- 14 Ekim 2021
- 431
- 939
- 44
E öyle almış bana da giyer diye göndermiş ki benim kızdan sonrada erkek kardeşimin kızına verdimBen muhtemelen kabul etmez, durumu iyi olmayan kişilere göndermesini söylerdim. Bebeğine kıyafet alamayan çok aile var. Ama kendim de 30 bine mont almazdım. O 30 bini birikim hesabına atardım. Lcwden 500e mont aldım, o da çok güzel. Zaten çok hızlı büyüyorlar. Bu sene giydiğini diğer sene giyemiyor
Ben de ilk cocuktan sonra bu kültüre evrildim galibaYurtdışında yani Avrupa’da bitpazarı kültürü var, insanlar harıl harıl temiz, markalı kıyafet alıyor , hatta bir arkadaşımın yaklaşık 10 yıldır dükkanı var. Maalesef bizim kültürümüzde “elin eskisi” diye bir durum var . İnsanlar önce veriyor sonra laf ediyor. Kendinizi ilerde kötü hissetmeyeceksiniz neden olmasın? Ben kızıma görümcemden gelen kıyafetleri giydirdim , Eltim ve gelinimse benden gidenleri, şimdi çocuklar aynı boydalar kıyafetler yesyeni elimizde kalıyor, maalesef götürüp satmaya uğraşacak halim yok, eğer nasip olursa memlekete götürüp hediye edeceğim, bizimkiler hep ser oranın eskisi buranın yenisi diye, birde ben çocukların üzerinde gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum
Siz memnunsanız , veren de memnunsa sorun yok o zaman .E öyle almış bana da giyer diye göndermiş ki benim kızdan sonrada erkek kardeşimin kızına verdimlaf edecek kimseler değiller mutlu oluyorlar
Ben kızımın birkac defa özel günlerde giymis elbiselerini gelinimizin kızina verdim. Simdi o giyiyor okul etkinliklerinde. Bende cok mutlu oluyorum. Yurt dışinda bu kültür cok var. Belgesellerde izliyorum hatta bunun için çok büyük sirketler bile kurulmuş. Bende ogluma def...o dan mont almistim 650 ye. Zaten bir kabanı taş çatlasa 3 sene giyebilir bi cocuk. Bak o da taş çatlasa diyorum. 30 binlik çocuk montu ne gördüm ne duydum. Fakir de değilim ama şaşırdım açikçası. Nike, adidasın çocuk montlari bile o fiyat degilE öyle almış bana da giyer diye göndermiş ki benim kızdan sonrada erkek kardeşimin kızına verdimlaf edecek kimseler değiller mutlu oluyorlar
eski karşı komşumun ablası ingiltereden kıyafet yolluyordu yeğenine. kendi kızının kuculenlerini. kendisinin iki kızı giymiş komşumun kızı giymiş. bir gün baba "ablacim sende kıza hamilesin xxxx in küçülenleri var giydirir misin" dedi. çok memnun oldum ve kabul ettim. gelen ürünler carters next vs vs tertemiz yepyeni ürünlerdi. sonra ben kuculunce gorumceme verdim ordan da bir akrabaya ve belki de hala kullanılıyorlar. komşu ablamın yaptığı hareket doğum uzerj beni bayağı bir yükten kurtarmıştı. İngiltereden yollayan abla arkadaşlarından da almış bazı şeyler. komşu ablam çok iyi bir üniversitede öğretim görevlisi esi de gemi kaptanı. asla elin eskisi demediler bende demem. devir ekonomi devri.Yurtdışında yani Avrupa’da bitpazarı kültürü var, insanlar harıl harıl temiz, markalı kıyafet alıyor , hatta bir arkadaşımın yaklaşık 10 yıldır dükkanı var. Maalesef bizim kültürümüzde “elin eskisi” diye bir durum var . İnsanlar önce veriyor sonra laf ediyor. Kendinizi ilerde kötü hissetmeyeceksiniz neden olmasın? Ben kızıma görümcemden gelen kıyafetleri giydirdim , Eltim ve gelinimse benden gidenleri, şimdi çocuklar aynı boydalar kıyafetler yesyeni elimizde kalıyor, maalesef götürüp satmaya uğraşacak halim yok, eğer nasip olursa memlekete götürüp hediye edeceğim, bizimkiler hep ser oranın eskisi buranın yenisi diye, birde ben çocukların üzerinde gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum
Eğer arkanızdan atıp tutan biri değilse neden olmasın ki ? Biz de eltimle goeumcemle donusumlu kullanıyoruz.Merhaba hanımlar.
Size birşey soracağım.
Benim 9 yaş erkek, 3 yaş ikiz kız ve erkek çocuklarım var. Rabbim isteyen herkese de bol bol versin inşallah sağlıkla huzurla..
Söyle ki, ihtiyaç sahibi biri degilim çok şükür. İlk oğlumda bol bol en iyi marka kıyafetleri aldim hep. İnanılmaz bir hevesim vardı. İmkanimda vardı acimadim aldım. Herkes bana yediği helal giydiği haram, filan der abarttigimi söylerlerdi. Sonra o kiyafetleri, sırasıyla, komşum, eltim, kız kardeşim, benim ikinci oglan, yine komşum, kız kardeşimin ikinci oğlu giydi. Halaaaa bazısı yepyeni. Demek ki kalite böyle birşey
İkizlerdeyse bu hevesimin zerresi kalmadı. Yine çok şık ve güzel giydiriyorum ama alasim yok. Helede bir etek bile istediğim markalarda 2 bini bulmuşken... Oğlum yine büyükten kalanlarla, kardeşimin çocuklarına aldıklarının kalanlariyla gayet güzel giyiniyor. Ama kızıma yakın çevremde kimse yok. Ben de çocuğunu guzel giydirdigini bildiğim kisilerden ara ara küçülen varsa ben giydiririm deyip istedim.
Bir akrabamizin küçük kızından inanılmaz güzel kıyafetler geliyor. Bir mont var mesela alsam 30bin. Kazaklar pantalonlar yine öyle. Yurtdışına gidip acımadan alan biri. Ben istemeden öncede yanında çalışanın kızına verdiği oluyormuş ya da memlekete gönderiyormus. Bu şekilde bir arkadasda kızlarının kıyafetlerini ne yapsam diye sordu bende bu yastakilerde güzel seyleri bana getir dedimbugün de bir arkadaş mesaj atti benim kızın küçülen yepyeni kıyafetleri var ister misn diye. Çok iyi olur dedim ama bir yanımda eskiciye döndün iyice diyor. Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Uzun olmuş kusura bakmayın. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ultra zenginler o yüzden istedim zaten. Bir de dayım ama samimi oldugum bir dayı. Ne kıyafetler geliyor sağolsun ya. Kenzo nun çok kıyafeti mesela.Ben kızımın birkac defa özel günlerde giymis elbiselerini gelinimizin kızina verdim. Simdi o giyiyor okul etkinliklerinde. Bende cok mutlu oluyorum. Yurt dışinda bu kültür cok var. Belgesellerde izliyorum hatta bunun için çok büyük sirketler bile kurulmuş. Bende ogluma def...o dan mont almistim 650 ye. Zaten bir kabanı taş çatlasa 3 sene giyebilir bi cocuk. Bak o da taş çatlasa diyorum. 30 binlik çocuk montu ne gördüm ne duydum. Fakir de değilim ama şaşırdım açikçası. Nike, adidasın çocuk montlari bile o fiyat degil
Birde hadi ayakkabı da marka alırsın çünkü ayak sagliğı coook önemli ama 30 binlik mont nedir ya.Ultra zengin olmak lazım galiba
Kimseyede demedim asla öyle de. Sadece bir arkadaş çok güzel kıyafetleri var ne yapsam ki dedi e bana verebilirsin güzel kıyafetleri dedimm kadın çok keyifle verdi. Bir de dayimdan istedim çünkü o da erkek kardesime (ki kardeşim doktor) ona takımlarını veriyor ara ara. Çok üst markalar. Türkiye de bulunmayacak cinsten italyan Fransız isi. Kızınkileri de getirir misin dayı biz giydirir kendi aramızda da dolandirirz dedim. İstemediğim halde oyun çiti oto koltuğu bile yolladı. Hepsi çok güzel urunlerdi. Ama başka bir arkadaş mesaj atıp kızınkileri versem giyer mi dediğinde bı kendimi sorguladımOnlar vermeyi teklif ederse kabul ederdim, ben de destekliyorum çocuk eşyalarında el değiştirme mantığını ama ona buna çocuğun eskilerini bana verin demek biraz düşkünlük değil mi yahu, siz öğretmendiniz hatırladığım kadarıyla. Kafama silah dayasalar yapmam. Şerefimle ucuzunu alırım daha iyi ahahsh
Onu dayım verdi. Ben istemedim o derece pahalı şeyleri. Zaten hep öyle giydiriyor ben sadece bizimkilere sizin kizinkilerden verilecek olursa alırım dedim. Bunu ağzınla dedim evetBen de kardeşimden çok kıyafet aldım, giydirdim.
Ama arkadaşımdan 30 bin TL'lik bir şey almam. Gitsin satsın satabiliyorsa. Meblağ çok yüksek. Hediye olarak kabul edebileceğim bir şey değil.
Ha atıyorum kostüm partisinde, etkinlikte vs tek seferlik giyilecek bir şeyse alır giydirir geri veririm. Veya ikinci el olarak arkadaşımdan satın alırım.
E istemişsiniz işte dayınızdan. Arkadaşınız öyle demişse “E bana ver.” demeniz ayrı, doğal gelişen bir diyalog ama özellikle istemek hiç benlik değil. Ben destekliyorum ama. İlk çocuğumun eşyalarını (puset, dönence, oyun halısı, birkaç parça kallavi oyuncak, ana kucağı vs.) eltime vermiştim. Onunki kullandı. İkinciyi doğurunca bana geri getirdi. Ben de işim bittikçe kaldırıyorum bu eşyaları. Garajda tutup tekrar veririm ona. Tertemiz şeyler, kaç çocuk büyütür böyle. Mantıklı bir tercih ama işte özellikle istemem kimseden.Kimseyede demedim asla öyle de. Sadece bir arkadaş çok güzel kıyafetleri var ne yapsam ki dedi e bana verebilirsin güzel kıyafetleri dedimm kadın çok keyifle verdi. Bir de dayimdan istedim çünkü o da erkek kardesime (ki kardeşim doktor) ona takımlarını veriyor ara ara. Çok üst markalar. Türkiye de bulunmayacak cinsten italyan Fransız isi. Kızınkileri de getirir misin dayı biz giydirir kendi aramızda da dolandirirz dedim. İstemediğim halde oyun çiti oto koltuğu bile yolladı. Hepsi çok güzel urunlerdi. Ama başka bir arkadaş mesaj atıp kızınkileri versem giyer mi dediğinde bı kendimi sorguladımo da güzel giydirir kızını. Ben de onun kıza bir hediye alıp veririm diye düşündüm. Aman bilemiyorum ya sorun olmaz herhalde