- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Süper olur.Benim bir grubum var?Almanya da ve Turkiye de okumus bayanlarin oldugu bir grup.Istersen oraya aldirayim seni belki cevap verenler olur.Kafana takilanlari sorabilirsin.
Yas olarak avantajlisiniz ayrica almancayi da orta yaslarda birine gore daha cabuk kavrarsiniz, ingilizce bilmeniz arti ancak almancayi da ihmal etmeyin. 5000 Euro Cok para degil gelince birikir bence gelinYaş 23
Almanca bilmiyorum. Ama ağustosa kadar çalışıcam.
Master ingilizce olacak. İngilizcem advance seviyede.
Ufak atın birazBurada yasiyorum, is bulamazsan bile o parayi bir ayda odersin. Gel.
Kesinlikle gel yasin cok genc coluk cocuk yok Almancayi cok hizli halledersin. Maddiyati dusunme. Kur farki cok fazka evet ama burda calisip burda kazanacaksin . Kur farki seni korkutmasin. Calismaya baslayinca borcunu zaten hemen kapatirsin ailene bile destek olursun... Hic dusunme gel. Ilk zaman yalnizlik niye geldim dersin. Sonra cevren olustukca konfora alistikca iyi ki gelmisim diyeceksin. Yarin ne olacak gelecegim nasil olacak derdiyle uyumacaksin.Yaş 23
Almanca bilmiyorum. Ama ağustosa kadar çalışıcam.
Master ingilizce olacak. İngilizcem advance seviyede.
Ben giderdim şüphesizKızlar selam.
Ben avrupa’da bir okuldan kabul aldım. Kenarda birikmiş bir param vardı. Fakat 5bin euro eksik kalmıştı orada 1 yıllık geçinmem için.
Bizim bir komşumuz var o ülkede yaşayan. Yaşlı bir amca, ailemle de bayağı iyi arası severler birbirlerini. Babam biraz bahsedince, ben borç veririm diye teklif etmiş.
Bugün iftara geldiler, parayı da çıkarıp verdi. Önce okulunu bitir sonra borcunu ödersin, orada borcumu ödeyeceğim diye okulla beraber çalışıp kendine de eziyet etme. Sonrasında çalış ver, euro verdim euro alırım ama dedi.
Mutluyum ama biraz korkuyorum. Ya masterdan sonra iş bulamazsam falan diye. (Bölümüm hukuk, hukuk masterı yapacağım) Galiba gitmemek için bahane arıyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız bir risk alıp gider misiniz? En kötü bölümümden iş bulamazsam garson olarak çalışıp 5k biriktirip borcumu ödeyip dönerim diyorum. avrupada yaşayanlar bilir. Sizce bu biriktirmesi mümkün bir miktar mı? Tlye vurunca çok para çünkü
cok kolay odeyebilecegini belirtmek istedimUfak atın biraz
Tabikide biriktirebilirsiniz burda alim gücü var herkesin cebine göre olanaklar var fazlasiyla.Kızlar selam.
Ben avrupa’da bir okuldan kabul aldım. Kenarda birikmiş bir param vardı. Fakat 5bin euro eksik kalmıştı orada 1 yıllık geçinmem için.
Bizim bir komşumuz var o ülkede yaşayan. Yaşlı bir amca, ailemle de bayağı iyi arası severler birbirlerini. Babam biraz bahsedince, ben borç veririm diye teklif etmiş.
Bugün iftara geldiler, parayı da çıkarıp verdi. Önce okulunu bitir sonra borcunu ödersin, orada borcumu ödeyeceğim diye okulla beraber çalışıp kendine de eziyet etme. Sonrasında çalış ver, euro verdim euro alırım ama dedi.
Mutluyum ama biraz korkuyorum. Ya masterdan sonra iş bulamazsam falan diye. (Bölümüm hukuk, hukuk masterı yapacağım) Galiba gitmemek için bahane arıyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız bir risk alıp gider misiniz? En kötü bölümümden iş bulamazsam garson olarak çalışıp 5k biriktirip borcumu ödeyip dönerim diyorum. avrupada yaşayanlar bilir. Sizce bu biriktirmesi mümkün bir miktar mı? Tlye vurunca çok para çünkü
Açayim bi doz dinliyim bari
Herhangi bir risk almış olmuyorsunuz.30 yaşını geçmiş,evini,arabasını almış,çoluk çocuğu olan insanlar hayatlarını sıfırlayıp gidiyorlar.Artık gitmek değil, kalmak risk demek maalesef.Kızlar selam.
Almanyada part time çalışma vardır. Türkiye de öyle bir iş tanımı yok 10 saat çalıştırmadan para koklatmiyoar genelde. Master yaparken de çalışın part time ile rahat çalışır okursunuz ilk gittiğinizde itibaren az az kenara atın o endişeniz giderir. Aklınızın ucunda sürekli borç olmazEvet. Çünkü biri de bana gelip 5k dese git biriktirirsin derdim. Burdan bakınca kolay duruyor ama Allah korusun orada biriktiremezsem buraya döndüğümde o borç en iyi ihtimalle 200k TLyi bulur kesin bu kurla.
Korkuyorum o yüzden, aileme yük olmak istemiyorum, zaten beş kuruş yardım edemezler şu saatten sonra
kesinlikle gitsin.orta halli aileydik istediğimizi yerdik istediğimizi giyerdik yaz ve kış en iyi otellerde tatil yapardık benzini düşünmeden gezerdik yaşadığımız şehirde de.şimdilerde hepsi hayal olduu bunların.gel de gitmeeeŞu ara nasıl gideceğimi düşünme derdindeyim açıkçası. Gitmenin yollarına bakıyorum. Mühendisim, nişanlım da mühendis. Oturup nasıl geçineceğiz diye dertleniyorum. Arkadaş grubum da aynı şekilde mühendis ve iyi kötü işi olan insanlar. Herkesin derdi bu.
Her Ramazan bi restaurantta mutlaka iftar yapardık. Bu sene hamburger alıp öyle açıyoruz. Durum maalesef ki bu. Çünkü kimse bi kase çorba iki ıvır zıvır İçin minimum 120TL vermeyi istemiyor. Ben bunu düşünmek için okumadım, bunları düşünmek zorunda kalmak o kadar acı ki .
O yüzden gidin ve gelmemeye çalışın diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?