Ben size gülüp eğlenin mi dedim?
Gülüp eğlenmeyi bile maddi bir objeye bağlamışsınız tabiki yüzünüz gülmez
Farzedelim ki dediğiniz gibi, bu anne baba sizin kocanızı dünyaya getirmiş beslemiş büyütmüş korumuş eğitmiş okutmuş, sadece diğer kardeşi değil sizin kocanızı da eşşek kadar etmişler, evlendirmişler eşyalarını almışlar. Yani bağ bağışlamışlar bir salkım da üzüm alıversinler. Ana babanın hakkını bir arabayla ödeyemez kocanız farkında mısınız?
Yetmiyor ama dimi kiradanda kurtarmaları lazım sizi evde almalılar. Peki siz şu hayatta ne yapacaksınız? Herşeyi onlar yapmak zorunda sizde yan gelip yiyeceksiniz, üstüne bir de sizden hiçbirşey beklemeyecekler dilleri mühürlü olacak, tatlı hayat…..
Siz evladınız için olası gelininiz için ne yapıyorsunuz? Bir araba bir ev aldınız mı mesela? Size göre normal bir ailenin gereklerini yerine getirmek için ne yapıyorsunuz?
Kayınvalideniz yüzünden değil ayakları üzerinde durmayan siz ve kocanız yüzünden yıllarınız kavga ile geçti, evladını iftar sofrasına davet eden kayınvalide yüzünden değil yaşadıklarınız. Kocası dediğinizde eşinizin babası farkında mısınız? Herşeyi onlara yüklemeseydiniz konuşma fırsatları da olmazdı bu kadar basit. Kocaya şikayet etme bir onda var sanki sizde yok….. insanlar sizi tutup zorla evlatlarıyla evlendirmedi değil mi, kocanızda evlenmeseydi yatsaydı evde, siz evlenipte benim koynumda yatsın anası babası ağzına beslemeye devam etsin gıkları da çıkmasın ben patron olayım dediğiniz için huzurunuz yok
Son olarak insanlar arabayı da zorla almamış kocanızdan, hesap soracak tepki verebilecek tek kişi kocanız, bu olayda siz dış kapının mandalısınız zira arabada da kocada da tek kuruş katkınız yok