Sizce gideyim mi?

Beni maddi olarak etkilemediği için devam ediyorum. Arabanın sigortasını ödeyelim derse resti çekerim. Ayrıca evde yatan kardeşine ileride ben bakamam.Eşim aşırı saf.Kardeşim anam babam diye ölecek.Tamam arabayı da versin, evi de versin.Ama benden maddi manevi bişey beklemesinler. En fazla bayramdan bayrama el gibi giderim. Belki ileride onu da gitmem.
Bu arada bu araba kavgası çıktığında kaynım masayı terketti.O günden beri iletişimim yok.Kvlerin karşı komşusu bi dershanede hisse almış.Kaynım eşime tanıdık oldugunu, şuanki dershaneden daha iyi alacagımı, adamı aramamı falan söylemiş.Bende eşime tanıdıkla iş yapmam ben dedim. Demek istedigim ben insanlardan uzak duruyorum.Onlar komşularının dershanesine girmemi istiyor.

Ama diger kardeş 5 kuruş katmadı. Ayrıca kvler 2 sene önce falan araba almayı düşünüyordu.Bunların komşusu araba alıp satıyordu.Ondan uygun fiyata kazalı araba almayı düşünüyorlardı.Başta eşimin oldugunu söylemeseler biz evlenince bizde kalmazdı araba.Bende diyorumki, eşim 37 yaşına kadar birikimini bu arabaya yatırmış. Hatta araba aldıgına aşırı pişman. Evde yatan adamın hakkı oldugunu düşünmüyorum.

Madem evlenene kadar kullanacak aracın değerini de 600 olarak belirlemiş size yarısını ödesin bir zahmet.
Çalışmıyor ödeyemez.Eşim bişey demediği için zaten oralı olmuyorlar.Bende bayramda gidip sonra gene aynı şekilde konuşmamayı düşünüyorum.
Bu arada aile diyoruz ya. Gerçek aile olduklarını düşünmüyorum. Sadece lafta. Eşim 2 hafta önce iş yeri aracıyla komşunun arabasına çarptı.İş yeri arabasının kaskosu falan var.Ama adam dediki, benim aracım orjinal. Eger sigortadan yaptırırsak degeri azalacak. Ve biz kredi çekmeyi düşündük.Ve ailesinin bundan haberi yok.Yani başımız sıkışsa, derdimiz olsa kalkıp onlara gitmiyoruz. Bende migren var. Kronik olmuş. İlaçla düzelmiyor.Özel kliniği olan bir doktora gittim. Migren botoksu, kuru igne, masseter falan yaptı. Dünya para verdik. Saglık durumu ama ailesinin haberi yok.Seneye işi degiştirip başka yere geçeceğim, gene haberleri olmayacak.Yani o samimiyeti artık göremiyorum onlardan.Eşimde artık onlara bişey anlatmıyor.

Buna siz karar veremezsiniz ki kayınpederiniz hakkımı diğer oğluma veriyorum derse verir.
Bence bu konunun dışında kalın .
Eşiniz ne yapıyorsa yapsın .

Buna siz karar veremezsiniz ki kayınpederiniz hakkımı diğer oğluma veriyorum derse verir.
Araba hakkında eşime tek laf etmiyorum. Ama onlarla görüşmek zorunda olmadıgımı düşünüyorum. Digeri evlatsa bu da evlat.Arabayı evide versin. Ama benden gelinlik beklemesinler. Ne şimdi ne yaşlanınca...

Bazı meraklarım var. Birincisi arabanın satılması vazifesi neden kardeşte? Eşiniz neden satamıyor? İkincisi eşiniz bekarken arabanın kaçta kaçını ödemiş acaba. Yarısını eşiniz yarısını babası ödediyse erkek kardeş neden yarısını alıyor?

Böyle bir durumda ister istemez herkes yorum yapar bence, belki hanımefendi değil ama eşi yorum yapmalı. Aile dediğin adil olmalı. O zaman ailenizin 15 dairesi olsun hayattayken hepsini bir kardeşin üstüne geçirsin sesiniz çıkmaz mı? Yasal olarak bile hakkınız var, vefattan sonra bile dava açabiliyorsunuz hayattayken verilen mallar sebebiyle. Düğün takılarındaki adaletsizlik de buna dahildir.

Eğer konu sahibinin eşi ailesine derse “Haksızlık yapıyorsunuz , hakkımı verin.” sonuna kadar haklı derim.
Fakat burada adam evde kardeşimin olsun diyor . Konu sahibi ne yapacak silah zoruyla alacak hali yok ya.
En fazla iletişimi keser eee onu da yapmıs.
Bu durumda bile eş hala “Benim hatrıma geleceksen gelme.” yani alttan alttan ailem için gel diyor.
Bu sözün üstüne daha konuşulacak bir şeyin olduğunu düşünmüyorum .
Zaten sorunun konu sahibinin eşinde olduğunu düşünüyorum .

Arabayı bahane ettiğini biz biliyoruz ki zaten. Sen aile ile görüşmek istemiyordun, istediğin bahaneyi buldun. Gidip mesafeni bozma mazallah bozulur falan aylardır süren tüm çabaların boşa gider.

İşte neden babası ilgilenmiyor. Kardeşi sahiplendi arabayı. O onayı veriyor. Ailesi bişey demiyor. Eşim satar aslında. Ama kardeşi ve babasını kırmak istemiyormuş. Bekarken ne kadar ödedigini söylemiyor. Ama fazla ödedigine eminim.Eger az ödese söylerdi.Kp yarısını kaynıma verecegini. Onun o parayla evleneceğini söyledi. Ama kaynım kendine arsa alacakmış. Herkes benim hakkım olmadıgını söylüyor. Ama ben haksızlık karşısında susamıyorum.Eşimin hakkını yediklerini ve çok paracı olduklarını düşünüyorum.Biz arabayı bırakalı uzun zaman oldu.Şehir dışına gezmeye gittik otobüsle. Kışa dogru gene gitmeyi düşünüyoruz. Araba kiralacagız ya da gene otobüsle gidecegiz. Ama annesi yüzsüz gibi iftara çagırıyor. Çok pişkinler. Sanki masayı oglu terk etmedi.

Evet eşimde.Saf mı desem ne desem. Evde bir yerlerini büyüten kardeşine üzülüyor.Kararımı verdim gitmeyeceğim. Bayramda samimi olmayıp, sizli bizli konuşacağım.Hadi durumumuz aşırı iyi olsa. Evimiz arabamız olsa kardeşine bıraksın herşeyi. Ama henüz ne ev ne arabamız yok.
Ben 2 3 aydır anne babasıyla konuşmadım. Artık konuşmak içinde kendimi zorlamıyorum.Ama onlar herhalde tavrının farkında degil. Geçen gün kaynım eşime, karşı komşularının dershanede hissesi var. Adamı aramamı söylemiş. Öğretmen ihtiyaçları varmış. Maaş olarak bana fazla verirlermiş. Komşu araya girermiş.Nasıl böyle aramamı falan söylüyor anlamadım. Ben onların tanıdıyla iş yapar mıyım.

Ama işte bu durumda iş eşinizde bitiyor. Ben eş ailelerini suçlamıyorum asla. Eşiniz kendi parasını kendi cebinde tutmayı bilmeli,kendi arabasını kendisi alabilmeli veya satabilmeli. Ailesine bel bağlamamalı. Bağlarsa da aile tabi kaşıkla verir kepçeyle de geri alır.

Ortada haksızlık varsa da muhatap siz değilsiniz,hiç karışıp da başınızı ağrıtmayın. Eşiniz halletsin,halledemiyorsa da siz bunu düşünüp kendinizi üzmeyin.

Araba zaten engelli babanne üzerine alınan bir araçtı. Yarı parası zaten devletten araklanmış oluyor da

İşte sorun aslında burada. Eşi bekarken asgari ücret alan adam. Sıfır arabayı nasıl alacak?
Babanne üzerinden ÖTV siz sıfır araç alırlarken üç kuruş para vermiş kalanı baba tamamlamış araba eşin fln değil. Bilerek çarpıtıyor konu sahibi senelerdir

Şöyle ki. Allah korusun eşim ölürse ve hepsini kaynıma bırakırsa. Ben davamı açar, yarısını alırım. Ama o evi satıp sokak hayvanlarına mama alırım o parayla.
Hem ailesi adil degil. Hem de bende gelinlik bekliyorlar.Eşim ne kadar çalıştıysa ssk primi 3 5 yıla doluyor.Kaynımın 1000 günü bile yok.Eşim ufakken hep sanayiye verilmiş. Ama kaynım yatmış.Açıkcası oglunun hakkını yiyen bana neler yapmaz.Ben böyle düşünüyorum

Arabayı bahane ettiğini biz biliyoruz ki zaten. Sen aile ile görüşmek istemiyordun, istediğin bahaneyi buldun. Gidip mesafeni bozma mazallah bozulur falan aylardır süren tüm çabaların boşa gider.
Bozulmasın işte.Şu da var.Bugün arabayı alırlar. Yarın başka şey isterler. Ne bileyim kaynım evlenir, takıları isterler. Samimiyet istemiyorum. Gitsem mi diye kararsızdım vazgeçtim.

Hiç akıl yokmuş adamda ayol. Asgari ücretlisin sen,araba senin neyine? Üç kuruşundan da olmuş işte. Halbuki para da vermemeliydi,herkesin parası kendi cebinde durmalı,azıyla çoğuyla. Rezillik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…