Sizce haklı kim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, ben yeni evli değilim ama bu anlattıklarınızdan, soğuyan pilavı bile kendi suçunuzmuş gibi üstlenip "kusura bakma" demenizden ileride daha büyük sorunlarla karşılacağınızı hissettim.

Pilavın soğuması sizin suçunuz değil. Vaktinde sofraya gelmeyen eşiniz, o zaman soğuk yemek yemeyi de göz alsın bi zahmet.

Siz böyle kusura bakma falan derseniz, kocanız daha çoooookk kusura bakar...
Ben bu alınganlıgımı cocukken malesef babamın her fırsatta suclamasıyla kazandım

Ufacik konulardan evliliklerde nasil bu kadar sorunlar oluyor ya, bahane gibi.

Bana aşçı gibi davranan kendinizmis gibi geldiniz. Bir de o kadar yemeği yiyebilecek miydiniz? Tabii herkes istediği kadar çeşit yapsın da akşam için özellikle fazla geldi.
çesidi seviyor esım yukarda da yazmıstım :/

Bu yemekler iki kişi için fazla değil mi 😳 ya da ben çok az menümü yapıyorum bilemedim
Eşim yemek soğuk dediğinde mikrodalga ısıtıver diyorum. Gidip ısıtıyor 2 dakikada. Niye olayı bu kadar büyüttünüz hic anlamadim. Ayrıca siz hizmetçi misiniz niye sogumus yemekler icin kusura bakma diyorsunuz

Merhaba kızlar su an hem sinirliyim hemde üzgünüm. Biraz önce esımle tartıstık 5 aydır evliyiz bu arada kendisi ıraklı. elimden geldiği kadar onun yemeklerini ogrenıp yapmaya calısıyorum evliliğe yenı bır kulture yenı bır sehre de alısmaya calısıyorum aynı zamanda. Bıraz once sofrayı kurdum
mercımek corbası, pirınc pilavı, bamya, salata, limonata ve fırında sebzeli tavuk yapmıstım.
Sebzeli tavuk dunden vardı dıgerlerını bugun yapmıstım bende sevmıyorum fazla fazla yemeği ve israfı ama eşim yemeyı ve sofrada cesıdı sevıyor.
Bu arada yemekler pişince sordum sofrayı kurayım mı dıye su an ac degılım bırazdan demıstı o arada bamya ve pilav ılımış yanı ilk sıcaklıkları gitmiş buz gibi olmamıslar ama tabi ben bunu farketmedim. sofraya oturunca esım dedıkı bamya soguk. dedımkı tamam kusura bakma ben farketmedım hemen ısıtayım sordum kac defa hep yok yok otur dedı gerek yok dedı. neyse ben tamam o zaman dedım yemege devam edıyoruz durdu durdu dedıkı nıye ısıtma dedım bılıyor musun cunku her sey soguk pilav da soguk dedı ben o an cok kotü oldum yenı evlıler anlar ne hıssettıgımı madem oyle soyle ısıtayım degıl mı bende bılıyorum cocukluk ettım ama daha fazla duramadım sana afıyet olsun deyıp odaya cekıldım sonra hep cagıırdı ama gıtmedım yemegını yeı dıye. odanın kapısına geldı durdu noldu ben bıseymı dedım her seyı abartıyorsun vs. sadece soguk dedım bıdaha dıkkat edersın dedı burda da bı koyu oldum sankı benı ascı dıye aldı da oyle konusuyor gıbı hıssettım bılmıyorum alındım mı yoksa ne anlamadım bende dedım ben sana her zaman her konuda tesekkur edıyorum hıc demıyorum su yok bu yok sen neden ıyı seylerı gormuyorsun senın ıcın ugrasıyorum tamam ıstedıgın sıcaklıkta degıl madem gıderdım hemen ısıtırdım falan sofraya cagırdı gel ye dıye hayır dedım o da gıttı salona bende odadayım konusmuyoruz su an :110: içimden de gelmiyor sadece gıdıp sofrayı topladım bulasıkları yıkadım gerı odaya geldım tek kelıme etmedık
Beni aşçı diye mi aldı da öyle konuşuyor . Şeklinde adama kızmak yerine kendinize kızın.
Hemen isitayim dedim kusura bakma dedim . Diyorsunuz
Kalksın isitsin abi .
Yemek hazirlayim dedim diyosunuz
Birlikte hazırlayın abi .

Hayır yani kendi kendinizi hademe asci yerine koyduran sizsiniz :(

Bu yemekler iki kişi için fazla değil mi 😳 ya da ben çok az menümü yapıyorum bilemedim
Eşim yemek soğuk dediğinde mikrodalga ısıtıver diyorum. Gidip ısıtıyor 2 dakikada. Niye olayı bu kadar buyurdunuz hic anlamadim. Ayrıca siz hizmetçi misiniz niye sogumus yemekler icin kusura bakma diyorsunuz
Bende çok menü yaparım.
Arkadaş yuh daha napcaktin
Yoo biz geldik diye yapmissindir şeklinde bı turlu inanmiyor ama bizde böyle çok çeşit yaparız .
Ben iki tür yemek olunca sofradan memnun olamiyorum

bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum

bu konuyu nasıl cozebılırım acaba bende bunu merak edıyorum evlendım bosluga dustum sankı hep onu memnun etmeye calsııyroum sonra da sacma sapan durumlara dusuyorum kendıme de sasırıyorum
Yapmayin ilerde daha kötü olur, biraz dik durun. Sen de vaktinde gelseydin sofraya falan niye demediniz, tpenize cikar ilerde yasadim biliyorum.

Sizin yemekle ilgili başka bir konunuz daha vardı.

Evde ki varlığınızin sebebini ev işi ve yemek yapmakmis gibi görmekten vazgecerseniz eşinizin yemekler soğuktu lafına bu kadar alınmasıniz.
Yemek soğuk olur, bazen tadı kötü olur, olur yani. Bunda dert edilecek birşey yok.

zor oluyor tabı ama tek cesıtle memnun edemıyorum kı

Merhaba kızlar su an hem sinirliyim hemde üzgünüm. Biraz önce esımle tartıstık 5 aydır evliyiz bu arada kendisi ıraklı. elimden geldiği kadar onun yemeklerini ogrenıp yapmaya calısıyorum evliliğe yenı bır kulture yenı bır sehre de alısmaya calısıyorum aynı zamanda. Bıraz once sofrayı kurdum
mercımek corbası, pirınc pilavı, bamya, salata, limonata ve fırında sebzeli tavuk yapmıstım.
Sebzeli tavuk dunden vardı dıgerlerını bugun yapmıstım bende sevmıyorum fazla fazla yemeği ve israfı ama eşim yemeyı ve sofrada cesıdı sevıyor.
Bu arada yemekler pişince sordum sofrayı kurayım mı dıye su an ac degılım bırazdan demıstı o arada bamya ve pilav ılımış yanı ilk sıcaklıkları gitmiş buz gibi olmamıslar ama tabi ben bunu farketmedim. sofraya oturunca esım dedıkı bamya soguk. dedımkı tamam kusura bakma ben farketmedım hemen ısıtayım sordum kac defa hep yok yok otur dedı gerek yok dedı. neyse ben tamam o zaman dedım yemege devam edıyoruz durdu durdu dedıkı nıye ısıtma dedım bılıyor musun cunku her sey soguk pilav da soguk dedı ben o an cok kotü oldum yenı evlıler anlar ne hıssettıgımı madem oyle soyle ısıtayım degıl mı bende bılıyorum cocukluk ettım ama daha fazla duramadım sana afıyet olsun deyıp odaya cekıldım sonra hep cagıırdı ama gıtmedım yemegını yeı dıye. odanın kapısına geldı durdu noldu ben bıseymı dedım her seyı abartıyorsun vs. sadece soguk dedım bıdaha dıkkat edersın dedı burda da bı koyu oldum sankı benı ascı dıye aldı da oyle konusuyor gıbı hıssettım bılmıyorum alındım mı yoksa ne anlamadım bende dedım ben sana her zaman her konuda tesekkur edıyorum hıc demıyorum su yok bu yok sen neden ıyı seylerı gormuyorsun senın ıcın ugrasıyorum tamam ıstedıgın sıcaklıkta degıl madem gıderdım hemen ısıtırdım falan sofraya cagırdı gel ye dıye hayır dedım o da gıttı salona bende odadayım konusmuyoruz su an :110: içimden de gelmiyor sadece gıdıp sofrayı topladım bulasıkları yıkadım gerı odaya geldım tek kelıme etmedık
Üzülme tatlım benim tek sorunun bu olsun.Eşin de sana kötü birşey dememiş hakaret etmemiş,sövmemiş..Benim eşim de sıcak sever inan sofraya gelene kadar kaç kere soguyor bazen 2-3 kere ısıttıgım oluyor..Ekmege kadar ısıtırım düşün:) Ama benımkı cok çeşit istemez bir tane bile yapsan yeter der ama ben anayemek,yanına garnıtur ve salata yaparım bazen daha fazlasını yaparım.Sanırım seninki çok çeşit sevdiği için aşçı mıyım ben serzenişin bundan..Mutfak seni yormuş üstüne yemekleri tekrar tekrar ısıt yorulmussun..Bu yüzden konusmamazlık yapma,aranızda büyük sorunlar olur onda konusmazsın ama bunda hıcbırsey yok..Ikınız ıcın de haklısınız veya haklı degılsınız dıyemıyorum cunku çözümü var ve çözümü basit.

her gün evde yemek temizlik monoton bır hayat sosyal hayat sıfır komsu arkadas akraba hıc kımse yok yasadıgım bolge de turkler azınlıkta zaten olsa da kıme guveneceksın 60 m kare evde sadece duvarlar ve esın belki bunun ıcın bunaldım bılmıyorum

O da seni memnun etmek için çalışsa devam et diyeceğim ama hiç sanmam.
Sogumussa yemek gitsin ısıtsın.
Bildirim yapmana gerek yok.
Ocağın yerini biliyorsun desen ne yapması gerektiğini öğrenir.
Küsmekten daha faydalı.
Tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back