• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gideyim mi?

İşte neden babası ilgilenmiyor. Kardeşi sahiplendi arabayı. O onayı veriyor. Ailesi bişey demiyor. Eşim satar aslında. Ama kardeşi ve babasını kırmak istemiyormuş. Bekarken ne kadar ödedigini söylemiyor. Ama fazla ödedigine eminim.Eger az ödese söylerdi.Kp yarısını kaynıma verecegini. Onun o parayla evleneceğini söyledi. Ama kaynım kendine arsa alacakmış. Herkes benim hakkım olmadıgını söylüyor. Ama ben haksızlık karşısında susamıyorum.Eşimin hakkını yediklerini ve çok paracı olduklarını düşünüyorum.Biz arabayı bırakalı uzun zaman oldu.Şehir dışına gezmeye gittik otobüsle. Kışa dogru gene gitmeyi düşünüyoruz. Araba kiralacagız ya da gene otobüsle gidecegiz. Ama annesi yüzsüz gibi iftara çagırıyor. Çok pişkinler. Sanki masayı oglu terk etmedi.
Sizin anlamak istemediğiniz bir konu var o da kayınpederin kendi hakkıyla istediğini yapabilir.
Adam hakkını kaynınıza veriyor diye yediremiyorsunuz kendinize .

Sizin anlamak istemediğiniz bir konu var o da kayınpederin kendi hakkıyla istediğini yapabilir.
Adam hakkını kaynınıza veriyor diye yediremiyorsunuz kendinize .
Hayır bir de baba para koymuş mu arabaya koynuş. Babanın mirasçılarından biri kardeş mi? Kardeş. O zaman o arabada konu sahibi istese de istemese de hakkı var. Konu sahibinin hakkı yok. Kaynın hakkı var .

İşte neden babası ilgilenmiyor. Kardeşi sahiplendi arabayı. O onayı veriyor. Ailesi bişey demiyor. Eşim satar aslında. Ama kardeşi ve babasını kırmak istemiyormuş. Bekarken ne kadar ödedigini söylemiyor. Ama fazla ödedigine eminim.Eger az ödese söylerdi.Kp yarısını kaynıma verecegini. Onun o parayla evleneceğini söyledi. Ama kaynım kendine arsa alacakmış. Herkes benim hakkım olmadıgını söylüyor. Ama ben haksızlık karşısında susamıyorum.Eşimin hakkını yediklerini ve çok paracı olduklarını düşünüyorum.Biz arabayı bırakalı uzun zaman oldu.Şehir dışına gezmeye gittik otobüsle. Kışa dogru gene gitmeyi düşünüyoruz. Araba kiralacagız ya da gene otobüsle gidecegiz. Ama annesi yüzsüz gibi iftara çagırıyor. Çok pişkinler. Sanki masayı oglu terk etmedi.
Senin eve aldıkları eşyalardan, sizin düğüne harcadıkları paradan fazla bişey vermemiştir kocan emin ol. Kocan da ayrı uyanık, ne kadar ödediğini söylemiyor, oturduğun yerden seni şişiriyor. Sen de ne güzel şişiyosun ahahahahhahah. Patla.

İşte sorun aslında burada. Eşi bekarken asgari ücret alan adam. Sıfır arabayı nasıl alacak?
Babanne üzerinden ÖTV siz sıfır araç alırlarken üç kuruş para vermiş kalanı baba tamamlamış araba eşin fln değil. Bilerek çarpıtıyor konu sahibi senelerdir

Birde kına gecesi mevzusu var ben karıştirmiyorum dimi

Şöyle ki. Allah korusun eşim ölürse ve hepsini kaynıma bırakırsa. Ben davamı açar, yarısını alırım. Ama o evi satıp sokak hayvanlarına mama alırım o parayla.
Hem ailesi adil degil. Hem de bende gelinlik bekliyorlar.Eşim ne kadar çalıştıysa ssk primi 3 5 yıla doluyor.Kaynımın 1000 günü bile yok.Eşim ufakken hep sanayiye verilmiş. Ama kaynım yatmış.Açıkcası oglunun hakkını yiyen bana neler yapmaz.Ben böyle düşünüyorum
Önce kayın anan baban ölecek de sonra eşin ölecek de sonra kaynına dava aççan bi k.çıkırık ev araba için. 30 yıl yaşayacağın kesin değil bir lokma mal için 30 yıllık plan yapıyorsun nasıl bi açsın sen ya.

Evet travma yaptı. Ve şey düşünüyorum. Evladının hakkını yiyen bana neler yapmaz. Başlarda telefonda arada konuşurdum ailesiyle. Şimdi zorlamıyorum kendimi. Gitmekten vazgeçtim.Bayramda gidecegim sadece
Evladının değil siz hepiniz başkalarının hakkını yiyorsunuz hanımefendi.

Böyle bir durumda ister istemez herkes yorum yapar bence, belki hanımefendi değil ama eşi yorum yapmalı. Aile dediğin adil olmalı. O zaman ailenizin 15 dairesi olsun hayattayken hepsini bir kardeşin üstüne geçirsin sesiniz çıkmaz mı? Yasal olarak bile hakkınız var, vefattan sonra bile dava açabiliyorsunuz hayattayken verilen mallar sebebiyle. Düğün takılarındaki adaletsizlik de buna dahildir.
Bu konuda aileye karşı hakkı yok konu sahibinin. Haktan bahsedecek kimse yok konuda. Başkalarının hakkı gasp edilerek alındı o araba.

Önceki konumu özet geçmek istiyorum.Eşim bekarken aile desteği ile araba aldı.Bekarken eşimin oldugunu söylüyorlardı.Evlendikten sonra arabanın ortak olması, her hafta iki ev arasında gidip gelmesi sorun oldu.Arabayı satalım herkes kendine araç alsın dedi eşim.Kp yarı parasını kaynıma vermek istedigini söyledi.Tamam dedik.Arabayı Agustos ayında bıraktık.Bu süreçte şehir dışına gezmeye bile otobüsle gittik.Onlardan hiç istemedik.Kaynım arabayı ilana koydu.Karşı taraf yazdığı bele tamam derse fiyat artırıyor.En son 600 bine çıkardı fiyatı.Yani satmadılar. Bende onlarla agustostan beri 2 3kez ancak konuştum.Eşim hep tek gitti.
Bugün eşim kvnin iftara çagırdığını, heves ettiğini söyledi.Bende kararsızım.Giderim ama 1 2saat otururuz, senin hatrın için ve Ramazan diye giderim, onun harici çagırmasın dedim.Eşimde benim hatrım içinse gelme dedi.Sizce ne yapayım?Araba konusu ayrıca sinirimi bozuyor. Ama kv bizi çok yönetmeye çalıştı.Beni kpye şikayet etti.Onun yüzünden 1 buçuk senem kavga ile geçti.Sizce ne yapayım.Bayramda zaten gidecegiz bu arada.
Ben olsam bekarken aldığı arabaya karışmazdım..kocanız niye kendisi satmıyornonubda anlamadım ilana koysun anlaşsın devrini versin satsın yani.

Bekarlıkta malesef olabiliyor oyle şeyler koniyu uzatmayın..evliyken tabiki ayrı.

Eşim de abisine bekarlen çok para kaptirmiş luks icinde yasamıs onlar eşimde birikim yok. Biz tanıştıktan sonra hic vermedi onlar da isteyemedi sınır öylece kaldı.

Ben olsam bekarken aldığı arabaya karışmazdım..kocanız niye kendisi satmıyornonubda anlamadım ilana koysun anlaşsın devrini versin satsın yani.

Bekarlıkta malesef olabiliyor oyle şeyler koniyu uzatmayın..evliyken tabiki ayrı.

Eşim de abisine bekarlen çok para kaptirmiş luks icinde yasamıs onlar eşimde birikim yok. Biz tanıştıktan sonra hic vermedi onlar da isteyemedi sınır öylece kaldı.
Çekiniyor ilana koymaya.Benim hakkım yok biliyorum.Ama eşimin hakkını yediklerini düşünüyorum.Ve onun hakkını yiyen fırsat bulsa bana neler yapmaz.Ben karışmayı bıraktım.Ama artık ailesiyle samimi olmak istemiyorum.Çünkü samimi olsam ileride belki başka birşey isteyecekler. O yüzü vermek istemiyorum. Güvenimi kaybettim onlara. Paracı olduklarını düşünüyorum.

Araba engelli babaannesinin üzerinden alındı çünkü. Kocası da asgari ücretli biri. Bekarken babası da para veriyor koca da para veriyor babanne üzerinden ÖTV siz sıfır araç akıyorlar. Hangi asgari ücretli sıfır araç alabilmiş de bu koca alacak. Babasının da payı var arabada ÖTV’niz olduğu için babannenin fe hakkı var. Hakkı olmayan tek kişi konu sahibi.
Olay bahsettiği gibi değil

Çekiniyor ilana koymaya.Benim hakkım yok biliyorum.Ama eşimin hakkını yediklerini düşünüyorum.Ve onun hakkını yiyen fırsat bulsa bana neler yapmaz.Ben karışmayı bıraktım.Ama artık ailesiyle samimi olmak istemiyorum.Çünkü samimi olsam ileride belki başka birşey isteyecekler. O yüzü vermek istemiyorum. Güvenimi kaybettim onlara. Paracı olduklarını düşünüyorum.
Paracının önünde bayrakla koşanı sizsiniz.
Kınanızı kayınvalide evinde masrafları ona kilitleyerek yapan paracıdır. Ne zaman ortak alınan araç size hibe edilmedi çıkarınız kalmadı ondan sonra küstünüz. Paracı olduğunuz ordan belli

Paracının önünde bayrakla koşanı sizsiniz.
Kınanızı kayınvalide evinde masrafları ona kilitleyerek yapan paracıdır. Ne zaman ortak alınan araç size hibe edilmedi çıkarınız kalmadı ondan sonra küstünüz. Paracı olduğunuz ordan belli
Yok aslında araç olayı bahane, kendi bile dedi az önce. Araç konusunda sıkıntı çıkmadan evvel başlamıştı bağı kesmeye hatırlasana. Araç bahanesi oldu, gerçi iyi de oldu, kurtardı milleti kendinden.

Sanmam yaa. Bence es ailesine cok rest cekmek hata. Mesafe iyi evet ama gideceksiniz de vakit değeçireceksiniz. Gülüp eğleneceksiniz de. Yoksa zorunlu görev gibi bişey olur. Gerek yok yani.

Back