- 23 Ocak 2020
- 738
- 1.363
Tabiki evde yalnız kalmaya alışması gerekiyor ama işte bu kadar travmatik ve dediğinize göre temel eğitimi de suan iyi olmayan köpek için sert yaptırım öncesi uzun süre fedakar yaptırımlar yapmanız gerekiyor. Gece çalışmak tek çözüm ise şuan öyle yapacaksınız o zaman.Evde yalnız kalmaya alışması lazım. Benimleyken hayvanın hiç bir sorunu yok ki.. Kedilerle yaşıyor, köpeklerle parkta koşup oynuyor, çoluk çocuk büyük insan farketmeksizin kimseye agresyon göstermiyor. Ayrılık anksiyetesi yaşıyor. Yanıma aldığım an ayrılmamış olduğumuz için hiç bir semptomu olmuyor zaten. Ayrıca kliniğe götürmek istemiyorum bir sürü bulaşıcı hastalık taşıyan hasta geliyor. Test yapmadan bilemeyeceğim durumlar oluyor. Hayvanla koklaşmış, burun buruna oynamış olabilir, çapraz kontaminasyon olabilir, ben başka hastalarla uğraşırken başka şeyler yapabilir. Daha temel eğitimde çok iyi değil. Ben başındaysam dediğimi yapıyor, uzaktan otur bekle dediğimde sallamıyor. Yani o öneri olmaz.
Bunu yazınca da önerilere kapalısınız deniyor. Çünkü o öneri uygulanabilir değil. Anlatamıyorum kimseye bir şey
Yani köpeğiniz alışması için 1 saat bile yalnız bırakılacak durumda değil şuan. O yüzden çok çok fedakarlık bekliyor demiştim sizi. Ya gitmek zorunda oldugunzda iş yerine malesef kafeste birakacaksiniz ki bu onu daha travmatik yapar ya insana birakacaksiniz ya insan size gelecek. Başka yolu şuan gözükmüyor. En azından şu 1 buçuk 2 ay boyunca malesef.