• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine olan kini bitmiyor:(((

çok iyi niyetlisin bu bi gerçek..fakat vaktinde hayatı size zindan etmiş insanları burnunuzun dibine getirince huzurunuzun olacağına inanıyor musunuz gerçekten..para yardımı yapın,erzak vs yardım olurda ev vermek onlara fazla gelir,anlayacaklarını sanmam iyilikten..öyle olsa önce oğulları yapar zaten..

benim son önerim bize yakın olmayan dairemizde borçları bitene dek otursunlar oldu. sonra herkes nasıl yaşıyorsa öle devam ederler dedim eşime. düşüneceğini söyledi. şimdi konuyu yeni,den onun açmasını bekliycem. çok üstüne varmassam iyi olacak sanırım.

Düşüncelerini çok takdir ettim keşke ben de senin gibi olsaydım. Ama ben bana yapılan kötülüğü asla unutmam ve eşin gibi düşünürdüm sanırım :(

Düşüncelerini çok takdir ettim keşke ben de senin gibi olsaydım. Ama ben bana yapılan kötülüğü asla unutmam ve eşin gibi düşünürdüm sanırım :(

öyle demeyin sevgili derin. sizinde uzunca bir süre konularınızın takipcisi oldum. kolay şeyler yaşamayan birisiniz. hem okuyup hem evlilik sürdüren dahası bir sürü sorunun üstesinden gelen biri olduğunuz için hepte taktir ettim. bu yüzden sizinde vicdanlı olacağınızdan hiç şüphem yok.

Arkadaşım sen gerçekmisin.:1shok:

Hayır yani genelde gelinler kayınvalide ve kayınpederlerden nefret ederler. Heleki sizinkiler neler neler yapmış size.

Büyüksün valla bak. İnsansın.
Eşini nasıl ikna edersin bilmiyorum ama bunları söylemek istedim.

bende aynı şeyleri düşünüyorum normalde tam tersi olur gelin kayınvalideden nefret eder ama sen ev vermeyi düşünüyosun bence maddi anlamda yardımda bulunsanız daha iyi, ev vermeye fln ne gerek var zamanında onlar size daha da destek olacagına tekme atmıslar bence hiç üstlerine düşmeyin :kahve:

bende aynı şeyleri düşünüyorum normalde tam tersi olur gelin kayınvalideden nefret eder ama sen ev vermeyi düşünüyosun bence maddi anlamda yardımda bulunsanız daha iyi, ev vermeye fln ne gerek var zamanında onlar size daha da destek olacagına tekme atmıslar bence hiç üstlerine düşmeyin :kahve:

bende uzunca bir süre hep nefret ettim. hatta çok bunalıp beddua bile ettim. ama hayat herşeyi tersine çevirince ne yalan söyleyeyim benim bile gözüm korktu. belkide ettiğim beddualar tuttu diye vicdan azabı duyuyorumdur. çünkü bu kadarını inanın ben bile tahmin etmemiştim. onlar öle güçlü bizse öle çaresizdikki birisi sölese ileride böle olacak diye güler gecerdim herhalde.

bize yakın olmayan bi dairede otursunlar demişsiniz eşinize, size ne kdr uzakta olsa verdiğiniz ev,borçlarından dolayı maaş alamıyorlarmış busefer evi geçindirme işi de sizin üstünüze kalacak eskiden yasadıgınız günler yavas yavas geri gelecek. onun için en iyisi siz onlara aylık olarak erzak yardımı yapın veya para gönderin ama zor gününüzde size destek olmayan insanları daha fazla yaklastırmayın kendinize

Umarım yaşadıklarından ders almışlardır,ama yapıları böyleyse,yine kötü yine kötü olursunuz..
Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız,ama oğulları anne babasının huyunu sizden daha iyi biliyordur..
Umarım burunları sürtmüştür,yoksa sil baştan yine aynı şeyleri döne döne yaşamak aradığınız huzurdan çok kargaşayı beraberinde getirecektir..
Tabii ki takdir edilecek bir olgunluk göstermişsiniz,bu sizin insan olduğunuzu gösterir,ama dedim ya huzurunuz da bozulabilir,dikkatli olmakta fayda vardır.

ev sizin eviniz canım ben olsam bende dayanamazdım ne yapmış etmiş olsalarda şu an çektikleri sıkıntılar onlara yeter diye düşünüp en azından başlarını sokacak bir ev olsun derim. eşin affetmek zorunda değil eve getirmek için. eve yerleşirler gene görüşmezsiniz olur biter. ama kayınvalideniz hala aynı değişmemişse de benzer hatalatı yapıyor ve huzur bozmaya çalışıyorsa ev sizin nasılsa akıllanmamışsınız hala der size yaptıkları gibi sizde kapı önüne koyarsınız...

cok uzucu bir durum..
yapmaniz gerekeni yapmissiniz gerisi esinize kalmis..(ben biseyde ne kadar israr etsem sonunda mutsuz oldum simdi hayirlisini diliyorumm..)bu yuzden zamana birakin birazda bu isi..
yarin obur gun sorun cikartirlarsa esinize sikayet etmeye hakkiniz cokta olmaz..sen istedin diyebilir de..

valla sizi çok ama çok takdir ettim helal olsun size kendimden de utandım biraz ben bu kadar iyi niyetli olamazdım diye

yapılacak yorumları yapmış arkadaşlar ben yine de fazla içli dışlı olmayın derim naçizane yardım yapın ama uzak olun bence

öyle demeyin sevgili derin. sizinde uzunca bir süre konularınızın takipcisi oldum. kolay şeyler yaşamayan birisiniz. hem okuyup hem evlilik sürdüren dahası bir sürü sorunun üstesinden gelen biri olduğunuz için hepte taktir ettim. bu yüzden sizinde vicdanlı olacağınızdan hiç şüphem yok.

Teşekkür ediyorum canım...
Ama ben çok kin tutan biriyim. Evet eşimin ailesi olduğu için saygı duyuyorum onlara ama bana yapılanları da asla unutamıyorum. Elime düşmesinler inşallah...

yapılan iyilikte kötülükte asla unutulmaz. bu konuda kimse ısrar etmemelidir. ben eşime çok ısrar ettim ikisindede eşim hüngür hündür ağlattılar sonrada pişman oldum eşimden özür diledim ben zorladım seni ne bileyim ailenin böyle olduğunu dedim ve yemin ettim ne olursa olsun herzaman yanındayım yeter ağlama ne olur dedim ve bir daha ısrar etmedim. şimdi ne olursa olsun benim fikrimi sorar ben kendisine bırakırım.
bende şimdi her iki ailede ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bize çektirdiklerini asla unutamam.

canım,benim eşim de ailesi tarafından çok üzüldü.
ama kim olursa olsun benim ailem de olsa asla kin tutmaz ve olayı unutur.

eşimin babası yok,abileri yengeleri üzmüştür.
beraber yaşadığımız üzücü olaylar olduğu için ben uzak kalmayı tercih ediyorum.
ama başlarına bir şey gelince üzülüyorum.
her ne olursa olsun Allah herkesin yaptığının karşılığını verecektir ve Görendir.
yaşadıklarımız bizim için bir sınavdır ve onlar için de.

eşinin yerine kendimi koyamıyorum,neler yaşamıştır ,ne hissetmiştir onca sene bilemiyorum.
herkesin yapısı farklı.

eşinle konuşman muhteşem olmuş.

Son düzenleme:
belki biraz ağır kaçtı kızlar ama bide dedimki, böyle merhametsiz olduğun sürece aslında tamda onların çocukları olduğunu ispatlar gibisin. dün onlar acımasızdı. bugün sen. senden istediğim bana farkını göster. gösterki doğrunun ne olduğunu senden öğreneyim.

bu söylem harika...

Son düzenleme:
ben konuyla ilgili yorum yapmayacağım benim dikkatimi çeken başka birsey var.ben konuyu okuyunca kendisini merak ettim ve öteki konularına göz attım.hanımefendi agustos ayında açtığı konuda demiş ki ben hamileyim cocuk dogunca eşımın ailesi de benim ailem de gelip bende kalmak istiyor.iki tarafı da kırmak istemiyorum ne yapabilirim vs yazmış.şimdi actıgı konuyla uzaktan yakından alakası yok hatta taban tabana zıt şeylerden bahsedilmiş demişki kayınvalidem ve kayınpederimi de çok severim başımın üstünde yerleri var.simdi bu konulardan hangisi dogru? hanımefendi evde otururken canı sıkılmısta uydurmus mu bunları... eşi mademki ailesiyle konusmuyor görüşmüyorlarsa bu insanlar cocuk olunca gelicez sizde kalıcaz derler mi?o konu bu konudan yaklaşık 1 bucuk ay önce açılmışohaoldumsmile

ben konuyla ilgili yorum yapmayacağım benim dikkatimi çeken başka birsey var.ben konuyu okuyunca kendisini merak ettim ve öteki konularına göz attım.hanımefendi agustos ayında açtığı konuda demiş ki ben hamileyim cocuk dogunca eşımın ailesi de benim ailem de gelip bende kalmak istiyor.iki tarafı da kırmak istemiyorum ne yapabilirim vs yazmış.şimdi actıgı konuyla uzaktan yakından alakası yok hatta taban tabana zıt şeylerden bahsedilmiş demişki kayınvalidem ve kayınpederimi de çok severim başımın üstünde yerleri var.simdi bu konulardan hangisi dogru? hanımefendi evde otururken canı sıkılmısta uydurmus mu bunları... eşi mademki ailesiyle konusmuyor görüşmüyorlarsa bu insanlar cocuk olunca gelicez sizde kalıcaz derler mi?o konu bu konudan yaklaşık 1 bucuk ay önce açılmışohaoldumsmile

ben görüşmüyoruz demedimki arkadaşım. eşim unutamıyor ve asla yardım etmiyor dedim. hatta yazdımda oğlum farklı yaşamamızın sebebini sorduğunda açıklayamıyorum diye. çünkü çocuk bile onların zor şartlarda yaşadığının farkında. tabiki görüşme var aramızda ama bu eşimin fikirlerini değiştirmiyor ve onların yardımına koşmak istemiyor. diğer konuya gelince o konuda hala düşünmüyo değilim. kış bebeği olacak allah kısmet ederse ve kalabalıkla nasıl olacak hala bilmiyorum. allah bi yola koymuştur ne diyeyim.

etme bulma dünyası.
işte ALLAH görüyor daha bunun ötesi yok.
bence eşinizin tavrı en doğru olan.
hem içiniz alırsanız yine sıkıntılarınız artar. boşverin.

Back