Sizce yetişir mi?

Wendy24

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
64
45
18
Merhabalar herkese, biz ağustos ayında sözlendik. 2019 nisanında, olmadı temmuz gibi düğün yapalım diyorduk. Ama beğendiğimiz mekanların şuan boş olduğunu görünce ve şartlarımızı da göz önünde bulundurunca yetiştirebilirsek yapalım diye düşündük. İkimiz de aileden farklı bir şehirde ayrı yaşıyoruz. o şuan küçücük bir oda için boşa kira ödüyor. Ben yeni yapılı bir apartmanda eşyalı 1+1 bir eve çıktım. Kiranın indirimli hali 900TL, ev bu haliyle bana fazla bile. İlk oturan benim ve eşyaları yeni. Kısmen eksik eşyalar var onlar da gelecek bu hafta. Seneye de tayin durumumuz var, buraya eşya getirip tekrar götürmek gözümüzde büyüdüğünden hiç ev döşeme gibi bir topa girmedik. Mutfak eşyalarımı da kısmen almıştım. Eksik olanları da zaten tamamlarım diye düşünüyorum. Ev konusunda benim hiç tereddütüm yok, çok şirin bir ev oldu, benim içime sindi. Çeyiz serme ritüeline konu olacak eşyalarım pek olmasa da -envai çeşit dantel vs.- işime yarayacak eşyalarım benim çeyizim oluyor o halde. Yeni gelin evi bu, misafirin gelir, eşyaların bile fotoğrafını çekenler var (olmaz olsun öyle misafir) ,her şeyin en iyisi yenisi olsun falan muhabbetlerine dahil olduğumdan istemsizce sorguladım, içime sinene mi yoksa yazılı olmayan çeyiz- düğün kurallarına göre mi hareket etmem gerektiğini. Burada işyerim dışında kimsem yok, olursa ev görme olayına bir tek kurumun kadınları dahil olacak yani. Onlar da beğensin diye 3+1 ev tutup döşeyesim gelmedi. Neyse konumun esas cıkıs noktası burası değil, esas olan yere gelecek olursak.

1 ayda kına- düğün seremonisi sizce yetişir mi? Düğün tarihimizi ya 21 ekim ya da 11 kasım pazar günü olarak düşündük. Netleştiği an mekan sahibi ile tekrar iletişime geçip yer için anlaşılacak, davetiyeler 3- 4 hafta öncesinden basılmış ve dağıtılmaya başlanmış olacak. Gelinliğimi de seçtim sayılır, ufak bir tadilat ile 1haftada elimde olacak. Yapılacaklar listemde kınaya ve kısmen düğüne ait detaylarım var, düğün slaytı, müzikler başkasına bırakmadan hepsini ben ayarlamak istiyorum çoğu da kafamda belirli olan şeyler, sadece derleme yapacağım. Salon zaten organizeli,sadece 1hafta öncesinden prova yapılacakmış. Sadece içime sinerek yapmam önemliydi benim için, salon ve gelinlik konularında yeterince de sindi. Ama eksik bir şeyler mi yapıyorum diye sorgulamadım değil. 1yıl önceden hazırlanmaya başlayanları düşünürsek benimki epeyce aceleye gelmiş olsa da bizim için en makul olan durum bu gibi geliyor.

Değerli tavsiyelerinizi hevesle okuyacağım. Sevgiler ^^

Son düzenleme:
Canim etrafı düşünme ve de etraf icin masraf yapilmasina karsiyim.madem seneye tayin durumunuz var otur ne güzel esyali apartta bence

Aileleriniz ne diyor bu işe .Çünkü planladığıniz tarihten en az 6 ay öne çekmiş oluyorsunuz zamanı .
aileler de yetiştirebilme durumumuza göre yapalım diyorlar. Esasında sözümüzü haziran gibi düşünüyorduk. ağustosta oldu. düğünü en erken ne zaman yaparsak diye konuşuluyordu aile arasında da. düğün olayında ne gerekiyorsa yapalım diyorlar. hal böyle iken üzerime düşen her şeyi yapmak istiyorum

Eğer sizin içinize sindiyse ve ailelerde nişanlınızda bu konuda sizinle hemfikirse; hiç düşünmeyin hemen uygulamaya geçin. :) Çok rahat yetişir, siz milletin aylarca hunharca hazırlık yaptığına bakmayın. :) Çoğu sırf elalem görsün amaçlı ve gereksiz.

Ben 3+1 ev tuttum; heryere danteller çeyizler serildi; günlerce uğraştık; hatta kırmızı kurdeleler bağlandı; aylarca çeyiz görmeye gelenler oldu. 4 yıl önce şimdiki aklım olsa hiç uğraşmazdım. :)
Tamamen boş bir heves, hepsini kaldırdım zaten. Ev desen, büyük olduğu için ne ısınıyor ne temizliği tozu kiri bitiyor. En rahatını düşünmüşsünüz ohh kafa rahat.. :)
Zaten tayin olayınız da varmış; hiç eşya çoğaltmayın. Sonra ihtiyaç oldukça alırsınız.

Evlen gitsin uzadıkça teferruat artar
Evi de dert etme ben de 1+1 de oturuyorum kimse öyle ev görmeye gelmedi benim
Gelseler de var işte eşyam
Saray yavrusu değil ama rahat bir evim var

O yazılı olmayan kuralların hiç birini yapmadım, canım ne isterse onu yaptım. Düğünden 2 gün öncesinde kadar tatildeydik. Salonu orkestrayi gelinliği damatligi almıştık yapacak iş bitmişti sizin de onlar tamamsa keyfinize bakın. Çok da güzl olmuştu benim.

Ben eylueyl düğün kararı alıp ekimin sonunda düğün yaptım aynı senin gibi ev derdi yoktu. diğer işlerde bu sürede yetişti. Ev kurma derdi yoksa sıkıntı olmaz

Ailelerde hazır ise yetişir tabi ki her ne kadar herşeyi kendiniz yapıyor olsanız da aileninde hazır olması önemli şu durumda sorun yok kolaylıklar dilerim şimdiden :)

Kasim da olabilir ama bence o kadar bile zamana ihtiyaciniz yok
Kasimda pastirma yazi oluyor aslinda gunduz sicak aksami soguk olur
Balayi icin de ekim daha iyi gibi
Bende ilk evlendigimde 1+1 de oturdum
Evime bi gelen bi daha gelmek isterdi
Cok sicak cok sirin bi evdi

işte tek kıstasım gündüz güneşli olsun, düğün günüm yağmurlu olmasın. aylık hava durumuna baktım 21 ekim parçalı bulutlu olarak gösteriyordu. Azıcık güneş bile kafi oysaki

bencede millete ev gösterecem diye boşa masraf yapılıyor ,
çok güzel bir gelinlik ve kına kıyafeti ayarlar
güzel bir tatil ,
masrafsız ohhh mis gibi bir evlilik ,

biz 5 sene düğün borcu ödedik sen düşün

Bence yapın her şeyiniz hazırken elalem ne der demeden karın ağrısı olmadan yapın gitsin.
Anlattıklarınız çok mantıklı bence.
Ve en önemlisi içinize sinmiş daha ne ?
İlerideki düğününüz belki bu kadar sinmeyecek, bi aksaklık olacak kim bilir?
Sakınan göze çöp batar misali gerek yok bence.
Yapın ekim ya da kasımda.
Hayırlı olsun şimdiden,Allah bir yastıkta kocatsın inşallah. :)

Bir yıl beklense bile yinede herşey son zamana kalıyo en azından benim öyle oldu o yüzden bence 1 ay yeterli

Ev kurma hatta oturcagımız evden birilerinin cıkmasını bekleme dügünden üc hafta önce cıkmalarına banyo ve salona tv ünitesi marangoza yaptırmama, özel gelinlik diktirmeme ve hic bir eşyam olmadan tüm eşyaları almamıza ragmen iki ayda evlendik :) sizde bide bicok sey hazırmıs bile

Nedense yüzümde tebessümle okudum sevginiz daim olsun ve çok mutlu olun Ev olayı gayet iyi bence. Herşey hazır sizin de içinize sinmiş. Insanları beğendirmek için evlenmiyoruz zaten.. isteyen istediğini düşünsün. Hazırlık konusunda da gelinlik dikilirse yetişmez diyecektim ama tadilat dediniz oda yetişir. Düğünü organize eden biri olacak siz detayları söyleyeceksiniz oda tamam bence olur. Ama biraz yoğun ve stresli geçebilir.

Yetişir

Hem de saçma sapan şeylere takip birbirinizi kırmaya vaktiniz olmaz

Mayıs sonunda karar verip ağustos başında evlendik

Bizim kurulu eviniz vardı ama düğün vs halloldu kısa sürede

Evi de döşemeyin falan kim ne derse desin

Evlendiğimde tv dahi yoktu oturma grubu ve yatak odam vardı onun da 4-5 kapılı dolabı komidini vs yoktu

Bu arada 12 yıllık evliyim alım gücüm de iyi ama hala ne komidinim ne salonda konsolum vs var

Minimal yaşayın huzurlu olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…