sahibinin temiz kalpliliğine sahip olan insanlar kurtuluyor

Evet canım anlıyorum günah olduğunuda biliyorum ama kırılan kalp doğrulmuyor işte.Orada bir cümle kullanmıştım vicdanlı insanlar olarak yinede iyilik eden bizler oluruz diye.Yani sinirlensekte yinede yardımcı olan biz oluruz demek istedim ama kalpte doğrulmuyor işte:31:

cok iyi niyetlisiniz.tebrik ederim.3.evide aldigniza göre onlari tabiki oturtabilirsiniz.sevabi sizin olur.unutmaalim ki o evlerde aslinda sizin degil.malda mülkte allahindir.bizler sadeec ona bekcilik yapioyruz.ne kadar paylasirsaniz o kadar artar.bunu esinizee anltin.haaa bu insanlar degismemiste olabilirler.ama siz bunu göze alarak yapiyorsnuz.herkes kendi dünyasini kendisi yapar.

Back