• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

destek değiller bari köstek olmasınlar

canim bizde esimle herseyi kendimiz yaptik.. hatta esimin ailesi (annesi babasi daha onceden ayrilmis) bi yardimca bulunamayiz dedi..babasi zaten kendine hayri yok surekli esimden para istiyordu(artik aralari acik) anneside benim elimden 3 bilezik parasi cikar baskada biseyim yok dedi cikti isin icinden.. esim bunu hazmedemedi ne3den ugrasip bisey yapmaya calismiyorsun diye ve ondan sonra dugunde 8 bilezik ve bi set takildi ama inanki takmasa daha iyi diye dusundugum anlar oldu..

simdi yazacaklarim daha onemli sanirim.. kendi aileme ben hep calisarak 4 bin euro gibi bi borc verdim babama.. aslinda borc demeyelim yardim amacli babam kendi derdi vericem mutlaka diye, aslinda cok dusunceli adamdir bu konularda ama o bile zzaten kizim yapar diye ne o parayi verdi geri ( durumlari cok iyi degil ama neyse) nede dugun zamaninda destek oldu.. malum kiz tarafinin masraflari vardir kina gecesi vs onu bile ben yapamam dedi diger kizlarina herseyi yaptigi halde..okadar icerledimki.. esime yansitmadan annem babami ikna edip yaptirdi.. bende para yoktu cunku olan hersey evimize gitti yoksa yine kendim yapardim..sunu anladimki isin icine para girince kimse kimseyi tanimiyor.. o yuzden sen sen ol, mecbur kalmadigin surece yani darda kalana yardim etmek haricinde durumun musaitse, annemdir babamdir odur budur diye kendini somurtme..herkes yapmasi gereken gorevi bilmeli..kimse kimseden bir servet beklemiyor ama bir annenin babanin evladi evlenirken yaptigi seyleri busekilde sorun haline getirmesi ayip! ve cok kirici oluyor!ilerde pisman olursun. ben o altinlari aldim ama alirken Allah kalbimi biliyor neden bu kadar kolaya kaciyor, bu bizim guvencemiz mecbur yapacak diye dusunup esimi engellemedim dusuncesinde, yoksa ha 8 bilezik ha 3 ha 4 olmayinca olmaz buna lazim yok ama durumu kotu insan degiller ayrica kayinvalidem su an cok zengin biriyle 8 yillik evli ve esim tek erkek evlatti evlendirmeleri gereken. su an hala borclarimiz var napalim insallah en kisa zamanda bizde hallederiz ama lutfen anne baba deyip kendi rizkinizi vermeyin( yanlis anlamayin yardim etmek zor veya acil durum haricinde diyorum). sizin borcunuz olacagina onlarin borcu olmus olsun ne varki bunda evlatlari degilmisiniz!

doğru biliyorsun bizde öyle biliyorduk. ama aldılar işte. takılanlar toplandı düğün bitti( orda pazar gündüz bitiyo düğünler) ben gelinliği mi çıkarttım banyoya gordım. yangından mal kacırır gıbı o 20 dk içinde dağıtmışlar paraları.çalgıcıya aşçıya erzak aldıkları toptancıya kuyumcuya falan herkeze düğünden hemen sonra verecez diye söz vermişler. biz farklı şehirdeydık minibusle burdakı kına gexesıne geldıler. araba parasını falan ödemişler. hemde altınla! paraya bile cevirmeden... yuh aryık dedım ya yuhhh

canim yanliz anlamadigim herseyi biz yaptik diyorsun bizde oyle. yani soyle deyim dugun masraflarina katkisi olmadi kimsenin salonda oldu dugunumuz, taki merasiminde toplanan paralarla calgi, salon parasi, yemek vs odendi yani takilan paralarla olmus oldu.biz bunu bastan biliyorduk cunku taki haricinde odeyemezdik baska onca masrafi siz nasil anlasmistinizki?:uhm:

hehe..ne güzel devirdeyiz artık be..yık bütün masrafları evlenenlere ohhh..
herşeyi aileler yapsın değil tabi ki de..bari az biraz ucundan tutsalar..
göstermelik altın takmışlar..şeytanın aklına gelmez..
vermeseydin keşke..kandırmışlar resmen sizi..

Çok çirkin davranışlar daha gelinliğini bilmeden böyle şeylerle gençlerin üzülmesi ne kadar yanlış....şimdi ömrü boyunca hiç unutmayacak bu yapılanları...ama çok var böyle insanlar çok yakın zamanda arkadaşımın kızı evlendi ertesi günü kız telefonda hem ağladı hem anlattı bütün paraları ve takılan çeyrekleri almışlar geri kalan bilezikler ve sette sahteymiş...zavallı kızcağız yinede anneme sakın söyleme çok üzülür diye tembih etti nasıl üzüldüm anlatamam Allah ıslah etsin böylelerini ne denir ki... sözün bittiği yer....

çok üzücü bi durum ama yapacak bişeyde yok bence yıpratmayın kendinizi sular bulanmadan durulmuyor mutlaka çok kırılmışsındır her iki tarafada boşver
bizde tam tersi hiç borçsuz evlendik takılarımızıda almadılar evimizide aldı kayınpederim evlendikten 40 gün sonra ve inanın balayına giderken bize yol parası bile verdiler ve halada verirler kesinlikle haklarını ödeyemeyiz buda bi gerçek

şimdi bu olayları sakın içine atıp dert yapma kendine giden para olsun evde huzurun olun yeter canım. evet seni çok iyi anlıyorum elinde değil ama dert edinme kendine benim gibi hastalıktan kurtulamazsın sonra. benim ailem şunu yapacaz bunu alacaz dediler sonra bütün borcu yüklediler bıraktılar. kendi evim var kriada bir gün buda senine vinin kişrası deyip vermediler. gelinin kolunu bilezikle doldurdular benim yakalamada zamanında benim kazancımdan yaptığım bilezikleri taktılar. takılarımın hiçbirini vermediler bende kızdım arkadaşlarımınkini bari verin dedim onada bozuldular. eşimin ailesi hele hiç bir iğneleri bile yok. setimi öncelerden alınmış modası geçmiş. düğünden sonra 1 sene o kadar borç ödedik ki sizinde ihtiyacınız varmı diye sormadılar. eşimin ailesi zaten para isteyecez diye kavga çıkarttı. borçları ödedik hemen ev aldık neymiş evmi lazımmış bize meğer kaynımı evlendirmek istiyormuş ona yardım edecekmişiz. bize kim yardım ettiki acaba.
sanırım bir çok ailede bu sorunalr yaşanıyor. bence bir daha bu konuları açma. sizden para istiyorlarsa bile salağa yat paramız yok de nerden bulup vereyim de. bişey derlerse bile duymamazlıktan gel. evlenince anne baba dışarıda kalıyor tek başımıza kalıyoruz dört duvar arasında. allah sağlık sıhhat versin hiç üzülme para yerine geliyor ama sağlık gittimi gelmiyor.

canim bizde esimle herseyi kendimiz yaptik.. hatta esimin ailesi (annesi babasi daha onceden ayrilmis) bi yardimca bulunamayiz dedi..babasi zaten kendine hayri yok surekli esimden para istiyordu(artik aralari acik) anneside benim elimden 3 bilezik parasi cikar baskada biseyim yok dedi cikti isin icinden.. esim bunu hazmedemedi ne3den ugrasip bisey yapmaya calismiyorsun diye ve ondan sonra dugunde 8 bilezik ve bi set takildi ama inanki takmasa daha iyi diye dusundugum anlar oldu..

simdi yazacaklarim daha onemli sanirim.. kendi aileme ben hep calisarak 4 bin euro gibi bi borc verdim babama.. aslinda borc demeyelim yardim amacli babam kendi derdi vericem mutlaka diye, aslinda cok dusunceli adamdir bu konularda ama o bile zzaten kizim yapar diye ne o parayi verdi geri ( durumlari cok iyi degil ama neyse) nede dugun zamaninda destek oldu.. malum kiz tarafinin masraflari vardir kina gecesi vs onu bile ben yapamam dedi diger kizlarina herseyi yaptigi halde..okadar icerledimki.. esime yansitmadan annem babami ikna edip yaptirdi.. bende para yoktu cunku olan hersey evimize gitti yoksa yine kendim yapardim..sunu anladimki isin icine para girince kimse kimseyi tanimiyor.. o yuzden sen sen ol, mecbur kalmadigin surece yani darda kalana yardim etmek haricinde durumun musaitse, annemdir babamdir odur budur diye kendini somurtme..herkes yapmasi gereken gorevi bilmeli..kimse kimseden bir servet beklemiyor ama bir annenin babanin evladi evlenirken yaptigi seyleri busekilde sorun haline getirmesi ayip! ve cok kirici oluyor!ilerde pisman olursun. ben o altinlari aldim ama alirken Allah kalbimi biliyor neden bu kadar kolaya kaciyor, bu bizim guvencemiz mecbur yapacak diye dusunup esimi engellemedim dusuncesinde, yoksa ha 8 bilezik ha 3 ha 4 olmayinca olmaz buna lazim yok ama durumu kotu insan degiller ayrica kayinvalidem su an cok zengin biriyle 8 yillik evli ve esim tek erkek evlatti evlendirmeleri gereken. su an hala borclarimiz var napalim insallah en kisa zamanda bizde hallederiz ama lutfen anne baba deyip kendi rizkinizi vermeyin( yanlis anlamayin yardim etmek zor veya acil durum haricinde diyorum). sizin borcunuz olacagina onlarin borcu olmus olsun ne varki bunda evlatlari degilmisiniz!

işte tam olarak benım canımı acıtan yer bu. eşimin ailesinim bencilliklerine alışmıstım biliyordum bi yamuk yapacaklarını ve cok sert tepkı vermıstım oyuzden de ben banyodayken halletmısler her işlerini düşünün ya 20 dk içinde! zaten alacaklılarda kapıda beklıyormus :olmaz:
ama asıl onlara okadars laf ettım hakkımı helal etmıyorum ailene dedim eşime ve aradan 1 hafta geçti geçmedi babam ne tesadüftür ki yine 500 lira için benden maaşımı istedi. sonrada kalan tek bileziğimi mafoldumben okadar gururum kırıldı ki. şimdi eşim bak benim aileme dünya kadar laf ettin senin baban da çok mu farklı dese ben ne derim. şimdilik demedi anlayıslı karsıladı. bizimkilere verdik ona da verelım dedi. ama ya sonra bı kavga anında falan yıne su yüzüne çıkarsa bu konu ozaman çok kötü olur eyvahedigeldismile

eşinin ailesinindurumu iyi değilse neden düğün yapılmasına izin verdin yapardınız bi nikah misler gibi ne bi asraf olurdu nede siz bu kadar zor durumda olurdunuz.
babanıza da pes doğrusu vallahi ya..ohaoldumsmile

estagfurullah basım falan sısmedı.Sana bır abla kardes tavsıyesı ne tavsıyesı olarak gorursen gor artık annenın evıne bıle baban yokken gıt senden buyuk olabılır ama bezen dersi kucukler verır,inan ben olsam kayınvalıdemlere bayramdan bayrama gıderım ,üstelikbu bu zıhnıyettekı ınsanlarla gorusmemek ıcın en guzel sebebp bahane adına ne dersen de baştan tepkını koymazsan ınan sılıp supururler yuvandan olursunHaddını bılıcek herkes.Yapmadıgıyla yapmıs gıbı övünmicek sorsan sıkışıgız cocuk evlendırdık dıye boburlernırler ama .

canim yanliz anlamadigim herseyi biz yaptik diyorsun bizde oyle. yani soyle deyim dugun masraflarina katkisi olmadi kimsenin salonda oldu dugunumuz, taki merasiminde toplanan paralarla calgi, salon parasi, yemek vs odendi yani takilan paralarla olmus oldu.biz bunu bastan biliyorduk cunku taki haricinde odeyemezdik baska onca masrafi siz nasil anlasmistinizki?:uhm:

biz şöyle anlaşmıştık canım hafta içi benim memleketimde salonda kına gecesi oldu ama gelınlık de giydim takılan 20 lik 10 luk paralar zarfa koyulup verilen paralar babamda kalacaktı. altınlar ve bilezikler de bana verielecekti. sonra eşimin memleketinde cuma akşamı başlayan ve pazar öğlen biten ev düğünü oldu gelişmemiş bi ilçe zaten müstakil bi ev kapı önunde oldu yemekler yapıldı sofralar kuruldu davullar zurnalar falan.. onlarda takı töreni adeti yokmuş. bı masaya süslü bi tepsi koydular yanına birini oturttular. gelen geçen tepsiye hediyesini atıyo. çocugun biri de not ediyo. yanı ben kım ne taktı bilmiyorum. söyledıklerine göre çok az atılmış. yaptıkları masraflarda kına geesıne gelırken tuttukları araba çalgıcı aşçı parası ve et kıyma sebze falan aldıkları toptancı. bıde takılarımı aldıkları kuyumcu. üstlerine bile özel hiçbişey almamışlar sankı başkasının düğününe gıdıyorlar gıbı geldıler düğünüme gayet sıradan kıyafetlerle :( neyse ordada takılan altınlarım benım olacaktı zarfa verdıklerı yada toplanan paralar onların olacaktı. ufak tefek borçları olur zaten onları öderler bizim de aklımız kalmaz onlarda dedı eşim. bende onayladım.hatta dedık kı bız genciz bı daha elımıze toplu para gecmez emeklılıgımıze çokk uzun yıllar var. bu takılanları peşinat yapıp ev alalım kıra öder gibi de kredı öderiz. ama nerdee.. kayın valıdem benım bı oğlum yok diğer oğlumu da düşünmek zorundayım
dedi şok oldum :( herseyımızı aldılar yanı anlayacağınız. verdıklerını de geri istedıler :(

Aileler evlendi gitti artık başının çaresine baksın diyorlar bende aileme tüm paramı veriyorum şuanda ev aldılar borçları var diye biliyorumki ben evlenirken hiç bişey yapamıycaklar borçları var çünki annem 5 sene sonra evlen diyo :) bende kendim yapıcam zor ama hayatta zor allah yardımcımız olsun

aynen öyle diyorlar bu çocuklar zaten herşeylerini kendileri yaptı bide biz yük olmayalım demiyorlar :( bide en zoruma giden şu oldu. yengem eşimin annesine çocuklar herşeylerini kendileri yaptı falan demiş. eşimin annesi de evet biliyorum benim oğlum ödüyo bütün borçları demiş :( sanki ben yan gelip yatıyorum :8 yengem de hayır ikisi de çalışıp ödüyo çocuklar üstlerine bile bişey almıo borcumuz var diye demiş. eşime söyledim çok kırıldım diye eşim sen olmasaydın ben bu düğünü yapamazdım ki dedi

ahh ahh şu aileler hele erkek tarafı daha bi arsız oldu şu yıllarda :olmaz:
hakını yiyemem anneciğim çok yardım etti üvey babam omasın rağmen adı üvey ama oda çok yardımcı oldu düğünden sonra bile sıkıştığımızda hiç ikiletmediler :1:
eşim ailesinin düğünde giyeceği kıyafeti takacağı takıyı bile biz aldık boshayallersmile

Son düzenleme:
Gerçekten çok üzücü :çok üzgünüm:

Yeni evli çiftin en güzel zamanlarında bu meselelerle yıpratılması.

En mutlu anlar, ömür boyu unutulmayan,kırgınılıklara,mutsuzluklara kapı aralıyor.

sonuç olarak olan olmuş..yapacak birşeyiniz yok..altınlar sizin hakkınızdı...alınmamalıydı ayrı mesele...
ancak sürekli bunları düşünürseniz daha çok yıpranırsınız...şanslısınız ki hem sizin hem eşinizin işi var...şimdiden sonra kimseye para vermeyin ilerinize bakın...size mutluluklar diliyorum..

Yaşadığınız çok büyük bir haksızlık olmuş.
Zaten giden gitmiş, geri dönüşü de olmaz.
Şu durumdaki en önemli şey; eşinin ve senin aranın bozulmaması canım.
İki tarafın da ailelerinde hata var, eşinizle bunu birbirinizin yüzüne vurup;
bu sorunlar yüzünden hergün kavga edip huzurunuzu da kaçırabilirdiniz.

Yazılarını okuduğum kadarıyla,eşinle aranda böyle bir huzursuzlık yok gibi.
Canınız sağ olsun, rabbim sağlık versin, çalışır kazanırsınız.
Siz evinizde huzurlu olun da giden gitmiş zaten gidene yapılacak bişey yok,
ama bundan sonra en ufak bir istekleri olursa da yapmazsınız.
büyükler yaptıklarından utansınlar.

Bir de şu mesele var ki;
Aileler çocuklarının düğünlerinde gücü olsun-olmasın illa ki elalemi doyuracaklar.
Bir yemekli düğün yapma yarışıdır ki, aldı başını gidiyor...
Yemekli düğün yaptı, 3 gün-3 gece düğün yaptı, içki içirdi diye insanlara hoş görünelim,
göğsümüz kabarsın diye borç içine giriyorlar,
veya borç almasalar bile ellerindeki birikimi tamamen harcıyorlar, tüketiyorlar,
diğer bekar çocuklara hiçbirşey kalmıyor. Çook gördüm örneğini...

Eee ya sonra? Gelinimize şu kadar altın taktık diye kabarttıkları o tüyleri,
düğün sonrası gelinin elinden takılan tüm altınları alarak geri iniyor.

Eğer çocuğunu seviyorsan, ona gerçekten düğün yapmak istiyorsan,
evladının mutluluğunu istiyorsan elalemi bir kenara atacaksın.
Onca yemekli düğünlere gidiyoruz da ne oluyor?
İnsanlar yemiyor bile, tintikleyip atıyor, onca yemek israf oluyor..
Bir kişi de çıkıp elinize sağlık yemek güzeldi demiyor,
yok çorba soğuk, yok et pişmemiş, yok tatlı kokuyor...

Ha bizim adımız yemek yedirdi olsun da, biz o parayı dökelim de,
nasılsa geline aldığımız bilezikler var, alırız elinden şanımız kalır geride....

Biz evlenirken kesinlikle düğün bile yapılmasını istemedim ben.
Güzel bir pastanenin üst katında,bayanlara özel çok güzel kına gecesi yaptık,
ikramımızı dağıttık, fiyatı da çok cüziydi,uygundu.
Ertesi gün de belediyenin nikah salonunda nikahımız oldu,bitti tertemizce.
Eğer illa salon tutalım, yemek yedirelim telaşına kapılsaydık;
şu an arabamız olmazdı.
Elaleme hoş görünme adına dökeceğimiz paraya, arabamızı aldık.
Çok varlıklı olunur da, borç, harç içine girilmez de o zaman düğünün en alası yapılır.
Aksi takdirde anne babaların elaleme hoş görünme derdiyle,
henüz 2 günlük evli gençleri tartaklamaya hakları yok.

Konu sahibi arkadaşın eşinin ailesi de böyle göze girme
derdi gütmeseydi, şu an elinden altınları alınmamış olacaktı,
yazık günah.

Son düzenleme:
evet çok şükür ki eşimle aramda bu sorun olmadı yanı ben sorun yaptım başta ama sonra baktım ki benım ailem de aynı şeyi yaptı kendımı eşime karşı çok mahcup hıssettım :( benım tek korkum ilerde bi tartısma anında hanı olur ya dilin kemıgı yok bunlar vurulurmu yüze :(

ben onun ailesinden beklıyorum bı sorun cıkartacaklarını zaten hiç sevmediler istemedıler beni ama kendı ailemın yaptıgı sanırım daha çok üzdü beni :(

sizlerın de dediği gibi olan oldu allah huzurumuzu bozmasın.

saolun arkadaşlar anlattım rahatladım. ohh be :enbuyukkk:

Bir de şu mesele var ki;
Aileler çocuklarının düğünlerinde gücü olsun-olmasın illa ki elalemi doyuracaklar.
Bir yemekli düğün yapma yarışıdır ki, aldı başını gidiyor...
Yemekli düğün yaptı, 3 gün-3 gece düğün yaptı, içki içirdi diye insanlara hoş görünelim,
göğsümüz kabarsın diye borç içine giriyorlar,
veya borç almasalar bile ellerindeki birikimi tamamen harcıyorlar, tüketiyorlar,
diğer bekar çocuklara hiçbirşey kalmıyor. Çook gördüm örneğini...

Eee ya sonra? Gelinimize şu kadar altın taktık diye kabarttıkları o tüyleri,
düğün sonrası gelinin elinden takılan tüm altınları alarak geri iniyor.

Eğer çocuğunu seviyorsan, ona gerçekten düğün yapmak istiyorsan,
evladının mutluluğunu istiyorsan elalemi bir kenara atacaksın.
Onca yemekli düğünlere gidiyoruz da ne oluyor?
İnsanlar yemiyor bile, tintikleyip atıyor, onca yemek israf oluyor..
Bir kişi de çıkıp elinize sağlık yemek güzeldi demiyor,
yok çorba soğuk, yok et pişmemiş, yok tatlı kokuyor...

Ha bizim adımız yemek yedirdi olsun da, biz o parayı dökelim de,
nasılsa geline aldığımız bilezikler var, alırız elinden şanımız kalır geride....

Biz evlenirken kesinlikle düğün bile yapılmasını istemedim ben.
Güzel bir pastanenin üst katında,bayanlara özel çok güzel kına gecesi yaptık,
ikramımızı dağıttık, fiyatı da çok cüziydi,uygundu.
Ertesi gün de belediyenin nikah salonunda nikahımız oldu,bitti tertemizce.
Eğer illa salon tutalım, yemek yedirelim telaşına kapılsaydık;
şu an arabamız olmazdı.
Elaleme hoş görünme adına dökeceğimiz paraya, arabamızı aldık.
Çok varlıklı olunur da, bor, harç içine girilmez de o zaman düğünün en alası yapılır.
Aksi takdirde anne babaların elaleme hoş görünme derdiyle,
henüz 2 günlük evli gençleri tartaklamaya hakları yok.

vereliniortak tamamen aynı fikirdeyım bende düğünüm mütevazi olsun onun yerine ben evim güzel olsun istıyorum diye cok dil döktüm. bızımkıler dul kız mı evlendırıyoruz dıye tutturdular eşimin ailesi erkek evlat diye. o yemeklerin halini görecektınız düğün sonunda arkadaslar kazan kazan yemek kaldı ziyan olacak hepsı şimdi. o evın pisliği falan içler acısı yazık günah yani :olmaz: ama huy işte can çıkmadan çıkmıyor.olan da bize oluyor.

basit bi örnek vereyim. oralarda yün yatak yapmak çok önemliymiş hatta kız evınden bı grup gelırms yün birlikte yıkanırmıs falan. tabı bız uzak olduğumuz için gidemedık kayınvalıdem de surat yaptı gelmedıler diye ama12 saatlık mesafe nasıl gıdılsın ha deyınce.bende kayınvalıdeme dedım kı anne bu kadar çok yatak yapmana gerek yok yorgan ve yastık yapsan yeter. ama lutfen onlarda aba gibi kapkalın olmasın zaten evler kalorıferlı artık gerek yok dedım. yok ben öyle kötü sey yapamam yaptı mı ii yaparım dedi. ehh pekiozman dedim sonra benı eşime şikayet etmiş yatak istemıo hevesımı içimde bırakıo diye kafamçokkarıştı heya llahım dedim ya eşim dedi brak ne istıosa yapsın .
bana 3 koca yatak yapmıs 3 yorgan 6 yastık hepsi yunden. ellerıne sağlık ama sadece yününe 750 lira para vermıs ve okadar kalınlar kı ınsan altında ezilir. hepsı dolpta bazanın altında yer işgal edio.
e be mübarek ınsan sırf adet diye benım kullanmadıgım şeylere bı çuval para döküosunda
bu kız ne ister ne özenır diye sormak aklına gelmıo bıde kalkıp üç kuruşluk oyuncak bılezık gıbı bılezık takıosun gelınıne. ahh ahh bu insanları anlamak çok güç.

Back