• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gideyim mi?

Ben ev al mı dedim. Adamın payını verseler belki biz ev alacaktık.Düşünen insan bunları düşünür. Kiradayız, gram üzülmiyorlar.Bizi düşünseler 10 ayda arabayı satar. Eşimin payını verirlerdi. Onlar kapılarında çürümesini tercih etti.Ben evlat ayrımına karşıyım. Evde bir yerlerini büyüten adam bedavadan araba sahibi oldu. Bu mu hak?Tabi kendi ogulları bu yaştan sonra birşey sahibi olamaz. Biz eşek gibi sürekli çalışıyoruz. Biz bi şekilde bişeyler alırız. Onlarda digerini düşünüyor.
Kirada yaşıyorsunuz diye niye üzülsünler? Eviniz barkımız ayrı eşşek kadar evli insanlarsınız daha sizi niye düşünsünler? Bekar çocuklarını düşünmeleri çok normal
Siz eşşekleri çok seviyorsunuz galiba ama herşeyi eşşek gibi yapmayın biraz da insan gibi çalışın yaşayın davranın düşünün o zaman düzelirsiniz

Ama evi de vereceğim diyor aynı eş. Daha arabayı çözememiş evi de vereceğim diyor kadına. Amacı kendi huzurunu bozmak sanki. Karı koca çok tuhaflar. Huzursuzluktan besleniyorlar
Khomyuk, adam bence konu sahibine güvenmiyor. O yüzden ailem de ailem diyor, ordan arka buluyor. Benim eşim de babamın evinin arabasının peşine düşse ben de zıddına zıddına giderim, hususi huzurunu kaçırırım.

Gerçekten hayrete düştüm.
Eş öldükten sonra dava açmaya kadar düşünmüş. Ayıp vallahi .

Çocuk yoksa babayı alır.
Çocuk yoksa aksine malın bir kısmı da üst soya yani anne babaya kalıyor. Dikkat etsin de ortak mal alırlarsa onun asıl bir kısmını kaptırmasın.

Kusura bakmada okuttukları eşim degil kardeşi. Eşim liseyi bile açıktan okumuş. Okulun her yazı eşim işe girerken, kardeşi toto büyütmüş. Sonuç olarak eli ekmek tutmuyor. Askerliği bile yapamadı. Bedelli yaptırdılar. Okusun diye şehir dışına gönderdiler, onu bile beceremedi. Yani herşeyi diger evlatlarına yaptılar. Eşim ezilen olmuş. Sebebi ses çıkarmaması. Daha dün kendisi anlattı. Yok onu yapma bunu yapma diye diye ortama giremezdim dedi. İş hayatına girince açılmış.Adaletli olduklarını düşünmüyorum.
Eşiniz liseyi açıktan okuyup tam da olması gerektiği gibi yazları çalışırken siz de mi bu ailenin içindeydiniz?
Size ne kaynınızın ekmeğinden? Kaynınızla kafayı bozmuşsunuz hayal ettiğiniz hayatı yaşıyor işte, yarın bir gün ev de verirler tamam olur işte
Benim eşimde bedelli yaptı askerliğini, devlet bu hakkı sunmuş ailesininde parası varmış bedelli yapmış bu da mı zorunuza gitti? Onu da size soracaklardı dimi
Aslında kayınvalide kayınpeder kayın koca hepsi sizden icazet almadan işememeli bile, bir gün gelinleri olsun onları yönetsin diye yaratılmadı mı bu insanlar dimi ne hadsizler ya
Ezilen eşiniz sebebi ses çıkarmaması, eeeee? Adam olsaydıda ezdirmeseydi kendini, yıllarca beklemiş susmuş şikayeti yokmuş şimdi siz bir kahraman gibi hayatına girip onun haklarını savunacaksınız adalet yerini bulacak bunu mu beklemiş eşşek kadar adam
Siz de doğurun büyütün kendiniz gibi bir gelininiz olsun o adalet dersi verir size rahat olun

Ben ev versinler mi dedim. Şükür huzurum var. Vala kendimi bildim bileli çalışıyorum. Evdeki kuzucugu işe soksun onlar
Vala burnumuzdan getirince, benzin almaktan aciz olunca bıraktık artık ne yapalım. Ayrıca beni dünyaa getirmedi. Ben gitmek zorunda degilim. Ve gitmeyeceğim. Onlara sorumluluğu olan eşim, ben degilim. Allah beni onlara onları da bana düşürmesin.
Evet öyle dediniz
Huzurlu olduğunuz için mi sürekli konu açıyorsunuz? Huzurlu olduğunuz için mi bunca şikayet? Huzurlu olduğunuz için mi yıllarca didiştiniz? Huzur buysa ben huzursuzum demekki

En çok şaşırdığım şey bu engelli araçlarını alıp da keyfine bakan insanlara nasıl bir şey olmuyor? Ben hakkım olmadan alsam da binsem on dakikada çarpılır,engelliden de beter hale gelirim. Allah korkum var diye zaar,millete bir mok olmuyor çünkü korkmuyorlar anladım artık.

Konu sahibi kardeşim,vebal ile almış eşiniz o aracı. Biraz olsun inancı varsa zaten alınmasına alet olmaması gerekirdi. Siz de bu koşullar altında araba araba diye darlamayın kendinizi.

En çok şaşırdığım şey bu engelli araçlarını alıp da keyfine bakan insanlara nasıl bir şey olmuyor? Ben hakkım olmadan alsam da binsem on dakikada çarpılır,engelliden de beter hale gelirim. Allah korkum var diye zaar,millete bir mok olmuyor çünkü korkmuyorlar anladım artık.

Konu sahibi kardeşim,vebal ile almış eşiniz o aracı. Biraz olsun inancı varsa zaten alınmasına alet olmaması gerekirdi. Siz de bu koşullar altında araba araba diye darlamayın kendinizi.
Nasıl olmuyor bişey, birbirlerini yiyolar işte, gram huzur kalmamış?

Nasıl olmuyor bişey, birbirlerini yiyolar işte, gram huzur kalmamış?
Ay sen de katibim. Sanki çok mu anlıyorlar içinde oldukları durumu? Onların normal hayat tarzı budur. Sana bana huzursuzluk koyar da,bazılarına koymaz,farkında bile değillerdir eminim

Ay sen de katibim. Sanki çok mu anlıyorlar içinde oldukları durumu? Onların normal hayat tarzı budur. Sana bana huzursuzluk koyar da,bazılarına koymaz,farkında bile değillerdir eminim
O daha kötü ya. Debeleniyolar bi çukurun içinde, haberleri yok.

Darlamıyorum da sadece ailesiyle özellikle annesi ile bu mesafede kalmak istiyorum.

Araba muabbeti çıkmadan önce kv mevlüde gitmedim diye kpye beni şikayet etmişti. Ben eşimle oturmaya gittigimde ikisinin suratı beş karıştı. Kp bildiginiz beni azarladı. Yok gitmem gerekirmiş. Kv hizmet edemiyormuş.Benim gidip kadınlara hizmet etmem lazımmış. Millet gelin soruyormuş. Ki mevlüd 7 kişiyle falan oldu. Evimiz arabasız 2 vesait. Çalışan biriyim. Birde eşim gitmeyeceğimi bildigi için annesinin mevlüde çagırdığını söylemedi. Böyle azarlama cesaretini göstermeleri, annesinin numaradan aglaması beni uzaklaştırdı. Araba tuzu biberi oldu sadece.

Kayınpeder sizi azarlama cesareti gösterirken karı koca karşılıklı çay mı içtiniz oturup? Araba bahanem oldu demiyorsunuz da tuzu biberi olmuş

Darlamıyorum da sadece ailesiyle özellikle annesi ile bu mesafede kalmak istiyorum.
Kal yahu bir şey diyen yok. Eşin kendim kendine gelin güvey oluyor. Aile de seni istemiyor, meraklın değillerdir. Öyle olsa esinle sürekli niye gelmiyorsun diye sorun yaşardın. O bile sana gelme ailemin yanına dedi zamanında. Herkes hayatından memnun bir sen değilsin. Huzurun yok hiçbir türlü. Kayinvalideyi görmeyince mutluluktan ölmüyorsun.

Sanki kayinvalide her gün arayıp aman gelinim niye gelmiyorsun diyor. Her gün evinize gelmeye çalışıyor. Hiçbir şey yaptıkları yok zaten. Bir tutturmuşsun mesafe istiyorum diye,öylesin zaten. Kimse de meraklın değil tekrar söylüyorum. Ama sen kendine dert yaratmayı sevdiğinden kurup kurup duruyorsun.

Kayınpeder sizi azarlama cesareti gösterirken karı koca karşılıklı çay mı içtiniz oturup? Araba bahanem oldu demiyorsunuz da tuzu biberi olmuş
Ben kendimi savundum zaten. Eşimde mevlütten haberim olmadığını söyledi.Tuzu biberi oldu maalesef. Ben zaten ayağımı kesmek istiyordum.Gidince ya az gidiyoruz diye laf falan sokardı kv. Bir yerden sonra insan patlıyor artık

Back