hadi öğretmen olmaktan vazgectin her seye eyvallah dedin. taviz tavizi dogurur. sen ona tamam diyecektin sonra baska bir seyıne karısacaktı. gittikçe kısıtlayacaktı seni. evden bile cıkarmayan bir adam.
gerçi arkdaslar yazmıstır simdiye kadar bunları ama, ben de eski erkek arkadasıma saplantılı bir sekilde baglıydım, kimseye güvenmiyordum kimseyi istemiyordum sevmiyordum. en ufak bir ilgisinde, bir sıcak davranısında bırakıyordum kendimi. ama öyle olmuyor iste. hayatın boyunca ona el acarak yasayamazsın. sen kendi kaderini tamamen onun eline bıraktıgın zaman, ona bu gücü verdigin zaman eski yasadıklarından bin beterini yasayacaksın. zaten yaralısın, daha fena acıyacak canın. biliyorum, ben de yasadım, ben de kac kere tekrar güvendim tekrar tamam dedim tekrar basladım, ama günün sonunda yine aynı huzursuzluk ve bu sefer kendine yaptıgın seyin vicdan azabı cok agır oluyor. kendi kendinin hakkına giriyorsun bir nevi. yapma bunu. onsuz da bir birey oldugunu hatırla. sen güclüsün, bir adamın öyle dini nikah adı altında yatıp kalktıgı bir kadın degilsin. eski esin veya degil, fark etmez. yarın bir gün hamile kalırsın, bu sefer cocuguna ne acıklama yapacaksın. ailen de istemeyecek belki o zaman seni. o zaman sadece kendinden degil cocugundan da sorumlu olacaksın. ben adamın evli oldugunu dusunuyorum aradaki yorumları okumadım yani bana öyle geliyor seninle iliski yasayıp sadece dini nikah istedigi icin bana öyle dusundurttu.
sen ona muhtac olabilirsin, cok asık olabilirsin, bagımlı olabilirsin her sey olabilir. ben de öyleydim inan. gücsüz ve zavallı hissediyordum. ama onun hayatına hicbir sey olmamıs gibi devam etmesi beni cok kırdı, ve tekrar ona güvensem inansam tekrar baslasam bir seylere, bir kez daha denesem bu sefer yaralı dizlerimin üstüne ikinci kere dusmek daha cok acıtacak canımı, ki denedim, acıttı da. senin benden daha cok tecrüben var, eminim beni anlıyorsundur. ama onunla birlikte olduktan sonra sadece hayatının iplerini tekrar onun eline vereceksin, kaderini yine ona emanet edeceksin. her seyi kapatıp yepyeni bir hayata sıfırdan baslamak varken. tekrar aynı bataklıkta debelenerek dibe batmayı niye seciyorsun. lütfen bunu kendine yapma, kendine bir sans ver ve mutlu olacagına inan.
sen cok degerlisin, gercekten sevgiyi hak ediyorsun, seni sevmeyen bir adamın heves ugruna duygularınla hayallerinle oynamasına izin verme, cok daha buyuk mutlulukları yasama sansın var, gercekten sevilme sansın var, sevileceksin de mutlu olacaksın da.. burada mutluluk resimlerini hikayelerini paylasan mutlu insanlardan ne eksigin var? her seyi kabul edip tekrar baslarsan adam sana daha da kötülerini yasatır emin ol, nasılsa bunu da kabul eder diye. sonunu bile bile kendini yakma. her seyini kaybedebilirsin ama umudunu kaybetme, insan iste o zaman tamamen bitiyor cunku.