• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce nasil adim atmaliyim

Ben olsam çocukları başına bırakır anneme giderdim. Maksat çocukları bırakmak değil tabi ki ama baksın bakalım 3 çocuk 3 yaşlıya tüm gün bakmak nasıl bir şeymiş. İki gün uğraşsın bir yorulsun. Ne zaman ki ev tutar yeni eve dönerim. Ha tutmadı mı düzen kurar çocuklarımı alır boşanırım. Adamın evinde düzen sağlayan hizmetçi konumundasınız resmen. Size gram değer veren yok. Ha sizin de kaçmanız bu değer görmemenizde etkili ama olan olmuş bari bundan sonra akıllı olun, kendinizi ezdirmeyin

Ne demek ailenizle gorusturmuyor. Ailenize uzak misiniz? Ayni sehirdeyseniz esinizi dinlemeyin gorusun ailenizle. Evin isini falan da yapmayin bosverin. Sadece cocuklarinizla ilgilenin. En mantiklisi bosanmak aslinda. Ama oyle bir ailedesiniz ki, bosanirsaniz size birsey yapma ihtimalleri var sanki.

Peki ayni durumda oldugunuzu farzedin ne yapardiniz ben sunu yapardim diyin cunku inanin adim atmakta zor surekli konusan insanlar var etrafinizda cocuklarlami ilgileniyim evin temizligimi insanlarin istekleri yemekleri derken inanin kendime vakit ayiramiyorum. Kocamada yorgunum diyorum ugrasma benle diyorum gecistiriyorum bazen diyo bura olmamis erinmiyorum gisip bezi getiriyorum veriyorum eline al yap bakalim.
Hicbirini yapmayin. Cocuklardan vakit kalmiyo diyin. Kayinvalidr yapsin bu isleri. Ne bicim bir hayat YaRabbim.

Inanin edilen laflari duysaniz o babannesi yuzunden zaten bunalima giriyorum
Cene hic durmadan aksama kadar bana laf soyluyo
Emin olun herkes karşısındakine göre davranır. Bana söyleyemez mesela öyle şeyler yaparım ki gece uyumaya korkar 😂

Ailin durumu iyi anneminde babaminda cocuklarimla ilgilense annem gene yeter ben calisir bakarim ama bende anne baba ayri bi cocugum zorluklari var baba yanlari eksik kalicak onu istemedim o yuzden sabrettim hwep ana daja dayanamıyorum
Babalarıyla yine görüş günlerinde görüşurler, aileniz yanınızdaysa bence hiç düşünmeyin iki dk daha durmayın o evde .
Baba eksikligi evet yaşarlar ama o evde ne kadar mutlu buyur ki o çocuklar

Konuyu okudukça başıma ağrı girdi. Siz hizmetçi çocuklarınız da hizmetçi adayı olmuş.
O kaynana ve babaannenin cahil insanlar olduğu belli onların laflarını hiç kale almamanız gerekiyor. Bana böyle bir hayatı reva gören koca Kıvanç Tatlıtuğ olsa yine boşardım. Bir de sizden 10 yaş büyükmüş. Bulmuşlar toy kızı süründürüyorlar sülalece.

Babalarıyla aynı evde yaşamanın çocuklarınıza faydası nedir?

Odaları yok, anneleri mutlu değil, evde sekiz kişi yaşıyorlar, yaşlıların huysuzluğundan nasipleniyorlar. Sekiz kişinin işlerini yapmaktan sanmıyorum ki çocuklara ayıracak vaktiniz ve katkınız olsun. Bir eğitici oyun oynayabiliyor musunuz, derslerine katkınız olabiliyor mu? Bahsettiğiniz profilde bir babadan ilgi gördüklerini de sanmıyorum. Çocuklarını düşünse önce fiziki koşullarını düzeltir.

Çocukları bahane etmeyin hiç. Hata üzerine hata yapmışsınız. Kendinize ne isterseniz yapın da o çocukların hak ettiği bu değil.

Konuyu okudukça başıma ağrı girdi. Siz hizmetçi çocuklarınız da hizmetçi adayı olmuş.
O kaynana ve babaannenin cahil insanlar olduğu belli onların laflarını hiç kale almamanız gerekiyor. Bana böyle bir hayatı reva gören koca Kıvanç Tatlıtuğ olsa yine boşardım. Bir de sizden 10 yaş büyükmüş. Bulmuşlar toy kızı süründürüyorlar sülalece.
köle almışlar. Ohh bedava hizmetçi mis

Ben calismiyorum calismama izin verilmiyo cunku ayri eve cikicaz dusuncesiyle yasadim bu zamana kadar cunku esim oyle diyodu sozunu tutmadi banannesi sonradan geldi babanneye ozel oda verildi ben cocuklarimla yatiyorum kaynanamla kaynatamda salonda yatiyolar. evde hizmetci gibi oldugum icin sen caliairsan kim evin duzeni ve cocuklarla ilgilenicek denildi
Konuya inanmadım açıkçası. Gerçekse de doğurmaya devam edersin gibi duruyor. Hamle yapacak insan yapardı çoktan. Çocuklara yazık sadece.

Denedim ozamanda bende huzur birakmiyolar o ev oyle kaliyo sonra gene ben kalkip mecbur yapiyorum kirilan dokulen olmasinda daha fazla zahmete girmeyeyim diye

Siz orada kalarak bir çözüm bulamazsınız.

Konuşup, tepki verip hallolma düzeyi çoktan aşılmış.
Defolup gideceksiniz. Annenize söyleyin geri dönmeyeceğim diyeceksiniz. Maksimum altı ay sonra eşiniz sizi geri getirmeye çalışır. Dik duracaksınız. Başka eve çıkacağım yoksa kesinlikle olmaz diyeceksiniz.

İnanın gidin başkasının evinde hizmetçilik yapın daha iyi en azından para kazanırsınız. Ailenizle daha iyi köle olun diye görüştürmüyor.

Siz köleliği kabul ederseniz daha çok çekersiniz

Merhaba arkadaslar.
Fikirlerinize ihtiyacim var sizce ne yapmaliyim evliyim esimin ailesiyle oturuyorum ve bunaldim.
Arkadaslar 8 yillik evliyim 3 cocugum var kayinvalidem kayinpederim esimin babnnesi 3 cocuk ve esimle ben 2+1 evde hep beraber oturuyoruz bunaldim kendime ait bi kafa dinlemek icin ne zamanim ne alanim var. Esime surekli diyorum kendi evimize cikalim diye ama beni hic dinlemiyo iside iyi istese cikariz ama yok. Babannesiyle zaten anlasamiyorum herseyime karisiyo kayinvalidem zaten hic bi ise elini surmez bi kosede oturur yaptigimida begenmez. Ama esim dut yemis bulbul hic tepki vermez napiyim der elimden hic bisey gelmiyo bu sekilde cekicez der. Babannesi odama girdigime yattigima kalktigima eve yemege herseye karisir. Sadece kayinvalidem yok yani evde kayinvalidemin kaynanasi . Esim ailemle gorusmeme izin vermiyo ben zorlamasam dosarida cikartmiyo normalde oda ayda 1 kere psikolojim bozuldu intihar edicem cocuklara iyi bak dedim kaynanami arayip karim intihar edecek anne ne yapiyim ben demis oda beni arayip oglumu uzme diyo. Ben kime dert yanayim kimle konusayim. Esimle aramizda bide 10 yas fark var ben 26 o 36 yasinda sizce ne yapmaliyim nasil bi tavir almaliyim nasil bi yol izlemeliyim.
ya herşeyi es geçiyorum, ailesiyle yaşıyorsunuz ki bu benim kabul edeceğim birşey değil. ailemle görüşmeme izin vermiyor nedir arkadaşlar kendinize gelin ya bu adam sizin eşiniz hayat arkadaşınız sahibiniz değil ki kiminle görüşüp görüşmeyeceğinize karar versin. bu nedir ya.

Hepiniz haklisiniz ama iste cacuklarimin bi babam geldi diye kapiya kosusturmasi yetiyo istiyorum ama imkan yok zamani var diye gecistiriyo bosanmak cozum tmm ama ya ailem bi yere kadar sahip cikar gerisi garanti altina almadan hic bisey yapamam adamin eline bi ev kuracak kadar para verdim gitti araba aldi ustune koudu cogaltti daire aldik ev kucuk napalim ailemi kapiya koyamam dedi tmm biz cikalim kiraya dedim evin kredisini oduyorum dedi iyi dedm bekledm borc bitti 2 ay var adamdan ses seda yok hayir hizmetci gene iyi para aliyo ben resmen beles kolelik yapiyorum inanmayanlar var bisey diyenen ama gercek olmasa neden burda sacmaliyim 8 kisinin 5si buyuk ben dahil 3 u cocuk . Cocuklarimin psikolojisini dusundugum icin zaten bekledm. Hep dedm herkesde kaynana var herkes sikinti yasiyo ama bu devam ettirilince bunaldm sabir kalmadi bende. O yuzden herkeslede konusulmuyo kendi ailemlede gorusmuyorum belki burda fikir veren olur benimle paylasir diye yazdm

Hepiniz haklisiniz ama iste cacuklarimin bi babam geldi diye kapiya kosusturmasi yetiyo istiyorum ama imkan yok zamani var diye gecistiriyo bosanmak cozum tmm ama ya ailem bi yere kadar sahip cikar gerisi garanti altina almadan hic bisey yapamam adamin eline bi ev kuracak kadar para verdim gitti araba aldi ustune koudu cogaltti daire aldik ev kucuk napalim ailemi kapiya koyamam dedi tmm biz cikalim kiraya dedim evin kredisini oduyorum dedi iyi dedm bekledm borc bitti 2 ay var adamdan ses seda yok hayir hizmetci gene iyi para aliyo ben resmen beles kolelik yapiyorum inanmayanlar var bisey diyenen ama gercek olmasa neden burda sacmaliyim 8 kisinin 5si buyuk ben dahil 3 u cocuk . Cocuklarimin psikolojisini dusundugum icin zaten bekledm. Hep dedm herkesde kaynana var herkes sikinti yasiyo ama bu devam ettirilince bunaldm sabir kalmadi bende. O yuzden herkeslede konusulmuyo kendi ailemlede gorusmuyorum belki burda fikir veren olur benimle paylasir diye yazdm
Kardeşim Allah yardımcın olsun. Ama sen adım atmazsan hiçbir şey olmaz. Böyle hayat yaşayan, yıllar sonra ayrı eve çıkabilen biriyle tanıştım. Kadında bel ve boyun fıtığı, kalp rahatsızlıkları ve psikolojik hastalıklar vardı. Çocukları büyümüş ve hiçbiri de annesine saygı duymuyordu. O kadar haklılar ki. Kendi hizmetçi olmuş, çocukları da öyle. Kadın dünya güzeli, gülmek ne demek unuttum diyor. Şimdi kalk yerinden, bitti artık de. Hazırla çantanı ve çocukları al , çık git. Her şeyi göze al giderken. Göze alamam diyorsan otur evinde ve evin prensesi ol. Yemek asla yapma. Temizliği unut. Çocuklarla dışarıda ye, eve gel.Paran yoksa annenden ve babandan borç iste. Ne yapacaksan yap, şimdi yap.

Merhaba arkadaslar.
Fikirlerinize ihtiyacim var sizce ne yapmaliyim evliyim esimin ailesiyle oturuyorum ve bunaldim.
Arkadaslar 8 yillik evliyim 3 cocugum var kayinvalidem kayinpederim esimin babnnesi 3 cocuk ve esimle ben 2+1 evde hep beraber oturuyoruz bunaldim kendime ait bi kafa dinlemek icin ne zamanim ne alanim var. Esime surekli diyorum kendi evimize cikalim diye ama beni hic dinlemiyo iside iyi istese cikariz ama yok. Babannesiyle zaten anlasamiyorum herseyime karisiyo kayinvalidem zaten hic bi ise elini surmez bi kosede oturur yaptigimida begenmez. Ama esim dut yemis bulbul hic tepki vermez napiyim der elimden hic bisey gelmiyo bu sekilde cekicez der. Babannesi odama girdigime yattigima kalktigima eve yemege herseye karisir. Sadece kayinvalidem yok yani evde kayinvalidemin kaynanasi . Esim ailemle gorusmeme izin vermiyo ben zorlamasam dosarida cikartmiyo normalde oda ayda 1 kere psikolojim bozuldu intihar edicem cocuklara iyi bak dedim kaynanami arayip karim intihar edecek anne ne yapiyim ben demis oda beni arayip oglumu uzme diyo. Ben kime dert yanayim kimle konusayim. Esimle aramizda bide 10 yas fark var ben 26 o 36 yasinda sizce ne yapmaliyim nasil bi tavir almaliyim nasil bi yol izlemeliyim.
Esine, bunlara katlanmak zorunda olmadıgını ayrı evı siddetle istedigini eger bunlar olmazsa hiç bir işe elini sürmeyecegini söyle ayrıca ıstedigin zaman annene gidebilirsin bu hakkı senden kımse alamaz

Merhaba arkadaslar.
Pardon ama evlenirken bu durumları bilmiyor muydunuz. Yani ilk sevgililik yada herne yöntemle olduysa böyle bir ortam olduğunu burada kalacağınızı bilmiyormuydunuz. Siz cevap vermeden ben sorularımı yanıtlayayım seçenekli.
1- Eğer bunu bilerek evlendiyseniz kusura bakmayın ama önce bunu kabul edip sonra problem çıkartmakta haksızsınız. Çünkü o insanda doğru yada yanlış bunu tartışmıyorum size şartlarını sunmuş kabul etmeseydiniz ve karşı tarafı yanıltmasaydınız dürüst olsaydınız. Oda belki şartlarına uygun biri ile evlenecekti.
2- Size bu durumun sürmeyeceğini söylediyse yada ayrı eve çıkacağınızı söylediyse sonuna kadar sizin durumunuzun zorluğunu anlıyorum. Bana göre ayrılık sebebi çünkü yine aynı şekilde yanıltma dürüst olmama durumu var. Çok sıkıntılı bir durum. Ayrıca 3 Çocuk neden yaptınız anlamıyorum korunma denen birşey var önce bir gözlemleyin.

Artık arkadaşlar şunu anlayın insanları değiştiririm değişir diye evlenmeyin kimse kimseyi değiştiremez kişilik kalıcı birşeydir olmaz yani. Ayrıca değiştirmeye de hakkı yok kimsenin nasılsa öyle kabul etmek zorundasınız biz özgür bir ülkede yaşıyoruz insan olarakda özgür varlıklarız ve seçeneklerimiz var siyah beyaz pembe... bu seçimi siz yapıyorsunuz. Ve kalkıp sonradan ben pembeyken siyaha boyamaya çalışıyorsunuz. Ne münasebet ki bir adam bir kadın beni değiştiririm değişir diye beni yanıltacak kandıracak dürüst olmayacak yada bu hakka sahip olacak. Seçimlerinizi ona göre yapın ne demişler dengi dengine olur.

Merhaba arkadaslar.
Boyle bir ortamda hangi akla uyup 3 cocuk yaptiniz?

Back