Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Konu sahibi kesinlikle haklı diye düşünüyorum heryerin adeti farklı tatlım bence durumları almaya elverişliyse, alınması gereken ne varsa aldır çünkü evlendikten sonra ihtiyacın olmasa bile hep içinde kalıyor. Bizde de hamam takımı yapılması gerekiyordu eşimin ailesinin durumuda gayet iyi ama herşeyin üstünü örttükleri gibi bununda örtüp yapmadılar annemde herkez kendine yakışanı yapar boşver huzursuzluk çıkmasın dedi diye sustum onlar damadın saatiydi künyesiydi şusuydu busuydu iç çamaşırına kadar aldırdılar bu yüzden şimdiki aklım olsaydı herşeyimi sonuna kadar aldırırdım

Konu sahibi kesinlikle haklı diye düşünüyorum heryerin adeti farklı tatlım bence durumları almaya elverişliyse, alınması gereken ne varsa aldır çünkü evlendikten sonra ihtiyacın olmasa bile hep içinde kalıyor. Bizde de hamam takımı yapılması gerekiyordu eşimin ailesinin durumuda gayet iyi ama herşeyin üstünü örttükleri gibi bununda örtüp yapmadılar annemde herkez kendine yakışanı yapar boşver huzursuzluk çıkmasın dedi diye sustum onlar damadın saatiydi künyesiydi şusuydu busuydu iç çamaşırına kadar aldırdılar bu yüzden şimdiki aklım olsaydı herşeyimi sonuna kadar aldırırdım

Bak bohça görmedim dedim de annemin de bir hamam takımı hikayesi var ama o 60 yaşına geldi yani.

Annemin kendi hamam takımı varmış çeyizde; neyse babaannemlerin yaşadığı şehirde hamamda yıkanma adeti var; hamama gideceğiz demişler; annem de o zaman bana yeni hamam takımı alın demiş de almışlar; sonra da onu babaannemin evinde bırakmış; oraya gidince kullanmışlar.

Bu arada da onu da gıcıklığına aldırmış anlatılanlardan anladığım kadarı ile ki zaten kendi maaşı vs var yani.

Adetleri biliyor ve bundan haberleri varsa ayip etmisler surati bes karis alisverise cikmakta neymis daha yolun basindayken ezdirme kendini derdim ama tatsizlik cikmasin bence. Birď onemli olan nisanlinin tutumu o nasil bakiyo ve ona bu konulari soylerken sikayet eder gibi degildr hakettigin degeri gormemis gibi guzel dille soyleki hakliyken haksis duruma dusme herseyin hayırlısı olsun

Hiç anlamam böyle adetleri. Erkek tarafını sömürmekten başka birşey değil bence. Dahası açgözlülük sizinki. Bütün dolabınızı yenilesinler bari. Elalem neder sonra
Aynen ya hiç istemedim de yapmadım da kimseye birsey göstermek zorunda değilim de. Evlenmeden mutluluğun içine böyle ediyorlar sonra biz niye mutsusuz diyorlar. Evlilik aski boyle öldürüyor iste.nedir bu hirs anlamiyorum.su alınacak sukadar altın olcak ev alcklr yok arabasi olck,yok bana ce dedi.ay bukadar zorlastirmayin.mutlu olun ya. kızıma bir parça giysi vermeyerek onu rencide ettiğimi düşünür, Herseyini ihtiyacini alır, kimseye de muhtaç etmem onu.2kizim var bohca adı altında kimseden bişey istemem gereksiz adetler bunlar.calis kazan Herseyini al basın dik yürü.

Bak bohça görmedim dedim de annemin de bir hamam takımı hikayesi var ama o 60 yaşına geldi yani.

Annemin kendi hamam takımı varmış çeyizde; neyse babaannemlerin yaşadığı şehirde hamamda yıkanma adeti var; hamama gideceğiz demişler; annem de o zaman bana yeni hamam takımı alın demiş de almışlar; sonra da onu babaannemin evinde bırakmış; oraya gidince kullanmışlar.

Bu arada da onu da gıcıklığına aldırmış anlatılanlardan anladığım kadarı ile ki zaten kendi maaşı vs var yani.

Bizimkisinin adı hamam takımı ama hiç hamama dair bişey görmedim içinde :) kızın geceliği iç çamaşırı parfümü terliği fln koyuluyor

Bizimkisinin adı hamam takımı ama hiç hamama dair bişey görmedim içinde :) kızın geceliği iç çamaşırı parfümü terliği fln koyuluyor

Haaaa; onların hamam takımı, bildiğin banyo havlusu; baş havlusu; peştamal; lif; hamam tası vs.

Gerçekten hamamda kullanılacak takım yani...

pırtı nedir ya
bohca de nısan alısverısı dugun oncesı alısverıs de
bu zamanda boyle mı konusulur pırtı

ayrıca gayetde alısverıs yapmıslar gerı kalanıda sonra alıcaz yavas yavas demısler daha ne

sozlunde cıkar alırız ıcıne sınenı demıs gonlunu yapmak ıcın

gorumcelerın cogunun suretı bes karıs olur kac kısı gül bahcesıne düştü kı

bıraz alıngansınız

babanıza allah rahmet eylesın ama olmamasıyla alakası yok

benım tum sulalem yanımdaydı ama yıne aynı seyler oldu ama ben hıc ve aılem hıc sunu almadılar bunu aldılar demedık

hatta annem bosuna masraf etmeyın yavas yavas olur hangımız dırek lüx ıcınde gelın olduk kı dedı kayınvalıdeme

kayınbabam yemeklı dugun olsun otelde dedı

aılem karsı cıktı ne gerek var masrafa nıkah olsun bosverın dıye

ben mesela soz nısan ve dugun sadece toplam 3 altın setım oldu ıncecık ben kendım oyle sectım

yoksa memleketım antep antep gıbı bı yerde altın mal esya hep gosterıslıdır kım ne der dıye hıc takılmadım

dugune takıya bıle gerek yok dunya kadar masraf gunah dedık kendımız kız tarafı olarak soyledık

su esya mal mulk para konuları sacma

sımdıden temelınız sarsılıyor

hıc parası olmasa evlenmıcekmısın

aılesınden ısteme allahtan gelsın

Adetlerinizi bilmiyorum ama ille de adetlerimiz diye tutturursanız daha çok mutsuz olursunuz gibi görünüyor.
Hem sizin adetlerinize göre bunları almak varsa belki nişanlınızın adetlerine göre de başka şeyler almak vardır...Uzar gider bu böyle.
Sonuçta evleneceksiniz,bir yuva kuracaksınız.Ne gerek var bu muhabbetlere ?
Herkes parasının yettiği ölçüde kendine de evine de bir parça bir şeyler alsın.Evlenince zaten geri kalanını alırsınız her şey bir anda olmaz ki...

Bence bu tarz şeyler baştan konuşulmalı. Belki de adetinizin böyle olduğunu bilmiyorlar bile. Durumları varsa alsınlar ama almadılar diye de nişanlınızı huzursuz etmeyin. Arada tatsızlık çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. Bana gelince bana da doğru düzgün yapmadılar, hatta doğru düzgün nişan düğün vs konuşmaya evimize bile gelmediler. Meğer kayınvalidem istemiyormuş beni. İki yıl nişanlı kaldıktan sonra nikah olsun diye diretmeleri dışında bir tatsızlık çıkartmadık tamam dedik. Eşim alır almasa da parasal mevzular için tatsızlık çıkarmayı doğru görmedim.

Bu sitede bir yaşıma gire gire bir ayağım çukurda arkadaşlar gitti gidecem:KK70: öncelikle pirti nedir bilmiyorum .bu alışverişlerinde yapılmasına zaten karsiyim.Evlenen insan borçlu insan demektir .Herkes makul olmalıdır. Belli ki siz bu geleneklere önem veren bir aile ve cevredesiniz .Kendini boş yere üzme en küçük sıkıntı bu olsun onların alacağı iki parça kiyafetin senin hayatını kurtarmicak kendini evlilik sonrası için hazırla psikolojini hazırla hayat zaten zor evlilik bin bir kat daha zor .

Tüh ya ben pirti neyse onu kaçırdım mi simdi:)) hiç duymadım o ne canım. Yani senin hicmi düzgün kıyafetin yok el öpmeye yada başka şeye. Belki vardır ama ben evlenirken kıyafet alışverişine çıkartan erkek tarafı görmedim. Evlenirsin zamanla dolabini degistirsin

Biz mi kötüyüz insanlar mı, biz mi abartıyoruz yoksa yapılanlar gerçekten haksızlkmı bilemedim siz yardım edin siz söyleyin.. Perşembe akşamı sözüm kesildi.. Pazar günu ise nişanım olacak evde.
Dün pırtıya cıktık Düğün pırtısı adı altında Çünkü nasipse arayı uzatmadan düğün yapmak istiyoruz bu sene eylül - ekim ayına.
Dün pırtıda görümcem kaynanam kayın babam annem ben vardımm babam hayatta değil belkide ondan böyle zayıfım :KK43: Sözlüm gelemedi çalıştığı için.
İlk önce kuyumca gittik alyanslarımızı beğendim.. küpe ve kolye alınacaktı kuyumcu takım olsun dedi.. zaten aynı ücrete denk geliyor dedi.. Tamam dedik kupe kolye takımı aldım birde saat alındı..
Neyse onlar ayarlannıyor hani bilirsiniz erkeğin alyansını kız tarafı alır.. oturuyruz görümcem onun alyasının parasını siz vereceksiniz herhalde demi diyerek sordu.. Evet dedim.. ''bence bunu sorması dengesizlik ( bilezik önceden hazır olduğu için almadık yapmış koymuşlar onları takacaklarmş )
Pırtıya gittik bizde pırtıda gelinin bütün ihtiyacı alınır normalde..
İç çamaşırı alıyorum elinden gelse birtane aldıracak sadece suratlar beş karış Şimdi aldıklarımı yazıyorum kızlar
3 tane iç çamaşırı
2 pijama
6lı saten gecelik sabahlık takımı
4 tane zıbın
2 pantolon
2 penye aldım..
Makyaj seti ( ben avon temsilciisiyim ordan getirtecem onu sözlümle konuşmştmm)
bi kaç bluz ceket begendim sagolsun bıraktırdılar aldırmadılar orda fısır fısır konuşurlar suratt 5 karış
Terlik ayakkabı canta vs alınmadı neymişde fırsat vakit yokmuş başka zaman cıkılır mış.
Ben bunları alırken görümcemin suratı 5 karış onlara göre gelinin genel ihtiyaçları alınırmiş diğer gündelik kıyafetler sunlar bunlarda daha sonra tamamlanırmış evlendikten sonra görüp begendikce
Eve geldim annem başladı böyle pırtımı olur ben bunu kime gösterecrm!! insanlara ne diyecez
2 pantolo 2 bluzla mı sen gelin olacaksin dedi ... Daha neler neler bizde bohça dolusu pırtı yapılır
giyecen eşortmanın yok el öpmeye takımın yok bu nasıl iş su bu birsürü tantana çıktı
Bende sözlümle konuştum onunda canı sıkıldı.. anlayacagınız ortaya tuzsuzluk çıktı yanii
Annemde inat gitti sen evlenirken bu evden hiç bir kıyafetin gitmeyecek vermiyecem sana dedi..
İki bluzla pantolonu asacam dolabına hadi bakalım napacaklar dedi :KK43: ağladı etti.
benim başımda ne ablam ne kardeşim hiç kimse yok.. babam yok yalnızım
Sözlümle konuştum zamanla cıkar alırız eksik gedik neyse dedi.. Ama iş işten geçtikden sonra diyor bunu
BEnim çevremde çok evlenen kişi oldu neler alındı neler edildi..
Ben orda pantolon begeniyorum pantolunu bıraktırıyor ceket begeniyorum el öpmeğe iyi olur diye yok surası söyle böyle bıraktırılıyor
Ben bu işten birşey anlamadım gündeliğie benim kıyafetim yok ben bekarım hep tşört tarzı kıyafetlerim var kot pantolonlarm var.bu insanlar neden böyle yaptı anlamadmm Yada olan mı bu biz mi abartıyoruz siz söyleyin
Sabaha kadar ağladım uyuyamadım ne arkadaşlarımın nede başklarının doldruşuna glemek istemedim.. size yazmak istedim..
Görümcem bizim adetlere göre gelinin genel ihtiyacı alınır eksiği gediği gündelik kıyafetleri vs zamanla evlennnce alınır demiş çıkmış. annemde öyle olmaz şimdi alınır dedi çıktı...
Bu saatten sonrada belki hiç birşey almayacaklar etmeyecekler zaten bana :KK43:
tüm yorumları okuyamadım ama hadi altınları anladım oke onlar alınır iç çamaşırı falanda tmm diyelim hadi ama çok çok abartı değil mi bu istekler.belki durumları yetmedi insanların ondan surat asmış olabilirler.bana istkeleriniz çok fazla gibi geldi hem elaleme göstermekte kalmadı alrtık annenizin tavrı çok çirkin olmuş kimseye göstermek zorunda değilsinizki.kıyafetlerini yollamasada zor durumda sizi bırakmış olur.ben hiç bir kıyafetemi kimseye aldırmadım.d.günüm vs oldu nişanlıylen nişanlım falan zaten arada alırdıki almasada bişey diyemem.bence abartmışsınız isteklerinizi ve alyansı siz mi alıcaksınız sorusunu abest bulmadım ben bilmiyor olabilir.

Yine bir bohça vakasi daha....... yahu bi insan iç çamasirini nasil baskasina aldirir. Ya utanmiyonuz mu kaynananiz kayinpedrriizin yaninda almaya gercekten hayret ediyorum. Siz de az degilsiniz valla. Bi kac ceketle buluz ne yahu. Hadi bi tane aldiniz da bikac ne. Hadi onlar teklif etse okey ama resmen zorla aldirmaya calismissinjz. Ya ben boylesi insanlari acgozlu olarak goruyorum. Bu yasiniza kadar ciplak mi gezdiniz el öpme kiyafeti ne yaa hic duymadim bile. Hic mi duzgun biseyini yok bayramda seyranda da mi kot mot giydiniz. Egitim seviyeni mesleginjzi falan cok merak ettim. Hele anneniz evlerden uzak. Allah damat tarafinjn yardimcisi olsun

kusura bakmayın ama siz zaten abartmissinz 3 iç çamaşırı 2 adet pijama artı 6 li saten gecelik takımı ki pantolon penyeler hariç birde çanta faln alinmadi demissin birer takım alsaydin onlarda emin ol onuda alirdi sanki giyicek hiç bir şeyiniz yok gibi ....ee ceyizide erkek tarafı yapsın siz bir şey yapmayın ....

birde şöyle dusun anneniz ve sen belki çok paralri yoktu alışverişe çıkarken iyice düşünün bunlari

Canim ne güzel evleniyosun işte bu sebebden dolayı kendını üzmeye değer mi? Ama sen de haklısın ben 17 yaşındayım bu zamana kadar hep erkek taraffının bütün kıyafetten tut sabunlara kadar aldiğina şahit oldum normali de bu adet budur yani bütün kizlar toplanir bohça açılır falan. Kusura bakma sızın erkek tarafının ailesi biraz cimri ama bu sebebden dolayı da üzülüp ağlamaya değmez kendını düşürme yani birak ne aliyolarsa alsin :)

17ne kadar ne gördün alla sen ya. Sanane bohçadan yüzükten. Bu konular hakkında fikrin olmamalı.

ihtiyaçdan değil eğer damadın imkanı varsa bunu yapması geline jesttir,ve çok güzel adettir. Ama gelininde çok ayrıntıya girip beklentiye girmesi,kayınvalidenin durumu varken almaması kadar abesttir.. biz gelinlerimize neler neler aldık bizim ailemize karıştı diye soyismimizi taşıcak diye sevindirik olduk :KK70:
ve çokta keyifli geçti alışveriş dolabını resmen yeniledik durumumuz doğrultusunda yapabildik.
çünkü oğlan tarafı zaten evvelden para birktirmeye başlıyo garantiliyo.. ama kız tarafı erkenden yapsa herşeyi moda değişiyo ve kızın kenara attığı para harcanıyo..birsürü çeyiz alıyorlar..nasıl bide dolabına güzel bi kaç parça alsınki?
insan evlenince daha şık olmak istiyo ve ilk aylar el öpme şu bu gerek oluyo..
bizde kıza mont kışsa - yazssa yazlık giyilicek üst
bol iç çamaşırı
saten takımı
ve 2 tane özel kıyafet alınır kaliteli
kapalıysa eşarp
makyaj malzemesini parfüm takımı vs :) bizde ıncığına kadar alırlar :)
biz gelinimizi dört dörtlük aldık aileisne mahçup etmedik.. gidip inadına saçma sapan şey alıp bunu mu sana layık gördüler dedirtmedik.. gelinimize değer verdiğimizi gösterdik onu onure ettik bence :)
banamı ne alındı :KK70: benimkiler şaka gibiydi alışverişe çıktığıma pişman oldum ıykk aileyle alışveriş yapılmaz,,pintilikte zirveydiler beni kaçırmaya çalıştılar :KK70:
bende eşimle gid,p sandık saten takımı makyaj malzemesi aldım (rimel parlatıcı okadar) gerisini annem halletti
bizde adettir bakılır bohçaya biz mis gibi hazırladık onlar yapmış gibi :KK70:
eşimle iyi olduktan sonra kimseye minnet edemem alsınlar diye onların ayıbı,sende takma bence.
şuanda aile gibiyiz geçmişede sünger çektik hatta birbirimizi seviyoruz bile.. böyle dönemde kayınvalideler çılgın oluyo ama sonra düzeliyorlar :KK70: annende nedemek eşyalarını vermiyo saçmalamasın,almak istemiyoılarsa niye minnet ediyorsun? eşin ilerleyen zamanda alır sana,,sen güveniyosan evleniceğin adama kapa kulaklarını

Kusura bakmayın ama böyle adet mi kaldı ya. Görücü usülü tanıştıysan bilemeyeceğim ama zaten geleneksel olarak tanışıp evlenmiyoruz. Sevgili olup gezip tozuyoruz niye evliliğe gelince iş geleneğe dönüyor ki?
Bende nişanlıyım. Hiç istemedim o alışverişe. Neden benim seksi iç çamaşırımı ve geceliğimi kayınvalide kayınpeder niye görsün? Hiç hoşlanmam. Özel hayatımız o. Oğlunuzla sevişeceğiz diye iç çamaşırını onlara aldırmak benim annemle damada don almam bana hoş gelmiyor. Ayrıca başbaşa alınır bunlar.
Ben kayınvalideme kibarca bunu söyledim. Sarı altın hele kesseler takmam biliyorlar. Sadece bana elmas bir set alındı. Başka da hiç bir şey aldırmadım aldırmam. Tektaşımı zaten teklifle sevgilim aldı. Alyansı ben ona o bana aldı. Ne nişanda giydiğim kıyafetimi aldırdım ne iç çamaşırı ne de tek bir toka.Gerek yok. Sevgilimle alırız baş başa. Ailelere ne bizim sevişirken giyeceklerimizden veya zıbınımızdan.

Bizim örf, adet ve geleneklerimize göre evlilik hazırlıklarında kıza yapılan şeyler ona verilen değeri gösterir tabi ki İMKANLAR DAHİLİNDE...

Eğer gerçekten iyi niyetli olduklarına inanıyorsanız ve imkanları dahilinde ellerinden geleni yapıyorlarsa önemli bir mevzu değil.

Yalnız ben evlilik hazırlıklarında son derece iyi niyetli olduğu için hiçbir şey beklemeyen bir arkadaşıma kayın validesinin "Bir şey istemediğine göre bir eksiğin vardı demek ki!" dediğini duymuş birisi olarak aç gözlülüğün hoş olmadığının yanında iyi niyetin fazlasının da zarar olduğunu düşünüyorum.

ihtiyaçdan değil eğer damadın imkanı varsa bunu yapması geline jesttir,ve çok güzel adettir. Ama gelininde çok ayrıntıya girip beklentiye girmesi,kayınvalidenin durumu varken almaması kadar abesttir.. biz gelinlerimize neler neler aldık bizim ailemize karıştı diye soyismimizi taşıcak diye sevindirik olduk :KK70:
ve çokta keyifli geçti alışveriş dolabını resmen yeniledik durumumuz doğrultusunda yapabildik.
çünkü oğlan tarafı zaten evvelden para birktirmeye başlıyo garantiliyo.. ama kız tarafı erkenden yapsa herşeyi moda değişiyo ve kızın kenara attığı para harcanıyo..birsürü çeyiz alıyorlar..nasıl bide dolabına güzel bi kaç parça alsınki?
insan evlenince daha şık olmak istiyo ve ilk aylar el öpme şu bu gerek oluyo..
bizde kıza mont kışsa - yazssa yazlık giyilicek üst
bol iç çamaşırı
saten takımı
ve 2 tane özel kıyafet alınır kaliteli
kapalıysa eşarp
makyaj malzemesini parfüm takımı vs :) bizde ıncığına kadar alırlar :)
biz gelinimizi dört dörtlük aldık aileisne mahçup etmedik.. gidip inadına saçma sapan şey alıp bunu mu sana layık gördüler dedirtmedik.. gelinimize değer verdiğimizi gösterdik onu onure ettik bence :)
banamı ne alındı :KK70: benimkiler şaka gibiydi alışverişe çıktığıma pişman oldum ıykk aileyle alışveriş yapılmaz,,pintilikte zirveydiler beni kaçırmaya çalıştılar :KK70:
bende eşimle gid,p sandık saten takımı makyaj malzemesi aldım (rimel parlatıcı okadar) gerisini annem halletti
bizde adettir bakılır bohçaya biz mis gibi hazırladık onlar yapmış gibi :KK70:
eşimle iyi olduktan sonra kimseye minnet edemem alsınlar diye onların ayıbı,sende takma bence.
şuanda aile gibiyiz geçmişede sünger çektik hatta birbirimizi seviyoruz bile.. böyle dönemde kayınvalideler çılgın oluyo ama sonra düzeliyorlar :KK70: annende nedemek eşyalarını vermiyo saçmalamasın,almak istemiyoılarsa niye minnet ediyorsun? eşin ilerleyen zamanda alır sana,,sen güveniyosan evleniceğin adama kapa kulaklarını
Bizde de böyledir. İndirimden gelin alma yoktur. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır.

X