Sizce yurtdışına gitmeli miyim

Bölüm hukuk olmasa kesin git derim direkt ama orada kalma imkanın olacak mı?trye dönmek zorunda kalmayacaksan euro üzerinden kazanırsın zaten ödersin git yok trye döneceksen bilmiyorum kendi paran olsa zaten kesin git derim ama başkasının parası euro cinsi ve tlnin değeri sürekli düşüyor o yüzden bilemedim.

ben seyi anlamadim sen masterdan sonra geri turkiyeye donmeyecek misin? yani almanyada hukuk masteri yapip orada mi kalmayi planliyorsun yoksa tekrar turkiyeye mi geleceksin?

Konu sahibi git diyenleri azarlamışsın resmen Bence de gitme.
Git yorumları görmek istemediğini düşündüm cevaplarından

Gitseniz de gitmeseniz de başarılı bir avukat olamazsanız size belli davalar gelir.Bu tip işler yurt dışı görmeye gerek olan meslekler değil zannımca.Ama yurt dışında bulunmak her zaman bir adım öne geçirir tabi sizi hiç bir konuda olmasa genel yaşam anlamında.Borca gelince o kısım tabi sizinle ilgili borçtur ödenir diye düşünüyorum.

ben seyi anlamadim sen masterdan sonra geri turkiyeye donmeyecek misin? yani almanyada hukuk masteri yapip orada mi kalmayi planliyorsun yoksa tekrar turkiyeye mi geleceksin?

Dönmeyi düşünmüyorum sassy.
Mezun olduktan sonra orada alanımla ilgili çalışmak istiyorum. Title tabii ki lawyer olmayacak ama compliance officer gibi başlıklar altında hukuk departmanlarında çalışabilirmişim anladığım kadarıyla.
Benim korkum, ya iş bulamazsam ve dönmek zorunda kalırsam

Konu sahibi git diyenleri azarlamışsın resmen Bence de gitme.
Git yorumları görmek istemediğini düşündüm cevaplarından

Hahahha hayır ya aslında deli gibi gitmek istiyorum
Ama ben 5000 tl kredi çekince bile strese giren bi tipim, 80bin tl borç yapınca popiş attı biraz

aa okay ya ben de donersin ne olacak diye dusunuyorum herkesi kendim gibi donecek zannettigim icin o konuda fikrim yok ya ben tamamen turkiyeye donmeye odaklanmisim. umarim en iyisi olur.

Bir de tavsiyem okula basladiktan sonra is aramaya koyulun hemen, cunku Burda is ilanlari 5/6 ay öncesinden acilir, cunku okul bittikten sonra da is arama izni alabilirsiniz ancak o zaman da sizden kalacaginiz zamana karsilik gecim geliri sigorta vs isterler. Ikincisi Anerkennung maalesef olmuyor sonuc olarak avukatlik yapamayacaginizi bildiginizi dusunuyorum, ayrica Ausbildung da yapabilirsiniz o zaman hem calisip hem de okula gidiyorsunuz ve okuldan sonra oturma izni probleminiz olmaz

Hahahha hayır ya aslında deli gibi gitmek istiyorum
Ama ben 5000 tl kredi çekince bile strese giren bi tipim, 80bin tl borç yapınca popiş attı biraz
Tamam o zaman gönül rahatlığı İle yorum yapayım , git kiz git kafayı mı yedin 5bin birim borç ödenir sizin Komsu Hızır gibi yetişmiş olaya arkana bile bakma

ben çok kararsız kaldığım konularda hangi yol kolaylaşıyorsa o yola doğru gidiyorum artık. komşunun çıkıp böyle bir iyilik yapması gitmenizin iyi olacağı konusunda işaret olabilir

1- hukukun denkliği yok. dplomanı saydırmaya kalksan 2 sene daha okuturlar en az. ama ucundan kıyısından hukukla ilgili birşeyler bulabilirsin
2- hemen iş aramaya başla git, odana , yerleş ve ilk yapacağın şey iş görüşmesine gitmek olsun. hem geçici işler için hem ileride çalışabileceğin türde işler için her türlü işe bak ve çalış. almanyada CV nasıl olmalı gibi şeyleri iyice öğren gitmeden.
3- buradan gidene kadar dili yapabildiğin kadar ilerlet
4- hamburg büyük avantaj. almanyada en kozmopolit ve işçi açığı olan yerlerden biri. 15 20 sene önce frankfurtta bile yabancı garson yokken mc donalds'larda almanca bile bilmeyen pakilerin çalıştığı hemen hemen tek alman şehri Hamburg'tu. minicik kasaba gibi alan şehirleri var oralarda iş bulmak çok zor. ama Hamburg bu konuda iyi. büyük şirketler var, sigorta, denizcilik vs gibi alanları düşün.

diyelim alanında hemen iş bulamadın 5 bin euroyu ona rağmen bile ödersin merak etme. ama alanımda olsun illa diye naz caz yapmamak kaydıyla.

Hangi ülke. Gideceğin yer cok önemli, iş bakımımdan

Arkadaşlar çok tatlısınız ama lütfen TR yılmışlığından gaza gelip git git yazmayın Hadi ülkeyi de söyleyeyim Almanya. Orada yaşayanlardan realist yorumlar olursa süper olur
Ben yillardir Almanyada yasiyorum, burada dogmadim ama okula burada gittim, universiteyi burada okudum ve simdi de calisiyorum.

Ülke gayet nezih, sakin ve kesinlikle ekonomi cok iyi, refah seviyesi cok yuksek. Ben hayatimdan memnunum ama ara ara turkiyede yasama fikri geliyor bana da gelirsen seversin.

hayatimdan memnunum ama ara ara turkiyede yasama fikri geliyor bana da gelirsen seversin.

Ekşın iyidir yahu sürekli sakinlik de bir yerden sonra baymıştır... nerde büyürse büyüsün ekşın Türklerin kanında var, öyle Almanya İsviçre falan bizim şakileri açmaz

Valla Türkiye'de hukuk okumak hukuk kazanmak çok vasıfsız kaldı

Yurtdışında oku ki farkın olsun lutfen

Sado mazo musun gelme gelme gelme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…