- 23 Ağustos 2012
- 50.605
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.224
- 898
- Konu Sahibi Papatya129
-
Annem gecenlerde Edekada gormus aycicek yagi cherrycim, aklinda bulunsun
Allah allah 1 ayda nasıl ödeyebilicek çok merak ettim saçmalıkBurada yasiyorum, is bulamazsan bile o parayi bir ayda odersin. Gel.
Sabah 7:30 da Avrupa’nın ortasında yağ kuyruğuna girmek aklıma hayalime gelmezdi :)
Ne çok anı biriktiriyoruz … elhamdulillah
Kizim bavullarin nerde? Kos git arkana bakmadanKızlar selam.
Ben avrupa’da bir okuldan kabul aldım. Kenarda birikmiş bir param vardı. Fakat 5bin euro eksik kalmıştı orada 1 yıllık geçinmem için.
Bizim bir komşumuz var o ülkede yaşayan. Yaşlı bir amca, ailemle de bayağı iyi arası severler birbirlerini. Babam biraz bahsedince, ben borç veririm diye teklif etmiş.
Bugün iftara geldiler, parayı da çıkarıp verdi. Önce okulunu bitir sonra borcunu ödersin, orada borcumu ödeyeceğim diye okulla beraber çalışıp kendine de eziyet etme. Sonrasında çalış ver, euro verdim euro alırım ama dedi.
Mutluyum ama biraz korkuyorum. Ya masterdan sonra iş bulamazsam falan diye. (Bölümüm hukuk, hukuk masterı yapacağım) Galiba gitmemek için bahane arıyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız bir risk alıp gider misiniz? En kötü bölümümden iş bulamazsam garson olarak çalışıp 5k biriktirip borcumu ödeyip dönerim diyorum. avrupada yaşayanlar bilir. Sizce bu biriktirmesi mümkün bir miktar mı? Tlye vurunca çok para çünkü
Biz kizmadik ki kuzum..niye kizdiniz ya kiza bu kadarsadece onunu sonunu dusunmek istemis. simdi maalesef turkiyede ne olursa olsun turkiyeden kacmak gibi bir moda cikti, o yuzden herkes git git demesin sebebini yazsin istemis. gidecek ama orada hukuk mezunu is bulur mu, bulursa nasil bulur, aldigi borcu nasil oder vs bunlari dusunerek yazilmasini istemis. oyle dumduz git git kaacccc arkana bakma denmesinden iyi bence
mesela ben git ama geri don derdim, donmeyi dusunmuyormus. o yuzden yorum yapmadim
Hiç durmaaa, koşşşş sevim koşşş:)))))Kızlar selam.
Ben avrupa’da bir okuldan kabul aldım. Kenarda birikmiş bir param vardı. Fakat 5bin euro eksik kalmıştı orada 1 yıllık geçinmem için.
Bizim bir komşumuz var o ülkede yaşayan. Yaşlı bir amca, ailemle de bayağı iyi arası severler birbirlerini. Babam biraz bahsedince, ben borç veririm diye teklif etmiş.
Bugün iftara geldiler, parayı da çıkarıp verdi. Önce okulunu bitir sonra borcunu ödersin, orada borcumu ödeyeceğim diye okulla beraber çalışıp kendine de eziyet etme. Sonrasında çalış ver, euro verdim euro alırım ama dedi.
Mutluyum ama biraz korkuyorum. Ya masterdan sonra iş bulamazsam falan diye. (Bölümüm hukuk, hukuk masterı yapacağım) Galiba gitmemek için bahane arıyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız bir risk alıp gider misiniz? En kötü bölümümden iş bulamazsam garson olarak çalışıp 5k biriktirip borcumu ödeyip dönerim diyorum. avrupada yaşayanlar bilir. Sizce bu biriktirmesi mümkün bir miktar mı? Tlye vurunca çok para çünkü
sen havaalanına doğru koşmaya başla ben arkandan çantanla pasaportunu getiriyorum koş yetiş durduuuuurKızlar selam.
Çok haklısın, benim kızımda hukuk okuyor Almanya’da . Şöyle bir durum var burda, Güney Almanya , Baverya eyaleti Almanya’nın “en” lerine sahip. Mesela en pahalı, en dindar (katolik), en kaliteli, en zor okullara sahip olan bölge. Buraya diğer eyaletlerden okumuş kişileri işe girmesi biraz zor oluyur, ama var tabiki. Baveryada okumuş biri mesela hamburgda havada kapılıyor (Muş) , baBen şahsen işveren olsam yurtdışandan gelen bir elemanıBiz kizmadik ki kuzum..
Benim de is dolayisiyla yurt disina gonderilme ihtimalim var..
Bekar olmak en buyuk etken secilmek icin..Bil bakalim kim bekar,ben tabiki ben tabiki :)
Ve bunun icin bir baslik da var.İste fransa'da yasayani var Almanya'da yasayani var. Oradan sordum,1 kac kisiden de yanit aldim :) Aslinda faydali da oldu..Kafamda bir duzen canlandi.
Bdv'ye yazarsan : Ayin sonunu zor getiren,evi kiraysa birikim yapmakta zorlanan kitle git der :)
Ben derim sahsen..
Yani kizmak degil bu,Moda gibi nitelendirilebilecek bir sey de degil..Benim fikrim sadece..
Hukuk mezunu olup,yurt disinda is bulan kac kisi vardir ki burada..
Vardir ama kac kisidir.. :)
Yoksa kizmaktir,modadir hic alakasi yok :*
kızım Güney Almanya’da baverya eyaletinde hukuk okuyor, bizzat zorluğu yaşıyoruz , çünkü baverya eyaleti en dindar en pahalı en zor , eğitimde en iyi , yani enlerin olduğu bir eyalet. Başka eyaletlerden baveryaya gelenler okumakta çok çok zorlanıyorlar. Bir çok kişide baveryadan başka eyaletlere gidiyor okumak İçin. Burada not ortalamasına göre üniversiteye alıyorlar sınavla değil. Şartlar Almanya genelindede çok zor, mesela hastanelerde doktorlar diğer Avrupa ülkelerinden gelen kişiler , çoğu Almanca dahi bilmiyor, ezbere işlerini yapıyorlar, çünkü ucuz işçi. Bu birçok sektörde böyle.Biz kizmadik ki kuzum..
Benim de is dolayisiyla yurt disina gonderilme ihtimalim var..
Bekar olmak en buyuk etken secilmek icin..Bil bakalim kim bekar,ben tabiki ben tabiki :)
Ve bunun icin bir baslik da var.İste fransa'da yasayani var Almanya'da yasayani var. Oradan sordum,1 kac kisiden de yanit aldim :) Aslinda faydali da oldu..Kafamda bir duzen canlandi.
Bdv'ye yazarsan : Ayin sonunu zor getiren,evi kiraysa birikim yapmakta zorlanan kitle git der :)
Ben derim sahsen..
Yani kizmak degil bu,Moda gibi nitelendirilebilecek bir sey de degil..Benim fikrim sadece..
Hukuk mezunu olup,yurt disinda is bulan kac kisi vardir ki burada..
Vardir ama kac kisidir.. :)
Yoksa kizmaktir,modadir hic alakasi yok :*
Dönmeyi düşünsen zaten çok bir mantığı yok bence.Dönmeyi düşünmüyorum sassy.
Mezun olduktan sonra orada alanımla ilgili çalışmak istiyorum. Title tabii ki lawyer olmayacak ama compliance officer gibi başlıklar altında hukuk departmanlarında çalışabilirmişim anladığım kadarıyla.
Benim korkum, ya iş bulamazsam ve dönmek zorunda kalırsam
Selam ben de Almanya'da yaşıyorum bursla geldim mastera (burs dediğim de yarısı geri ödemeli TEV bursu), açıkçası ben de çok korkuyorum baya okulum bitince iş bulabilecek miyim bursum bitince ne yapacağım vs. diye o yüzden korkularını anlıyorum. Biraz alanına bağlı iş bulup bulmaman da bence iş bulursun eğer Almanca öğrenirsen hatta öğrenemesen de olabilir. Ben Almancamı bir türlü ilerletemedim baya zorlanıyorum iş ararken, ama bulurum gibi de geliyor okulum ve bölümüm iyi sayılır. Bu arada ben öğrenciyken çalışıyorum staj yapıyorum burada ve aylık 1000 euro gibi bi para alıyorum fikir olsun. Okulda da işler oluyor, minijoblar var. Hani aslında zorlanmazsın bence çalışırken. Bence riski al, borç ödenir bir şekilde dönsen bile insanlar trilyonluk borçların altına yatıyor ödeyemiyor hala da devam ediyolar hayatlarına 5000 euro nedir ki. Kötü de bi iş bulmazsın ki burada. Ben bu vize uzatma işine bursa ödeyeceğim paraya çok kafayı takıyordum babam dedi ki parayla çözülecek problemin varsa takma kafana dua et yolunu bulursun.Kızlar selam.
Selam ben de Almanya'da yaşıyorum bursla geldim mastera (burs dediğim de yarısı geri ödemeli TEV bursu), açıkçası ben de çok korkuyorum baya okulum bitince iş bulabilecek miyim bursum bitince ne yapacağım vs. diye o yüzden korkularını anlıyorum. Biraz alanına bağlı iş bulup bulmaman da bence iş bulursun eğer Almanca öğrenirsen hatta öğrenemesen de olabilir. Ben Almancamı bir türlü ilerletemedim baya zorlanıyorum iş ararken, ama bulurum gibi de geliyor okulum ve bölümüm iyi sayılır. Bu arada ben öğrenciyken çalışıyorum staj yapıyorum burada ve aylık 1000 euro gibi bi para alıyorum fikir olsun. Okulda da işler oluyor, minijoblar var. Hani aslında zorlanmazsın bence çalışırken. Bence riski al, borç ödenir bir şekilde dönsen bile insanlar trilyonluk borçların altına yatıyor ödeyemiyor hala da devam ediyolar hayatlarına 5000 euro nedir ki. Kötü de bi iş bulmazsın ki burada. Ben bu vize uzatma işine bursa ödeyeceğim paraya çok kafayı takıyordum babam dedi ki parayla çözülecek problemin varsa takma kafana dua et yolunu bulursun.
Vize uzatma derken okul bittikten sonra iş arama vizesi almaktan bahsediyordum. Bence 450ye iyi idare edilir.Selamlar öncelikle cevabınız için teşekkür ederim çok faydalı oldu
Şunu sormak istiyorum, vize uzatma olayı nedir?
Bir de ben bloke hesaba minimum miktarı yatıracağım her ay 900 euro gibi bir meblağ açılacak. 400’e kalacak yer ayarladı bana üniversite , faturalarla falan 450 desek. Sizce kalan 450 ile aylık idare edebilir miyim?
Vize uzatma derken okul bittikten sonra iş arama vizesi almaktan bahsediyordum. Bence 450ye iyi idare edilir.
Aa bunun için de mi para vercez ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?