Sizce yurtdışına gitmeli miyim

Sabah 7:30 da Avrupa’nın ortasında yağ kuyruğuna girmek aklıma hayalime gelmezdi :)
Ne çok anı biriktiriyoruz … elhamdulillah

Sabah 7:30 da Avrupa’nın ortasında yağ kuyruğuna girmek aklıma hayalime gelmezdi :)
Ne çok anı biriktiriyoruz … elhamdulillah
bende geçen gün 2. paket un alabilmek için kadına yalvardım
dip not (1 paketten fazla almak yasak) paris çok romantiksin gerçekten

Kizim bavullarin nerde? Kos git arkana bakmadan

Biz kizmadik ki kuzum..
Benim de is dolayisiyla yurt disina gonderilme ihtimalim var..
Bekar olmak en buyuk etken secilmek icin..Bil bakalim kim bekar,ben tabiki ben tabiki :)
Ve bunun icin bir baslik da var.İste fransa'da yasayani var Almanya'da yasayani var. Oradan sordum,1 kac kisiden de yanit aldim :) Aslinda faydali da oldu..Kafamda bir duzen canlandi.
Bdv'ye yazarsan : Ayin sonunu zor getiren,evi kiraysa birikim yapmakta zorlanan kitle git der :)
Ben derim sahsen..
Yani kizmak degil bu,Moda gibi nitelendirilebilecek bir sey de degil..Benim fikrim sadece..
Hukuk mezunu olup,yurt disinda is bulan kac kisi vardir ki burada..
Vardir ama kac kisidir.. :)
Yoksa kizmaktir,modadir hic alakasi yok :*

Hiç durmaaa, koşşşş sevim koşşş:)))))

sen havaalanına doğru koşmaya başla ben arkandan çantanla pasaportunu getiriyorum koş yetiş durduuuuur
Arkadaşım Almanyada benim, sevgilisi de gitti yanına ikisi de yüksek yapıyor. Çocuk okulda işe girdi asistan olarak part time, arkadaşım da part time bakery gibi bir yerde çalışıyor. Birlikte ev tuttular (ki yurt seçeneği de vardı çok daha uyguna ama onlar ev hayatı istedi) kira faturalar vs ödüyorlar bi de aç açıkta da kalmıyorlar yani iki part time maaşla.

Çok haklısın, benim kızımda hukuk okuyor Almanya’da . Şöyle bir durum var burda, Güney Almanya , Baverya eyaleti Almanya’nın “en” lerine sahip. Mesela en pahalı, en dindar (katolik), en kaliteli, en zor okullara sahip olan bölge. Buraya diğer eyaletlerden okumuş kişileri işe girmesi biraz zor oluyur, ama var tabiki. Baveryada okumuş biri mesela hamburgda havada kapılıyor (Muş) , baBen şahsen işveren olsam yurtdışandan gelen bir elemanı
kızım Güney Almanya’da baverya eyaletinde hukuk okuyor, bizzat zorluğu yaşıyoruz , çünkü baverya eyaleti en dindar en pahalı en zor , eğitimde en iyi , yani enlerin olduğu bir eyalet. Başka eyaletlerden baveryaya gelenler okumakta çok çok zorlanıyorlar. Bir çok kişide baveryadan başka eyaletlere gidiyor okumak İçin. Burada not ortalamasına göre üniversiteye alıyorlar sınavla değil. Şartlar Almanya genelindede çok zor, mesela hastanelerde doktorlar diğer Avrupa ülkelerinden gelen kişiler , çoğu Almanca dahi bilmiyor, ezbere işlerini yapıyorlar, çünkü ucuz işçi. Bu birçok sektörde böyle.
Türkiye’de kalıp pişman olacağına, gel gör yaşa dene olacaksan öyle pişman ol diyorum bende arkadaşa .

Dönmeyi düşünsen zaten çok bir mantığı yok bence.
Benim kankam Odtü İnşaat mühendisliğini bitirdi. Zehir gibi bir kız. Berkeley’de master ve doktora yaptı. Sonra ailesini özledi. Türkiye’ye döndü. Odtü’de öğretim görevlisi oldu. Türkiye’de kalsaydı da yine aynı işi yapardı. Döndüğü için çok pişman.
Boşandığım eşim İsviçre’de yaşıyor. Daha doğrusu İsviçre’de yaşamak için benden boşandı. Oralı bir kadınla evlendi. Türkiye’ye ayak basmıyor.
Türkiye artık yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı. Benim imkanım olsa 1 dakika düşünmem. Ama 2. Eşimde Türkiye’den başka yerde yaşamaz.

Selam ben de Almanya'da yaşıyorum bursla geldim mastera (burs dediğim de yarısı geri ödemeli TEV bursu), açıkçası ben de çok korkuyorum baya okulum bitince iş bulabilecek miyim bursum bitince ne yapacağım vs. diye o yüzden korkularını anlıyorum. Biraz alanına bağlı iş bulup bulmaman da bence iş bulursun eğer Almanca öğrenirsen hatta öğrenemesen de olabilir. Ben Almancamı bir türlü ilerletemedim baya zorlanıyorum iş ararken, ama bulurum gibi de geliyor okulum ve bölümüm iyi sayılır. Bu arada ben öğrenciyken çalışıyorum staj yapıyorum burada ve aylık 1000 euro gibi bi para alıyorum fikir olsun. Okulda da işler oluyor, minijoblar var. Hani aslında zorlanmazsın bence çalışırken. Bence riski al, borç ödenir bir şekilde dönsen bile insanlar trilyonluk borçların altına yatıyor ödeyemiyor hala da devam ediyolar hayatlarına 5000 euro nedir ki. Kötü de bi iş bulmazsın ki burada. Ben bu vize uzatma işine bursa ödeyeceğim paraya çok kafayı takıyordum babam dedi ki parayla çözülecek problemin varsa takma kafana dua et yolunu bulursun.

Selamlar öncelikle cevabınız için teşekkür ederim çok faydalı oldu
Şunu sormak istiyorum, vize uzatma olayı nedir?
Bir de ben bloke hesaba minimum miktarı yatıracağım her ay 900 euro gibi bir meblağ açılacak. 400’e kalacak yer ayarladı bana üniversite , faturalarla falan 450 desek. Sizce kalan 450 ile aylık idare edebilir miyim?

Vize uzatma derken okul bittikten sonra iş arama vizesi almaktan bahsediyordum. Bence 450ye iyi idare edilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…