• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?Haksız mıyım?

bende aynı şeyi istiyorum tabiki bakın biz bu zamana kadar sustuk abimi hep yalalarıyla doldurdu bişey demedik ama son bir ay öyle bir azdıki annem babam yaşlı hasta insanlar artık onları korumakta bize düşer onlar nasılki bizi kimsenin üzmesine izin vermez bizde onları üzdürmeyiz dersenizki bunu abin halletsin abim yapamaz biraz sorunlu küçüklüğünde geçirdiği rahatsızlıktan dolayı

Bildigim kadarı ile dayım 30 küsür yıllık evli en büyük çocugu 31 yaşında annem söylemişti ordan aklımda kalmış 32 yıllık evli muhtemelen annemler 32 senedir susuyor benim annem 4 kere ameliyat oldu telefon edip geçmiş olsn bile demedi dayım istese telini bulurdu ama yine bişey demedi annem bizlerde isteriz akrabalarımızla güzel geçinelim diye ama eger onların huzurunu kaçıracaksak en iyisi görüşmemek.

pardon da siz böle sürekli hazır kıta beklerseniz sizi neden çağırsın ki?ben babamın evine gittiğimde ağbimlerle kapıları yan yana bazen yengem hoşgeldin diyo bazen demiyo bazen çağırıyo bazen çağırmıyo ki ben ayda yılda bir gidiyorum çalıştığım ve başka bir ilde olduğum için ağbim yengen hoşgeldin dedimi diye soruyo dedi diyorum demese bile biliyorum tartışıcak neden böle bir ortam yaratıyım tavrımı yengeme koyarım ağbimi araya almam tabii sizinle fikirlerimiz uyuşmuyacağı için bunlar size çok basit geliyordur.bunları yapmadan önce burdan fikr alsaydınız belki durum farklı olurdu.

bende bu zamana kadar görmezden geldim asla gelinin yaptığı yada yapmadığı şeyleri abime yansıtmadım ama baktımki olmayacak bnde tavrımı koydum

ben kendimi haklı görmüyorum hatam var ama hatanın hepsi benim değil ayrıca yorum yapana neden hakaret edirsunuz herkesin görüşü kendine lütfen

canım sen ne hakaretinden bahsediyosun ya hakaret içerikli birşey yazmadım haddimde değil sen şimdi neden hatalısın anladınmı ortada birşey yokken büyütüyosun benim yaptığım yoruma hakaret dediğin gibi

bende aynı şeyi istiyorum tabiki bakın biz bu zamana kadar sustuk abimi hep yalalarıyla doldurdu bişey demedik ama son bir ay öyle bir azdıki annem babam yaşlı hasta insanlar artık onları korumakta bize düşer onlar nasılki bizi kimsenin üzmesine izin vermez bizde onları üzdürmeyiz dersenizki bunu abin halletsin abim yapamaz biraz sorunlu küçüklüğünde geçirdiği rahatsızlıktan dolayı

Tabi bu durumda abinizde kendini kollayamaz, ailenizde.. Görümce de aldı bayrakları eline..

Ne gibi bir rahatsızlık geçirdi bilemiyorum ama birşeylerin idrakına varamayacak birşey değil belli ki, kaldı ki idrak edememesine sebep olan bir rahatsızlık geçirmişse de gelin ne yaparsa yapsın arkasında durmanız lazım ki kalıcı bir durumu olan bir birey ise abiniz gelin bunalmış olabilir. Ne olursa olsun o gelin abinizle mutlu, belli ki abiniz de seviyor ve onu koruyor bence size hiçbir şey düşmez!

Abiniz rahatsızlık geçirdi diye mi benden küçükler dediniz?

Son düzenleme:
sadece gelin benden küçük o yüzden saygı göstermeliki saygı görsn sizden küçük biri durduk yere size saygısızlık yapsa ne yapardınız acaba

Sürekli "küçük" vurgusu yapıyorsunuz..

Siz onun büyüğü olarak, bağırıp, çağırmak yerine ablalık yapıp, alıp karşınıza güzel güzel konuşsanız olmaz mı?
Ama şimdiye kadar yazdıklarınızdan belli ki gelininize karşı çok dolusunuz ve kolay kolay düzelecek gibi görünmüyor...

Lütfen saygınızı koruyun ben size okuma probleminiz var demedim! Ama suan anlasiliyorki daha iyi okumanız gerekiyor, ayrıca tekrar söylüyorum benim yorumunda hem fikr olmanıza gerek yok bende sizinkiye hemfikir değilim ama Buradaki herkesin yorumuna saygı duyarım ve saygı duymamızda beklerim sonuçta herkes düşüncesini özgürce söyleyebilir.
Konu sahibine suan tekrar sesleniyorum Sakın ve sakın kendini ezdirme!!

siz a,leyi tanımak için konuyu iyi okumak gerek demişsiniz bende iyi okuyamadığınızı belirttim.zaten konu sahibiyle aynı fikirde olmanız çok doğal (okuma problemi) hakaret diye algılayan pireyide yakar yorganıda ben boşa yorum yapıyorum eminimki benim görüşümde olan diğer arkadaşlarda boşa nefes tüketiyor

Son düzenleme:
Tabi bu durumda abinizde kendini kollayamaz, ailenizde.. Görümce de aldı bayrakları eline..

Ne gibi bir rahatsızlık geçirdi bilemiyorum ama birşeylerin idrakına varamayacak birşey değil belli ki, kaldı ki idrak edememesine sebep olan bir rahatsızlık geçirmişse de gelin ne yaparsa yapsın arkasında durmanız lazım ki kalıcı bir durumu olan bir birey ise abiniz gelin bunalmış olabilir. Ne olursa olsun o gelin abinizle mutlu, belli ki abiniz de seviyor ve onu koruyor bence size hiçbir şey düşmez!

Abiniz rahatsızlık geçirdi diye mi benden küçükler dediniz?
saftır hemen herşeye kanar yalan söylese ki söylüyo eşi hemn ona inanıyor.şöyle örnek vereyim dha önceden abimin bir kız arkadşı olmuştu eşine bunu anlatmış herşeyiyle.sonra gelin hiçbirşey bilmiyormuş gibi yanı sadece adını biliyrmuş gibi anneme sormuş.abim eski bu kız arkadaşıyla evlenecekti ama olmadı ayrıldılar bir şekilde kendi aralarında.bunuda anlatmış eşine.annemde doğrulayınca kalkmış abimle kavga etmiş annen bana bunları anlattı durup dururken çıkardı diye abimde annemi aradı kavga etti.yani böyle bir insandan bahsediyorum.tabiki asla geçirdiği rahatsızlıktan dolayı küçük demiyorum.sadece gelinmiz benden küçük ve ondan saygı bekliyorz onu demek istiyorum.

sadece gelin benden küçük o yüzden saygı göstermeliki saygı görsn sizden küçük biri durduk yere size saygısızlık yapsa ne yapardınız acaba

Tehdit etmezdim!

Küfür etmezdim!

Kocası ile arasını açma pahasına abimi dolduruşa getirmezdim!

Kalitemi hiiiiç bozmaz muattap olmazdım!

Bu arada gelin reglim diyor kibarca, siz tehdit msjı atıyorsunuz.. Burda sizin tutumunuzda bir saygı göremedim!

Her neyse siz dar pencereden bakıyorsunuz, haklı olma çabası gözünüzü kapatmış.. Konuyu da boşa açmışsınız. Görüyorum ki amacınız sadece içinizi rahatlatıp, kendinize arka almak.. Bunca haksızsınız yorumundan sonra kendinizi biraz sorgulasaydınız konuyu bana saygısızlık yapıyor diye saptırmaz, anlattığınız konu için söylediğimiz görüşleri değerlendirirdiniz.

Konuyu anlattınız ve biz konuya göre yorum yaptık. Haklı çıkmak için ama bana daha önce de şunu yapmıştı bunu yapmıştı deyip konuda yazdıklarınızın dışında açıklama yapıyorsunuz..

Son sözüm değişmez.

Haksızsınız, özür dileyin!

Tehdit etmezdim!

Küfür etmezdim!

Kocası ile arasını açma pahasına abimi dolduruşa getirmezdim!

Kalitemi hiiiiç bozmaz muattap olmazdım!

Bu arada gelin reglim diyor kibarca, siz tehdit msjı atıyorsunuz.. Burda sizin tutumunuzda bir saygı göremedim!

Her neyse siz dar pencereden bakıyorsunuz, haklı olma çabası gözünüzü kapatmış.. Konuyu da boşa açmışsınız. Görüyorum ki amacınız sadece içinizi rahatlatıp, kendinize arka almak.. Bunca haksızsınız yorumundan sonra kendinizi biraz sorgulasaydınız konuyu bana saygısızlık yapıyor diye saptırmaz, anlattığınız konu için söylediğimiz görüşleri değerlendirirdiniz.

Konuyu anlattınız ve biz konuya göre yorum yaptık. Haklı çıkmak için ama bana daha önce de şunu yapmıştı bunu yapmıştı deyip konuda yazdıklarınızın dışında açıklama yapıyorsunuz..

Son sözüm değişmez.

Haksızsınız, özür dileyin!

gzdem bence boşa yorum yapıyorsun bunada hakaret derler düşer bayılırım şimdi

saftır hemen herşeye kanar yalan söylese ki söylüyo eşi hemn ona inanıyor.şöyle örnek vereyim dha önceden abimin bir kız arkadşı olmuştu eşine bunu anlatmış herşeyiyle.sonra gelin hiçbirşey bilmiyormuş gibi yanı sadece adını biliyrmuş gibi anneme sormuş.abim eski bu kız arkadaşıyla evlenecekti ama olmadı ayrıldılar bir şekilde kendi aralarında.bunuda anlatmış eşine.annemde doğrulayınca kalkmış abimle kavga etmiş annen bana bunları anlattı durup dururken çıkardı diye abimde annemi aradı kavga etti.yani böyle bir insandan bahsediyorum.tabiki asla geçirdiği rahatsızlıktan dolayı küçük demiyorum.sadece gelinmiz benden küçük ve ondan saygı bekliyorz onu demek istiyorum.

yaşı küçük yada büyük nihayetinde abinin eşi ,saygı gösterirsen saygı görürüsün

Son düzenleme:
bende bu zamana kadar görmezden geldim asla gelinin yaptığı yada yapmadığı şeyleri abime yansıtmadım ama baktımki olmayacak bnde tavrımı koydum

siz bir yetişkin karşınızdaki bir yetişkin eder 2 yetişkin. sorunlarınızı çözebilecek olgunlukta değilmisiniz ki abinize yansıtmadığınızı söylüyorsunuz matah bir durum var gibi ortada. yani başkası olsa yansıtır ama siz iyilik ederek yansıtmadınız olaylar büyümesin vs diye. bence mantalitenizi değiştirin bu konuda.

ilkduyansenol anlaşıldı.sen kötü gelinsin çekemeyenler var seni belli.o son yazdığıma rağmen hala gelini haklı buluyorsan seninde bizim gelinden farkın yok

buyrun şimdi cenaze namazına sen böle yorum yaptığın sürece zaten haksızsın sağol yani hakaret diye tabir ettiğin ama ne olduğunu bilmediğin şey şuan senin bana saygısızca yazdığın cevap

neyse herkese her yorumu için teşekkür ederim herkes kendi fikrini kendince yazdı.buraya son yorumum artık giremeyeceğim bebeğimle ilgilenmem gerekiyor.abim zaten beni aradı biz senden özür diliyorz bu zamana kadar eşim sze çok saygısıklık yaptı konuştum bundan sonra yapmayacak bz kardeşiz asıl biz seni anlamalıydık sen çocuğunu kaybedecktn neredeyse seni hiç aramadık dedi bnde söylemk isteedm o lafı ama beni snirlediniz dedim barıştık.hoşçakalın

neyse herkese her yorumu için teşekkür ederim herkes kendi fikrini kendince yazdı.buraya son yorumum artık giremeyeceğim bebeğimle ilgilenmem gerekiyor.abim zaten beni aradı biz senden özür diliyorz bu zamana kadar eşim sze çok saygısıklık yaptı konuştum bundan sonra yapmayacak bz kardeşiz asıl biz seni anlamalıydık sen çocuğunu kaybedecktn neredeyse seni hiç aramadık dedi bnde söylemk isteedm o lafı ama beni snirlediniz dedim barıştık.hoşçakalın

valla barışsanızda sende bu konuşma şekli,saygısızlık varken ileride yine başka bir konu açarsın hiçde şaşırmam

inşallah dediğin olay olmuştur mutlu son olmuştur bana biraz inandırıcı gelmese de.

Abiniz hiç anlattığınız gibi biri değilmiş son yaptığına bakılırsa.Arkadaşlar her ailede mikser lik yapanlar var ama dahada neler varmış halime şükrettim.

Back