- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
Öğrencilerim dediğine göre sen öğretmensin sanırım.
eşinin ablası hiç dert yanıyor mu işte kızımla ilgilenemiyorum, işte başkasının evinden eşya istenmesi gerektiğini anlatamıyorum şeklinde? ya da kendisi de kızı gibi isteyen bir insan mı? çünkü etrafımda böyle koca koca kadınlar gördüm,eşine aldıramadığını kardeşine,anne-babasına 'alın' demekten çekinyene,aldıran. çocuk bu davranışı model alma yoluyla kapmış gibi geldi bana.
yardımcı olma konusunda da şöyle diyeyim; bir iki yardımcı olursanız ve sonradan devam edemezseniz sanki szizin vazifenizmiş de yapmıyormuşsunuz muamelesi görebilirsiniz. bir de böyle cimri insanlar pek koly bırakmaz insanları,bir iyilik gördü mü astarını da isterler.
diğer taraftan pırıl pırıl bir çocuğa yardım etmek var ama zor bir konu. iyice ölçüp tartın eşinle birlikte.
görümcenle samimi değilsen eger ters teper
kendimden düşünüyorum misal ben cocugumla yeterlı vakıt bulamıyorum dıye belkıde yeterlı vakıt bulamadıgımıdusunenler yuzuden bırı alsa bana kıtap getırse etkınlık yaptır dese kafasını kıtaba gomerimşaka şaka
ama bozulurum cunku dedıgın gıbı gıtmıyorsunuz gelmıyorlar gercekte ne yasandıgını bılmıyorsun he rıkı konuda sıkıntı olur gıbı gelıyor bana
Bence konusmamalisin, fazla incelikli dusunuyorsun. Senin evinden bir sey istediide uyarmaya devam et, veya olmaz de yeterli
-Evine geldiği zaman bişeyler isterse her istemesinde aynı şeyi söyle.
"Başkalarının evine gittiğin zaman hiçbirşey istenmez.Oynamak istersen oynayıp tekrar yerine bırakabilirsin.
Ama eve götürmek olmaz" şeklinde izahını yapabilirsin.
Her istediğinde söylersen alışır bisüre sonra.
-Annesine söyleyebilirsin.
Kızı çok zeki maşallah cin gibi.
İhmal etmeyip üstüne düşersen okula başladığında yabancılık çekmez hem ona da kolaylık olur sana da diyebilirsn.
Yanlış anlayacak durum yok ortada bence.
Şahsen ben görümcemle aramdaki ilişkiye dayanarak böyle bişey söylediğimde onn beni yanlış anlayacağını düşünmem.
Tabi sizin ilişkinizi bilemiyorum.
Eğer samimi iseniz söyleyebilirsin.
küçük kızla ilgili bi fikrim yok ama herşeyi isteyen büyük kızla ilgili elbette konuşmalısınız derim.benim de bir kuzenim war we her gittiği ewden mutlaka birşey çalmazsa duramıyor.artk 20 yaşında yani küçükte değil ama çalmadan rahatsız hissediyor kendini anasıda pek ilgilenmez böyle şeylerle hemen insanın üzerine sıçrar.40 kere uyarsan ne fayda sen kötü olursun gene.o yüzden bende bu konuda bişi yapamıyorum.bi kaç kere konuştum huyunun farkında ama tedawi edilmesi şart (örnek olması için söyledim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?