• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?Haksız mıyım?

ben bana davranıldığı gibi karşı tarafa davranıyorum o beni hiç bir zman evine davet etmedi aramadı bende onu aramadım abimi aradım.ben herşeyi biliyorm siz merak etmeyin

Mevlüte benim bildiğim kadınlar katılır,ve kadın kadına olacağınız bir ortama neden yengenizi davet etmek için aracı koyuyorsunuz abinizi.:26:
Görümcem bana bunu yapsa hayatta katılmam o mevlüte,katılmadığım gibi davet edilmediğimide herkese söylerim.

Suçlu olduğunuz halde birde üstüne olay çıkartan yine sizsiniz,hangi konuda kendinizi hala haklı gördüğünüzü anlamadım açıkçası.

Yengeni sevmek zorunda değilsin ama bu kadar olay çıkarman da garip olmuş..

Hiç çağırmasan daha iyiymiş..

Regl oldum gelemeyeceğim demiş, tamam işte.. Madem sevmiyosun gelmemesi işine gelmeli.. Ne uzatıyosun.. Abin ne yapsın, zorla eşini senin mevlütüne mi göndersin, adamı niye tehdit ediyosun yani.. Bir de mezuniyetlerinize kadar yazmışsınız, çekemediğiniz belli ama şahsi problemlerinizi tüm aileye yansıtmanıza hiç gerek yok..

Hakikaten mesajdaki gibi herkesi germişsin, hatırlat bi ara kk olarak madalya takalım sana :19: Ne büyük meziyet..

Her iki tarafta haksız.
Sürekli ortalığı tetikleyici tavırlar sergilemişsiniz,
Attığınız mesaj tamamen kışkırtmak amaçlı(beni germeyin gererim sizi mesajı ve akabinde görümcenize ettiğiniz küfür),
Bende görümceyim.
Üstelik tek abim var(aynı zamanda tek kardeşim);
bunun için ailemde bende gelinimizi el üstünde tutyoruz.
insanız hepimizin hataları oluyor,
hele bu hataları yapanlar bizim en yakınlarımız ya da onların en yakınlarıysa(eşleri),
çok daha toleranslı davranmamız gerek.
Sen klasik(hani burda konu açıyorlar ya görümcem şöyle dedi böyle kıskanç vs...) bir görümcesin.
sizin gelininize verdiğiniz değer bir nevi abinize verdiğiniz değerin aynasıdır.
sonuçta abiniz o kızı sevdi ve kendine hayat arkadaşı seçti.

Son düzenleme:
bence de özür dilemelisiniz. bir de annemlere saygısız davranıyor diye kızdım demenizi haksız buldum bu gelininizle anneniz arasında onlar gene orta yolu bulmuşlar gelininizin annesi kızım biraz hırçındır demiş toparlamaya çalışmış aralarını siz niye vazife çıkarıp kendinize yangına körükle gidiyorsunuzki.

Mevlüte benim bildiğim kadınlar katılır,ve kadın kadına olacağınız bir ortama neden yengenizi davet etmek için aracı koyuyorsunuz abinizi.:26:
Görümcem bana bunu yapsa hayatta katılmam o mevlüte,katılmadığım gibi davet edilmediğimide herkese söylerim.

Suçlu olduğunuz halde birde üstüne olay çıkartan yine sizsiniz,hangi konuda kendinizi hala haklı gördüğünüzü anlamadım açıkçası.

kesinlikle katılıyorum.
ben olsam böyle çağrıldığım bir mevlüde gitmezdim,kasten yapıldığını düşünür ve bunu illaki bi yerde dile getirirdim.

ben bana davranıldığı gibi karşı tarafa davranıyorum o beni hiç bir zman evine davet etmedi aramadı bende onu aramadım abimi aradım.ben herşeyi biliyorm siz merak etmeyin

Kendisinine davranildigi gibi davranmak istemis. neden bu kadar ustune gidiliyor konu sahibinin anlamis degilim. Burda kotu yorum yapanlarin hepsi cok iyi davraniyorlardir eminim ki kayinvalidesine ve gorumcelerine :47:

mrb kızlar.yeni doğum yaptım 2 ay kadar oldu.mevlid yaptım kayınvalidemin evinde.herkes çağrıldı tabi mevlüdden 2 gün öncede abimi arayıp eşini çağırdım.aradan 2 gün geçti mevlüd sabahı olay çıkardılar yok ben neden gelini aramamışım davet etmemişim abimi arayıp söylemişim.bizim gelin çok saygısızdır yani anneme babama karşı.ayrıca evlenmeden öncede abimi hep bana karşı doldururdu.kardeşin beni sevmiyor falan filn.sonra ben aradım gelini gelecekmisin diye yok gelemiyorum regl oldum dedi.tamam dedim kapattım ama sinirlerim tepemdeydi abimi aradım açmadı bende ona msj attım beni germeyin herkes değilim bende sizi gererim gibi tehdit içeren bir mesaj attım.olay patlak verdi sonra gelin bana mesaj çekti sen kimsin benim muhatabım değilsin olamazsında kendi sorunlarınla uğraş diye bir mesaj atmış.(bu arada ben üni mezunuyum ama eşimin işi ve maaş iyi olduğundan çalışmıyorum kendisi lise mezunudur ama çalışır fkat onuda işten attılar ben çaşılmıyorum diye beni küçümsüyor muhatabım deilsin diyor ve daha önce benim biraz eşmle sorunlarım olmuştu annemlerde geline ve gelinin ailesine duyurdular saolsunlar)bende telefon açtım bağırıp çağırdılar bana ben daha ağzımı açıp bir kelime bile etmemişken bir sürü ağır hakaretlerde bulundular telefonu suratıma kapattılar halbuki ben abimle sakin bir şekilde konuşmak ve dertleri neymiş anlamk için aramıştım tekrar aradım baktım gene aynı tepki bende karısına bi küfür ettim sonrada br daha bni aramayın sildim sizi dedim.annem ve babamda onlara çok kızgındı çünkü gelileri onlara çok saygısızlık yapmıştı annemler benim tarafımı tuttular ve küstük onlardan ders vermek için.düne kadar annemler bnim tarafımdaydı ama şimdi tutturdular aç özürdile diye ben özür dilemek istemiyorum onlarda beni küçümsedi çünkü.halbuki bukadar kavga etmemin bir diğer nedenide annemlere karşı yaptığı saygısızlıktı.annemlerde şuan madem bizi düşünüyorsun özür dile diyorlar.sizce ne yapayım özür dilemelimiyim yoksa beklemelimiyim hepinize şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

bence başta yapmışsın sen hatayı abin yerine yengeni arayıp çağırsaydın daha iyi olurdu her ne olursa olsun aranızda . unutma sende bir gelinsi herşey karşılıklıdır

mrb kızlar.yeni doğum yaptım 2 ay kadar oldu.mevlid yaptım kayınvalidemin evinde.herkes çağrıldı tabi mevlüdden 2 gün öncede abimi arayıp eşini çağırdım.aradan 2 gün geçti mevlüd sabahı olay çıkardılar yok ben neden gelini aramamışım davet etmemişim abimi arayıp söylemişim.bizim gelin çok saygısızdır yani anneme babama karşı.ayrıca evlenmeden öncede abimi hep bana karşı doldururdu.kardeşin beni sevmiyor falan filn.sonra ben aradım gelini gelecekmisin diye yok gelemiyorum regl oldum dedi.tamam dedim kapattım ama sinirlerim tepemdeydi abimi aradım açmadı bende ona msj attım beni germeyin herkes değilim bende sizi gererim gibi tehdit içeren bir mesaj attım.olay patlak verdi sonra gelin bana mesaj çekti sen kimsin benim muhatabım değilsin olamazsında kendi sorunlarınla uğraş diye bir mesaj atmış.(bu arada ben üni mezunuyum ama eşimin işi ve maaş iyi olduğundan çalışmıyorum kendisi lise mezunudur ama çalışır fkat onuda işten attılar ben çaşılmıyorum diye beni küçümsüyor muhatabım deilsin diyor ve daha önce benim biraz eşmle sorunlarım olmuştu annemlerde geline ve gelinin ailesine duyurdular saolsunlar)bende telefon açtım bağırıp çağırdılar bana ben daha ağzımı açıp bir kelime bile etmemişken bir sürü ağır hakaretlerde bulundular telefonu suratıma kapattılar halbuki ben abimle sakin bir şekilde konuşmak ve dertleri neymiş anlamk için aramıştım tekrar aradım baktım gene aynı tepki bende karısına bi küfür ettim sonrada br daha bni aramayın sildim sizi dedim.annem ve babamda onlara çok kızgındı çünkü gelileri onlara çok saygısızlık yapmıştı annemler benim tarafımı tuttular ve küstük onlardan ders vermek için.düne kadar annemler bnim tarafımdaydı ama şimdi tutturdular aç özürdile diye ben özür dilemek istemiyorum onlarda beni küçümsedi çünkü.halbuki bukadar kavga etmemin bir diğer nedenide annemlere karşı yaptığı saygısızlıktı.annemlerde şuan madem bizi düşünüyorsun özür dile diyorlar.sizce ne yapayım özür dilemelimiyim yoksa beklemelimiyim hepinize şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

sakın bi hataya düşüpte özür falan dileme.haksız olan gelin. abinde kardesini tanımıyosa elin kızının sözüyle hareket ediyorsa bırak uzak olsunlar evinde olsunlar.. eğer özür dilersen edepsizliği ele alan gelin dahada beter davranır nasılsa ayağıma geliyorlar hesabı..sakın yapma

herşeyi biliyorsunuzda buraya neden konu acıp fikir istiyorsunuz ki o zaman ayrıca o size öyle davranıyorsa bile siz normal davranında insanlık görsün sizden , dişe diş gitmek fayda etmez aksıne abinizi karsınıza alırsınız

ve ben sizde kıskanclık seziyorum klasık abisini paylaşmak istemeyen görümce örneği

öncelikle şunu söyliyim abini ortaya atan sen olmuşsun bebek mevlütlerini kadınlar yapar abini aramışsın yengeni davet etmişsin ben olsam bende gelmem.aramak istemiyosun muhatap olmak istemiyosun abini aramandaki amaç ne ?amaç yengenin gelmeyeceğini bildiğin için abini aradın onların birbirine düşmesine sebep oldun.sonra gelin şöle gelin böle diyosun kusura bakma ama ortalığı karıştıran sensin yengen haklı olarak seni aradı .rolleri değiştirelim istersen, böle bir davette eşinin kardeşi senin yerine eşiini aradı birincisi sen gidermiydin ikincisi bu sebeple kavga etseniz görümcenize yengenin sana yaptığının daha fazlasını yapardın bunada eminim görümcen yok heraldeki böle davranıyosun.sonuç olaylar karşılıklı sataşmaya döndü.

Son düzenleme:
Kendisinine davranildigi gibi davranmak istemis. neden bu kadar ustune gidiliyor konu sahibinin anlamis degilim. Burda kotu yorum yapanlarin hepsi cok iyi davraniyorlardir eminim ki kayinvalidesine ve gorumcelerine :47:

kimse üstüne gitmiyor. konuyu açarken herkes desteklesin diye bir başlık göremedm ben. ayrıca herkes konu sahibide dahil aynı fikirde olmak zorunda değil .bize yanlış gelen size doğru gelebilir.yaptığı bana göre yanlış davet etmese daha iyiydi.bu olaylar yaşanmazdı en azından.bende gelinim ama böle bir durumda tavrımı koyarım ama saygıszca küfür ederek değil.çünkü içeride eşim var.herkes görümcesiyle kaynanasıyla iyi yada değil orasını bilmem ama kimsede bu kadar saygısız davranmıyordur ayrıca böle bir konu için. tartıştığın insanla yüzyüze geleceksin cenaze olacak doğum olacak illaki, ya baktığın yüze tükürmiyeceksin yada tükürdüğün yüze bakmayacaksın arkadaşım

Son düzenleme:
Ne özür dileyeceksin ya sakın ha gururunu tekear ayaklar altına serme sana yaptıklarına saysın hak etmiş bu onu sen özür dilese bundan sonra dahada cok küçümser seni kusura bakmayın ama abinizde soğan erkeğimi ne ailesini nasıl bu sekilde ezdiriyor. Terbiyesiz gelin hangi bi yaptığında ozurdiledi!!?? Hadi git özür dile ondan sonra iyce küçümsemezse seni bende neolayim... Bence iyi bile yapmissin öyle geline aynı dilden konuşmadıkca anlamaz!!

Sen yengeni muattap almayıp abinle haber göndermişsin. Bu davranışına rağmen gelin bunu yüzüne vurmak yerine, regl olduğunu söyleyip kibarca reddetmiş.
Kusura bakmayında ne yapmasını bekliyordunuz koşa koşa gelirim demesini mi?
Lohusayım falan diyorsunuz gerginlikten bahsediyorsunuz da bir derdiniz varsa tlf konuşması sırasında söyleseydiniz. Neden sonradan abinize msj attınız hem de tehdit içerikli? Bu tehditten korkup tamam gelirim demesini mi bekliyordunuz burdaki mantığı zaten hiç anlamadım. Açık ve net sataşmışsınız. (Hem farkında mısınız yine onu muattap almayıp abinizle muattap oluyorsunuz. Bu düpedüz abinizi doldurmaya çalışmaktır!) Abiniz ne yapacaktı karısını mı kötüleyecekti? Davet edilmediği sayılmadığı halde kibarca reddeden karısını dövmesini mi bekliyordunuz yoksa sen haklısın deyip sizin arkanızı sıvazlamasını mı?

Yapmayın Allah aşkına. Bence önce içinizde abinizin eşine karşı olan duygularınızla yüzleşin. Zira özür de dileseniz yarın yine aynı şeyi yapacaksınız. Çünkü ona karşı bilenmişsiniz!

Hem bir de şunu düşünün bugüne kadar hep ailem arkamdaydı dediniz. Neden o olaydan sonra değil acaba???

Tehdide karşılık gelinde onun anladığı dilden konuşmuş. Zaten bu durumda gelinde kendisine nasıl davranıldıysa öyle davranmış.
Ne yani kv, görümce, elti olunca böyle mi davranmak gerekiyor..

Ne özür dileyeceksin ya sakın ha gururunu tekear ayaklar altına serme sana yaptıklarına saysın hak etmiş bu onu sen özür dilese bundan sonra dahada cok küçümser seni kusura bakmayın ama abinizde soğan erkeğimi ne ailesini nasıl bu sekilde ezdiriyor. Terbiyesiz gelin hangi bi yaptığında ozurdiledi!!?? Hadi git özür dile ondan sonra iyce küçümsemezse seni bende neolayim... Bence iyi bile yapmissin öyle geline aynı dilden konuşmadıkca anlamaz!!

yorumunuza bakılırsa siz aileyi tanıyorsunuz heralde hiç bir tartışma tek taraflı değildir.bu olayı birde gelinde dinlemek lazım.bazen yorum okurken hayretler içine giriyorum buda o yorumlardan birisi

Son düzenleme:
Burda sakın özür dileme diyen arkadaşları okuyorum kimse empati yapamıcak duruma gelmiş.Beraber yaşadığımız arkadaş,dost,komşu,görümce,elti,kaynana,yenge lerden bir karışım olmuş bu topik :) herkesin kendine göre yaşanmışlıkları hayat tecrübeleri vicdanı var herkes istediği gibi davranabilir ama inatla hiç bir yere varılmaz.Ortada bir küfür var öncesinde tehtitkar bir mesaj var hemde muhattap abisi küçüğüde değil.Benim eşim en küçük ama en büyük abisi küfürü bırakın benim haksız bir eleştiri yaptı diye abisini uyarmıştı.Kimse kusura bakmasın adamın eşine küfür edilecek özür dilenmeyecek en azından yengesinden değil abisinden dilemesi lazım.Her evli insanın başına gelebilir ve hangi kadın kocasının onu korumamasını ister ???

Bende özür dilemesi taraftarıyım daha öncede yazmıştım mesajımda ilk küfür eden sensin tehdit içerikli mesajı çeken sensin yengesinden olmasa bile abisinden özür dilemeli

ben aslında olayı tam anlamıyla anlatamadım.bu zamana kadar gelinimiz beni hiç evine davet etmedi beni bir kez olsun aramadı ben onu hep kandilde bayramda doğumgününde aradım o bana bu özel günlerde bile msj bile atmadı.aileme bana çok saygısızlık yaptı.şöyleki bir dizini masaya iki ellerinide beline koyup benimle düzgün konuşun diye herkesi uyardı ki kimse ona asla bir saygısızlık etmedi annem ona doğumgününde hediyeler altınlar alır bize geldiğinde mutfağa servis yapmaya bile gitsek özel davetle onuda çğırmamızı ister gel servis yapalım demesek kıçını kaldırmaz sonra abime beni neden çağırmıyolar der doldurur.mevlüd günümde ben onları aradım açmadılar telefonu daha çok sinirlendm ve mesaj çektim abimle muhattap olurken o araya girdi ve bana hakaret mesajı attı ve bana insansan arama dedi bende sinirlenip tekrar abimi araım gelin bi yerde oturalım sakince konuşalım demekti niyetim ama telefonu açar açmaz bana ikiside bağırmaya başladı patlak verdi herşey ve küfür ettim.ayrıca benm ona karşı hiç bir tavrım yokken abime yaanlar söyleyip beni hep kötülerdi.oysaki ben tek kız kardeşiyim abimin beni istemiyordu ailemde abime birşey yapmamışken abimi doldurmuş durduk yere abimde beni silerseniz bende sizi silerim umrumda değil derdi.şimdi hala haksızmıyım acaba

yorumunuza bakılırsa siz aileyi tanıyorsunuz heralde hiç bir tartışma tek taraflı değildir.bu olayı birde gelinde dinlemek lazım.bazen yorum okurken hayretler içine giriyorum buda o yorumlardan birisi

ilkduyansenol kimse beni tanımıyor neden hayretler içinde kaldığınıda anlamadım hayret edilecek birşey yok herkes kendince yorum yazıyor

Back