• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gideyim mi?

diğer problemleriniz için bir şey diyemem ama şu araba konusunu haddinden fazla uzatmadınız mı artık? eminim eşinizden bile daha çok düşünüyorsunuz. size daha önce de yazdım benim eşim de bekarken ailesi ev aldığında o evin kredisi için çalıştığı paranın 4te 3ünü neredeyse krediye veriyordu. yakın zamanda da o evin satılma ihtimali var. şimdi biz o evden para mı beklemeliyiz? yani zamanında destek olmak istemiş olmuş. bekarmış, benimle bir bağı yokmuş. benim hak talep etmem ne derece doğru? engelli aracı almışlar normal bir araçtan çok daha uygun fiyata, ailesi de para eklemiş ortak olmuş eklemeselerdi eşiniz alabilecek miydi? yüksek ihtimal hayır alabilse destek beklemeden alırdı çünkü. zaten yapılan doğru değilken uzunca bir süre de kullanmışsınız engelli aracı vs demeden.. artık olan olmuş, anladığım kadarıyla eşiniz oturup kaynınızla satılmasını bile doğru düzgün konuşamıyor, siz de sinirden eşinizi ve kendinizi yıllardır yiyip duruyorsunuz. ya kökten unutun normale dönün ya da yaptığınızın doğru olduğunu düşünüyorsanız mesafenizi koruyun sinir krizleri de geçirin ama bir şey değişmeyecek bu kafayla.

diğer problemleriniz için bir şey diyemem ama şu araba konusunu haddinden fazla uzatmadınız mı artık? eminim eşinizden bile daha çok düşünüyorsunuz. size daha önce de yazdım benim eşim de bekarken ailesi ev aldığında o evin kredisi için çalıştığı paranın 4te 3ünü neredeyse krediye veriyordu. yakın zamanda da o evin satılma ihtimali var. şimdi biz o evden para mı beklemeliyiz? yani zamanında destek olmak istemiş olmuş. bekarmış, benimle bir bağı yokmuş. benim hak talep etmem ne derece doğru? engelli aracı almışlar normal bir araçtan çok daha uygun fiyata, ailesi de para eklemiş ortak olmuş eklemeselerdi eşiniz alabilecek miydi? yüksek ihtimal hayır alabilse destek beklemeden alırdı çünkü. zaten yapılan doğru değilken uzunca bir süre de kullanmışsınız engelli aracı vs demeden.. artık olan olmuş, anladığım kadarıyla eşiniz oturup kaynınızla satılmasını bile doğru düzgün konuşamıyor, siz de sinirden eşinizi ve kendinizi yıllardır yiyip duruyorsunuz. ya kökten unutun normale dönün ya da yaptığınızın doğru olduğunu düşünüyorsanız mesafenizi koruyun sinir krizleri de geçirin ama bir şey değişmeyecek bu kafayla.
Ben aslında araba konusu açmadım. Eski üyeler konuyu buraya getirdi. Ben sadece içimden iftara gitmek gelmiyor. Gitsem mi diye fikir almak istedim.Mesafe koymamda araba zaten tek etken degil.Son gitmelerimde kvnin laf sokması, mevlüde gitmedim azarlaması beni bu itti. 10 aydır aşırı rahatım.Kv arayacak diye diken üstünde degilim.Arabayı gözden çıkardım.Eşim dediginiz gibi oturup konusunu bile açamıyor.Onlarda bunu kullanıyor.Açıkcası ben tekrar benzer şeyler yaşamak istemiyorum. Bugün araba olur, yarın başka şey olur.Araba derken de onlarla bişeyi ortak kullanmak işkence gıbı.İnsanların çalıştığını ve her istediklerinde arabayı ayaklarına götüremeyeceginizi düşünmüyorlar.En basiti bazen eşimle konuşuyoruz.Arsa mı alsak diye. Eşim zeytinlik alalım diyor.Ailesi orayı da sahiplenecek.Sırf sahiplenmesinden diye alamıyorum.Ailesinde sen ben yokmuş çünkü.
Ben eşime kaynımın fiyatı tekrar artırdığını duyduktan sonra arabayı sormayı bıraktım.
Eger bekarken aileme araba alıyorum destek olacagım dese tamam derdim.Ama tüm ailesi arabanın eşimin oldugunu söyledi. Erkek kardeşim bile arabayı bizim sanıyor.Temelli verdigimizi bilmiyor.Ailesi eşimin oldugunu söylemeseydi, biz zaten evlenince eve bile getirmezdik.
Son kararım bu tavrımı sürdürmek. Bayramda gidip 1 2saat oturup kalkmak

Kaynın evlenmedi mi daha?

Elin kızı başına bela etmiyor alıp da demek tüh. Kaldı elinize.

Aylardır farklı şekillerde, aynı olayı dinlediğimiz konu sahibini de hiç haklı bulmadık ki. :KK51: Bulduk mu ?:KK64:

Kaynı gayet normal bir adamdır belki de. Bakarak öğrenme diye bir şey de var sonuçta. Adam önündeki örneğe baka baka evlilikten soğumuşta olabilir.

Ben aslında araba konusu açmadım. Eski üyeler konuyu buraya getirdi. Ben sadece içimden iftara gitmek gelmiyor. Gitsem mi diye fikir almak istedim.Mesafe koymamda araba zaten tek etken degil.Son gitmelerimde kvnin laf sokması, mevlüde gitmedim azarlaması beni bu itti. 10 aydır aşırı rahatım.Kv arayacak diye diken üstünde degilim.Arabayı gözden çıkardım.Eşim dediginiz gibi oturup konusunu bile açamıyor.Onlarda bunu kullanıyor.Açıkcası ben tekrar benzer şeyler yaşamak istemiyorum. Bugün araba olur, yarın başka şey olur.Araba derken de onlarla bişeyi ortak kullanmak işkence gıbı.İnsanların çalıştığını ve her istediklerinde arabayı ayaklarına götüremeyeceginizi düşünmüyorlar.En basiti bazen eşimle konuşuyoruz.Arsa mı alsak diye. Eşim zeytinlik alalım diyor.Ailesi orayı da sahiplenecek.Sırf sahiplenmesinden diye alamıyorum.Ailesinde sen ben yokmuş çünkü.
Ben eşime kaynımın fiyatı tekrar artırdığını duyduktan sonra arabayı sormayı bıraktım.
Eger bekarken aileme araba alıyorum destek olacagım dese tamam derdim.Ama tüm ailesi arabanın eşimin oldugunu söyledi. Erkek kardeşim bile arabayı bizim sanıyor.Temelli verdigimizi bilmiyor.Ailesi eşimin oldugunu söylemeseydi, biz zaten evlenince eve bile getirmezdik.
Son kararım bu tavrımı sürdürmek. Bayramda gidip 1 2saat oturup kalkmak
onlarda sen ben yok diye sizde de olmayacak değil. ben olsam mesafeli bir şekilde görüşürüm, bir şey almaya korkmam çünkü mesafeliysem kimse aldığım şeyde hak talep edemez net bir şekilde belirtirim. tüm bu olanların sorumlusu eş aileniz değil aslında eşiniz. laf sokup azarlandığınızda tepki göstermiyorsa ya da onun ilan edilen arabanın satılması hakkında konuşamıyorsa kvden uzak olmak problemlerinizi çözmeyecek diye düşünüyorum. farklı bir konuda da eşinizin tepkileri sorun olacak çünkü. bakınız; ailesinde sen ben yok diye panikleyip mal sahibi olamayan yine sizsiniz. bir adım ileri gidemiyorsunuz bu konudan ötürü.

Bundan da korkuyorum aslında.Kv ile birbirimizi agustostan beri aramadık.Eşim işler yogun olmazsa geliriz demiş. Beni zorlamıyor.Gitmemek agır basıyor

Kayınvalidenizin "Hasretinizden prangalar eskittiğini", sizinle Ağustos'tan beri konuş(a)madığı için efkârlanıp; evde hergün "Hasretinle yandı gönlüm" diye diye gezdiğini sanmıyorum. İçiniz rahat olsun. 😎

onlarda sen ben yok diye sizde de olmayacak değil. ben olsam mesafeli bir şekilde görüşürüm, bir şey almaya korkmam çünkü mesafeliysem kimse aldığım şeyde hak talep edemez net bir şekilde belirtirim. tüm bu olanların sorumlusu eş aileniz değil aslında eşiniz. laf sokup azarlandığınızda tepki göstermiyorsa ya da onun ilan edilen arabanın satılması hakkında konuşamıyorsa kvden uzak olmak problemlerinizi çözmeyecek diye düşünüyorum. farklı bir konuda da eşinizin tepkileri sorun olacak çünkü. bakınız; ailesinde sen ben yok diye panikleyip mal sahibi olamayan yine sizsiniz. bir adım ileri gidemiyorsunuz bu konudan ötürü.
Eşime eger zeytinlik alırsak sahiplenen olursa satarım direk dedim.Evet sorun eşimde.Ailesinin hayali bag bahçe almakmış.Ben sırf gelip sahiplenirler diye bahçe tarzı yer almayı düşünmüyorum. En fazla boş arazi alırım.Eşim çok pasif. Gık diyemiyor. Bende tam tersi herşeyi söylüyorum. Dolayısıyla eşim masum kötü benim. Ailesi azarlamaya çalıştığında da çok sinirlendim. Millet gelin soru yormuş, ben yokmuşum.6gün çalışıyorum.Soranlara gelinim insan sevmiyor dersiniz. O laf yapan kadınlar işsiz, paso evde bu yüzden insanlara takıyor falan dedim.Bozuldular.Eşimde daha naif, anlayacakları dilden söylememi söylüyor. Sert üslupla söylüyorsun diyor.
10 aydır aşırı mesafeliyim.Annesini birkez aramadım. O da aramadı.Ancak iftara çagırdığına göre mesafemin çokta farkında degiller.

Aylardır farklı şekillerde, aynı olayı dinlediğimiz konu sahibini de hiç haklı bulmadık ki. :KK51: Bulduk mu ?:KK64:

Kaynı gayet normal bir adamdır belki de. Bakarak öğrenme diye bir şey de var sonuçta. Adam önündeki örneğe baka baka evlilikten soğumuşta olabilir.
Ev geçindirmeye bir yerleri yemiyor. Ondan olmasın😄

Bu konuda aileye karşı hakkı yok konu sahibinin. Haktan bahsedecek kimse yok konuda. Başkalarının hakkı gasp edilerek alındı o araba.
Konu sahibi için demedim eşi için söyledim. Geçmişte açtığı konuları bilmiyorum. Burada yazdıkları özelinde yorum yaptım. Normal şartlarda ortak bir araba varsa satılması için her iki ortak da söz hakkına sahiptir, aynı zamanda babanın ellerinden arabayı aldığı ve yarısını hiç katkıda bulunmayan kardeşe vermek istediği şeklinde yorum yapıldığı için bunu adil bulmadığımı yazdım. Ebeveynlerin evlatları arasında ayrım yapmasını doğru bulmuyorum. Konu başkaysa onu bilemeyeceğim.

Önceki konumu özet geçmek istiyorum.Eşim bekarken aile desteği ile araba aldı.Bekarken eşimin oldugunu söylüyorlardı.Evlendikten sonra arabanın ortak olması, her hafta iki ev arasında gidip gelmesi sorun oldu.Arabayı satalım herkes kendine araç alsın dedi eşim.Kp yarı parasını kaynıma vermek istedigini söyledi.Tamam dedik.Arabayı Agustos ayında bıraktık.Bu süreçte şehir dışına gezmeye bile otobüsle gittik.Onlardan hiç istemedik.Kaynım arabayı ilana koydu.Karşı taraf yazdığı bele tamam derse fiyat artırıyor.En son 600 bine çıkardı fiyatı.Yani satmadılar. Bende onlarla agustostan beri 2 3kez ancak konuştum.Eşim hep tek gitti.
Bugün eşim kvnin iftara çagırdığını, heves ettiğini söyledi.Bende kararsızım.Giderim ama 1 2saat otururuz, senin hatrın için ve Ramazan diye giderim, onun harici çagırmasın dedim.Eşimde benim hatrım içinse gelme dedi.Sizce ne yapayım?Araba konusu ayrıca sinirimi bozuyor. Ama kv bizi çok yönetmeye çalıştı.Beni kpye şikayet etti.Onun yüzünden 1 buçuk senem kavga ile geçti.Sizce ne yapayım.Bayramda zaten gidecegiz bu arada.
Bence git, hiçbir şey yapmadan otur
Arabasizliktan falan şikayet et
Bizim de benzer durumumuz vardı eşimin bekarken aldığı arabayı 1 sene vermediler en sonunda bebek olacak daha iyi bir araba alicaz diye satıldı
Ve tüm düğünü eşyaları hatta bileziklere kadar kendimiz aldık dugunumde tek bilezik dahi takmadılar

Konu sahibi siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? Hakkımız diyorsun yok eşimin kardeşi bedavan hak sahibi oluyor vs saçmalıyorsun. Hayırdır ya kayınpeder zamanında para versin bi ton araba alsın hemde engelli üzerinden eşinde cücük kadar kesin para vermiştir ama araba sizin yok ya:işsiz: Kayınpeder diğer oğlunada verecek tabi haksa diğer kardeşinde hakkı pardon karı koca başkasının malını ortak kullanırken sorun yoktu ya da kıma gecenden tut her şeyi onlara yaptırırken sorun yoktu şimdi oyuncağın alındı diye mi tutuştun. İyide yapıyorlar. Bu arada kocanın ölmesine kadar plan yapmışsın ya evi dava açıp alırım diye. Kötü haberim var. Miras hukuku diye bir şey var siz zırnık alamıyorsunuz. Aileden kalan mallar boşanmada bile paylaştırılmaz. Çocuğunuz varsa kayınpeder kayınvalide ölecekte sonra eşiniz ölecekte anca öyle kalır. Ki o da kaynınız ve ölmesi halini düşündüğünüz kocanız arasında pay edilcek ve kocanıza düşen payında 4/1 size kalıcak. 4/3 çocuğunuzun olucak yani size bir halt yine pek yok. Şimdi gidin bir soğuk su için

Konu sahibi için demedim eşi için söyledim. Geçmişte açtığı konuları bilmiyorum. Burada yazdıkları özelinde yorum yaptım. Normal şartlarda ortak bir araba varsa satılması için her iki ortak da söz hakkına sahiptir, aynı zamanda babanın ellerinden arabayı aldığı ve yarısını hiç katkıda bulunmayan kardeşe vermek istediği şeklinde yorum yapıldığı için bunu adil bulmadığımı yazdım. Ebeveynlerin evlatları arasında ayrım yapmasını doğru bulmuyorum. Konu başkaysa onu bilemeyeceğim.
Araba zaten başlangıçta uzun süre konu sahibinin evinde kaldı. Konu sahibi babasının yarısında payı olan arabayı bazen istemesine sahiplenmesine delirdi. Adamın kendi el koymuşluğu yok arabaya.

Araba zaten başlangıçta uzun süre konu sahibinin evinde kaldı. Konu sahibi babasının yarısında payı olan arabayı bazen istemesine sahiplenmesine delirdi. Adamın kendi el koymuşluğu yok arabaya.
Kayınpederde böyle bir geline kalmasın diye diğer oğluna pay vermek isterse kusura bakmayın ama haklı derim. Önceki konuyu okusanız toksikligini anlarsınız konu sahibinin

Arabanın en az yarısı zaten kayınpederin. Konu sahibi kayınpederin evinde bile hak görüyor kendine. Kayınbiraderine dava açacakmış. Absürtlüğü görmüyor bile. Öz oğlu babasının evini alıyor diye elin kızı dava açıyor. Sen kimsin ki mirasçı oldun o aileye. Bir boşanmaya bakar.
Ben böyle gelinim olsa her şeyi önce güvenilir birine devreder ordan da çocuğumun üstüne satış gösteririm. Evli olan oğluma da o paragöz karından boşanmadan yok sana zırnık derim.

Arabanın en az yarısı zaten kayınpederin. Konu sahibi kayınpederin evinde bile hak görüyor kendine. Kayınbiraderine dava açacakmış. Absürtlüğü görmüyor bile. Öz oğlu babasının evini alıyor diye elin kızı dava açıyor. Sen kimsin ki mirasçı oldun o aileye. Bir boşanmaya bakar.
Ben böyle gelinim olsa her şeyi önce güvenilir birine devreder ordan da çocuğumun üstüne satış gösteririm. Evli olan oğluma da o paragöz karından boşanmadan yok sana zırnık derim.
Boşanmasa da bu mirasta bir hakkı yok. Anne babadan kalan mirasa eş ortak değildir. Evlilik birliği içinde bile bu miras eşe geçmiş olsa mirasın gelişinden sonra boşanma davası açılsa bu mallar paylaşıma dahil değildir.

Boşanmasa da bu mirasta bir hakkı yok. Anne babadan kalan mirasa eş ortak değildir. Evlilik birliği içinde bile bu miras eşe geçmiş olsa mirasın gelişinden sonra boşanma davası açılsa bu mallar paylaşıma dahil değildir.
Konu sahibi kayınbiradere dava açacakmış ev için 😁

Tekrar söylüyorum sağlıklı bir iletişiminiz olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlamayın tabikide karışmaları laf söylemeleri hoş değil ama yetişkinseniz sınır çizmelisiniz. Evliliğinizinde iyi olduğunu düşünmüyorum. Tabikide eşiniz karısını alıp ailenin evine gitmeye heveslenebilir siz yok araba yok bana mevlüte laf etti diye anca bayramda diyorsunuz. Mübarek aydayız Allah aşkına bari şimdi yapmayın.
Size laf söylerken siz napıyorsunuz ? Benide zorladı kaynanam hatta gitmedm diye 3 kere laf çarptı. İşimiz gücümüz var anne yapıcak bişey yok dedim. Bi sizin mi kayınaileniz var ? Çok zor bi karakter olduğunu düşünüyorum hislerim öyle söylüyor. Böyle devam edersede evliliğiniz gittikçe çıkılmaz bir hal alır.
Bakın ben eşimin ailesinin evinde oturuyorum. Eşim memlekete ev yaparken destek olmuş böyle her hafta çalışmış ortaokulda haftalıklarını getirip ustaların günlüklerini ödemiş. Ona rağmen eşime bu ev bizim değil diyorum. Eşim de biz bu şekilde ayarladık ailem köye gidicek bu benim diyor. Hayır efendim değil kardeşinde var diyorum. Dünyanın lafını soktular bana bu evde oturuyorum diye. Sırf eşimle konuşuyorlar diye girmedim araya. Sana düşmez dedim sustum. Yormayın kendinizi bırakın şu arabayı. Anlaşamıyorsanız sevmiyorsanız da gitmeyin görüşmeyin aramayın. Bu da çözüm değil ki yine dert ediniyorsunuz.

Sizin aileniz siz kiradayken nasıl rahat ediyor? Hiç mi vicdanları sızlamıyor? Hiç utanmıyor mı anne babanız sizi bu halde bırakmaya? Ne kadar para pul düşkünü bir aileniz var? Siz akşamlara çalışırken onlar nasıl rahatça evde bir taraflarını büyütüyorlar???? Hadi cevap verin bakalım.

Aynı şeyleri eş tarafına yazınca güzel oluyor tabi

Back