- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.685
- 37
- Konu Sahibi birannebirbebek46
sormayın anlattıkça benimde sinirim bozulduNasıl sinir bozucu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sormayın anlattıkça benimde sinirim bozulduNasıl sinir bozucu!
Doğru söylüyorsunuz ek gıdaya geçince daha sıkıntı olcak şimdi bile ellerinde olsa su içirirler bişeyler verirler ağzınaİşte sorun bu zaten sizin anneliğinize kararlarınıza saygı duysa ve destek olsa sorun yok. Siz ona müdahale edemiyorsunuz ama o size ediyor. Banada ilk bebeğimde fikir sunan oldu aklıma yatarsa uyguladım uymayana hayır dedim ve kendi bildiğimi yaptım başlarda böyle yapmazsanız kendi sözünüzü ezdirirseniz ve konu cocuğunuzken, ilerde daha çok şeylere karışacaklar ek gıda dönemi heleki en büyük kaos. Başta herkese ne istiyorsam o şekilde davranmaları gerektiğini gösterdim konu oldukça artık herkes biliyor ve ona göre hareket ediyor kafam rahat zamanında da kim alınır kim küser takmadım,ne oldu annen neye kızdı diye sormanız bile hata görmeyin herşeyi konu sizin hayatınız çünkü kızan kızsın üzülen üzülsün dikkate almadığınız anlaşılınca trip atmaktanda vazgeçerler geçmezlersede kendileri bilir çünkü hayat sizin cocuk sizin.
Sizde diyormusunuz bu kadın bu çocuğu nasıl büyüttü heralde allaha emanet büyümüş diyebebekten önce haftada bir gider yemek çay neyse takılır 2 3 saate kalkardık eşim kendisi durmazdı şimdi bebek sevecekler diye saatlerce duruyoruz
çocuğun uyku saati geliyor uyutuyorum diye yine mi uyuyacak diyor kadın evet uyuyacak saatleri var ve 3 aylık daha ama bunu idrak edemiyor bebek bakımına dair hiçbir şey bilmiyor ay anlattıkça sinir geldi bana daha fazla yazmayım sizde boşverin öyle aileymiş iletişimmiş falan artık rn önemlisi bebeğiniz bu dünyada
Ay gerçekten okurken bir ben değilmişim dedim akıl vermesenizde olur yalnız olmadığımı hissettirdiniz benimki de oğluna çok düşkün evlendik bir hafta kadar oğlunu hergün arayıp açmısın ne yedin diye sordu. Çocuğu doğurmadan önce de senle ameliyata ben gircem yanında ben kalcam diyordu böyle konuşmasınada sinir oluyordum bana sordun mu yani onun yerine kimse kalmıcaksa ben kalırım istersen ameliyata senle girerim dese hoşuma gidicek ama ben dedim olacak tarzı konuşuyor bişey de olmuyor. Ve bunların yanında iyi de davranıyor kötü söz söylemez hizmet beklemez bötle olunca bişey de diyemiyorsunSonuç olarak kayınvalide bu tip davranışlar gerçekten batyo bencede hak verdim size sizi anlayablyorum benim kayınvalidemde maalesef gereksiz hevesli benimseyici herşeye. Daha hamile bile değilken doğumda Seni ben bakcam ben ayağa kaldrcam ilk zamanlar bizde kalırsın gibi emrivakiler yapıp beni ona karşı cephe almaya zorlamıştı. Çünkü bence bu tip durumlar kişiye bırakılmalı benim anne evim çok daha rahat ve konforlu sonuçta da orası kendi evim nerde kalacağıma ben karar vermelym müdahale edilmemeli daha bı çok konu var tabi gurbette yasyruz gelince ilk bizde kalın yemek hazrlyrm bekliyorumlar. Oğluyla her konuştuğnda depresen hastalıkları oğluna çok düşkün olması fln insanı gelinliğe zorlyomus cidden ama işte kayınvalideler kas yapayım derken göz çıkarıyor. Ufak bişeyden huy kapsak içimizde büyütyoruz o nedenle sizi anladım iki ucu seyli değnek derlerya o hesap sizinkide. Bende çok tatlı dilli fazla düşünceli olduğu için hicbisey diyemeyip içimde büyütyorum o yüzden verecek bı aklm yok
Evet öyle oluyor. Ben kayınvalidemle bir sorun yaşamadım üstelik hiç ama baştan sınırı koymanın etkisi var. Bebeğe kurduğunuz düzenden kurallardan şaşmayın kimseyi dinlemeyinDoğru söylüyorsunuz ek gıdaya geçince daha sıkıntı olcak şimdi bile ellerinde olsa su içirirler bişeyler verirler ağzına
Sert olmanıza gerek yok.Haklısınız kırmadan söylüyorum ama bu gidişle biraz sert olmam gerekicel gibi hiç istemesemde
o büyütmemiş ki mamaları falan babaları vermiş evde dede varmış o bakmış bazen anlatıyolar da ben şok oluyorum ama nasıl kıymetli oğlunun gözündeSizde diyormusunuz bu kadın bu çocuğu nasıl büyüttü heralde allaha emanet büyümüş diye
dediğimi dinlemiyor mesela örnek vereyim ben çocuğun gözünde kiprik var dedim onun göz rengi daha değişir dedi yani ne alaka dimi ama öyle dinleyip anlayıp ona göre davranmıyor farklı bir kafa yalıyor iletişim 0 bu yüzden sert olmadığım sürece anlamıcak ve bende sert olmamak için direniyorumSert olmanıza gerek yok.
Kendi kurallarınızı uygulayın yeterli.
Ben “ben böyle yapıyorum” diyorum o kadar. Onlar istediği kadar konuşsun. Yediren ben,uyutan ben,ilgilenen ben. Onlar sadece konuşur.
Bu arada ben biraz dinleneyim de o da ilgilensin diye bırakmadım hiç.
Bence kadına haksızlık yapıyorsun. Bu yorumundan sonra söylüyorum bunu. Sana bakan eden yardımcı olan oymuş ama annen kalıyor yanında evet üzerinde hakimiyrt de kurmaya çalışıyor ama kadın hem böyle yardımcıyken sen de böyle düşüncelere kapılmamalısın. Yoksa da mesafeni koy uzak dur.Sert bir şekilde tepki vermedim hiç çünkü kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum daha çok düşüncesiz gibi geliyor açıkcası kendi öz ailem beni hiç umırsamadığı için aram kötü olsun istemiyorum onlarlada annem ben kaynanam yürürken ayakkabı bağcığımı eğilip bağlayanda annem değil kaynanam bunları düşündüğümden kötü bişey demek istemiyorum ama bu hareketlerine de çok sinir oluyorum
Siz net olmazsanız daha fazlasını yaparSorunu anlamamışsınız sanırım sağolsun hizmet beklemiyor ama o çocukla ilgilenirken kendime vakit ayıramam çünkü güvenmiyorum bir kere evime geldiğinde güvenip uyumaya gittm geldiğim de çocuğum ayaklarını bağlamıştı duymuşsunuzdur illa bebeğin ayağı bağlanmaz kalça çıkığına neden olur ve sonra kontrolde doktor kalçasında hareket kısıtlılığı var demişti çıkık olabilir dedi neyseki şükür çıkmadı altını değiştirirken bile poposunda yara olan bebeğimin ne çişini silmek için bez kullanıyor nede pişik kremi sürüyor kayınpederm 50 günlük çocuğu yürütmeye çalışıyor kollarını tutup ayaklarının üstünde durduruyor hamileymişsiniz siz bunları görüp güvenip bırakırmısınız bebeğinizi pış pışlama konusunda da yazdım zaten ben dedim gel pış pış yap diye ama hem başkalarıyla konuşup çocuğun uyanacağını görmüyor ben pış pış yaptım diye de elimi ittiriyor inanım kayınvalidemin sizinki gibi olmasını isterdim çünkü o zaman sert bi şekilde tepkimi koyardım ama öyle olmadığı için kıramıyorum bunlarada sinir oluyorum göz yumamıyorum anlatabildim mi
Amaaan dinlemesin.dediğimi dinlemiyor mesela örnek vereyim ben çocuğun gözünde kiprik var dedim onun göz rengi daha değişir dedi yani ne alaka dimi ama öyle dinleyip anlayıp ona göre davranmıyor farklı bir kafa yalıyor iletişim 0 bu yüzden sert olmadığım sürece anlamıcak ve bende sert olmamak için direniyorum
Hem yaranmak için al kucağında uyut deyip hem şikayet etmek iki yüzlülük olmuyor mu? İstemeyen insan hevesli bile olsa müsade etmez demi?50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu ve ben çalışmıyorum bu yüzden bakamıcak durumumda yok. bu arada ne zaman bize gelse evim temizde olsa evimi temizler ilk başta sinir oluyordum temizlediğim evime bile ev pis diyip temizliyor ve eşyaları kafasına göre oraya buraya koyuyor yerlerini değiştiriyor. Doğuma yakın bize gelmişti annemde bizdeydi yine temizlik yaptı akşam eşim hadi anne seni eve bırakayım dedi ben ve annem çay içicektik hemen gitme vs dedik ama gidip uyuyacam çay uykumu kaçırıyor filan dedi gittiler neyse bunu sundan anlattım bu olay üzerinden 1 hafta geçti ve doğum yaptım kendime geldiğimde baktım suratı 5 karış sonra eşime sordum neden olduğunu bilmediğini söyledi bende refakatçi olarak annem kalıyor diye surat yaptığını düşündüm çünkü hamileyken senle ben kalcam diyordu ama öyle değilmiş eşim sormuş simdi canın sıkılmasın boşver demiş sonra öğrendim ki o geldiği gün ben eşime annen yatıcakmı yer yok demişim çay bile koymamışız filan alınmış bunu duyunca sinirlendim birincisi ben kalacak yer yok demedim ve çay koyalım çay iç git dedik ikincisi bir hafta tepki vermeyip doğum yaptığım günmü tavır yapmak geldi aklına diye. Şimdi oğlum 50 günlük bu sürede evime 2 defa veya 3 defa geldi geçen biz gittik oğlum yanımda uyuyordu mıkırdandığında pış pış yapıyordum kayınvalidemede dedim gel suraya otur sen uyut pış pış yap çünkü hevesli bakmak için oturdu işte eşimle konuşurken oğlum mıkırdandı görmedi bende pış pış yaptım sen elleme diyip elimi ittirdi bende bu hareketne sinirlendim ama bişey demedim sonra uyanır gibi oldu bende al kucağında uyusun istersen dedim aldı öyle diyince kucağında tuttu yavrum benim oğlum diye seviyor ne yapılması gerekiyorsa kendi yapmaya çalışıyor altı değiştirilcek değiştireyim diyorum hemen alıyor ben değiştiririm diyor ne pamukla siliyor ne pişik kremi sürüyor pis bezi çıkarıp yenisini bağlıyor sadece. dün tekrar gittik yemek yiyoruz hep birlikte oğlum uyuyordu uyandı diyorki dur yemeğimi bititip alıcam seni hızlı yiyor sırf almak için yada yemiyor sonra emziriyorum bitince bekliyor alsın gazını çıkarsın diye bide ben hiç bilmiyormuşum gibi işte böyle yapcan yoksa olmaz bilmem ne bana anlatıyor oğlum bazen kucakta uyumak istiyor benimde çok uykum olduğunda birlikte uyuyoruz sürekli uyuma birlikte diyor ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum nefes alışı değişse uyurken uyanıyorum direk sonra yok çocuğu koltuğa koyma düşer diyo ben düşmücek şekilde koymayı bilmşyormuşum gibi sonra eşimin halasına gidicektik benim kucağımdaydı bana ver dedi bende ayakkabımı giymem için sandım sonra kendi giydi ayakkabısını almak için elimi uzattım sen yürü ben taşıcam dedi benim oğlumun annesi kendisiymiş gibi davranmasına sinir oluyorum bunu eşimede söyledim ama o annesini kırmak istemiyor çocuğu niye annesinden ayırdın versene filan yaptı ayırdım annesinden dedi gülerek birde yazlıkları var bayramda gidicez diye konuşmuştuk çocuktan önce giderdik arada dün gidelim yazlığa ben bakıcam dedi o lafından sonra gitmek te istemiyorum artık. Eşimle konuştuğumda çok takıyorsun takma görmezden gel annesi sensin sonuçta diyor ama kaynanamın annesi kendisi gibi davranmasına sinir oluyorum sizce abartıyormuyum.
Alt degişmine izin vermeyin. Onun dısinda zeyen 50 gunde 4 kez goruşmuşsunuz bırakın sevsin. İlk aylar ben de hassastim sizin gibi ama cocuk yurümeye baslayıp oyun cocugu olunca biri az ilgilense de dinlensem diyor insan. O nedenle takilmayın annesi sizsiniz sonucta babaannesi nazlasin az bişey olmaz. Zararli olan konularda elbette uyarin net olun haricinde çok takılmayin. Temizlik yapması süpermiş bu arada bence cok iyi yine ilerde anlarsinız bunu da. Kv annenizi kiskanmiş dogumda hata etmiş. İnsan dogumdaki iyi şeylere cok dua ediyor kotü şeyleri de hic unutmuyor. Ben o yaş grubuna üzülüyorum biraz. Erken evlenmiş ailede kiymet gormemiş. Eş kıymet vermemiş. Cocukları da genelde biraz azarlarvari oluyor büyüyünce. Yani gencken büyük gibi davranmak zorunda kaliyirlar yaşlanınca da herkes onlara çocuk gibi davranip kızıyorSert bir şekilde tepki vermedim hiç çünkü kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum daha çok düşüncesiz gibi geliyor açıkcası kendi öz ailem beni hiç umırsamadığı için aram kötü olsun istemiyorum onlarlada annem ben kaynanam yürürken ayakkabı bağcığımı eğilip bağlayanda annem değil kaynanam bunları düşündüğümden kötü bişey demek istemiyorum ama bu hareketlerine de çok sinir oluyorum
Bana bakan kaynanam değil sadece iyi niyetli olduğunu belirtmek için yazdım ve daha önceki yorumlarımda iyi niyetli olduğu için sesimi çıkarmadığımı ama düşüncesiz davranışlarından çocuğumu benden sakınmasından annesi oymuş gibi davranmasından sinir olduğumu belirttim mesela evimi gelip temizliyor ama temizlerken ne pis leş gibi vs diyor sırf bu yüzden bana geleceği zaman önceden ekstra temizlik yapıyorum gelmesi beni daha çok yoruyor düşüncesizce yapılan şyi niyet bile iyi olmuyor anlatabiliyormuyumBence kadına haksızlık yapıyorsun. Bu yorumundan sonra söylüyorum bunu. Sana bakan eden yardımcı olan oymuş ama annen kalıyor yanında evet üzerinde hakimiyrt de kurmaya çalışıyor ama kadın hem böyle yardımcıyken sen de böyle düşüncelere kapılmamalısın. Yoksa da mesafeni koy uzak dur.
Yaranmama gerek yok merak etmeyin ben sevmesin kucağına almasın bakmasın demiyorum çocuğumun annesi sanıyor kendini konuşmaları ve hareketleri böyle ve sinir olduğumu belirtiyorum gözünüzle okuyup nerenizle anlıyorsunuzHem yaranmak için al kucağında uyut deyip hem şikayet etmek iki yüzlülük olmuyor mu? İstemeyen insan hevesli bile olsa müsade etmez demi?
Şuan da ilgilensin isterim ama ilgilenirkende gözümü ayıramıyorum yanlış davrandığından dolayı ama herşeyi yiyip tualetini kendi yapmaya başladığında kontrol etmeme gerek kalmıcak inşallahTek söyleyeceğim şu ki geçecek bebeğiniz büyüdüğünde biraz oynasa da ben de dinlensem diye bakacaksınız büyük ihtimalle. Ben de sizin gibiydim biraz, her hareketinden pay çıkarırdim kendime ama şimdi onlara gittiğimizde oğlumu dışarı çıkarması, oynatması vs çok hoşuma gidiyor, nefes aldığımı hissediyorum. Bence kapılarınızı kapatmayın, babannesi olarak ilgisine ihtiyacınız olacak.