Sizce ne yapmalıyım?Haksız mıyım?

Hiçbir şey yokken elini beline koyup sizi tehdit eden bir gelin

Hmm evet hala haksızsınız. Çünkü hiçbir şey abinizi doldurmaya çalıştığınız gerçeğini, onu muattap almadığınız gerçeğini, onları tehdit ettiğiniz gerçeğini değiştirmez.

Çünkü bu durumlar bir yana son yaşanan olayda tamamen haksızsın. Madem bu kadar doluydun zamanında konuşaydın ne diye durduk yere sataşmayı bekledin.

Ayrıca madem bu kadar kötü bir gelin ne diye siz onu muattap almadığınız halde size beni aramadın tabiki gelmeyeceğim demek yerine kibarca reddetti. Dur dur buldum şimdi iyi görünüp abini dolduracak değil mi?

Bak sen şu şeytanaaaa...

Konu sahibi arkadaşım benim annemler 10 kardeş en küçükleri benim annem en büyükleri ise x abisi x abisi 9 kardeşin hepsiyle küs bitek kardeşler degil tüm sülale ile küs yengem annemin bütün kardeşleri ile kavga etmiştir etmedigi küfürler hakaretler kalmadı çocukları evlendi kimseyi düğününe çağırmadı 30 küsür senelik evli dayım ama hiç bir sülalesini evine çağırmamıştır 9 kardeş kesinlikle abilerini arayıpta senin hanım böyle böyle yaptı demediler demezlerde abimiz sevmiş evlenmiş bize laf düşmez yeterki abimiz mutlu olsun dediler beş parmagımız nasıl bir degilse insanların huyları farklıdır ben en büyük dayımın evine sadece 1 kere gittimoda 4 yaşında iken benim kardeşim dayısını hiç görmedi yolda görse tanımaz çocuk olsun bizi evine çağırmasın ama o yuvasında mutlu olsun bu bize yeter.

Ayrıca kimse kimseyi aramak, evine davet etmek zorunda değil.
Siz de aramayıverseydiniz. Mesafe koymak yerine bunları koz olarak değerlendirip sataşıp küfür etmek daha çok işinize gelmiş olmalı. Nasıl olsa haklısınız o sizi evine davet etmedi, bu da size sataşma hakkı doğurdu..

durduk yere değil neden var durduk yere neden staşayım ayrıca sataşmadımda saece onu uyardım kendilerine çeki düzen vermeleri için karısını uyarması için bn direk eşini uyarmk yüz göz olmak istemedim.bn abmle konuşurken ki belki abmde benimle düzgün bi şekilde konşacakken o arkadan bağırıyor kapat suratına konuşma şnunla diye.ayrıca bende gelinim bnimde istemediğim bi çok şey yapıldı eşim ve ailesi tarafından ama ben asla en ufak bir saygısızklık etmedim onlara

Ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz tabii.
Olaylar genelde bikimlerin bir hareketle , yada söylenen bir sözle patlamasına yol açıyor.
Sonuna kadar haklı olsanız da küfür, tehdit gibi şeylerin pek mazereti yok.
Yanlış yapmışsınız.
Belki haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Sevmesenizde yengenizi arayıp çağırmalıydınız.
Ağabeyiniz gelmeyecek sonuçta mevlüde.
Regliyim dediğinde peki deyip uzatmasaydınız keşke.
Abiniz hayatınızda olsun istiyorsanız özür dileyin, yok ne olacaksa olsun diyorsanız
bu konuyu burada bırakıp ne olacağına bakın.
Lohusa sayılırsınız sinirleriniz zayıf olmalı bu şekilde özür dilerseniz durumu toparlayabilirsiniz.
En azından abinizden.

yorumunuza bakılırsa siz aileyi tanıyorsunuz heralde hiç bir tartışma tek taraflı değildir.bu olayı birde gelinde dinlemek lazım.bazen yorum okurken hayretler içine giriyorum buda o yorumlardan birisi

Kadıncağız herseyi güzelce anlatmış tanımama ne gerek var herseyi yazmış. Ona ve ailesine bugüne kadar terbiyesizce davranan birisine birgun olsun aynı şeyi hissettirmiş. Ayrıca gelin hanım mevlidin sabahı ortalığı karıştırmış Oyuzden öyle bir msj atmış konu sahibi, burada her iki tarafıda dinlemek gibi bir şansımız olmadıgı için verilen bilgilere göre tek taraf için yorum yapıyoruz. Oncesindende gelin hanım kocasının annesine babasına ve görümcesjne saygısızlık yaptığını söylüyor bu göre bir yorum yapmak için aileyi tanımaya etek yok sadece daha iyi okumak yeterlidir! Ayrıca hic kimsenin yorumunu okurken hayretler icine girmem aksine saygı duyarım. Her kes yorumunda ozgurdur bence yorumları eleştirmek saçma saygı duymak lagzim!

Uyarı değil tehdit! Hem kendilerine çeki düzek vermeleri için ne demek. Koskoca adam var kaşında. Aile olmuş 2 birey bunlar çocuk değil ki. Senin işine gelmeyen bir tavır olunca kendilerine çeki düzen mi vermeleri gerekiyor?

Burada ne desek boş. Bence annen ile konuş bakalım neden özür dilemeni bekliyor, neden bu kez seni tutmuyor?

ilkduyansenol kimse beni tanımıyor neden hayretler içinde kaldığınıda anlamadım hayret edilecek birşey yok herkes kendince yorum yazıyor

çünkü yaptığı yorum sizi ve gelini tanıyor gibi yazılmış ayrıca sanki herkes gelin ve kaynanasıyla çokmu iyi demiş arkadaş, burda kayınvalideden yana sıkıntısı olup konu açan okadar çok üye varki bende dahil hiç biri bu tür saygısızlık yapmıyordur eminim.ama insanlar içinde eş ağbi yani canı ciğeri var diye ses çıkaramıyor yani sizin gibi hemen kestirip atmıyor pire için yorgan yakmıyor

ailem hala benim yanımda bana hak veriyor onlar sadece küfür için sadece küfür için özür dile diyolar diğer konularda haklısın diyolar.hayır bnden küçükler ve yağtıkları şeyler de çocukça hareketler evlenmiş insan yapmaz bunarı yok anan böyle yaptı yok beni mutfağa çağırmadılar yok kardeşin böule yaptı hep yalanlar yalalar doğru bişey yokki

Aranızda olan olayları detaylı olarak bilmiyoruz tabi anlattıklarınız çerçevesinde yorum yapıyoruz ve ben haklı bir tarafınızı göremedim. Son derece saldırgan bir tavır içindesiniz. Yani beni aramasa görümcem eşime söylese ben de gitmem. Ben yetişkin bir bireysem beni muhatap almalı ilgili kişi. Sonra uslubunuz, abinize gönderdiğiniz mesaj bunlar hep negatiflik olarak yansır ilişkilerinize.

ben abimi aramadım haksız oldum peki geln beni hiç arayıp davet etmeyince sz ona haklı dersiniz

Ben senden küçük mü büyük mü diye sormadım. Dedim ki; koskoca insanlar evli olduklarına göre ergen değiller herhalde! Konu boyunca abi dediniz sizden küçük olan erkek kardeşinize abi mi diyorsunuz? Hem sizden akıl almak istemedikleri apaçık ortada.

Saçma gelen hoşunuza gitmeyen yanlış durumlar varsa ya karşınıza alıp konuşursunuz, yada muattap olmazsınız! Tehdit etmeki küfür etmek büyük insanların yapacağı işler değil bu konuda çocuk gibi davranan sizsiniz..

bence okuma problemi sizde var ortalığı karıştıran kim hala anlayamamışsınız rica ederim tekrar okuyun.herkes ailesine ufak tefek saygısızlıklar yapar ama bunu gelin yapınca olay dallanıp budaklanır.sanki kendi sütten çıkmış akkaşık gibi.eğer bu gelin çok saygısızsa neden ailesi kıza yengenden özür dile desin.şimdi konu sahibi böle davranmakla eline ne geçti ben söliyim sana arada kalmış bunalmış bir abi,kendini hala haklı gören bir görümce

ben abimi aramadım haksız oldum peki geln beni hiç arayıp davet etmeyince sz ona haklı dersiniz

Ben 26 yaşındayım en büyük dayımı yukarıda belirttigim gibi en son 4 yaşında gördüm aradan 22 yıl geçti kardeşim 17 yaşında o ise hiç görmedi benim yengemde kimseyi çağırmaz çağırmak zorunda degil 9 kardeşi de aynı sözü söylüyor abim evinde eşiyle çocuguyla mutlu olsun bize bu yeter diyorlar başka bişey istemiyorlar.

bende aynı şeyi istiyorum tabiki bakın biz bu zamana kadar sustuk abimi hep yalalarıyla doldurdu bişey demedik ama son bir ay öyle bir azdıki annem babam yaşlı hasta insanlar artık onları korumakta bize düşer onlar nasılki bizi kimsenin üzmesine izin vermez bizde onları üzdürmeyiz dersenizki bunu abin halletsin abim yapamaz biraz sorunlu küçüklüğünde geçirdiği rahatsızlıktan dolayı

ben kendimi haklı görmüyorum hatam var ama hatanın hepsi benim değil ayrıca yorum yapana neden hakaret edirsunuz herkesin görüşü kendine lütfen

pardon da siz böle sürekli hazır kıta beklerseniz sizi neden çağırsın ki?ben babamın evine gittiğimde ağbimlerle kapıları yan yana bazen yengem hoşgeldin diyo bazen demiyo bazen çağırıyo bazen çağırmıyo ki ben ayda yılda bir gidiyorum çalıştığım ve başka bir ilde olduğum için ağbim yengen hoşgeldin dedimi diye soruyo dedi diyorum demese bile biliyorum tartışıcak neden böle bir ortam yaratıyım tavrımı yengeme koyarım ağbimi araya almam tabii sizinle fikirlerimiz uyuşmuyacağı için bunlar size çok basit geliyordur.bunları yapmadan önce burdan fikr alsaydınız belki durum farklı olurdu.

sadece gelin benden küçük o yüzden saygı göstermeliki saygı görsn sizden küçük biri durduk yere size saygısızlık yapsa ne yapardınız acaba

Lütfen saygınızı koruyun ben size okuma probleminiz var demedim! Ama suan anlasiliyorki daha iyi okumanız gerekiyor, ayrıca tekrar söylüyorum benim yorumunda hem fikr olmanıza gerek yok bende sizinkiye hemfikir değilim ama Buradaki herkesin yorumuna saygı duyarım ve saygı duymamızda beklerim sonuçta herkes düşüncesini özgürce söyleyebilir.
Konu sahibine suan tekrar sesleniyorum Sakın ve sakın kendini ezdirme!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…