Sizce haklı kim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum
Adam cesit seviyor diye restoran servisi vermeyi birakmaktan baslayabilirsiniz. Cok seviyorsa da kendi yapsin. Siz kendinizi fazla yipratiyorsunuz esinizi memnun etmek icin. Oyle alismissa alismis. Hepimizin evlenmeden once edindigi ama hayatin akisi icinde sonradan degistirmek zorunda oldugumuz aliskanliklarimiz var. Mesela benim simdi bebegim var, sofrada yemek bulursak sukrediyoruz esimle. Alistirmayin esinizi de lutfen. Siz restoranda calismiyorsunuz, asci da degilsiniz.

yok bunu da kabul etmıyor ısıtayım dıyorum hayır dıyor bı daha dıkkat edcekmısım buna kotu oldum madem bı problem var o anda cozmeme ızınver o zaman degıl mı
Siz sofrayı hazırlamışsınız, bir de bol çeşit yapmışsınız, sofrayı kurayım oturalım demişsiniz ama o oturmamış, e yemekler onun keyfini mi bekleyecek? soğumuş tabi. Siz de diyemediniz mi bunu? Ukela adam, bin bir çeşit sofra kuruyorsunuz hazırlıyorsunuz bir de beğenmiyor. Yapmayın sizde. Zamanında yemiyorsa gitsin kendi ısıtsın.

Sizinle sanırım diğer konuda da konuşmuştuk. Benim sevgilim de arap ve çok çeşit sever doğru.
Hiçbir şeyi de soğuk yemek soğuk sandviç bile yemiyor bu da doğru.
Ama ben bu huyunu biliyorum ve ne zaman beraber kalsak 28827282 çeşit yemek/meze yapıyorum. Ben mutfağa meraklıyım tabii. Yoruluyorum ama evlenirsem bu halini kabul ederek evlenmiş olacağım. Siz öncesinde bilmiyor muydunuz?
Bir de “Soğuksa benimkini de ısıt da yiyelim” deyip gülebilirdiniz Bence o zaman ısıtırdı. Sizi aşçı almış gibi düşünmeyin ya, kendisi çalışıyorsa ev işlerini siz idare ediyorsunuz büyük ihtimalle. Hayatı paylaşıyorsunuz işte

bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum

nasıl çözücen ısıtayım ısıtayım kusura bakma yerine a soğumuş mu ısıtıver öyle yiyemezsen diyecen.

Merhabalar .Niye el pençe divan duruyorsunuz siz evde ? Ben anlayamadım yani ev ,yemek ,temizlik sadece sizin işiniz ve bunların mukkemmel olması lazımmış gbi davranmayın lütfen .Ben profesyonel aşçılık eğitimi aldım .Çok iyi yerlerde de çalıştım hem İstanbul'da hem yurtdisinda .Ama sizin kadar görev edinmedim kendime .Neymiş soğuksa isiticakmissiniz.Dikkat edecekmissiniz.Cok tuhaf geldi bana .

Memnuniyet evde değil restoranttaymışsınız, ve siz de orada çalışan biriymişsiniz gibi davranarak sağlanmaz.
Eşinizin hoşuna giden şeyleri arada yaparsınız elbette ama sürekli bir görevmis gibi görürseniz, soğuyan yemeğe bir daha dikkat edersin der. Siz de buna üzülürsünüz böyle.
Yaptığınız cesit bile sıkıntı bence , yarın birgün canınız yapmak istemesi, hasta olsanız suçlu olursunuz üstüne.

Ne kadar da abartmissiniz böyle. Küsecek ne var şimdi bunda. Adam senden soğudum dememiş yemek soğuk demis
Gidin konuşun uzatmayın mevzuyu. Kapıya da gelmiş üzülmüş demekki. Bir çay kahve yapın oturun yanına. Küslük yapacak birşey asla değil.

Ben bu alınganlıgımı cocukken malesef babamın her fırsatta suclamasıyla kazandım
Alınganlık var ama eşiniz de çok kaba birisi gibi göründü. Bi eline sağlık dedi mi? Teşekkür etti mi sizi? Zor bir şey de değil. Pilav siz soğutmadınız di mi? Niye kusura bakma diyorsunuz ki eşinize? Çok saçma. Soğuksa ısıtabilirsin, diyebilirsiniz. Eli ayağı tutuyorsa ısıtabilir kendisi de.

beğenmedim verdim çünkü size kızdım ama iyi anlamda kızdım,yani üzülerek,iyiliğinizi isteyerek
sofraya oturunca esım dedıkı bamya soguk. dedımkı tamam kusura bakma ben farketmedım hemen ısıtayım
sorun aslında burada ve
tek cesıtle memnun edemıyorum kı
burada

beyefendiyi memnun etmeye adamışsınız kendinizi. eşinin gönlünü hoş etmeye çalışmak elbette güzel bir şey ama siz bunu vazife edinip kendinizi strese sokmuşsunuz. eşinizi de alıştırmışsınız buna.

geç geldiğin için soğudu,sana zahmet ısıtabilir misin hemen geliyorum diyebilirdiniz mesela.

kültüründe var,çeşit seviyor diye her istediği olmak zorunda değil. elinizden geleni yapıyorsunuz zaten,takdir görüyor musunuz işte onu bilemiyorum.
İlgi meselesi aslında, sevince zor gelmiyor. Bende çok çeşit yaparım. Öğrenci evinde bile öyleydim. Tek çeşit yemekte doyuyorum gibi gelmiyor. Çok seviyorum sofra donatmayı
aslında sizinki biraz daha farklı sayın Pink,kız kardeşim de öyledir mesela çok sever,donatır,zevkle yapar,bayılırım da sizin gibi cıvıl cıvıl insanlara :)

ancak burada konu sahibi eşi laf etmesin diye baskı altında hissedip mecburiyetten çok çeşit yapıyor... :/

46 yasında kadınsınız. neden bu yaştan sonra kocanıza aşçıllık yapmaya adadınız kendiinzi ?
Kim yapicak yemeği mesela
Sizde kim yapıyor yemeği bekarsanız evde kim yapıyor evliyseniz kim yapiyor yemegi

evet bu dogru : eşi laf etmesin diye baskı altında hissedip mecburiyetten çok çeşit yapıyor... :/

Her şey tamam da bi de gidip sofra toplayıp bulaşık yıkamanız gerçekten takdire şayan

bu ne beee. siz nasil mutfaktan cikiyorsunuz. alistirmayin boyle . sanki sehzade. bir de yok isitayim. ne zaman hazirlayayim. yemek saati neyse o zaman yesin. yemekler de sogumaz.

Benim eşim de yemeği sıcak ister. Sorun yapmaz gerçi. Ama bildiğim için sıcak olmasına önem veriyorum tabi.
Yemek vaktine kadar pişirdiklerini fırını düşük ısıya getirip fırında tutarsan soğumaz.

hoşlanmadığı bir şey olursa trip atacağına insan gibi söylemesini beklediğini söyle.

onun da derdi yemeğin soğukluğundan ziyade senin bunu bile bile sofraya getirmiş olman sanırım. Üşenmişsin ısıtmaya

Kim yapicak yemeği mesela
Sizde kim yapıyor yemeği bekarsanız evde kim yapıyor evliyseniz kim yapiyor yemegi
yalnız yaşıyorum. öğrenciyken de yalnızım.belirli zamanlarda ailemin yanına gidiyorum. yemek yapmasını biliyorum açta kalmam. benim orda bahsettiğim şey şu : adamın önüne hergün restron menüsü gibi yemekler çıkıyor adam da en basit şeyleri sorun ediyor. yani kadın kendini aşçı benimsemiş sürekli bir şeyleri beeğendirmeye çalışıyor ama sanırım karşsındaki adam bunun için bile memnuniyetsiz.

Hakli haksiz değil de sizin tepkiniz fazla olmus gibi geldi, bir de alinganliginizi biraz abartmissiniz ben asci miyim diye ama gidip bulasiklari da toplamissiniz madem rahatsizsiniz bu durumdan, ondan da bulasiklari kaldirmasini isteyebilirdiniz (kavga haricindeki zamanlar icin söylüyorum)

Aç kalmayın ne güzel fakat o yorumda pek bu dedikleriniz anlaşılmıyor
Bu dedikleriniz de doğrusunuz haklısınız

Ama 46 yaşındasınız bu yaşda halen yemek mi yapıyorsunuz dediginiz için sordum

Yok hayır orasını anladım. Başka bir üyeye yazılan çok çeşit yaparken yorulunmuyor mu sorusuna cevap verdim burda kendi üzerimden örneklendirme yaparak.

Karşı tarafın gönlü olsun diye de istenmiyorsa abartmamak lazım. Eğer konu sahibi sevmiyor, istemiyorsa belli özel günlerde o da yine içinden geliyorsa yapsa kâfi Her gün her gün yapmaya gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…