Sizce yanlış mı?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.381
6.076
35
Merhaba hanımlar.
Size birşey soracağım.
Benim 9 yaş erkek, 3 yaş ikiz kız ve erkek çocuklarım var. Rabbim isteyen herkese de bol bol versin inşallah sağlıkla huzurla..
Söyle ki, ihtiyaç sahibi biri degilim çok şükür. İlk oğlumda bol bol en iyi marka kıyafetleri aldim hep. İnanılmaz bir hevesim vardı. İmkanimda vardı acimadim aldım. Herkes bana yediği helal giydiği haram, filan der abarttigimi söylerlerdi. Sonra o kiyafetleri, sırasıyla, komşum, eltim, kız kardeşim, benim ikinci oglan, yine komşum, kız kardeşimin ikinci oğlu giydi. Halaaaa bazısı yepyeni. Demek ki kalite böyle birşey
İkizlerdeyse bu hevesimin zerresi kalmadı. Yine çok şık ve güzel giydiriyorum ama alasim yok. Helede bir etek bile istediğim markalarda 2 bini bulmuşken... Oğlum yine büyükten kalanlarla, kardeşimin çocuklarına aldıklarının kalanlariyla gayet güzel giyiniyor. Ama kızıma yakın çevremde kimse yok. Ben de çocuğunu guzel giydirdigini bildiğim kisilerden ara ara küçülen varsa ben giydiririm deyip istedim.
Bir akrabamizin küçük kızından inanılmaz güzel kıyafetler geliyor. Bir mont var mesela alsam 30bin. Kazaklar pantalonlar yine öyle. Yurtdışına gidip acımadan alan biri. Ben istemeden öncede yanında çalışanın kızına verdiği oluyormuş ya da memlekete gönderiyormus. Bu şekilde bir arkadasda kızlarının kıyafetlerini ne yapsam diye sordu bende bu yastakilerde güzel seyleri bana getir dedim bugün de bir arkadaş mesaj atti benim kızın küçülen yepyeni kıyafetleri var ister misn diye. Çok iyi olur dedim ama bir yanımda eskiciye döndün iyice diyor. Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Uzun olmuş kusura bakmayın. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Değişik. Sadece hevesle açıklanacak bir şey mi emin değilim. Ben de ilk çocuğuma çok özendim, yurtdışından satış yapan sayfalara tonla para verdim o dönemler. Kız çocuğu bir de cicili bicili şeyler çok güzel geliyordu.
İkincide o heves kalmıyor doğru ama sizinki de tuhaf geldi açıkçası. Hep mi başkasının kıyafetlerini giydiriyorsunuz?
Saygı duyarım ama ben yapamam. Kardeşimden, çok yakın arkadaşımdan bir şeyler alabilirdim belki uygun olsaydı(öyle birileri yok hayatımda )ama sizinki kadar da değil. İkinci çocuğuma da yeni giydirmeyi tercih ediyorum açıkçası.

Yani yaptıgınız mantıklı acikcasi ama inanin yarin obur gun size bu kiyafetleri verenler bile sen benim eskilerimi giydin, eskici falan gibi imalarda bile bulunabilir. insanlarin gercek fikirlerini bilemiyoruz

Yani yaptıgınız mantıklı acikcasi ama inanin yarin obur gun size bu kiyafetleri verenler bile sen benim eskilerimi giydin, eskici falan gibi imalarda bile bulunabilir. insanlarin gercek fikirlerini bilemiyoruz

İstediğim akraba zaten kendi marka kıyafetlerini doktor kardeşime kendi arzusuyla getiren sen giyince çok mutlu oluyorum diyen biriydi buna güvendim. Arkadaşlarda demez ya sanmıyorum.
Yeni de aliyorum, onlardan gelenleri de

Kardeşten alırımda gerisi laf edebılır insanoğlu

illa cok marka ve muthis giydirmeniz gerekmiyor
Sizinki takinti olmus bence
Cocuklar bu kadar afilli giyinmeye alisirsa ileride maddi gucunuz yetmez
sonucta her zaman kiyafet gelmeyecek
Ayrica bana gonderin diye ordan burdan istemek de biraz garip geldi bana
Biri sormadan ben talep etmezdim sahsen

30binlik mont almazdim. Eger kendileri vermeyi teklif etmezlerse insanlara "bana yollayin" diye haber de salmazdim.
Üstünde görüp yolla demedim zaten ya bir kere eskilerini evdeki yardımcıya verdiklerini dediklerinde ya güzel şeyleri ben de giydiririm aslında dedim. Çok mutlu oluruz siz de görünce dediler yolluyorlar ara ara ben tekrar soylemeden

Tercih meselesi tabi ki ama iki tane oğlum var , büyüğünün küçülen kıyafetlerini dahi diğer oğluma giydirmedim , hep ona haksızlıkmış gibi geldi , öyle hissettim.

Kendin için problem etmiyorsan giydirebilirsin. Benim bebek aldığım takımı taş çatlasın 3 hadi 4 kere giymiştir şimdi içine sığmaz mesela versen birine giyer.

Ama içine sinmedi ise az olsun öz olsun felsefesine devam

Banada komsum getiriyor. Komsumun getirdiklerindem 1 giydiriyosam, kendim 3 alip giydiriyorum. Olay marka ve pahalilik degil. Calisip kazandigim parada kiziminda hakki var. Onunla gecirecegim vakitten kısıyorum.
Ayrica bir cocuga almisken digerinr almamak bana haksizlik geliyor

Yine para çocuklara gidiyor ki .. kıyafet almıyorum ama oyuncak alıyorum mesela gibi gibi . Sonuçta kazanç hep çocuğa illa ki

ben giydiririm hiç gocunmam. İlk kızıma çok aldim verenler oldu giydirdim. ikinci kızım buyugunkulerle büyüdü elbette ona da aldim veren olursa da giydirdim. şimdi artık çocuk düşünmediğim için bende küçülenleri veriyorum. yarın bir gün kalkıp biri "senin kiz benim eskilerle büyüdü" vs derse ağzının payını bir şekilde veririm ki insan olan öyle bir cümle kurmaz. ben de veriyorum birilerine öyle bir cümle kursam insanlığımdan şüphe ederim. küçülmüş eşyaları ne yapmalıyız? çöpe mi atalım yepyeni mis gibi tertemiz güzelim kiyafetler. ben yakinlarimin yararlanması taraftarıyım. sizi haklı buldum giydirin bosverin

Ailende kan bağı olanların bile gün geldiğinde yüzüne vurdukları şeye hayat deniyor durum böyleyken elalem aranız bozulsa neler der… elbette ihtiyaç açısından iyidir ama ben kimseden isteyemezdim bu devirde maalesef parmağını keseceksin yiyeceksin de millete minnet etmeyeceksin .( büyük konuşmuyorum sadece insanlar her şeyi yüze vuruyor bu sebeple söylüyorum )

Biz görümcem ve kardeşimin eşi ile çok kıyafet değiş tokuşu yaptık çünkü çocuklarımızın yaşları birbirine yakın. Ben hiçbir sakınca görmüyorum, çünkü çocuk kıyafeti çok çabuk küçülüyor. Şimdi oğlumun eski kıyafetletini topladım ve buralarda verecek insan arıyorum. Kıyafet deyip geçmemek lazım, eskiye nazaran çok daha pahalı artık.

Ben tercih etmiyorum.
Oğluma gidip 30 bine mont almam , o kadar uçuk rakamlar harcamam kıyafet için .
Kardeşten alınabilir fakat herkesten kıyafet istemek de bana abes geldi açıkçası .

Yine para çocuklara gidiyor ki .. kıyafet almıyorum ama oyuncak alıyorum mesela gibi gibi . Sonuçta kazanç hep çocuğa illa ki

Illaki oyle oluyodur. Oyuncak olmasa yeme icmesine gidiyor. Ben dogru bulmuyorum ama. Coook pahali seylere yonelmeye gerek yok zaten cocuk giyimde. Mont denk gelmistir, giydirilir mi? Evet olabilir ama 1 tane olur, 2 tane olur.

Cocugunuz yarin obur gun buyudugunde karsisinda sana benim giysilerimi giydiriyolardi, uzerindeki kazak benim vs diyebilirler. Cocugunuz icin kırıcı olur. Lcw, ebebek gibi magazalarda uygun urunler oluyor

Ben istemezdim alıp da giydirmezdim. Marka takıntım yok asla. Hatta bekar bir anneyim ucuza alıyorum çok kaliteli olmasına gerek yok zaten bir sezon giyiyorlar. Kızıma geçen yaz bu sene için kıyafetler almıştım. C.vil mağazasından. Üstlerinde etiketle kaldırmıştım. Çıkardım 39 lira tişört 50 lira şort. Çok şaşırdım unutmuşum. Mantığım bu benim sezon sonu indirimden az öz almak. Kreşe de gidiyor ama yıkıyorum gerektikçe.

Bence olması gerek bu. Kıyafetler “kullanilabilir olduğu sürece” el değiştirmeli. Bu kıyafetlerin üretimde doğaya ciddi miktarda yük var. Ayrıca devir ekonomi devri insanlar biraz uyanık olmalı bir eteğe kazağa 3-4 bin vermemek laozm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…