- 23 Haziran 2013
- 1.090
- 1.966
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Yani eski konularınızı da biliyoruz hanımefendicim, konu sadece bu değil. Ayrıca pişmiş bir yemeğiniz var, yemeği beğenmemişsiniz sadece. Sanki kadın önünüze lapa koymuş gibi davranmasanız?Aşırı ilgi özenli pişmiş bir akşam yemeği mi? Eğer öyleyse peki.
Onun yolunu da siz bulacaksınız. Huylarını siz biliyorsunuz. Eşinize dersiniz marketten şunu şunu al bak çocuk böyle seviyor, anneni yorma vs vs artık bir kalıba sokacaksınız. Yemek haricinde size davranışları sıkıntılı değilse bu işin en kolay kısmı. Bir şekilde hallolur. Boşuna gönül koymayın. Herkes ince düşünceli olmuyor.Evet sanırım yarın gidip kızıma alışveriş yapacağım ama bu da ayıp olur gibi geliyor bana. Yani sen bizim yaptıklarımızı beğenmiyor musun de gidip alıyorsun der gibi. Bize ne mesaj vermek istiyorsun der gibi olmaz mı? Zaten yanımda kuru gıda anlamında birkaç bir şey getirdim ama yine dengeli bir menü oluşturmak adına yarın çıkıp alışveriş yapayım.
Alışveriş yapma seçeneği açıkçası hiç aklıma gelmemişti. Onlar veya başka misafirim gelince her şeyi önceden alırım, yaparım. Ya da annemlere gittiğimde yine aynı şekilde her şeyi önceden planlar. Misafir ağırlamayı ben böyle gördüm ama bu seçeneği değerlendireceğim. Yarın biraz alışveriş yapacağım. Belki de bunu bekliyor, bilmiyorum ki. Zaten kızımın yiyeceği çoğu yiyeceği getirdim ama akşam yemeği için de et tavuk yoğurt gibi bazı gıdalar alacağım. Teşekkürler.Ben size hak verdim. Yılda bir defa gidilen biryerde size azcik ozenilsin istiyorsunuz.
Bizim de gelinler gelir. Annem.elinden geldiğince birşeyler yapar ama beklentiler farkli. Ertesi gün falan gider alışveriş yaparlar. Kendileri kahvaltıda vb ne yemek istiyorlarsa alırlar pişirirler veya bunu pişirelim mi anne canim çok istedi derler. Annem de nasıl biliyorsaniz öyle yapın kızım der. Bbizim tavuklarimiz var. Yumurta getirir babam. Organik sonuçta.ama hani kalite kontrol vb diye endüstriyel yumurta tercih ederler. Bize garip gelir ama yani kendileri gidip aldığı için de birşey demeyiz
Keyifleri bilir.
Bence siz de yarın anne işte x bunları yemiyor. Şunları aldım.bunlari pisirelim diyebilirsin. Belki kadın hakikaten sevmiyordur ya da et misafire pişirilecek onemli bir yiyecek değildir. Mesela bir komşumuz eti çok çok sever devamlı şöyle msngal yaptık böyle yedik anlatır. Biz de mangala ete o kadar düşkün değiliz. Bizi cimri bulur.
Ama kurbanda da mutlaka et pişer bizim evde de yani. Kurban etinden önce babam et alır annem genelde yahni yapar. Kurban eti gelince de pirzola, kavurma vb yapar.o et evdekilere yedirilir.
Bu bahsettiğim babamlarin evi.
Sizinki de talihsizlik olmuş üzüldüm. Ben de şizin gerilmenize hak verdim. Misafir olarak bana gel, seni ağırlayayım diyorsan ona özenmelisin bence. Ben hep öyle yaparım ama başkalarından aynı şeyi yapmalarını da beklememek gerekiyormuş
Sizce daha önce gittiğimiz zamanlarda yemeklere acı koyma dememiş olabilir miyiz? Eşim de kaç kere söyledi kızım yiyemiyor, koyma. Daha sonra kendine eklersin diye ama bugün yine koymuş hepsine.Neyse ki hazırlıklıydım, çorbasını yedirdim. Alışveriş yapma gibi bir seçenek aklıma gelmemişti. Bana ayıp gibi geliyor ama yarın yapacağım. Belki de onu bekliyor.Ben sizi çok kaprisli buldum.Sonucta kendince güzel yemekler hazırlamış,sarma sarmış.4 çeşit yemekten birini bile yese 3yas çocuğu doyar.Kaldi ki kurban kesmemisken et beklemeniz çok tuhaf.Alin giderken et, düdüklüde yapiverin madem.Ya da sorsaydiniz gitmeden,söyleseydiniz anne ne yemek var acı koyma içine vs diye.Yani konuşmayı bilmiyor musunuz?
Ben anneme ya da kayınvalidem gittiğimde bakarım,canım ne istiyorsa alışverişimi yapar,çocuklar da ne istiyorsa ona göre pisiririm, yani takildiginiz konu çok gereksiz.Bana eşim böyle bir şey söylese çok ayiplarim.Siz hem alışveriş yapmayın hem orda et bekleyin kurban kesmeyen birinden.Cok alemsiniz.
Aaaa o muBen sizin diğer konunuzu da hatırlıyorum “kayınvalidem kızımın yiyeceği şeyleri yapmıyor” demiştiniz. Hatta herkes size kendiniz yapın çocuğunuzun yemeğini demişti. Bence siz bu olaya kafayı çok takmışsınız. Kasıtlımı bilmem ama ben bu kadar rahatsız olsam gitmem ama kimseden de bir beklentiye girmem.
Eşinizin nasıl tepki vereceğini de en iyi siz bilirsiniz.
sizi haklı buldum. senede bir kere gelen oğluna dünden kalan patlıcan yemeği de çıkarılmaz be kardeşim. bu ne böyle. insan biraz özenir. oğlunun en sevdiği börek yemek tarzı şeyleri donatır. türk annesi zaten mutfağı sever. evladını özler.
zaten zenginlermiş. kendi yapamıyorsa el emeği yapan tepsi börek, mantı satın al. buzluğa biraz köfte yapar koyar.
biraz hazırlık yap zaten senede iki gün. demek ki çok pintiler. yenilen yemeğin bile hesabını tutan insanlar. siz takmayın. fikirsiz ve pinti insanlarla bu kadar olur. o aile özenilmiş yemek çıkarmaz sizin önünüze. eşinizle arada dışarı çıkın yiyin dönün. oğlundan yemek -et saklayan zengin kv .
Kadın sadece yemek konusunda dar bir bakış açısına sahipse gitmemezlik olmaz ya. Evlenince iyi kötü bir aile oluyorsun. Eş ailesi ile bağları çok ekstrem sebepler yoksa koparmamak lazım.Kaboom, senin fikrin nedir hala anlayamadım KV cimri mi, özensiz mi yoksa genel olarak misafir ağırlamayı bilmeyen biri mi? Neyse ne derdi bence artık gitmemenin oraya. Kadının genel tavrı nasıl bu arada?
Bence haklısınız. Her zaman evine gitmiyormuşsunuz. Özenmeli bence de. Ha kadın normalde de yemek yapamıyordur ya da çok yaşlıdır. O zaman beklemeyin. Ama gayet de yemek yapıyorsa tornu gelmiş gelini gelmiş yapsın bi zahmet. Eşinize söylemeyin bu arada. Ama onlar da size gelince normal yemek yapın, sofrayı donatmayın. Herkese olduğu kadar değer verin bundan sonra da kimseden bi şey beklemeyin. Ama ben size hak verdim emin olun.Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.
Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…
Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Gitmeme seçeneğim yok. Bu da saygısızlık olur. Yılda bir kere geliyorum zaten. Derdim anlam veremediğim şekilde bizden yiyecek esirgemesi ve özensiz olması. Genel tavrı yüzüme karşı iyi ama tabii çoğu kv gibi başkalarına evime geldikten sonra yaşam tarzım vs hakkımda konuştuğu konular olmuş. Onları bilmiyor gibi davranıyorum tabii. Pek umursamam öyle şeyleri.Kaboom, senin fikrin nedir hala anlayamadım KV cimri mi, özensiz mi yoksa genel olarak misafir ağırlamayı bilmeyen biri mi? Neyse ne derdi bence artık gitmemenin oraya. Kadının genel tavrı nasıl bu arada?
Kadın sadece yemek konusunda dar bir bakış açısına sahipse gitmemezlik olmaz ya. Evlenince iyi kötü bir aile oluyorsun. Eş ailesi ile bağları çok ekstrem sebepler yoksa koparmamak lazım.
Sizin sebebiniz var, bıkmışsınız. Size demezler. Bizden her durumda saklanıyor.Aaaa o mu
Konu sahibi peki söyleseydiniz et de yapsak mı diye. Valla biz kurbanda sürekli gittiğimiz yerlerde et et bıkıyoruz yeşil fasulye, çorba falan yapar yeriz. Bizim gelinlerde mi arkamızdan öyle diyor acaba
Sen işini bilirsinValla panpa benim canım mi tatlı öyle aç bilaç gezeceğim eve gitmem olur biter
Bizim durumumuz da çok.muhtesem değil ama kurban bayramında 3 öğün et pişer adet olmuş artık yeşil fasuleyi kendi yesin pintiBiz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.
Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…
Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?