- 1 Mayıs 2021
- 6.702
- 31.353
- 498
- Konu Sahibi Papatya129
-
Arkadaşlar çok tatlısınız ama lütfen TR yılmışlığından gaza gelip git git yazmayınHadi ülkeyi de söyleyeyim Almanya. Orada yaşayanlardan realist yorumlar olursa süper olur
Sanki hepimiz yurt disinda yasiyormusuz gibi :)Ya neyden yazacaktık?
Almanya bizi kıskanıyor, boşver gitme
Ya neyden yazacaktık?
Ya neyden yazacaktık?
Sanki hepimiz yurt disinda yasiyormusuz gibi :)
Hayir neyi baz alacaktik acaba yazarken :)
Neyle mukayese edecektik..
Realist yorum nedir acaba :)
Soguyabilirsin, o problem degil de...Bazen sırf boş yorum yapmak için yorum yapanlar olduğunu fark edip siteden soğuyorum
herkes gayet de fikrini yazmış.ben mesela hem durumların kötülüğünden gitmesi gerektiğini yazdım hem de ayrıca espri yaptım.burası öyle bir platform.ciddi ciddi yazsak herkese psikologmuyuz psikiyatr mıyız ya da dert toplama paratonerimiyiz?elbette hem yardımcı olup hem de güzel zaman geçirmek için buradayız.Soguyabilirsin, o problem degil de...
Yazilanlari da anlamiyorsun gibime geliyor.
Bu kadar saldirgan olmak gereksiz bence..
Ayrica Yurt disi adi altinda bir baslik vardi yanlis animsamiyorsam..
Yasam,egitim,is,gorgu kurallari vs... gibi konular hakkinda orda yasamis\yasayan kisiler yanitliyordu sorduklarinizi.
İstersen bir de oraya yaz...
Bence de gidin ama bu borcu düşünmeyin bitirince iş bulursunuz. Yolda bir blog diye sayfa var YouTube da oradaki kız da hukuk okumuş ve Münih de master yapmıştı. Gayet de mutlu ve çalışıyor.Hamburg’dan. :)
Sizce hem geçinip hem para biriktirmek mümkün mü?
Yahu iyi de siz hiç araştırdınız mı? Saatlik asgari ücretleri biliyor musunuz? Öğrenci olarak gidince yarı zamanlı çalışabileceğinizi de bilecek kadar araştırma yapmışsınızdır herhalde. 5k euro açıkçası para bile değil, çok rahat part time çalışılıp toparlanacak bir şey, bu kadar mesele etmenize anlam veremedim.Evet. Çünkü biri de bana gelip 5k dese git biriktirirsin derdim. Burdan bakınca kolay duruyor ama Allah korusun orada biriktiremezsem buraya döndüğümde o borç en iyi ihtimalle 200k TLyi bulur kesin bu kurla.
Korkuyorum o yüzden, aileme yük olmak istemiyorum, zaten beş kuruş yardım edemezler şu saatten sonra
Cektiklerimizi yeterince gerçek bulmuyor galibaSanki hepimiz yurt disinda yasiyormusuz gibi :)
Hayir neyi baz alacaktik acaba yazarken :)
Neyle mukayese edecektik..
Realist yorum nedir acaba :)
niye kizdiniz ya kiza bu kadarSoguyabilirsin, o problem degil de...
Yazilanlari da anlamiyorsun gibime geliyor.
Bu kadar saldirgan olmak gereksiz bence..
Ayrica Yurt disi adi altinda bir baslik vardi yanlis animsamiyorsam..
Yasam,egitim,is,gorgu kurallari vs... gibi konular hakkinda orda yasamis\yasayan kisiler yanitliyordu sorduklarinizi.
İstersen bir de oraya yaz...
Ben güney almanyadayım, hamburg için iş imkanları nasıl bilmiyorum , sana tavsiyem gel , en fazla geri dönersin :) . Gelirken yanında sıvıyağ ve un getir :)))Hamburg’dan. :)
Sizce hem geçinip hem para biriktirmek mümkün mü?
Çok afedersiniz bilmediğim için soruyorum 5 K nedir ?Yahu iyi de siz hiç araştırdınız mı? Saatlik asgari ücretleri biliyor musunuz? Öğrenci olarak gidince yarı zamanlı çalışabileceğinizi de bilecek kadar araştırma yapmışsınızdır herhalde. 5k euro açıkçası para bile değil, çok rahat part time çalışılıp toparlanacak bir şey, bu kadar mesele etmenize anlam veremedim.
Annem gecenlerde Edekada gormus aycicek yagi cherrycim, aklinda bulunsunYeminle bizimkilerin ahı tuttu ayçiçek yagı artık Almanyada da yok.. Bütün raflar bomboş, google yaptım neden diye Ukrayna savaşına sebepmiş ayçiçek yağının en büyük üreticisi Ukraynaymış meğer4 market dolaştım 4nde de raf boş. Artık kızartmayı da zeytinyağıyla yapıyorum mecburi, Rus-Ukrayna savaşına sebep trans yağ almıyorum
5000 demek. Bin kelimesi kilo'nun k'si ile ifade ediliyor bazı yerlerde.Çok afedersiniz bilmediğim için soruyorum 5 K nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?