hayir erkek sadece kuruyemisleri getiriyor.
ama boyle geleneksel geleneksel takilirken, o nişan icin bir odeme yapmamisken gelinin düğün salonunun yarisini odemesini istemeyebilir. o istese ailesi hosnut olmayabilir.
bilemedim ya keske ayni fikirde olsaniz. benim icin 3 saatlik cirkin, plastik sandalyeli, bayat pastali kurabiyeli, havasiz ve gurultulu bir yerde verilen 50 bin lira bile tamamen bosa paradır. cok sık dugune gidiyorum gercekten ben üzülüyorum birbirinin ayni ve sıkıcı düğünlerde isi djlik olmayan birinin kendi listesinden rastgele açtığı bir karadeniz muzigi bir kürt halayi bir çingene muzigi catlayin patlayinli falan hiçbir tarzi olmayan, birbirinin ayni yere verilen paraya. gelenler de inanin hic eğlenmeyecekler yalandan eglendik canim cok guzeldi diyecekler. siz bir kendinizi dusunun, kac tane mahalle arasi siradan dugun salonuna gittiniz bunca zaman. kaçında "guzeldi" dediniz? ben cidden cok gittim baba tarafindan 30 küsür kuzeniz, yasim 33, 5 is degistirdim sosyal cevrem fazla kalabalik. yani bunca sene cidden neredeyse hic tanik olmadim oyle bir dugunde "cok eglenen" kişiye
birincisi yemekler igrenc. Her saate bir aylik iscinin asgari ücretini ödediğin yerde mutlaka bayat bol kremali pasta, taş gibi kurabiye, sert börek veriyorlar
ikincisi müzik igrenc. Sen uyarsan da oradaki gorevli kafasina göre takiliyor dugunde, listesinde ne varsa onu açıyor
üçüncüsü gereksiz yuksek muzik oluyor hoparlorlerden. hele ki yer kalmadiysa duvar tarafinda hoparlore yakin oturduysan kulaklarinin icine ediliyor
dorduncusu genelde (tabii ki olsun ama) görüşü kapatan kolon oluyor apartmanalti dugunlerde. eger guzel bir masa secemediysen, arkalarda kaldiysan gelin damadi kesinlikle göremiyorsun.
yani bunca igrenclige verdigim 50bin liraya sahsen ben üzülürüm. bu parayi vereceksin ama sadece vakit kaybı icin.
ote yandan 110binlik olan daha konsept bir yerse, pastasi ikrami daha güzel, muzikleri banttan degil canli muzik falansa en azindan gelenin geldigine degecegi bir mekan olur.
benim icin 110 bin de cok fazla, insanlara o kadar para harcamam asla duz nikah kokteyl evlenirim zaten ama eger ille de dugun olacaksa ben hicbir seye benzemeyen cirkin salona 50 bin verene kadar gelenin keyif alacagi tarz bir yere 110 bin verirdim.