- Konu Sahibi papatyakiz1
-
Hazır yapan varken sever tabii kim sevmez. Vallahi insanlar 1 veya 2 çeşit için bile bugün ne yapsam diye düşünüyor, bravo size. Dediğim gibi aşçı gibi davranan sizsiniz eşiniz de bunu hissetmiş demek.çesidi seviyor esım yukarda da yazmıstım :/
Adam cesit seviyor diye restoran servisi vermeyi birakmaktan baslayabilirsiniz. Cok seviyorsa da kendi yapsin. Siz kendinizi fazla yipratiyorsunuz esinizi memnun etmek icin. Oyle alismissa alismis. Hepimizin evlenmeden once edindigi ama hayatin akisi icinde sonradan degistirmek zorunda oldugumuz aliskanliklarimiz var. Mesela benim simdi bebegim var, sofrada yemek bulursak sukrediyoruz esimle. Alistirmayin esinizi de lutfen. Siz restoranda calismiyorsunuz, asci da degilsiniz.bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum
Siz sofrayı hazırlamışsınız, bir de bol çeşit yapmışsınız, sofrayı kurayım oturalım demişsiniz ama o oturmamış, e yemekler onun keyfini mi bekleyecek? soğumuş tabi. Siz de diyemediniz mi bunu? Ukela adam, bin bir çeşit sofra kuruyorsunuz hazırlıyorsunuz bir de beğenmiyor. Yapmayın sizde. Zamanında yemiyorsa gitsin kendi ısıtsın.yok bunu da kabul etmıyor ısıtayım dıyorum hayır dıyor bı daha dıkkat edcekmısım buna kotu oldum madem bı problem var o anda cozmeme ızınver o zaman degıl mı
bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum
Memnuniyet evde değil restoranttaymışsınız, ve siz de orada çalışan biriymişsiniz gibi davranarak sağlanmaz.bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum
Alınganlık var ama eşiniz de çok kaba birisi gibi göründü. Bi eline sağlık dedi mi? Teşekkür etti mi sizi? Zor bir şey de değil. Pilav siz soğutmadınız di mi? Niye kusura bakma diyorsunuz ki eşinize? Çok saçma. Soğuksa ısıtabilirsin, diyebilirsiniz. Eli ayağı tutuyorsa ısıtabilir kendisi de.Ben bu alınganlıgımı cocukken malesef babamın her fırsatta suclamasıyla kazandım
sorun aslında burada vesofraya oturunca esım dedıkı bamya soguk. dedımkı tamam kusura bakma ben farketmedım hemen ısıtayım
buradatek cesıtle memnun edemıyorum kı
aslında sizinki biraz daha farklı sayın Pink,kız kardeşim de öyledir mesela çok sever,donatır,zevkle yapar,bayılırım da sizin gibi cıvıl cıvıl insanlara :)İlgi meselesi aslında, sevince zor gelmiyor. Bende çok çeşit yaparım. Öğrenci evinde bile öyleydim. Tek çeşit yemekte doyuyorum gibi gelmiyor. Çok seviyorum sofra donatmayı
Kim yapicak yemeği mesela46 yasında kadınsınız. neden bu yaştan sonra kocanıza aşçıllık yapmaya adadınız kendiinzi ?
evet bu dogru : eşi laf etmesin diye baskı altında hissedip mecburiyetten çok çeşit yapıyor... :/beğenmedim verdim çünkü size kızdımama iyi anlamda kızdım,yani üzülerek,iyiliğinizi isteyerek
sorun aslında burada ve
burada
beyefendiyi memnun etmeye adamışsınız kendinizi. eşinin gönlünü hoş etmeye çalışmak elbette güzel bir şey ama siz bunu vazife edinip kendinizi strese sokmuşsunuz. eşinizi de alıştırmışsınız buna.
geç geldiğin için soğudu,sana zahmet ısıtabilir misin hemen geliyorum diyebilirdiniz mesela.
kültüründe var,çeşit seviyor diye her istediği olmak zorunda değil. elinizden geleni yapıyorsunuz zaten,takdir görüyor musunuz işte onu bilemiyorum.
aslında sizinki biraz daha farklı sayın Pink,kız kardeşim de öyledir mesela çok sever,donatır,zevkle yapar,bayılırım da sizin gibi cıvıl cıvıl insanlara :)
ancak burada konu sahibi eşi laf etmesin diye baskı altında hissedip mecburiyetten çok çeşit yapıyor... :/
Her şey tamam da bi de gidip sofra toplayıp bulaşık yıkamanız gerçekten takdire şayanMerhaba kızlar su an hem sinirliyim hemde üzgünüm. Biraz önce esımle tartıstık 5 aydır evliyiz bu arada kendisi ıraklı. elimden geldiği kadar onun yemeklerini ogrenıp yapmaya calısıyorum evliliğe yenı bır kulture yenı bır sehre de alısmaya calısıyorum aynı zamanda. Bıraz once sofrayı kurdum
mercımek corbası, pirınc pilavı, bamya, salata, limonata ve fırında sebzeli tavuk yapmıstım.
Sebzeli tavuk dunden vardı dıgerlerını bugun yapmıstım bende sevmıyorum fazla fazla yemeği ve israfı ama eşim yemeyı ve sofrada cesıdı sevıyor.
Bu arada yemekler pişince sordum sofrayı kurayım mı dıye su an ac degılım bırazdan demıstı o arada bamya ve pilav ılımış yanı ilk sıcaklıkları gitmiş buz gibi olmamıslar ama tabi ben bunu farketmedim. sofraya oturunca esım dedıkı bamya soguk. dedımkı tamam kusura bakma ben farketmedım hemen ısıtayım sordum kac defa hep yok yok otur dedı gerek yok dedı. neyse ben tamam o zaman dedım yemege devam edıyoruz durdu durdu dedıkı nıye ısıtma dedım bılıyor musun cunku her sey soguk pilav da soguk dedı ben o an cok kotü oldum yenı evlıler anlar ne hıssettıgımı madem oyle soyle ısıtayım degıl mı bende bılıyorum cocukluk ettım ama daha fazla duramadım sana afıyet olsun deyıp odaya cekıldım sonra hep cagıırdı ama gıtmedım yemegını yeı dıye. odanın kapısına geldı durdu noldu ben bıseymı dedım her seyı abartıyorsun vs. sadece soguk dedım bıdaha dıkkat edersın dedı burda da bı koyu oldum sankı benı ascı dıye aldı da oyle konusuyor gıbı hıssettım bılmıyorum alındım mı yoksa ne anlamadım bende dedım ben sana her zaman her konuda tesekkur edıyorum hıc demıyorum su yok bu yok sen neden ıyı seylerı gormuyorsun senın ıcın ugrasıyorum tamam ıstedıgın sıcaklıkta degıl madem gıderdım hemen ısıtırdım falan sofraya cagırdı gel ye dıye hayır dedım o da gıttı salona bende odadayım konusmuyoruz su aniçimden de gelmiyor sadece gıdıp sofrayı topladım bulasıkları yıkadım gerı odaya geldım tek kelıme etmedık
yalnız yaşıyorum. öğrenciyken de yalnızım.belirli zamanlarda ailemin yanına gidiyorum. yemek yapmasını biliyorum açta kalmam. benim orda bahsettiğim şey şu : adamın önüne hergün restron menüsü gibi yemekler çıkıyor adam da en basit şeyleri sorun ediyor. yani kadın kendini aşçı benimsemiş sürekli bir şeyleri beeğendirmeye çalışıyor ama sanırım karşsındaki adam bunun için bile memnuniyetsiz.Kim yapicak yemeği mesela
Sizde kim yapıyor yemeği bekarsanız evde kim yapıyor evliyseniz kim yapiyor yemegi
yalnız yaşıyorum. öğrenciyken de yalnızım.belirli zamanlarda ailemin yanına gidiyorum. yemek yapmasını biliyorum açta kalmam. benim orda bahsettiğim şey şu : adamın önüne hergün restron menüsü gibi yemekler çıkıyor adam da en basit şeyleri sorun ediyor. yani kadın kendini aşçı benimsemiş sürekli bir şeyleri beeğendirmeye çalışıyor ama sanırım karşsındaki adam bunun için bile memnuniyetsiz.
Esin yemeği değil sana soylenmeyi seviyorsebzeli tavuk dunden vardı dıgerlerını bugun yapmıstım bende sevmıyorum fazla fazla yemeği ve israfı ama eşim yemeyı ve sofrada cesıdı sevıyor
aslında sizinki biraz daha farklı sayın Pink,kız kardeşim de öyledir mesela çok sever,donatır,zevkle yapar,bayılırım da sizin gibi cıvıl cıvıl insanlara :)
ancak burada konu sahibi eşi laf etmesin diye baskı altında hissedip mecburiyetten çok çeşit yapıyor... :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?