- 9 Temmuz 2021
- 2.948
- 5.522
- 28
Ben bu dönüşümleri sağlıklı buluyorum. Çevremle de dönüştürüyorum. Artık giymediğim küçülen büyük gelen ya da sıkılıdğım kıyafetleri çevreme dağıtırım çevremde aynı şekilde bana verir gocunmam giyerim. Şimdi hamileyim çevremde bebekli arkadaşlarım küçülen kıyafetleri bana verecek onda da asla gocunmuyorum hazırda kıyafet var eskimemiş yıpranmamış yepyeni duruyor niye giydirmeyim ki? Ben ikinci el alışverişi de destekliyorum. Her şey ateş pahası uyguna alışveriş yapmak varken neden çok para vereyim? He şu demek değil hiç yeni bir şey almıyorum tabi ki alıyorum ama eğer ikinci el arkadaşım eşim dostum imkanım varsa da kullanırımMerhaba hanımlar.
Size birşey soracağım.
Benim 9 yaş erkek, 3 yaş ikiz kız ve erkek çocuklarım var. Rabbim isteyen herkese de bol bol versin inşallah sağlıkla huzurla..
Söyle ki, ihtiyaç sahibi biri degilim çok şükür. İlk oğlumda bol bol en iyi marka kıyafetleri aldim hep. İnanılmaz bir hevesim vardı. İmkanimda vardı acimadim aldım. Herkes bana yediği helal giydiği haram, filan der abarttigimi söylerlerdi. Sonra o kiyafetleri, sırasıyla, komşum, eltim, kız kardeşim, benim ikinci oglan, yine komşum, kız kardeşimin ikinci oğlu giydi. Halaaaa bazısı yepyeni. Demek ki kalite böyle birşey
İkizlerdeyse bu hevesimin zerresi kalmadı. Yine çok şık ve güzel giydiriyorum ama alasim yok. Helede bir etek bile istediğim markalarda 2 bini bulmuşken... Oğlum yine büyükten kalanlarla, kardeşimin çocuklarına aldıklarının kalanlariyla gayet güzel giyiniyor. Ama kızıma yakın çevremde kimse yok. Ben de çocuğunu guzel giydirdigini bildiğim kisilerden ara ara küçülen varsa ben giydiririm deyip istedim.
Bir akrabamizin küçük kızından inanılmaz güzel kıyafetler geliyor. Bir mont var mesela alsam 30bin. Kazaklar pantalonlar yine öyle. Yurtdışına gidip acımadan alan biri. Ben istemeden öncede yanında çalışanın kızına verdiği oluyormuş ya da memlekete gönderiyormus. Bu şekilde bir arkadasda kızlarının kıyafetlerini ne yapsam diye sordu bende bu yastakilerde güzel seyleri bana getir dedimbugün de bir arkadaş mesaj atti benim kızın küçülen yepyeni kıyafetleri var ister misn diye. Çok iyi olur dedim ama bir yanımda eskiciye döndün iyice diyor. Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Uzun olmuş kusura bakmayın. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Merhaba hanımlar.
Size birşey soracağım.
Benim 9 yaş erkek, 3 yaş ikiz kız ve erkek çocuklarım var. Rabbim isteyen herkese de bol bol versin inşallah sağlıkla huzurla..
Söyle ki, ihtiyaç sahibi biri degilim çok şükür. İlk oğlumda bol bol en iyi marka kıyafetleri aldim hep. İnanılmaz bir hevesim vardı. İmkanimda vardı acimadim aldım. Herkes bana yediği helal giydiği haram, filan der abarttigimi söylerlerdi. Sonra o kiyafetleri, sırasıyla, komşum, eltim, kız kardeşim, benim ikinci oglan, yine komşum, kız kardeşimin ikinci oğlu giydi. Halaaaa bazısı yepyeni. Demek ki kalite böyle birşey
İkizlerdeyse bu hevesimin zerresi kalmadı. Yine çok şık ve güzel giydiriyorum ama alasim yok. Helede bir etek bile istediğim markalarda 2 bini bulmuşken... Oğlum yine büyükten kalanlarla, kardeşimin çocuklarına aldıklarının kalanlariyla gayet güzel giyiniyor. Ama kızıma yakın çevremde kimse yok. Ben de çocuğunu guzel giydirdigini bildiğim kisilerden ara ara küçülen varsa ben giydiririm deyip istedim.
Bir akrabamizin küçük kızından inanılmaz güzel kıyafetler geliyor. Bir mont var mesela alsam 30bin. Kazaklar pantalonlar yine öyle. Yurtdışına gidip acımadan alan biri. Ben istemeden öncede yanında çalışanın kızına verdiği oluyormuş ya da memlekete gönderiyormus. Bu şekilde bir arkadasda kızlarının kıyafetlerini ne yapsam diye sordu bende bu yastakilerde güzel seyleri bana getir dedimbugün de bir arkadaş mesaj atti benim kızın küçülen yepyeni kıyafetleri var ister misn diye. Çok iyi olur dedim ama bir yanımda eskiciye döndün iyice diyor. Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Uzun olmuş kusura bakmayın. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ne güzel, kıymeti bilinmiş herkes tarafından, güzel kullanmakta bir marifet , hepinizi tebrik ediyorum. Benim görümcemin oğlu şimdi 33 yaşında, onunda bir ceketi vardı sizin dediğiniz gibi belki 5-6 çocuk büyüttü ve hala güzel duruyor ve daha kaç çocuk büyütür. Benim büyük kızım 23 yaşında onun küçülenlerini küçük kızıma sakladım şimdi oda ergenlikte bayılıyor ablasının kıyafetlerine , o severek giydikçe bende ayrı mutlu oluyorum, hem maddi hem manevi :) . Arnavut komşuma yaklaşık 6-7 sene evvel oğlumun küçülenlerini vermiştim memlekette götür ihtiyaç sahiplerine ver diye, saklamış , yıllar sonra kendi oğlu oldu ona giydiriyor, çocukta gördükçe seviniyorum. Benim için sakıncası yok , kimden olduğu önemli sadece. Akrabamdan tanıdığımda, huyunu bildiğim yarın birgün başa kalkmayacak biriyse alır giydiririm.eski karşı komşumun ablası ingiltereden kıyafet yolluyordu yeğenine. kendi kızının kuculenlerini. kendisinin iki kızı giymiş komşumun kızı giymiş. bir gün baba "ablacim sende kıza hamilesin xxxx in küçülenleri var giydirir misin" dedi. çok memnun oldum ve kabul ettim. gelen ürünler carters next vs vs tertemiz yepyeni ürünlerdi. sonra ben kuculunce gorumceme verdim ordan da bir akrabaya ve belki de hala kullanılıyorlar. komşu ablamın yaptığı hareket doğum uzerj beni bayağı bir yükten kurtarmıştı. İngiltereden yollayan abla arkadaşlarından da almış bazı şeyler. komşu ablam çok iyi bir üniversitede öğretim görevlisi esi de gemi kaptanı. asla elin eskisi demediler bende demem. devir ekonomi devri.
başa kakmak nedir acaba? yani bir insan bence seviyeyi o denli düşürmemeli yahu. artık asla ama asla bir işime yaramayacak birseyi ihtiyacı olan biriyle paylaştıktan sonra bunu yüze vurmak hangi mantığa sığıyor acaba? lakin öyle haklısınız ki.. öyle çok var ki bu tip densizlerden... halbuki ne kadar ayıp ne kadar nahoş bir hareket. keşke herkes iyi olsa keşke tüketim toplumu olmaktan çıksak. dediğiniz gibi bir kıyafet 5 coxuk büyütür aslında. belki daha fazlasını. ama bizim gururlu ve fakat fakir halkımız onu giydirmeye utanır. asla utanmıyorum giydiriyorumNe güzel, kıymeti bilinmiş herkes tarafından, güzel kullanmakta bir marifet , hepinizi tebrik ediyorum. Benim görümcemin oğlu şimdi 33 yaşında, onunda bir ceketi vardı sizin dediğiniz gibi belki 5-6 çocuk büyüttü ve hala güzel duruyor ve daha kaç çocuk büyütür. Benim büyük kızım 23 yaşında onun küçülenlerini küçük kızıma sakladım şimdi oda ergenlikte bayılıyor ablasının kıyafetlerine , o severek giydikçe bende ayrı mutlu oluyorum, hem maddi hem manevi :) . Arnavut komşuma yaklaşık 6-7 sene evvel oğlumun küçülenlerini vermiştim memlekette götür ihtiyaç sahiplerine ver diye, saklamış , yıllar sonra kendi oğlu oldu ona giydiriyor, çocukta gördükçe seviniyorum. Benim için sakıncası yok , kimden olduğu önemli sadece. Akrabamdan tanıdığımda, huyunu bildiğim yarın birgün başa kalkmayacak biriyse alır giydiririm.
Ben kendi yeğenime teklif ettim zamanında, dedim bir kere sormak istiyorum, eğer kullanırsanız bizim son numara sürpriz oldu, herşeyi dağıtmıştım tekrar sıfırdan aldım , çok iyi durumda olan marka kıyafetler var size getireyim, istemediler , saygı duydum , hatta çocuk arabası için fermuarlı içi yün koruyucu vardı, başkasına vermeye kıyamadım, götürdüm onlara anneme bıraktım göster belki beğenir alırlar , almazlarsa filan kişiye ver onlar 10 senede saklar ve yeri geldiğinde kullanırlar dedim , görünce tabi dibi düşmüş tabiri caizse, ben böyle tahmin etmiyordum gibi bişey demiş.başa kakmak nedir acaba? yani bir insan bence seviyeyi o denli düşürmemeli yahu. artık asla ama asla bir işime yaramayacak birseyi ihtiyacı olan biriyle paylaştıktan sonra bunu yüze vurmak hangi mantığa sığıyor acaba? lakin öyle haklısınız ki.. öyle çok var ki bu tip densizlerden... halbuki ne kadar ayıp ne kadar nahoş bir hareket. keşke herkes iyi olsa keşke tüketim toplumu olmaktan çıksak. dediğiniz gibi bir kıyafet 5 coxuk büyütür aslında. belki daha fazlasını. ama bizim gururlu ve fakat fakir halkımız onu giydirmeye utanır. asla utanmıyorum giydiriyorum
ben memurum esimde iyi bir firmada üretim müdürü. evim, arabam, bankada iyi miktarda param var.(asla övünmek amaçlı yazmıyorum ne olur yanlış anlaşılmasın) ama gerçekten gidip cocuguma 3 5 bine kıyafet almam. makul olan taraftayim her zaman. o sebeple asla yüksekten uçmam. eski komşum bana kıyafet verdiğinde mavi renkli çok markalı badiler tulumlar montlar vardı erkek bebeğe uygun. akrabamız benimle aynı dönem doğum yapacaktı oğlu olacaktı. aradım böyle böyle giydirirsen sana ayırırım diye. yeniyse sıfırdan giydiririm yoksa istemem dedi. esi fabrikada işçi kendisi ev hanımı (kesinlikle küçümseme değil maddiyata anlatmak istedim) özetle vermedim. kime neyiverip vermeyeceğini de şaşırıyor insan. sen iyiniyetle yaklasoyorsun ama karşıdaki art niyet arıyor. ince çizgiBen kendi yeğenime teklif ettim zamanında, dedim bir kere sormak istiyorum, eğer kullanırsanız bizim son numara sürpriz oldu, herşeyi dağıtmıştım tekrar sıfırdan aldım , çok iyi durumda olan marka kıyafetler var size getireyim, istemediler , saygı duydum , hatta çocuk arabası için fermuarlı içi yün koruyucu vardı, başkasına vermeye kıyamadım, götürdüm onlara anneme bıraktım göster belki beğenir alırlar , almazlarsa filan kişiye ver onlar 10 senede saklar ve yeri geldiğinde kullanırlar dedim , görünce tabi dibi düşmüş tabiri caizse, ben böyle tahmin etmiyordum gibi bişey demiş.