• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gideyim mi?

her ailede var böyle tipler yan geleyim yatayım birileri çalışıp bana yedirsin diyen,benimde abim böyle hiç çalışmaz çabalamaz ne alsan ortak olur,anneme tlfn veririm abim konar,babama tablet alırım abim kapar,demekki huyları bu,insan bide kardeşi oluncada üzülüyor bi halt olamadı bari ben yardım edeyim diyor,şu durumda siz haklısınız ama onunda ailesi olunca yapacak bişey yok
Bence ailesi kaynım birşey sahibi olamayacak diye yarısını ona vermek istediler.Bilmiyorum çalışmıyor. Çalışmaya niyeti yok. Eşim dün diyorki, ileride ev konusunda da mı böyle yapacaksın. Evdende hak almayı düşünmüyor.Kardeşi vermek isterse alırmış.Çalışmazsa evi satar ilerde onunla geçinir diyor eşim.

Aynen kasma kendini nasıl istiyorsan öyle davran. Bu davranışlara maruz kalan kocan çıkarsın sesini hakkı yenen kendisi.
Sen boşver artık arana mesafe koymana eşin de caz yapmadığına göre bayramdan bayrama gidersin bitti gitti işte.
Zerre gitmek istemiyorum.Gitmemeye karar verdim.
Eşim şükür birşey demiyor.Eskiden olsa laf ederdi.

Önceki konumu özet geçmek istiyorum.Eşim bekarken aile desteği ile araba aldı.Bekarken eşimin oldugunu söylüyorlardı.Evlendikten sonra arabanın ortak olması, her hafta iki ev arasında gidip gelmesi sorun oldu.Arabayı satalım herkes kendine araç alsın dedi eşim.Kp yarı parasını kaynıma vermek istedigini söyledi.Tamam dedik.Arabayı Agustos ayında bıraktık.Bu süreçte şehir dışına gezmeye bile otobüsle gittik.Onlardan hiç istemedik.Kaynım arabayı ilana koydu.Karşı taraf yazdığı bele tamam derse fiyat artırıyor.En son 600 bine çıkardı fiyatı.Yani satmadılar. Bende onlarla agustostan beri 2 3kez ancak konuştum.Eşim hep tek gitti.
Bugün eşim kvnin iftara çagırdığını, heves ettiğini söyledi.Bende kararsızım.Giderim ama 1 2saat otururuz, senin hatrın için ve Ramazan diye giderim, onun harici çagırmasın dedim.Eşimde benim hatrım içinse gelme dedi.Sizce ne yapayım?Araba konusu ayrıca sinirimi bozuyor. Ama kv bizi çok yönetmeye çalıştı.Beni kpye şikayet etti.Onun yüzünden 1 buçuk senem kavga ile geçti.Sizce ne yapayım.Bayramda zaten gidecegiz bu arada.
Hala değişmediniz mi :KK43: Lütfen gitmeyin sonra yine içli dışlı olacaksınız araba için tekrar kavgaya başlayacaksın gibi geliyor…

Hmmm çıkarcı yani. Ekmek görmediği kapıya gitmiyor.
Çıkarcılık degil. Ama kardeşi ve eşim arasında adaletsizlikler var.Kardeşi rahatlıkla çalışmadığı halde 100 bin kredi çekmeyi düşünüyor. Babası ödeyecek çünkü.Biri ailesini maddi manevi sömürürkem, eşime bişey yapmasalardı bu adaletsizlik olurdu.Ki yüzde yüz eşitliği saglayamıyorlar.

İyi de her şeyin bir bedeli var. Neye göre arttırıyor. Yerinizde olsam bu işi kesinlikle çözerdim, kim ne düşünürse düşünsün.
Nasıl çözeceğim. Eşime çok söyledim. Kardeşine tek laf edemiyor.Aman kırılır aman yanlış anlar diyor.3 4 ay önce ilana 520 falan yazmış. Alıcılar çıkmış.Adamın tipini begenmemiş, biri 10 bin eksik söylemiş.Biri galericiymiş anlamış.Kaynım yüksekten satalım demiş.Alıcı çıktı mı artırıyor.Araba bomboş bir araba. Hiçbir özelliği yok.Herkes 500 e satarsanız şükredin diyor.Piyasada çok az üretilmiş ve üretimi yıllar önce durmuş.Bu arada bakım falan da yaptırmıyorlar. Eylül ayında sigortası var. Geçen yıl 3500 yatırdım. Bu sene 5 bini geçer.Bakalım ödeyin derlerse kıyamet o zaman kopar.

Ama bu durumda satılamıyor, bari satılana kadar kullansaydınız.
Zaten satmaya niyetleri yok.Kaynım evlenene kadar binmeyi düşünüyorlar bence.Kullansak daha kötü. Kv her hafta arabayı istiyor. Şu akrabayı garajdan alacagız. Şu akrabanın zeytinyağı alınacak. Aman arabayı getir. Daha stresli. Benzin alıyorum. Bakıyorum ibre azalmış. Benzin almamışlar. Bende sinirleniyorum.

Eşinizin bekarken aldığı araba ile sizin mevcut durumda ilginiz ne?

Düne kadar vergi sigortasını ben ödüyordum.Eşimin oldugunu söylediler ayrıca. Baştan söyleselerdi zaten evlenince almazdık arabayı.
Sizin olmayan hatta eşinizin olmayan arabanın sigprtasını neden siz ödediniz ?

Bence ailesi kaynım birşey sahibi olamayacak diye yarısını ona vermek istediler.Bilmiyorum çalışmıyor. Çalışmaya niyeti yok. Eşim dün diyorki, ileride ev konusunda da mı böyle yapacaksın. Evdende hak almayı düşünmüyor.Kardeşi vermek isterse alırmış.Çalışmazsa evi satar ilerde onunla geçinir diyor eşim.

Diğer konularınızda da yazıldı, yine burada da yazıyoruz. Sizin eşinizle ciddi bir sorununuz var. Bu adam böyle. Değişeceğini sanmıyorum asla. Ya bu şekilde kabul edip hiç kafanıza da takmayıp "ağzımızın tadı bozulmasın" şeklinde oturacaksınız, ya da bitireceksiniz. Kendi paranızı kazanan çocuksuz kadınsınız. İşi olmayan çocuklu kadınlar çatur çutur boşanıyor.

Hala değişmediniz mi :KK43: Lütfen gitmeyin sonra yine içli dışlı olacaksınız araba için tekrar kavgaya başlayacaksın gibi geliyor…
Araba kavgası olmaz. Onlardan birdaha araba istemeyiz.Ancak binmedigimiz arabanın sigortasıno yatırın derlerse sorun çıkar.Gitmekten vazgeçtim zaten

Ben sizi bu araba konusunda haksız buluyorum kusura bakmayın.
Evlenmeden alınmış bir malda sizin hiç bir söz hakkınız yok. Eşiniz vermek istiyorsa versin .
Siz de sizin üzerinize olmayan bir arabanın vergisini ,sigortasını yatırmayacaktınız.

Araba suan sizde olsa hayatına gayet normal bir şekilde devam edecektiniz.
O zaman da diğer kardeş için haksızlık olmayacak mıydı ?

Zaten satmaya niyetleri yok.Kaynım evlenene kadar binmeyi düşünüyorlar bence.Kullansak daha kötü. Kv her hafta arabayı istiyor. Şu akrabayı garajdan alacagız. Şu akrabanın zeytinyağı alınacak. Aman arabayı getir. Daha stresli. Benzin alıyorum. Bakıyorum ibre azalmış. Benzin almamışlar. Bende sinirleniyorum.
Madem evlenene kadar kullanacak aracın değerini de 600 olarak belirlemiş size yarısını ödesin bir zahmet.

Back