sizce ne yapmalıyım sorun eşimin ailesi

sfii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
473
1
0
İzmir
şöyle anlatayım eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirdeler. biz ailelerden 7 saat uzaktayız.bende ev hanımıyım çoğu zaman evde tek başıma çok sıkııyorum daha doğrusu bu şehirde tek başımayım sağolsunlar eşim ve çocuklarım var ama insan annesini babasını ablasını kardeşlerinide arıyor.. bazen düşünüyorum yakın olsaydılar sıkıldığım zamanlar gider gelirdim açılırdım...taynimizi çeksek gidebiliriz..amaa sorun burda başlıyor işte bende bir kaynana 6 görümce var.. biz eşimle normalde kendi evimizde iken çok iyi anlaşırız ama gelgörki her tatile gittiyimizde burnumuzdan getirir bunlar bizim, eşimle aram açılır tartışırız kavga ederiz..çokk kıskanç bir kaynanam var benim kadının kişiliğinde var bu kıskançlık üzerime yeni bir bulüz alsam onu bile kıskanıyor.. eşim ben hamileyken canım sütünü iç unutma dediyinde bile bu kadın çatlıyordu, hemen yerinden kalkar söylenirdi.eskiden biz sütmü içerdik biz şöyle yapardık böyle yapardık bizim zamanıızda şöyleydi böyleydi allahım bir başladımı susmazdı.. benim kaynanam ve görümcelerin öyle bir huyları vardır bir basladılarmı susmazlar..kredi çekip paralarmı yedirmedik daha neler neler bizi banka kasası olarak görürler şuan saymakla anlatmakla bitmeyecek birsürü şey var ne kelimeler yeter anlatmaya nede gücüm var yazmaya..neyse inanın bunların hiçbiri ama hiçbiri umrumda deyil.. önemli olan eşim ,ama ne yazıkki eşimde onların etkisi altında kalıyor ..kendi evimizdeyken eşim melek tatilde aileinin yanına gittiyimizde eşim bambaşka biri oluyor ..inanın kendimi evime attığımda allah,ım birdaha kesinlikle gitmicem diyorum,kendi evimde durucam tatilde gitmicem diyorum ama olmuyor ,benim ailemde aynı şehirde , özlüyorum ailemi ne yapacağımı bilmiyorum oyüzden tayinimizide çekmek istemiyorum ne yapıcam bu yabancı yerde bilmiyorum.. oyüzden sizden akıl almak istedim SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ lütfen çok ihtiyacım var bekliyorum

sırf anne babanız yakınınızda olsun diye kaynana ve görümce dırdırı mı çekeceksiniz?
sizi kısacık tatilde bile birbirinize düşüren, yakına giderseniz neler yapar düşünmek istemiyorum
sakın gitmeyin o şehire

Siz kendinize yeni bir aile kurdunuz ve bu aileniz diğer ailenizden bi tık önde olmalı yuvanın huzuru mutluluğunuz için oraya gitmemelisiniz..Eşinizle mi gidiyorsunuz hep.Tek gidip bi kaç gün kalıp geri dönemezmisniz? O zaman eşinizde olayyların dışında kalmış olur

doğru söylüyorsunuz ama nereye kadar 3 ay yaz tatili var mecburen gidiyoruz.. yazdan yaza gidiyoruz zaten, tek gitmek yazın olmuyor mecburen birlikte gidiyoruz

sırf ailenize yakın olmak adına bu insanları çekmeyin derim.Bu tarz insanlar,yuva da yıkar.Hasetlik kötü bir hastalıktır malesef...

Halk eğitim kurslarına yazılabilirsiniz ya da derneklere üye olabilirsiniz..

Ama ben olsam gitmezdim yani..Zor bu insanlarla..

Size en yakınlarından ev tuttururlar sonra da hergün çekmek zorunda kalırsınız....

canım bunu evinize döndüqünüzde eşinizle konuştunuzmu hiç..alın eşinizi karşınıza enine boyuna konuşun...eqer annesinin ve kardeşlerinin tavırlarına dur demeyi bilmiyorsa git kendi annenlerde kal..ben huzursuz olmak istemiyorum de...açık açık konuş bunları..eşin öqretmenmi cnm 3 ay tatil yapıyorsunuz...

eşiniz kendi ailesi yüzünden kavga ettiğinizin farkına varıyormu. hep onları koruyup size mi yükleniyor. tatilden önce eşinizle budurumu halletmeniz lazım.

eşiniz dogruyu yanlısı göremiyormu?yada onların tavırlarının farkında değilmi??elle tutulur sebebler yokken eşiniz nasıl onların tesirinde kalabiliyor?velhasılkelam boyle kaynanaları allah ıslah etsin işiniz zorrr allah yardımcınız olsun...eşinizle oturun konuşun ve birdaha gitmeyin eşiniz gitsin ailesini görsün gelsin nasıl olsa 7 saatlık 2 gunde kalsa yeter bence sen bilirsin tabi ben olsam çekmem!

taş yerinde ağırdır.
gitmeyin derim başka şehire.
yıllık izinde bile olanlar canınızı bu kadar sıkarken devamlı orada olunca neler olur tahmin edersiniz.
yaşadığınız şehirde çevrenizi genişletin.
eşiniz öğretmen sanırım.
tatiliniz 3 ay. yılda 3 ay ailenizi görüyorsunuz yeterli değil mi.

hiç gerek yok huzurunuzu bozmaya. aynı şehirde olunca kaynananı annenden çok göreceksin.

ayrıca şu da var eşin de ailesinden uzakta sen de... sen alıştır kendini. artık siz bir ailesiniz. kursa falan git çevreni gneişlet. ne bileyim çocuklaırnın okulunda okul aile birliğine girebilirsin.... biraz çevren genişlemesi lazım o kadar. sakın gitme oraya.

Ne kadar uzak o kadar iyi.Boşver yuvana bak sen aileni görcen die onlara katlanılmaz.Tatilde burnundan getirenler yakında olunca neler neler yapmazlar.

bence de gitme napçaksın gidip ne güzel uzaktaymışsın ben de kendi aileme uzağım ama eşimin ailesine çok yakınız aynı şehire gitseniz de onun ailesiyle daha çok görüşeceksiniz ve bi sürü sorunlar çıkacak vs. sen artık eşine çocuklarına odaklan illa ki özlüyoruz annemizi babamızı ama artık önceliğimiz kendi eşimiz yuvamız

eşim ile bu durumu çok konuştuk 9 yıldır evliyiz hep aynı şeyler annemlerde kalsam kalabiliyorum ama sürekli annesinde kalıyor diyip dedikodu yapıyorlar valla ne yapacağımı bilmiyorum nefret ediyorum kaynanamdan

eşiniz kendi ailesi yüzünden kavga ettiğinizin farkına varıyormu. hep onları koruyup size mi yükleniyor. tatilden önce eşinizle budurumu halletmeniz lazım.

eşim ailesi yüzünden kavga ettyimizi düşünmüyorki. annesi büyüktür herzaman o haklıdır biz susmalıyız asla cvb vermemeliyiz

kendi evimizdeyken anlatıyorum herşeyi güzel güzel konuşuyoruz anlıyo tamamda diyor oraya gidince işler deyişiyor en çok sinirlendiyim şey kaynanam eşimi çocuk gibi görüyor hala.. hayatımıza çok müdahale ediyor işin sinir tarafı eşimde buna izin veriyor

sfiii yorumlarımızı degerlendirdinmi fıkrımızı sormusdun yaa

evet değerlendirdim ama burda yabancı yerdede zaman zaman sıkılıyorum komşularım var arkadaşlarımda var ama yinede nebiliyim arıyo insan doğup büyüdüyü yeri belkide şuan daha mutluyumdur bilemiyorum.. yani çok şükür eşim ailesine karşı tutumu hariç dört dörtlük bir insan diyebilirim kendi evimde mutluyum şükür, oraya gittiyim zaman yerleştiyim zaman belkide daha mutsuz olucam bilemiyorum ..öyüzden fikirlerinize ihtiyaç duydum

Sendeki kaynana bende olsa yurtdışında yaşamayı düşünürdüm herhalde Otur oturduğun yerde , kendi ailene yakın olmak istemeni anlıyorum ama o tarafa yaklaşınca da yaşadıklarını sen biliyorsun. Belki hergün görüşmek zorunda kalacaksın onlarla yakınlarına taşınırsan. Ne kadar uzak o kadar iyi . Hele hele eşinde destek olmuyor sana , annesini büyük olduğu için hep haklı görüyormuş baksana. Oysaki demesi lazım , ne yapalım annemde böyle değiştiremeyiz onu , idare et falan filan .... Neyse , unut taşınma fikrini bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…