- 26 Mayıs 2011
- 341
- 11
- 118
- Konu Sahibi KristalKelebek
-
Kızlar ben kasım 2010 da evlendim. 23 yaşındayım eşim de 25. Yeni ev aldık. Ilk 5 yıl 2300 tl sonraki 5 yıl 1700 tl ödememiz var. Aylık toplam gelirimiz 3000-3250 arasında değişiyo. Maddi ve manevi yönden değerlendirirseniz benim yerimde olsanız ne zaman bi bebeğiniz olsun isterdiniz?
güzelim bende evlendiğimde 23 yaşındaydım ve evlendikten 4 ay sonra 10 sene vadeli banka kredisi ile ev aldık tıpkı sizin gibi.o zamanlar çavremdekiler çocuk rızkı ile gelir hem maddi durumunuzda buna yeter fazla ertelemeyin dediler ama biz hem borç ödüyoruz hemde daha genciz biraz gezelim eğlenelim düşüncesi ile hep erteledik.eylül ayında evliliğimizin 5.senesi dolacak.geçtiğimiz ocak ayında bebek düşünmeye başlayıp doktora gittim koskocaman 2 kistim varmış ve sol yumurtalığımda hafif bir tıkanıklık.bunlarla ilgili laparoskopi+histeroskopi oldum.ameliyat sonrası ilaç dönemiydi şuydu buydu derken 8 ay geçti ve ben hala hamile kalamadım.bazen diyorum bazı şeylerde plan programa fazla kaptırmıycan kendini.sen bazı şeyler olsun ondan sonra şöyle yaparım diye planlar yapıyorsun ama hiç ummadığın şeyler çıkıp o planları bir anda alt üst ediyor.şu an çocuk işini ertelesen bile mutlaka rutin kontrollerini yaptır.benim hiçbir şikayetim yokken bunları doktora gidince öğrendim.o yüzden gencim sağlıklıyım diye fazla erteleme ilerleyen dönemlerde hiç ummadığın şeylerle karşılaşabilirsin.umarım herşey istediğinden daha da güzel olur.
inşallah allah sana da hayırlı bi evlat nasip eder. Işte aklımın bi köşesinde bu soru var ama bi çocuğum olur da ben onun ihtiyaçlarını karşılayamazsam ölürüm o zaman. 5 yıl sonra ödemelerim azalıyo o zamanda geç kalmış olurum diye de düşünüyorum. Kafam çok karışık...
anladığım kadarı ile kafan karışık...bende senin gibi düşünüyordum ve halada düşünüyorum ya çocuğumun ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılayamazsam diye.ama bazı şeylerde fazla düşünmemek gerekiyor sanırım.şöyle bir düşün her gün kaç bebiş dünyaya gözlerini açıyor ve türkiye şartlarında maddi imkanları çok iyi olan insanlar kadar maddi olanaksızlar içinde olanlarda birhayli fazla.öyle yada böyle dünyaya her gelen bir şekilde rızkını buluyorsa bizlerin çocuklarıda bir şekilde dünyaya gelecek ve büyüyecek.ben yaşadıklarımdan sonra fazla mükemmelliyetçi olmamak gerektiğini öğrendim.bence sende birkaç ay daha bekle ve iyice düşün hem o arada evliliğin ilk senesi dolar.sonrasında rahat rahat çalışmalara başlarsın umarım bebişin tez zamanda gelir ama şunuda unutma bazıları nazlı çıkıp anne ve babalarını uzunca bir süre bekletebiliyor...
Güzelim bende evlendiğimde 23 yaşındaydım ve evlendikten 4 ay sonra 10 sene vadeli banka kredisi ile ev aldık tıpkı sizin gibi.O zamanlar çavremdekiler çocuk rızkı ile gelir hem maddi durumunuzda buna yeter fazla ertelemeyin dediler ama biz hem borç ödüyoruz hemde daha genciz biraz gezelim eğlenelim düşüncesi ile hep erteledik.Eylül ayında evliliğimizin 5.senesi dolacak.Geçtiğimiz ocak ayında bebek düşünmeye başlayıp doktora gittim koskocaman 2 kistim varmış ve sol yumurtalığımda hafif bir tıkanıklık.Bunlarla ilgili laparoskopi+histeroskopi oldum.Ameliyat sonrası ilaç dönemiydi şuydu buydu derken 8 ay geçti ve ben hala hamile kalamadım.Bazen diyorum bazı şeylerde plan programa fazla kaptırmıycan kendini.Sen bazı şeyler olsun ondan sonra şöyle yaparım diye planlar yapıyorsun ama hiç ummadığın şeyler çıkıp o planları bir anda alt üst ediyor.Şu an çocuk işini ertelesen bile mutlaka rutin kontrollerini yaptır.Benim hiçbir şikayetim yokken bunları doktora gidince öğrendim.O yüzden gencim sağlıklıyım diye fazla erteleme ilerleyen dönemlerde hiç ummadığın şeylerle karşılaşabilirsin.Umarım herşey istediğinden daha da güzel olur.
se_da nın dediği gibi eğer hemen düşünmüyorsan bile rutin kontrolünü bırakma. birde senin dediğin gibi kaynana faktörü varsa daha hızlı davranman lazım şekerim.
sorma kaynana düğün sabahı torun sormaya başladı :))
he bu arada kendim hemşire yani sağlıkçı olmama rağmen kadın doğum muayenesi kabusum.. 9 aylık evliyim vajinismus problemim aynı şiddetiyle devam ediyo.((
kardeşiminde aynı problemi vardı doğum yaptı -hatta çatıları açılmadı sezeryan oldu- ondan sonra kurtuldu. ama hemen hamile kalamadı bayağı bir uğraştılar. sonunda herhalde benim çocuğum olmayacak dedi. ama oldu çok şükür. kaynanasıda bir cahilki sorma. herkese benim gelinin çocuğu olmuyo diye vıdıvıdı yapmış. hatta kardeşim çocuğum doğsun al sana çocuk deyip........neyse işte kaynanalar olmasa hayat daha güzel olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?