• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine olan kini bitmiyor:(((

valla bogazim dugumlendi nerdeyse hungur hungur aglayacaktim okuyunca
neden bu kadar hassaslastim bilmemki
sizi gercekten yurekten tebrik ederim..
bence esinizin ustune fazla gitmeden ama iyi bir ani degerlendirerek
bir konusma yapin belki babaniz yardimci olabilir..
cektirdiler size haksizlik ettiler ama simdi sanirim onlarda pismandir
varliktan yokluga dusmek insana cok koyar
ne halleri varsa gorsun diyesim geliyor insanin ama iste anne baba
merhametsiz ve vicdansiz davrandilar diye esinde merhametsiz davranmamasi gerek..
cok zoruna gitmis belliki.. belkide ailenin sagladigi kolayliktan dolayi hala bir mahcubiyeti var ve
bu ailesine karsi kine donusturuyor her vakit..
bir buyugunuzun yardimiyla konusun.. yada siz bir para yardimi edebilirseniz edin onlara..
bilmiyorum artik.. cok dusunceli ve merhametlisiniz cidden..

böyle birinin olması inanın beni çok mutlu etti.allah sizden razı olsun:1hug:

daha konuyu yeni okudum,yorumları bile okumadan bismillah yorum yapacam, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner, ettiklerini bulmuşlar,ne yalan söliyim hak da etmişler :delphin:

ay canım Benim, ne güzel, çok erdemli Bir insansın. Ben senin giBi olamazdım sanırım.. elimde değil, kendi düşene ağlayamıyorum Ben.. kendileri etmiş valla... Ben en çok eşine üzüldüm.. insanın ailesinin arkasında dağ giBi durmaması ne demek Bilirim.. çok ağirdir çooook..

öncelikle iyi niyetinizden dolayı kutluyorum sizi..

hayat işte sürekli sınavlardan geçiriliyoruz. onlar varlık içinde size kötü davrandı ama onlar çekti cezasını.
şimdi sıra sizde.. eşinize de diyin aynı duruma bizde düşebiliri. Allah bize fırsat vermişken biz elimizden geleni yapalım diye.

umarım sizin gibi olur evlatlarınızda büyüynce. çok beğendim mesejınızı. ve ailenizi de çok merak ettim. onlarda sizin gibi bu derece iyi insanlardır muhtemelen. çok güzel. Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin.:nazar:

valla belki bana kötü yorumlar falan gelecek ama ben senin yerinde olsam Allaha büyük konuşmak olmasın ama ASLA yardım etmem ... Biz evleneli 4 sene oldu eşim geçen sene 6 ay çalışamadı hemde hasta olduğu için çalışamadı ... Yardım etmek bi yana 6 ayda 2 kere geldi oda bizim için değil ev sahibim akrabamız ona çay içmeye gelmiş giderken uğradı bize lütfetti yani ... bide annemler ziyarete geldiler bana bakliyatımdan sebzeme kadar herşeyimi aldılar üstüne eşim doktora gidebilsin diye para verdiler ... Ama kendi annesi sadece gidin doktora demekle yetindi .. Şuan biz hala çırpınıyoruz borçlarımızı ödemek için ... Rabbim bizi bu kadar daralttı bizi düze çıkaracak ama onun sürdüğü devran da o kadar uzun olmayacak ... Ben bekliyorum o biliyo .. Bence sen sen ol bırak ne halleri varsa görsünler ... Sen insan değil miydin senin annen baban seni cami avlusunda mı buldu ki o kadar eziyet etti sana ... Benim babam geceleri sürekli uyanıp bize dua ediyo ... Ama kaynanam napıyo koca bi HİÇ !! Madem koca bi hiç oda benim hayatım için koca bi HİÇ olacak

Güzel yürekli hemşerim,evliliğinizin ilk yıllarında çektiklerinizden sonra,
içinizi hala böyle saf tutabilmeniz çok güzel.Çok takdir ettim.
Ama bilmem ki ne denli gerekli.
Büyük de konuşmayım ama ben olsam yapabilimiydim bilemiyorum.
Eşini en çok yaralayan ailesinin damatlarına kendi oğullarından
daha fazla değer vermesi,ve sizi evden kovmaları.
Yok ben de yapamazdım,affedemezdim sanırım.
Kin tutmayı bilmem ama bu çok büyük,
yani eşinin unutamamış olması çok normal.
Bence zamana bırak ve eşine bu konuda baskı yapma.
Sen gelinlerisin ama o evlatları,
onun içinde yaşadıkları çok daha ağır.
Ne demektir insanı ailesinin istememesi,
yanında eşiyle evden kovması,
sonrasında tek başına sıfırdan bir düzen kurması
ve ailesinin yerine eşinin ailesinden destek görmesi.
Bunlar bir erkek için çok kolay şeyler değil.
Bayan olarak bile düşünüldüğünde çok ağır.
Dileyelim ki eşin senin yüce gönüllülüğün sayesinde yumuşasın ve affetsin.
Ama sen bu konuda yuvanın huzurunu bozma.
Zaman en güzel çözümü buldurur zaten...

Arkadaşım geçekten çok güzel düşünüyorsunda,bu insanların aceba değiştiklerini düşünüyomusunCADIARZU Kendin söyledin istenmeyen gelin oldum damatlarına bizi değiştiler diye.İnan bana yakında oturmakmı asla derim her şey düzelmez siz böyle davranarak.İyilik yaparsınız ama o iyiliğinizi anlamayabilirler olaylar farklı gelişebilir :nazar: Kendimden bi örnek vereyim size anne babamı herkes severdi ailelerinden çünkü kimseye muhtaç değildik gayet iyiydik, ama 5 yıl öyle bir sıkıntı çektik ki o seven insanlar asla yanımızda olmadı ama yinede asla o durumda bile kimseye muhtaç olmadık,allaha şükür geri toparlandık şimdi seven insanlar arar sorar hep bizi görmek ister ve inanın bir çoğuda şuan o kadar perişanki umurumda dahi değiller bunları asla unutamam o kişileri ailemdende olsalarda asla sevmiyorum evimde dahi istemiyorum hep bi bahaneler buluyoruz.Burada anlatmak istediğim şuan sizin durumunuz hala kötü olsaydı o perişan olmuş halleri ile bile yinede her şeyi yaparlardı eğer size iyi davranıyolarsa bilinki şuan muhtaç oldukları içindir :)))))))))) sengözlerimebaksanab Belki çok katı konuştum ama hayat bana acımamayı öğretti bi zamanlar kötükedihüso

ne oldum deme ne olacam de...
bu söze en güzel örnek bu olsa gerek...
sizi kutluyorum davranışınızdan dolayı..
bu devirde hiçbir insanoğlu böyle düşünmez...

Eşinizi anlıyorum üstüne gitmeyin şuan içinden gelmiyor demek, zamanla kendisi kabullenicekdir yani öyle umut ediyorum. Bende istenmeyen gelindim, sevmezdi eşimin ailesi beni evlenmemizi istemediler.
yaşadıklarımız nekadarda benziyor. Eşimin anne ve babası beni çok üzdü en çokda eşime yapılanlar. Aklıma geldikce nefretim pekişiyor. Gel görki şuan zor durumdalar, babasının keyfi harcamalarını eşim ödüyor. umurlarındamı bilemem ama benim vicdanım rahat...

Son düzenleme:
bunun bi benzeri annemin basina geldi annem neler cekti annesinden ve uvey babasindan bizde cektik tabi yillarca doktorlara gidip geldi olumlerden dondu annaemler yuzunden hatta bi gun ananem hastanede olumden donmus annemin yanina gelip daha gebermedin mi sen demis.annemle babami ayirmaya calismislar daha neler neler.peki annem ne yapti ona dusen guzelim evi ananemin uzerine yapti hemde bizim daha evimiz yokken.daha sonra uvey teyzemin uzerine gecirecegini bile bile.cok sukur suan evimizde var 2 tane daha alcak paramiz da.cok sukur daha vicdanli insanlar tukenmedi.sizide tebrik ediyorum ins esiniz yumusar.siz ne yaparsanz evladinizdanda onu cekerseniz..

kızlar sizden aldığım destekle dün gece eşimle ilginç bir konuşma yaptım. ona gelecekten bahsettim ilk önce. gel dedim 15 yıl sonra nasıl bir hayatımız olur onu hayal edelim. bu kısmı çok keyifliydi. sonra biraz biraz geçmişten, ama zamanla düzelen sorunlardan bahsettim. tabiki konunun nereye varacağını anladı hemen. ve sordum ona. evet biliyorum haklısın hemde yerden göğe kadar. peki haklı olman mutlu olmana yetiyormu?
birgün dedim senin çok sevdiğin bir eşyanı çalsam ve sen bilsen çalanın ben olduğumu, senden benden çalarakmı alırsın intikamını? benden yani hırsızdan ne farkın kalır o zaman?
şimdi senin haklı olduğun için tutunduğun tavır, gerçekten haklı yapıyormu seni?

hırsızlık örneğim için dedi ki, tabiki misilleme olsun diye çalmam adalete güvenirim. dedimki o zaman merhametsizliğin misillemesinide yapma, yine adalete güven, ilahi adalete.

belki biraz ağır kaçtı kızlar ama bide dedimki, böyle merhametsiz olduğun sürece aslında tamda onların çocukları olduğunu ispatlar gibisin. dün onlar acımasızdı. bugün sen. senden istediğim bana farkını göster. gösterki doğrunun ne olduğunu senden öğreneyim.

bana düşüneceğini söyledi:) çok mutlu oldum. şimdi konuyu yeniden onun açmasını bekliycem.

Tebrik ederim çok güzel bir konuşma yapmışsınız, verdiğiniz örnekler de çok hoşuma gitti.
Böyle insanların olması mutluluk verici, insanlıktan umudumuzu kaybetmemek için bir nedenimiz daha oldu bugün.

Tebrik ederim çok güzel bir konuşma yapmışsınız, verdiğiniz örnekler de çok hoşuma gitti.
Böyle insanların olması mutluluk verici, insanlıktan umudumuzu kaybetmemek için bir nedenimiz daha oldu bugün.

teşekkür ederim güzel güzel sözleriniz için. hepinizin verdiği destekte benim umudum oldu. opuyorumnanaktan

Vaay be anne'ye bakın siz hele.Peki simdi o cok sevdigi damat nerdeymis?? Gercekten de etme bulma dünyası.Sen büyüksün RABBİM..

Siz cok iyi bir insansınız herkes böyle düsünmez gercekten de ama ne kadar degismistir bu insanlar.Ne kadar ders cıkarmıslardır yasadıklarından.:kahve:

sizi takdir ettim gerçekten...

ben aynı durumda olasam senin gibi düşünmezdim...

affetmezdim sanırım...

çok erdemlisin gerçekten

maşallah....

kaynanamda eşime küfürler ederek evinden kovmuştu neler neler yaptı yuvamızın yıkılması için ne iftiralar attı. benim aileme hakaretler yağdırdı. eşime adam değilsin bile dedi düşünün artık. kendi oğlunu kollesterol hastası yaptı ölümlerden döndü eşim. ameliyat oldu sadece o gün vardı yanında bir daha gelip oğlum nasılsın demedi insan öğlene yemek yapar getirir yedirir. ben işten gidiyordum yemek hazırlıyor yediriyor tekrar işe dönüyordum. birke birike bir gün eşimde patladı ve görüşmeyi kesti. ama bir gün yine dayanamadı gitti yine onalrın yüzünden kaza yaptı ve ölümden döndü. yine görüşüyoruz şimdi ama eşim her defasına yaptıklarını unutamadığı belli ediyor. kendisine yapılmayan iyiliği başkalarına yapmalarını hazmedemiyor. insan oğluna yapmazda başkasına yaparmı. bence bu kin değil çok büyük bir hayal kırıklığı. hangisi unutulur. birde onalrın yerine koyalım kendimizi kendi ailemiz bize öyle yapsa unuturmuyuz? asla unutamayız.
affetmek büyüklüktür bir gün gelir oda konuşur ama ev vermek para vermek içinden gelmiyorsa sende daha fazla ısrarcı olma. zaten sen istiyorsun diye verse bile haram edecektir. onlar yaptıklarının cezasını çekiyorlar. allah büyüktür.

valla bence ev vermeyi filan unutun o kadar da değil siz melek misiniz?? ama para yardımı yapın konuşmasanız bile arada bişeyler yollayın...

kaynanamda eşime küfürler ederek evinden kovmuştu neler neler yaptı yuvamızın yıkılması için ne iftiralar attı. benim aileme hakaretler yağdırdı. eşime adam değilsin bile dedi düşünün artık. kendi oğlunu kollesterol hastası yaptı ölümlerden döndü eşim. ameliyat oldu sadece o gün vardı yanında bir daha gelip oğlum nasılsın demedi insan öğlene yemek yapar getirir yedirir. ben işten gidiyordum yemek hazırlıyor yediriyor tekrar işe dönüyordum. birke birike bir gün eşimde patladı ve görüşmeyi kesti. ama bir gün yine dayanamadı gitti yine onalrın yüzünden kaza yaptı ve ölümden döndü. yine görüşüyoruz şimdi ama eşim her defasına yaptıklarını unutamadığı belli ediyor. kendisine yapılmayan iyiliği başkalarına yapmalarını hazmedemiyor. insan oğluna yapmazda başkasına yaparmı. bence bu kin değil çok büyük bir hayal kırıklığı. hangisi unutulur. birde onalrın yerine koyalım kendimizi kendi ailemiz bize öyle yapsa unuturmuyuz? asla unutamayız.
affetmek büyüklüktür bir gün gelir oda konuşur ama ev vermek para vermek içinden gelmiyorsa sende daha fazla ısrarcı olma. zaten sen istiyorsun diye verse bile haram edecektir. onlar yaptıklarının cezasını çekiyorlar. allah büyüktür.

sizinkilerde pek farklı değilmiş. üzüldüm eşiniz adına. gerçektende aileden yana şanssız olanlara yazık oluyor. ben eşime hiç kıyamıyorum bu yüzden.

Back