Düğün salonu meselesi

Ben bekarlığımdan beri hiç ama hiç sevmediğim asla istemem gözüyle baktığım yerde yaptım düğünümü erkek tarafı bizim çevre buraya rahat gelir dedi hem uygundu görselliği güzel değildi ama öyle güzel eğlendi ki gelenler hala daha söylerler. Mekana takılan olmadı herkes keyfine baktı.

Ettim, para bizim paramız. Senden de gitmesin diyor.
Valla şimdi içine sinmiş bir şey dersek de belki kirilacaksin ama gerçekten bu devirde bosa giden para. Olur da dedikodusunu yapan olursa ona vereceğim parayi eve ekledim, balayima gittim... Diye cevap verirsiniz. Bu yüzden kavga etmeye değmez en güzel zamanlarinjz.

2 saatlik olayı maksimum 2 gün hatirlayacaklar, şu zamanda imkanım dahi olsa tekrar evlenecek olsam nikahla oldu bittiye getirirdim, annem hariç bir kişinin ya senin düğününde de şu şöyleydi yada böyle olmuştu dediğini duymadım, salonumda gayet şık ve gosterisliydi, yok bide şu olsun bu olsun diye ekstralar ekletmistim, kafama tüküreyim 🤣

Sınırsız bütçemiz olmasına rağmen, sade ve gerçekten sevdiklerimizle beraber düğün yaptık.
Onun yerine takıya yatırım yaptım 😄
Oraya gelecek 500 kişinin 400ünü belki birdaha asla görmeyeceksin. Boş masrafa ne gerek var.

Çok fark var beee.. zevkine göre organizasyonla anlassan, organizasyon ne kadarmış ? valla 60bine üç ülke gezersin en azından kocanla anı biriktirirsin. Yine de sen bilirsin.
Ya haklısınız, ama hiç birşeye masraf yapmadım. Altın aldı, onu da ben yemeyeceğim ki. Gelinliği falanda ucuza getireceğim. Yurtdışına gitmeyi de ilerde düşünüyoruz. Mümkün değil şuan. Sizce fiyat pahalı mı? diğerine göre mi pahalı?

Sınırsız bütçemiz olmasına rağmen, sade ve gerçekten sevdiklerimizle beraber düğün yaptık.
Onun yerine takıya yatırım yaptım 😄
Oraya gelecek 500 kişinin 400ünü belki birdaha asla görmeyeceksin. Boş masrafa ne gerek var.
Kaç yaşında evlendiniz

Arkadaşlar selam,

Düğün salonu baktık. Benim istediğim yer erkek arkadaşımın istediği yerin 2 katı fiyatında. Kapasitesi de yarısı. Eğer ekstra kişi gelirse fazla para alınacağı söylendi. Erkek arkadaşım da çok kişi gelecek, benim dediğim yer olsun dedi. Ben kına yapmayacağım. Geçiçi farklı yerde yaşanacağı için eşya almak vs yok. Normal herkesteki gibi para gitmedi. Çeyiz falan da yok. Ev alma planımızda var. Oda bu parayı vermenin mantıklı olmadığını söyledi. Ama ben yeri çok beğendim.

Siz olsanız ne yapardınız?
Para gitmedi diye düğün salonuna vermenin bir mantığı yok, üstelik mekan küçük.

Arkadaşlar selam,

Düğün salonu baktık. Benim istediğim yer erkek arkadaşımın istediği yerin 2 katı fiyatında. Kapasitesi de yarısı. Eğer ekstra kişi gelirse fazla para alınacağı söylendi. Erkek arkadaşım da çok kişi gelecek, benim dediğim yer olsun dedi. Ben kına yapmayacağım. Geçiçi farklı yerde yaşanacağı için eşya almak vs yok. Normal herkesteki gibi para gitmedi. Çeyiz falan da yok. Ev alma planımızda var. Oda bu parayı vermenin mantıklı olmadığını söyledi. Ama ben yeri çok beğendim.

Siz olsanız ne yapardınız?
Bu devirde düğün salonuna bile gerek yokta😂.Nişamı da kınamı da düğümü de uygun yerlerde yapmıştım amacım eğlenmekti mekan çokta önemli değildi bence takılmayın.Bu düğün sürecinde her şey istediğimiz gibi olmayabiliyor.Olanın keyfini çıkarmaya bakın. Nişanlınız haklı ne diye o kadar para vereceksiniz onun yerine size altın alsın düğün dedikoduları unutulur gider ama o altınları kolunuzda gördükçe hiç unutmazsınız hem altın kadına pozitif enerji verir 🤣🤣

Ya haklısınız, ama hiç birşeye masraf yapmadım. Altın aldı, onu da ben yemeyeceğim ki. Gelinliği falanda ucuza getireceğim. Yurtdışına gitmeyi de ilerde düşünüyoruz. Mümkün değil şuan. Sizce fiyat pahalı mı? diğerine göre mi pahalı?
50binle 110 bin arasında çok fark var ,şimdiden onu almayacagim bunu almayacağım onu ucuza getireceğim diye kıyaslamaya düşme sonra bunlar fark etmesen de sorun olur. Bu kararı siz birlikte vermişsiniz , birlikte bu yola cikmissiniz hiç bir şey istemedim 110binlik mekan da benim hakkım diyorsan da sen bilirsin.

Herşeyden kısıp mekana 110bin vermek mantıklı gelmiyor. Diğer arkadaşların dediği gibi gün sonunda roman havası çalıyor 😂 yurt dışına şimdi çıkamayız yazmışsın ona bir şey diyemeyeceğim .

Ee ben diyorum, üstünü tamamlayayım diye. Kınayı erkek yapıyor sanıyordum🤣🤣
hayir erkek sadece kuruyemisleri getiriyor.
ama boyle geleneksel geleneksel takilirken, o nişan icin bir odeme yapmamisken gelinin düğün salonunun yarisini odemesini istemeyebilir. o istese ailesi hosnut olmayabilir.
bilemedim ya keske ayni fikirde olsaniz. benim icin 3 saatlik cirkin, plastik sandalyeli, bayat pastali kurabiyeli, havasiz ve gurultulu bir yerde verilen 50 bin lira bile tamamen bosa paradır. cok sık dugune gidiyorum gercekten ben üzülüyorum birbirinin ayni ve sıkıcı düğünlerde isi djlik olmayan birinin kendi listesinden rastgele açtığı bir karadeniz muzigi bir kürt halayi bir çingene muzigi catlayin patlayinli falan hiçbir tarzi olmayan, birbirinin ayni yere verilen paraya. gelenler de inanin hic eğlenmeyecekler yalandan eglendik canim cok guzeldi diyecekler. siz bir kendinizi dusunun, kac tane mahalle arasi siradan dugun salonuna gittiniz bunca zaman. kaçında "guzeldi" dediniz? ben cidden cok gittim baba tarafindan 30 küsür kuzeniz, yasim 33, 5 is degistirdim sosyal cevrem fazla kalabalik. yani bunca sene cidden neredeyse hic tanik olmadim oyle bir dugunde "cok eglenen" kişiye
birincisi yemekler igrenc. Her saate bir aylik iscinin asgari ücretini ödediğin yerde mutlaka bayat bol kremali pasta, taş gibi kurabiye, sert börek veriyorlar
ikincisi müzik igrenc. Sen uyarsan da oradaki gorevli kafasina göre takiliyor dugunde, listesinde ne varsa onu açıyor
üçüncüsü gereksiz yuksek muzik oluyor hoparlorlerden. hele ki yer kalmadiysa duvar tarafinda hoparlore yakin oturduysan kulaklarinin icine ediliyor
dorduncusu genelde (tabii ki olsun ama) görüşü kapatan kolon oluyor apartmanalti dugunlerde. eger guzel bir masa secemediysen, arkalarda kaldiysan gelin damadi kesinlikle göremiyorsun.
yani bunca igrenclige verdigim 50bin liraya sahsen ben üzülürüm. bu parayi vereceksin ama sadece vakit kaybı icin.
ote yandan 110binlik olan daha konsept bir yerse, pastasi ikrami daha güzel, muzikleri banttan degil canli muzik falansa en azindan gelenin geldigine degecegi bir mekan olur.
benim icin 110 bin de cok fazla, insanlara o kadar para harcamam asla duz nikah kokteyl evlenirim zaten ama eger ille de dugun olacaksa ben hicbir seye benzemeyen cirkin salona 50 bin verene kadar gelenin keyif alacagi tarz bir yere 110 bin verirdim.

X